[WK Hockey] De Nooijer loopt binnen

Olga Kroeders

Aanvoerder Teun de Nooijer van de Nederlandse hockeyploeg hield bij het wereldkampioenschap in New Delhi aan de kleine finale tegen Engeland (4-3) niet alleen een bronzen medaille over. De bijna 34-jarige sterspeler nam ook een gloednieuwe motor en een cheque van 50.000 rupee (ongeveer 800 euro) in ontvangst.

Tevens kreeg hij een gedeeld hockeyrecord op zijn naam. De Nooijer behaalde bij zijn vijfde en laatste WK zijn vierde medaille. Hij was al in bezit van goud (1998), zilver (1994) en brons (2002). Alleen het WK van 2006 in Mönchengladbach (zevende) leverde geen eremetaal op. Tot vandaag was de Pakistaanse oud-international Akhtar Rasool de enige hockeyer met vier WK-medailles. Die won hij in de periode 1971-1982.

De motor, van WK-sponsor Honda, en het geldbedrag ontving De Nooijer voor zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd. "Dat wordt een lang ritje naar huis", sprak de Nederlandse recordinternational lachend. "Ik heb nog geen motorrijbewijs, maar daar kan altijd nog verandering in komen. Ik zal het thuisfront eens bellen. We wonen op vijf kilometer van het strand en de zomer komt eraan. Zo'n motor kan dan goed van pas komen."