'Sneeuwschoenen' Club zorgen voor commotie

Bas (skittelman)
De schoenen van Club Brugge zorgen voor veel commotie bij onze zuiderburen. De ploeg van trainer Adrie Koster won vorige week met 1-0 van Toulouse met speciaal sneeuwschoeisel, dat beter bestand is tegen de huidige weersomstandigheden.

Trainer van Lokeren, tegenstander van Club in de beker, Jacky Mathijssen heeft de Belgische bond ingeschakeld omdat ze twijfelen aan de legaliteit van de 'sneeuwschoenen'

Mathijssen vreest dat Club Brugge veel voordeel haalt uit deze schoenen. "Ik ga ervan uit dat beide teams met gelijke wapens moeten kunnen strijden om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het is aan de scheidsrechterscommissie om de knoop door te hakken", zegt de trainer van Lokeren in Het Laatste Nieuws.

Bij Club Brugge maakt men zich geen enkele zorgen. "Wij hebben geen enkel probleem met dat onderzoek", is de nuchtere reactie van directeur Luc Devroe. "Onze schoenen zijn perfect in orde. Wij kennen de reglementen en onze materiaalman kent zijn stiel. Wij hebben de schoenen laten aanpassen in een gespecialiseerd bedrijf en ze zijn in overeenstemming met de bondsreglementen. Vorige woensdag zijn de schoenen ook gecontroleerd door de UEFA en er was geen enkel probleem."

De bekerwedstrijd tussen Club en Lokeren staat gepland voor woensdagavond.