Chandhok: "Kwalificatie was de shakedown"

Peterselieman

Karun Chandhok maakte vanmiddag op het circuit van Bahrein zijn eerste meters in de Formule 1. De Indiër stuurde de Hispania F110 pas tijdens de kwalificatie voor het eerst het asfalt op en zorgde ervoor dat de ook de tweede bolide van het Spaanse team een shakedown kreeg. Gisteren reed Bruno Senna al ongeveer twintig ronden voor Hispania Racing.

Chandhok zette ondanks het gebrek aan kilometers een tijd neer die slechts 1,7 seconden langzamer was dan Senna. "Het net zoals op het Stowe-circuit van Silverstone een shakedown doen, alleen dan wat op een grotere schaal," zei de Indiër. "Ik was er rustig onder, omdat het zetten van een goede rondetijd niet ons doel was. Het was alleen maar om zeker te weten dat er geen lekkages waren en de motor niet zo ploffen."

"Ik wilde niemand in de weg zitten, maar kreeg hierdoor wel veel rotzooi op de banden. We willen hier niemand tegen ons in het harnas jagen. We zijn hier om gewoon het beste te doen wat we kunnen," zei Chandhok die zich voorlopig geen illusies maakt. Pas in Barcelona hoopt het team wat aansluiting te hebben gevonden bij de andere nieuwkomers.