[Gerucht] PSP-4000 en PS2 emulatie voor PS3 in 2010?

Er gaan al erg lang geruchten dat er een nieuwe versie van de PSP uit zou komen die meer weg zou hebben van de originele PSP-serie, oftewel met een UMD-drive. De geruchten worden van steeds meer kanten aangesterkt door diverse bronnen, maar de meest interessante was via een recente advertentie van het bedrijf 'Accessories4Technology' die reclame maakte voor diverse accesoires die geschikt zouden zijn voor de PSP 1000, 2000, 3000, maar ook de PSP-4000.

Volgens deze nieuwe berichten zou deze nieuwe PSP qua uiterlijk sterk op de PSPgo gaan lijken, maar met een UMD drive. Ook zou deze PSP met een toekomstige update via bluetooth moeten kunnen communiceren met de Playstation 3 (met de gewone PSPgo ook, omdat die ook bluetooth heeft) zodat je PSP spellen via de PS3 en de Sixaxis controller zou kunnen spelen op je tv, overigens zonder emulatie, de PSP zou dan alsnog alle audio en video direct naar de PS3 doorsturen.


Komt er toch een PSPgo met UMD in de nabije toekomst?

Qua emulatie gaan er ook nog steeds hardnekkige geruchten dat uiteindelijk iedere PS3 via een update PS2-spellen zou moeten kunnen emuleren. Het is een gerucht die door Sony al meerder malen de grond is ingestampt, hun antwoord was vaak dat er op dat moment geen plannen voor waren, maar er is nooit volmondig ontkend dat de PS3 deze extra mogelijkheid nooit zou krijgen. Toch denkt men dat PS2 emulatie in het zicht is voor het einde van 2010 en dat zou betekenen dat volgend jaar iedere PS3 alle spelcomputers van Sony zou moeten kunnen emuleren (alleen kan je de bluetooth connectie van de PSP en PS3 dan niet letterlijk 'emulatie' noemen, de PSP doet dan alsnog al het werk).

Wie weet wordt het uiteindelijk dus ook mogelijk om Playstation 2 spellen te downloaden via de Playstation Store, althans dat lijkt een logisch gevolg van de emulatie-update, omdat dat natuurlijk ook weer extra geld in het laatje brengt voor Sony.