De Graafschap worstelt met beveiligingsbedrijf

Het botert niet tussen De Graafschap en het beveiligingsbedrijf Globe Security. De beveiligers gaven vrijdag tijdens het duel tussen De Graafschap en FC Zwolle geen acte de presence. Ook woensdag zullen zij niet aanwezig zijn tijdens het bekerduel Jong De Graafschap - NAC Breda, meldt De Gelderlander.

Daarom nam De Graafschap het heft in eigen hand en besloot zelf middels vrijwilige stewards het stadion veilig te maken. Globe is pas vanaf het begin van dit seizoen een samenwerkingsverband met De Graafschap gestart.

De commotie nadat een supporter tegen PSV grensrechter Berry Simons omduwde lag ten grondslag aan het besluit verder te professionaliseren.

Een conflict met Globe is echter het gevolg. "Wij vinden veiligheid heel belangrijk, net als de KNVB en de lokale driehoek. Maar het loopt niet vlekkeloos en we zijn niet tevreden over de geboden diensten", aldus algemeen manager Jos Geerken van De Graafschap.

Er komen zelfs advocaten aan te pas. "Die bekijken nu of we tot een oplossing kunnen komen. Wij hebben met Globe een meerjarig contract afgesloten en willen onze verplichtingen nakomen."