Uitslag WK darts Barneveld en Stompé

Raymond van Barneveld heeft gisteren op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap darts van de PDC-bond. De Nederlander stond geen enkele leg af tegen Warren Perry uit Nieuw-Zeeland (3-0). Co Stompé plaatste zich  eerder al voor de volgende ronde door de Engelsman Steve Maish met 3-1 te verslaan.

"Er stond veel druk op me voor deze eerste wedstrijd, maar ik ben blij dat ik heb gewonnen", reageerde Van Barneveld op zijn overwinning. Ondanks de eclatante zege is de finalist van vorig jaar niet in topvorm: "Ik voel me nog steeds niet goed. Ik hoop echter mijn prestatie van afgelopen jaar te kunnen herhalen."

Jelle Klaasen werd dit weekend in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 3-1 van de Welshman Barrie Bates. Klaasen begon sterk aan de partij en won de eerste set met 3-1. Daarna kreeg Bates de overhand en won hij drie sets op rij.

Ook Roland Scholten ging in de eerste ronde onderuit. Dat overkwam hem vorig jaar ook al. Dit keer was de Engelsman Steve Hine met 3-2 te sterk. De nederlaag van Scholten was onnodig. Hij had over de gehele wedstrijd een gemiddelde van 28,30 punten per pijl, terwijl zijn opponent uit Coventry tot 27,82 kwam. De Engelsman was echter beter in de afronding en kon daardoor een 2-1-achterstand ombuigen in een 3-2-overwinning. Later deze week komen met Michael van Gerwen en Vincent van der Voort nog twee andere Nederlanders in actie.