Linssen mag transfervrij vertrekken bij Roda

Michel (methodmich)
Roda JC en Edwin Linssen hebben in goed overleg besloten dat de middenvelder in de winterstop transfervrij mag vertrekken uit Kerkrade. Linssen komt de laatste tijd weinig aan spelen toe bij Roda.

De verdedigende middenvelder heeft nog een contract tot medio 2012 in Kerkrade, maar mag dus op zoek naar een andere werkgever. Aan Voetbal International legt hij uit waarom: "Ik hoef niet weg, maar technisch directeur Martin van Geel is gelukkig bereid om mee te denken. Op dit moment kom ik te weinig aan spelen toe en dat vindt de clubleiding ook. Voor beide partijen is het dus beter om naar een oplossing te zoeken, waarbij ik zowel naar Nederland als naar het buitenland kijk."

De 29-jarige Linssen speelt pas sinds de zomer van 2008 voor Roda JC. De club nam hem over van VVV-Venlo, waar hij negen seizoenen speelde. Die periode werd onderbroken door een jaar bij Helmond Sport. Linssen speelde vorig seizoen nog 28 keer mee in de Eredivisie voor Roda, maar kwam dit seizoen pas negen keer binnen de lijnen.