Schouder- en nekpijn voor viermansbob

De Nederlandse viermansbob klapte gisteren in de eerste run bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Altenberg om. Volgens piloot Edwin van Calker is iedereen er relatief goed van afgekomen.

In bocht negen ging het gisteren mis voor de Nederlandse bob. "Ik stuurde te laat in, zat te hoog in de bocht en de bob klapte de verkeerde kant op. Je kunt beter op dat punt omslaan dan lager in de baan, waar de klappen veel harder zijn”, reageerde Van Calker die de spikes van zijn broer Arnold in zijn nek kreeg. "Je ziet beneden wat bloedspetters liggen en dan ga je kijken van wie die afkomstig zijn. In dit geval van mij.”

Van Calker zei dat iedereen wat last had van schouders en nek. "Belangrijkste is dat de bemanning op het eerste gezicht geen al te grote schade heeft opgelopen.”

De bobsleebaan in Altenberg staat overigens bekend als lastig. Vorige week nog klapte een Duitse viermansbob om. De Duitser Robert Günther raakte zwaargewond en werd met spoed in een ziekenhuis geopereerd aan een halswervel.