Vrouwenhandelaar in Hoogezand opgepakt

De Groningse politie heeft een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mensenhandel en uitbuiting. De man dwong volgens de politie twee Bulgaarse vrouwen de prostitutie in en maakte ze van hem afhankelijk door ze van drugs te voorzien. Door de drugs konden ze ook langere dagen werken, meldt de politie vandaag.

De vrouwenhandelaar was al sinds de zomer onderwerp van een politieonderzoek en is al eerder veroordeeld voor onder meer mensenhandel. De man is in januari opgepakt in zijn woning, maar de politie komt nu pas met het nieuws naar buiten omdat het onderzoek nog liep.

Tegen de verdachte, die nog steeds vastzit, zijn meerdere aangiftes van mensenhandel en bedreiging binnengekomen. In zijn woning werd drugs gevonden. De man wordt naast mensenhandel en uitbuiting ook verdacht van verkrachting, bedreiging en mishandeling.

De slachtoffers van 22 en 36 jaar werden gedwongen te werken op de Nieuwstad en in de tippelzone in Groningen. De vrouwen maken nu gebruik van de zogenaamde B-9 regeling van justitie, waardoor slachtoffers van mensenhandel in ruil voor een aangifte niet direct worden uitgezet. Ze krijgen ook opvang, verzorging en verzekeringen.