Humor in de Formule 1

Sally (Tessa)
Na het lezen van dit bericht kan men Bernie Ecclestone vast niet meer verwijten dat hij geen humor heeft. De Formule 1-baas schijnt al sinds jaar en dag speciaal voor hem gemaakte kerstkaarten te versturen.

In 2007 stuurde Ecclestone een kaart die ging over het McLaren-Ferrari-spionageschandaal. Een nerveuze Ron Dennis (toen nog McLaren-teambaas) krijgt een mooi ingepakt cadeautje van voormalig hoofdontwerper Mike Coughlan.

Vorig jaar, na het seksschandaal van Max Mosley, liet de cartoon de voormalige FIA-president zien die de teambazen met de zweep geeft, terwijl een pitmuurmonitor een vrouw laat zien met netpanty's en hoge hakken.

De editie van 2009 toont Mosley, Mario Theissen (BMW) en John Howett (Toyota) die op een jacht de haven uitvaren terwijl de andere teambazen vrolijk staan te zwaaien vanaf de kant. Er komt een sloepje aangevaren met een piratenvlag, met daarin de verbannen Flavio Briatore (Renault) die een raket richt op het jacht terwijl de haaien rondcirkelen.

In de achtergrond zit de 79-jarige Ecclestone in een strandwachthutje, met een drijverboei à la Baywatch in de hand over de schouder...

Fijne Kerst, F1-coryfeeën!

De kaarten van de afgelopen jaren zijn hier te bekijken (met dank aan sWORDs):
2009
2008
2007