[Upd] Chandhok morgen van start

Sally (Tessa)

Het debuutweekend voor Karun Chandhok is zo goed als over, omdat de Indiër aan geen enkele oefensessie mee heeft kunnen doen voor de kwalificatie in Bahrein. De hele vrijdag heeft Hispania Racing Team geprobeerd de technische problemen op te lossen, maar dat is toen niet gelukt.

Ook op zaterdag werkte het team naarstig aan versnellingsbakproblemen, eveneens tevergeefs. Chandhok kon, staande in zijn overal die nog om zijn middel hing, alleen maar toekijken in de pitbox naar een stilstaande HRT-bolide. Echter, ondanks al het nachtwerk dat de mecaniciens hebben uitgevoerd van vrijdag op zaterdag, de door Dallara gebouwde wagen wilde niet in de eerste versnelling.

De FIA heeft als regel dat "geen enkele coureur in de race mag starten zonder eerst aan tenminste één oefensessie te hebben deelgenomen." Chandhok vertelde teleurgesteld aan de BBC: "We zaten in de auto vanmorgen en alles leek oké maar opnieuw waren er problemen met het hydraulische systeem. Het maakt ons gek op dit moment."

Zijn teamgenoot in de andre HRT-wagen, Bruno Senna, verbeterde op zaterdag in elf ronden zijn vrijdagtijden, maar de HRT is nog altijd meerdere seconden langzamer dan de langzaamste Lotus Racing- en Virgin Racing-bolides.

Update @ 12:13:

Volgens de FIA heeft Chandhok nog één kans om in Bahrein zijn debuut te kunnen maken in de Formule 1. Volgens de FIA is de kwalificatie namelijk ook een oefensessie. Wanneer de Indiër daar een tijd weet neer te zetten, zal hij mogen deelnemen aan de race.


Update @ 12:22:

Chandhok heeft een tijd neergezet in Q1. Daardoor mag de Indiër morgen starten in Bahrein.