Codemasters kondigt Dirt 3 aan

Vice-president Gavin Cheshire van Codemasters heeft aangegeven dat het bedrijf momenteel werkt aan Dirt 3. Het derde deel in de serie wordt wellicht weer opgedragen aan de in 2007 overleden Colin McRae. Het spel zou dan de naam Colin McRae Dirt 3 moeten krijgen.

In een interview stelt Cheshire dat er aan mooie producten wordt gewerkt binnen Codemasters. "Echt, het gaat erom dat ontwikkelaars kunnen innoveren. Er komen geweldige producten uit onze studio in Birmingham die werkt aan Dirt 3, en een studio die werkt aan Bodycount."

Cheshire vindt het belangrijk dat teams altijd met een schone lei beginnen te werken. De techniek verandert niet, maar het idee waarmee een game gemaakt wordt, verandert wel. Zo zat Dirt 2 vol met overdreven Amerikaanse stemmen en sfeer. "Op dat gebied waren we misschien iets te ver over de top." zegt Chesire over de Amerikaanse sfeer in Dirt 2.

We gooien onze oude gedachten overboord, en beginnen met iets nieuws en fris. Want als je niet innoveert, ben je dood, meent Cheshire.

Codemasters komt met 'Dirt 3'