NRC Media verkocht aan Het Gesprek en Egeria

De Persgroep Nederland heeft NRC Media verkocht aan de televisiezender Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria. Dat heeft De Persgroep gisteravond laten weten.

NRC Media is eigenaar van NRC Handelsblad, nrc.next en enkele websites. De ondernemingsraad en de redactieraad van beide kranten hebben positief geadviseerd over de overname, die met terugwerkende kracht plaatsvindt per 30 september. Eerder waren al twee andere geïnteresseerde partijen afgevallen.

Egeria is een investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer, de oprichters en eigenaren van C&A. Televisiezender Het Gesprek is opgezet door een groep mediaondernemers onder wie Derk Sauer.

Het Belgische mediaconcern De Persgroep nam eerder dit jaar PCM over. Vanaf 1 december gaat de uitgeefgroep door het leven onder de naam de Persgroep Nederland en geeft behalve NRC Handelsblad en nrc.next ook het AD, Trouw en de Volkskrant uit. Vanaf 1 januari 2010 komt Het Parool daar bij.

In mei besloten de Belgen NRC Media van de hand te doen, dat was ook een voorwaarde van de NMa om de overname goed te keuren.