Beschoten doelman Togo stapt naar de rechter

Jeffrey

Kodjovo Obilale wil de Afrikaanse voetbalbond (CAF) voor de rechter dagen. De doelman van het nationale team van Togo vindt het mensonwaardig dat de Afrikaanse voetbalbond niet heeft gedaan om hem te helpen.

Obilale raakte gewond bij het schietincident voorafgaande aan de Afrika Cup. "Ik wil een aanklacht indienen. Vooral tegen de CAF. Hun gedrag was mensonwaardig", verklaart Obilale tegenover het Franse L'Équipe. "Voordat ik weer aan voetbal kan denken, moet ik eerst herstellen om weer volledig fit te zijn als mens. Ik denk dat ik ongeveer zes maanden nodig heb om te revalideren."

De manier waarop hij de strijd aan wil gaan met de Afrikaanse voetbalbond is nog niet helemaal bepaald. "Ik weet nog niet op welke manier ik de ‘aanval' inzet, maar er gaan mensen voor de rechter verschijnen", aldus een strijdvaardige Obilale, die in Frankrijk uitkomt voor GSI Pontivy.

De doelman werd na het incident in diverse media tot de overledenen gerekend. Dat was niet het geval, hoewel hij wel ernstige verwondingen overhield aan de schietpartij op de spelersbus. Obilale werd in Zuid-Afrika geopereerd en startte met de revalidatie in Johannesburg. Inmiddels vertoeft hij in Frankrijk.