Wetzel zwaar onder druk bij ADO

Het is nog maar de vraag of André Wetzel de kerst haalt bij ADO Den Haag. De technisch directeur uitte dit weekend forse kritiek op de Haagse clubleiding en dat is slecht gevallen bij Mark van der Kallen, de eigenaar van ADO.

In De Volkskrant nam Wetzel geen blad voor de mond over het bestuur van ADO. Vooral de Raad van Commissarissen kreeg veel kritiek te verduren. ''Ik laat niet over me heen lopen. De raad heeft mijn regie getorpedeerd. Heel Nederland kan zien dat ik de club zo niet kan managen. Als ik op deze wijze wordt gepasseerd, ontstaat er een onwerkbare situatie", aldus Wetzel, die stelde 'geen marionet' van de RvC te willen zijn.

Wat voor Van der Kallen vooral onbegrijpelijk is, is dat Wetzel de confrontatie met de clubleiding via de media zoekt. "Ik vind de uitlatingen van Wetzel heel teleurstellend en onbegrijpelijk. Dit schaadt de club, zoiets doe je niet. Ik vraag me echt af: waarom speel je het zo?" Van der Kallen denkt ook dat Wetzel op deze manier een breuk probeert te forceren. "Daar lijkt het wel op, natuurlijk. Maar meer ga ik er nu niet over zeggen, ík wil er geen onemanshow van maken. Eerst gaat de raad deze week zitten met Wetzel, eens horen wat hij allemaal te melden heeft. Maar ADO gaat gewoon door, met of zonder Wetzel", besluit hij.