Morgen ook nog last van winterweer

Ook voor morgen adviseert spoorbeheerder ProRail reizigers om niet met de trein te reizen, indien dat mogelijk is. Evenals vandaag is er morgen een dienstregeling waarbij over het hele spoorwegnet twee stoptreinen per uur rijden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om het weer en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, want de situatie blijft instabiel. Met name in Limburg kan het vannacht en morgenvroeg gaan ijzelen. Voor vannacht wordt er op veel plaatsen in het land wederom een vers pak sneeuw verwacht.

De weersomstandigheden zorgen ervoor dat in diverse gemeenten geen of slechts gedeeltelijk vuilnis is opgehaald. Dierentuinen hielden vandaag uit voorzorg dieren uit warmere streken binnen. Het CBR heeft 1500 rijexamens afgezegd wegens het winterse weer. Detailhandel Nederland verwacht dat veel mensen hun kerstinkopen uitstellen tot later deze week en bereiden zich hierop voor.

Natuurlijk zorgt het winterweer ook voor veel plezier in het land. Zo doen de ijsbanen goede zaken deze vakantie en maken FOK!kers nog steeds mooie sneeuwfoto's.