'Spoortunnel tussen Rusland en VS mogelijk'

Als het aan het Russische staatsspoorbedrijf ligt, krijgen de Russische Federatie en de Verenigde Staten een rechtstreekse spoorverbinding via een tunnel die onder de Beringstraat door moet gaan lopen. Die tunnel, die het oosten van Rusland met de Amerikaanse staat Alaska verbindt, zou binnen tien jaar klaar kunnen zijn, zo stelde Vladimir Yakunin, de president van het spoorwegbedrijf, gisteren in de Britse krant Sunday Express.

Niet alleen de Russische spoorwegen, maar ook een aantal Amerikaanse investeerders zouden het idee voor de tunnel wel zien zitten. De nieuwe tunnel zal, als het project daadwerkelijk wordt gerealiseerd, twee keer zo lang worden als de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. De bedoeling is dat zowel goederen- als reizigerstreinen van de tunnel gebruik moeten kunnen maken.

Wie in de toekomst per spoor van Europa naar de Verenigde Staten wil reizen moet wel over genoeg zitvlees beschikken. De geschatte reistijd voor zo'n trip bedraagt namelijk ongeveer drie weken.

Met dank aan Thund3r voor de submit.

Submitter:  Bron: Nieuwsblad Transport