Zabel: "Schrijf Cavendish niet af voor San Remo"

Frank (franklop)

Mark Cavendish etaleert nog niet zijn beste vorm in het voorseizoen. De Brit viel volledig door de mand tijdens de eerste etappes van de Tirreno - Adriatico. Desondanks denken voormalig topsprinters Erik Zabel en Mario Cipollini dat Cavendish nog steeds een goede kans maakt om weer Milaan - San Remo te winnen.

"We hadden verwacht dat hij wel in betere vorm zou zijn na Strade Bianche," aldus Zabel tegen Cyclingnews. "Ik was verrast dat hij zo snel het contact met de groep verloor, maar ja, dat is fietsen.We zijn er nog steeds van overtuigd dat hij er in Milaan-San Remo zal staan. Hij heeft na zijn gebitsproblemen natuurlijk geen ideale voorbereiding gehad, maar je moet er altijd voor gaan. Je weet nooit wat er kan gebeuren in Milaan-San Remo."

Cipollini schrijft de Brit van Team Columbia ook niet af. "Je ziet dat Mark achterloopt met zijn training en dat hij het moeilijk heeft. Hij heeft deze race nodig om zijn vorm te vinden. Hij heeft veel talent en klasse, dus ik zal hem nooit afschrijven."