FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 juni 2009

Mosley woedend over FOTA-claims

Nu de tumult rondom de Formule 1 afgelopen lijkt te zijn, is het ook duidelijk geworden dat Max Mosley zich niet beschikbaar zal stellen voor een nieuw termijn. Mosley beraadt zich dan ook over zijn toekomst.

Nog geen 24 uur nadat de deal met de FOTA bekend gemaakt werd, reageerde Mosley ook op de, in zijn ogen, valse beschuldigingen, van de FOTA aan zijn adres. In een brief aan Luca di Montezemolo, voorzitter van de FOTA, maakte Mosley zijn ongenoegen bekend over de voorwaarden van de deal die de Formule 1 heeft gered.

Hij dreigde zelfs om zijn voornemen om in oktober op te stappen terug te draaien, zodat de FOTA haar zin niet krijgt. "Gezien uw pogingen om de media te misleiden, denk ik er nu over na wat mijn opties zijn. Ik ben in elk geval tot en met oktober de president van de FIA en heb dan ook alle bijbehorende macht tot die tijd. Bovendien is het een FIA-ledenclub en geen FOTA-club die beslist over het leiderschap van de FIA", aldus Mosley in de brief.

Volgens de FOTA zou Michel Boeri nu regeren over de Formule 1. Mosley zou hebben moeten terugtreden en na oktober zou hij geen enkele rol meer spelen in de FIA. Mosley is het hier dus echter oneens mee.

Ook stootte het de president dat hij een dictator genoemd werd. Volgens Mosley zou dit een grote belediging zijn voor de 26 leden van de World Motor Sport Council. Mosley dreigde zelfs dat de deal niet door zou kunnen gaan, als de FOTA geen verontschuldigingen zou aanbieden. De preses hoopte dat dit vervolgens donderdags tijdens een persbijeenkomst van de FOTA, de teams hun verontschuldigingen zouden aan bieden. Dit gebeurde echter niet.

Staalconcern Corus schrapt ruim 2000 banen

Staalconcern Corus gaat meer dan tweeduizend banen extra schrappen, hoofdzakelijk bij zijn Britse activiteiten. Ook sluit Corus op termijn een buizenfabriek in Arnhem met het verlies van 123 arbeidsplaatsen. Dat maakte Corus vandaag bekend.

Het banenverlies komt bovenop de 3500 arbeidsplaatsen die in januari al moesten verdwijnen. Corus, onderdeel van het Indiase Tata Steel, heeft veel last van de wereldwijde recessie en de sterk afgezwakte vraag naar staal. Het staalconcern zoekt daarom naar manieren om kosten te besparen. Volgens Corus worden gedwongen ontslagen zo veel mogelijk voorkomen.

De overgrote meerderheid van de 2045 ontslagen valt bij de fabrieken van Corus in Groot-Brittannië. Daar verdwenen in januari al 2500 banen. De vestiging van Corus in Arnhem moet voor eind 2010 worden gesloten, aldus een woordvoerder. De fabrieken van Corus in IJmuiden blijven buiten schot. Daar verdwenen in januari al achthonderd van de bijna tienduizend banen.

Het nieuws over het Britse banenverlies kwam hard aan bij de vakbonden. "Dit is verwoestend nieuws voor de werknemers en hun families", aldus een Britse vakbondsleider. De bonden hebben de overheid gevraagd in te grijpen om het voortbestaan van de Britse staalindustrie te garanderen.

Corus-topman Kirby Adams toonde begrip voor de onrust. "We begrijpen dat deze ontslagen tot problemen zullen leiden voor de werknemers en hun families. Een herstel in Europa lijkt er echter voorlopig nog niet in te zitten, dus het is noodzakelijk dat we deze actie ondernemen."

Weer fors banenverlies Corus  (foto: ANP)

PABO-gids

Onlangs ontving ik hem weer, de PABO-gids. Nee, ik ga geen studie Pedagogische Academie beginnen. Ik heb het over de PABO-sekscatalogus. Nog niet zo dik als de Wehkampgids, maar toch een stevige honderd pagina’s aan seksattributen, hulpstukken, met opzet gehavende stringetjes en een scala aan SM-artikelen. De laatsten dan weer variërend van gietijzeren bustehouders tot labiavormig papier, waarmee je de partner licht kunt opschuren...

Ramos ziet af van nog een jaar Sparta

Cassio Ramos ziet er vooralsnog van af om nog een seizoen op huurbasis uit te komen voor Sparta Rotterdam. De keeper deelde dit mede na een gesprek met de Rotterdammers.

De Braziliaanse sluitpost stond het voorbije halfjaar al bij de Kasteelclub onder de lat als huurling, maar lijkt voor zijn kans te willen gaan bij PSV onder de nieuwe trainer Fred Rutten. Rutten gaf onlangs te kennen dat hij andere talenten eerst zelf aan het werk wil zien eer zij mogen worden verhuurd. Ramos was de enige groeibriljant die wel te horen kreeg dat hij op huurbasis weg mocht.

De Rotterdamse club bereikte volgens RTV Rijnmond al een overeenstemming met PSV, terwijl ook ADO Den Haag en FC Utrecht het wel zien zitten in Ramos.

Wegener en Media Groep Limburg fuseren

De uitgevers Wegener en Media Groep Limburg (MGL) worden samengevoegd. Dat maakte Wegener vandaag bekend.

Wegener en MGL zijn allebei dochterbedrijven van het Britse Mecom. Het investeringsfonds is volledig eigenaar van MGL; van Wegener heeft de investeerder ruim 86 procent in handen. De fusie heeft geen invloed op de arbeidsplaatsen bij de twee ondernemingen en wordt naar verwachting begin januari 2010 afgerond. De betrokken ondernemingsraden zijn ingelicht.

De andere grote aandeelhouder van Wegener, Governance for Owners, liet in een reactie weten niet tegen een fusie te zijn. Verschillende media suggereerden dat de fusie een voorbode is van een mogelijke beursexit van Wegener. "Een dergelijk voorstel steunen we echter niet", aldus een woordvoerder van de investeerder.

 Lees over de malaise in uitgeversland ook deze column.


Wegener en Media Groep Limburg fuseren  (foto: DAG)

'Silvio Berlusconi is erger dan sjeik'

Silvio Berlusconi geeft je het gevoel dat hij een soort harem om zich heen heeft. De premier van Italië gedraagt zich echter slechter dan sjeiks in de Arabische wereld.

Dit zegt de escortdame Patrizia D’Addario, die tegen betaling feestjes bij Berlusconi thuis bezocht en ook een nachtje bleef slapen, vandaag in een interview met de krant la Repubblica.

"Harems zijn een serieuze zaak die ik goed ken, want ik ben drie keer in Dubai geweest. De sjeiks respecteren hun echtgenotes op hun manier, aldus D’Addario. Maar wat bij Berlusconi thuis gebeurde sloeg alles. "Dat beviel me niet. Er bestond alleen maar de sjeik: hij."

Toen zij voor het eerst bij Berlusconi in Rome thuis kwam, waren er al twintig meisjes die ‘Papi’ tegen Berlusconi zeiden. De premier bewierrookte zichzelf; de aanwezigen moesten naar "een eindeloos lange video" kijken met beelden van ontmoetingen van Berlusconi met andere wereldleiders. Daarna dronken de meisjes champagne met ‘Papi’.


'Silvio Berlusconi is erger dan sjeik'  (foto: DAG)

Greenpeace-activisten hardhandig op hun plek gezet

Tijdens een aktie waarbij Greenpeace-activisten probeerden schepen van Maltese tonijnvissers te enteren zijn enkele rake klappen gevallen.  De opvarenden waren geenszins van plan de ongeoorloofde bezoekers zonder slag of stoot hun schip te laten enteren.

In een filmpje dat vandaag op internet verscheen is te zien hoe een van de activisten een schip entert en meteen aan allerlei touwen begint te wroeten.  Ze wordt direct overboord gemikt en middels waterkanonnen proberen de vissers hun schip vrij te houden.  Als later dezelfde activiste een ander schip probeert te enteren krijgt ze wederom een paar rake klappen.

Volgens Greenpeace wilden ze slechts het schip inspecteren.  Dat ze daarvoor geen toestemming van de kapitein hadden deed er blijkbaar niet toe.

 

Opvarenden beschermen hun eigendom met geweld

 

Zie ook het item op onze weblog.

 

Dirk van 't Klooster stopt als international

Honkballer Dirk van ’t Klooster heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De 33-jarige buitenvelder van Corendon Kinheim, recordinternational met 211 caps, maakte elf jaar lang vrijwel onafgebroken deel uit van de selectie van het Nederlands team.

Technisch directeur Robert Eenhoorn, die als bondscoach jarenlang kon rekenen op Van ’t Kloosters onvoorwaardelijke inzet, noemt de Noord-Hollander "gezichtsbepalend" en "het boegbeeld van Oranje". "Dirk had bovendien de gewoonte tijdens toernooien boven zichzelf uit te stijgen. Dat is een extra kwaliteit die nog eens bovenop zijn andere kwaliteiten kwam."

Dirk Gijsbertus van ’t Klooster debuteerde op 11 juli 1998 in de Haarlemse Honkbalweek tegen Australië. Hij was toen al 22 jaar. Met het Nederlands team nam hij onder meer deel aan drie Olympische Spelen (2000, 2004,
2008), vijf WK’s (1998, 2001, 2003, 2005, 2007), vijf EK’s (1999, 2001, 2003, 2005, 2007), drie Intercontinental Cups (1999, 2002, 2006) en twee World Baseball Classics (2006, 2009). In Miami speelde hij op zondag 15 maart van dit jaar in het rechtsveld tegen Team USA zijn laatste wedstrijd in Oranje. In twee slagbeurten noteerde hij één hit.

In zijn lange internationale loopbaan won Van ’t Klooster tal van prijzen – met het team, maar ook individueel. Zo werd hij in Sydney (2000) uitgeroepen tot beste rechtsvelder van het Olympisch toernooi en was hij op het WK 2005 in Nederland de beste defensieve speler.

Van ’t Kloosters lange en imposante staat van dienst was begin dit jaar aanleiding voor de bondsraad hem tot erelid van de KNBSB te benoemen.

Apeldoornse jongeren voorgeleid

De vijf jongeren die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 16-jarige jongen uit Apeldoorn, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De politie vond de dode jongen dinsdag in een zeecontainer op een braakliggend terrein in Apeldoorn. Het slachtoffer werd sinds zondagavond vermist.

De politie arresteerde de vijf verdachten gisteren. Het gaat om een minderjarig meisje, een minderjarige jongen, twee jongens van 18 en een jongen van 19 jaar. Allen komen uit Apeldoorn.

De verdachten hebben tegenover de politie verklaringen afgelegd. Over de inhoud daarvan wil de politie niets zeggen. Ook over de doodsoorzaak doet zij geen mededelingen.

Reparatie site Brein duurt nog een dag

De stichting Brein, voorvechter voor internetcensuur en copyrightwaakhond voor de entertainmentindustrie, denkt nog zeker een etmaal nodig te hebben om hun gehackte website te repareren en te beveiligen tegen nieuwe aanvallen van buiten. Deze verwachting sprak een woordvoerder van de stichting donderdag uit.

Hackers legden deze week de website anti-piracy.nl van Brein plat. Volgens de woordvoerder is het erg waarschijnlijk dat de aanval rechtstreeks het gevolg is van de rechtszaak die Brein heeft aangespannen tegen de website The Pirate Bay, die toegang verschaft tot zogenoemde torrentbestanden, welke weer verwijzen naar films, tv-series, muziek en games, maar ook legale programmatuur.  Met die bestanden kun je vervolgens middels een Torrentclient de bewuste mediabestanden downloaden. Brein wil bij de rechter afdwingen dat de site in Nederland door ISP's wordt geblokkeerd.

Brein maakte de dagvaarding aan de oprichters van The Pirate Bay wereldkundig via onder meer de eigen site en Twitter en Facebook. Sindsdien is Brein het slachtoffer van een wereldwijde zogeheten distributed denial of service attack, waarbij zoveel aanvragen op de server werden afgevuurd dat de server waarop Brein draait het begaf.  Hackers hebben de site 'grondig vernield', meldt Brein-directeur Tim Kuik. "Het bedrijf dat onze beveiliging doet, heeft fouten gemaakt. Zo stonden er een paar poorten open en De laatste backup die ze hadden gemaakt, blijkt al een jaar oud. Dus we proberen nu alles er weer op te zetten", aldus Kuik. En dat gaat nog wel minstens een dag duren. 

Brein vindt het niet erg dat de site uit de lucht is. "We hebben ons doel bereikt, namelijk dat de Zweedse oprichters van The Pirate Bay op 21 juli verwacht worden op de rechtbank in Amsterdam."
Op de dagvaarding van Brein zeggen ze slechts niets te hebben ontvangen en de vraag is nog maar of de rechter een oproep via Twitter accepteert als dagvaarding.

De drie oprichters van de The Pirate Bay zijn in Zweden al veroordeeld tot gevangenisstraffen en een boete wegens faciliteren van copyrightschending.  De site zelf stond buiten de aanklacht en is in Zweden nog steeds niet verboden.  De oprichters hebben overigens hoger beroep aangetekend in Zweden.  

Eerder vandaag besliste het hof in Zweden dat de rechter tijdens het proces niet bevooroordeeld was waardoor de uitspraak vooralsnog niet nietig zal worden verklaard.  De rechter in de zaak bleek lid van een organisatie die zich sterk maakt voor de bescherming van auteursrechten.

Mocht Brein de zaak winnen kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor het internet zoals we dat kennen omdat er dan effectief censuur zal kunnen worden toegepast.  In Nederland is downloaden van films, muziek en tv-series overigens nog steeds niet officiëel verboden.  Downloaden van copyrightbeschermde, commerciële software en games is dat wel.

Mocht de Amsterdamse rechter Brein in het gelijk stellen en de site illegaal verklaren dan zal Kuik een blokkade eisen van Nederlandse providers. "Als The Pirate Bay dan niets doet, dan zullen we met het vonnis in de hand naar de isp's stappen", zegt Kuik.

  

Dark Fall Lost Souls vindt uitgever

In maart kondigde Jonathan Boakes, bij adventure-liefhebbers bekend van de Dark Fall-games en The Lost Crown, aan dat hij werkt aan een nieuw deel in de Dark Fall-serie. In dit spel keer je jaren na hetgeen zich afspeelde in Dark Fall The Journal terug naar het hotel, waar de tijd niet stil heeft gestaan. Er verschuilt zich iets boosaardigs in de kamers en gangen van het bouwval. Durf jij het aan om er toch naar binnen te gaan?

Vandaag heeft Iceberg Interactive bekendgemaakt dat ze de rechten heeft verkregen om het spel uit te geven in Europa en het moet 'rond Halloween' in de winkels liggen.

MVV laat topscorer Thiebaut naar Lierse vertrekken

MVV moet op zoek naar een nieuwe goalgetter. Clubtopscorer Gunter Thiebaut verruilt de club namelijk voor het Belgische Lierse SK. Hij had in Maastricht nog een contract tot medio 2010.

De 32-jarige Belg scoorde de afgelopen twee seizoenen aan de lopende band voor MVV. In 67 wedstrijden in de Jupiler League wist hij liefst 42 keer te scoren. Hoeveel Lierse SK voor Thiebaut moet betalen is niet bekend.

Iran: leden Basij-militie omgekomen

Zeker acht leden van de regeringsgetrouwe Basij-militie zijn omgekomen tijdens de onlusten sinds de presidentsverkiezingen in Iran. Dat meldde de Engelstalige staatszender Press TV vandaag op zijn website. De militieleden zijn doodgeschoten.

De acht zouden volgens Iraanse functionarissen onder het officiële dodental van twintig vallen. Eerder hebben staatsmedia gemeld dat er zeventien burgers zouden zijn omgekomen.

De autoriteiten houden de gebeurtenissen in Iran het liefst verborgen. Sinds de presidentsverkiezingen van 12 juni zijn meer dan 140 politieke activisten, journalisten en universiteitsdocenten gevangengezet. De nog aanwezige journalisten mogen niet de straat op.


Leden Basij-militie omgekomen bij onlusten  (foto: DAG)

[TT] Rossi hoopt op droge wedstrijd

Valentino Rossi hoopt dat het komend weekend tijdens de TT in Assen droog blijft.

"Het zou jammer zijn als het gaat regenen. Dan wordt het erg moeilijk. In dat geval kun je alleen in de warming-up voor de race nog proberen wat aan te passen," aldus de achtvoudig wereldkampioen.

Rossi eindigde vandaag als tweede in de vrije training, vlak achter Fransman Randy de Puniet, maar was toch tevreden. "Assen is een van mijn favoriete circuits. Vroeger was het mooier, maar nog altijd is het een speciale plek met een warme sfeer. Ik reed de motor vandaag precies zoals ik het wilde,"

Tomasson hervat groepstraining

Jon Dahl Tomasson heeft de groepstraining bij Feyenoord hervat. De Deen kampte de laatste maanden van het vorige seizoen met verschillende blessures.

"Hier heb ik me enorm op verheugd", aldus Tomasson op de website van Feyenoord. Om volledig fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen had de aanvaller aan het eind van het vorige seizoen onder meer wedstrijden van de nationale ploeg afgezegd.

"Aan het eind van vorig seizoen heb ik paar wedstrijden gespeeld terwijl ik niet helemaal honderd procent fit was", aldus Tomasson. "Dat kun je niet blijven doen. Ik wilde hoe dan ook goed terugkeren bij Feyenoord en niet weer direct achter de feiten aanlopen. Zeker na een seizoen zoals het vorige, "

Oud-Angel Farrah Fawcett overleden

De Amerikaanse oud-actrice Farrah Fawcett is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN vandaag op zijn website.

Fawcett was vooral bekend als blonde schone uit Charlie's Angels, een serie die een paar jaar geleden werd verfilmd met onder meer Drew Barrymore. Fawcett had kanker en was een dag eerder opgenomen in het ziekenhuis.


Actrice Farrah Fawcett (midden) is overleden  (foto: ANP)

Lichaam piloot Airbus geïdentificeerd

Het lichaam van de piloot van de Airbus van Air France die op 1 juni in de Atlantische Oceaan stortte, is geïdentificeerd. Dat heeft de Franse luchtvaartmaatschappij vandaag laten weten. Ook het lichaam van een steward is geïdentificeerd.

Het vliegtuig was onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs. Aan boord waren 228 personen. Reddingsteams hebben vijftig lichamen uit het water gehaald. Forensische experts zijn sinds afgelopen zondag bezig met de identificatie.

De oorzaak van het ongeluk is onbekend. De zwarte dozen, die meer informatie over de crash zouden kunnen verschaffen, zijn nog niet gevonden. Wel zijn honderden wrakstukken uit het water gehaald.

F1-teams: "Onafhankelijke FIA-president"

De vice-voorzitter van de FOTA en Toyota-president John Howett wil dat de opvolger van FIA-president Max Mosley compleet onafhankelijk van de teams wordt. Deze persoon moet geen banden met de Formule 1 hebben of hebben gehad.

"Vanuit de teams gezien willen we iemand die compleet onafhankelijk is. Misschien nu of in het verleden onafhankelijk van ons. De Federatie doet veel meer dan alleen motorsport. Ze is wereldwijd vertegenwoordigd en het moet iemand zijn die de benodigdheden voor de motorsporten volledig begrijpt en zich focust op de sport", aldus Howett.

Greenpeace demonstreert tegen kerncentrale

Greenpeace demonstreert vandaag voor het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta in Middelburg tegen de plannen voor een tweede kerncentrale. De milieuorganisatie noemt de plannen op een spandoek op die plaats een ‘gevaarlijk Delta-plan’.

De actie bestaat uit de bouw van een opslagplaats voor kernafval, bestaande uit gestapelde vaten met zogenaamd radioactief afval en een hek eromheen. "Met deze actie wil Greenpeace Delta met de neus op de feiten drukken: een kerncentrale produceert niet alleen elektriciteit maar ook kernafval dat 240.000 jaar gevaarlijk blijft en al die tijd ergens moet worden opgeslagen", aldus de organisatie.


Greenpeace demonstreert tegen kerncentrale  (foto: DAG)

Serious Sam is terug en nog net zo gestoord

Wie kent hem nog? Serious Sam, de held die in 2001 de strijd aan ging met het leger van Lord Mental in omgevingen gebaseerd op klassieke culturen. De game ging eigenlijk nergens over en liet je van omgeving naar omgeving lopen en elke keer werd je aangevallen door legioenen van bizarre monsters. Toch werkte het allemaal erg goed en de game ontving dan ook verscheidene Game of the Year-awards, een paar sequels en zelfs een spin-off. Sam heeft een kleine make-over gekregen en is later dit jaar terug op Xbox Live Arcade en PC.

CEO van ontwikkelaar Croteam, Roman Ribaric, is erg enthousiast over de game. Fans hebben al tijden zitten vragen om een remake van de klassieker en het team is dan ook erg blij dat ze Sam laten terugkomen, zo bad-ass als hij altijd was.

"We have been really excited to see Sam being recreated in stunning high definition and to have the opportunity to truly update our hero. The fans of Sam have never gone away and have been lobbying us hard to do this, so we are really excited to be able to confirm that Sam will be back as big, bold and bad as he ever was and we are really stoked about introducing Sam to new gamers as well as his loyal fans."

Nieuwe Maastrichtse tunnel uniek in Europa

De gestapelde tunnel die het consortium Avenue2 in Maastricht gaat bouwen, wordt een Europees unicum. Dat bleek vandaag in Maastricht toen verkeersminister Camiel Eurlings bekendmaakte dat het consortium Avenue2, een groep bedrijven onder leiding van de bouwers Ballast Nedam en Strukton, de tunnel mag gaan bouwen.

"Nog niet eerder is een tunnel in deze vorm in Europa gerealiseerd”, aldus een glunderende tendermanager Frits van de Kerk van Avenue2. Het gaat om een gestapelde diep gelegen tunnel van twee maal twee buizen boven elkaar, en in elke buis twee rijbanen. Door het stapelen van de tunnel wordt het doorgaande verkeer gescheiden van het stadsverkeer.

Als de tunnel na 2016 klaar is, verrijst de daaropvolgende jaren boven dit tracé een "groene loper", omzoomd door 2000 lindebomen, een slingerend lint vanaf het Ceramiqueterrein tot voorbij het Geusseltpark. Verder bestaat het plan, waarvoor in totaal 683 miljoen euro is gereserveerd, uit de bouw van 1043 nieuwe woningen en overige infrastructuur. De schop gaat eind dit jaar de grond in voor de voorbereidende werkzaamheden.

“Er is decennia lang gepraat over de tunnel, vandaag is eindelijk de kogel door de kerk”, zei Eurlings. "Het gaat hier om doorstroming voor de totaal vastlopende route vanuit Nederland naar het zuiden."

Tijdens de bouw de komende jaren kan het verkeer gewoon gebruik blijven maken van een "opzijgelegde" snelweg door Maastricht, benadrukte wethouder Wim Hazeu, tevens voorzitter van de stuurgroep A2. Als de tunnel klaar is, doorklieft de snelweg niet langer de stad. "Maastricht wordt dan echt weer een geheel en kan zich daardoor verder ontwikkelen", zei Eurlings.

Uniek aan dit project is ook de manier van aanbesteden. Rijkswaterstaat en Maastricht bepaalden het budget en legden eisen en wensen neer, consortia van aannemers konden vervolgens daarmee aan de slag om hun eigen plan te ontwikkelen. Vijf consortia schreven zich in en daarvan bleven er uiteindelijk twee over. Avenue2, door Eurlings donderdag "op z’n Mestreechs" AvenueDeux gedoopt, won de prijs ten koste van concurrent de Unie van Maastricht van VolkerWessels en Heijmans.


Nieuwe Maastrichtse tunnel uniek in Europa  (foto: DAG)

Met dank aan Ron.Burgundy voor de submit.

FOTA: "Deal is overwinning voor F1"

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zijn blij dat er een akkoord gesloten is met de FIA. Hiermee zijn volgens hen de fans de winnaar geworden van de strijd.

"We hebben bereikt wat we wilden," zei Renault-teambaas Flavio Briatore donderdag in Bologna. "Een Formule 1 met de beste coureurs, met de beste teams én we willen een betere show, de mensen meer vermaken. We willen dat de fans achter ons staan en dat ze de gevechten tussen de rijders waarderen. In de laatste zes of zeven maanden was er veel gepraat over de politiek en de kosten en ik denk niet dat de fans dat daar van houden. De fans willen show en daar gaan wij aan werken."

"Het is een overwinning voor de Formule 1," zei Toyota-president John Howett. "Er is geen overwinnaar aan beide zijden en nu hebben we de mogelijkheid om een stabiele en langdurige basis neer te leggen met de beste coureurs, beste teams en beste circuits ter wereld."

30 jaar voor moord Marlies van der Kouwe

De moordenaar van Marlies van der Kouwe moet dertig jaar de cel in. Dat heeft de rechter op Curaçao in hoger beroep bepaald. Het Openbaar Ministerie had opnieuw levenslang geëist tegen verdachte Ryan P.

Tijdens de hogerberoepzaak, die diende voor het hof op Curaçao, kwamen geen nieuwe feiten naar voren rond de dood van de 24-jarige Nederlandse apothekersassistente.Volgens justitie heeft Ryan P. in september vorig jaar op Bonaire Marlies van der Kouwe gewurgd toen hij haar probeerde te beroven.

Ze was op de fiets onderweg naar haar huis in de wijk Hato. Het stoffelijk overschot werd een maand later gevonden, op ongeveer 10 kilometer van de plaats van haar verdwijning.

De rechtbank veroordeelde P. in maart veroordeeld tot levenslang. De rechter achtte moord niet bewezen, wel een zware vorm van doodslag. Dat Ryan P. Marlies ook verkracht zou hebben, vond de rechtbank niet bewezen.


30 jaar voor moord Marlies van der Kouwe  (foto: DAG)

Aissati wil extra techniektraining

Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati maakt zich op voor een grote ontwikkeling aankomend seizoen. Hij wil alles op alles zetten om zijn oude vorm terug te krijgen.

De jonge middenvelder kwam anderhalve week eerder dan nodig terug van zijn vakantie en begon met vroeg met trainingen, die vooral gericht waren op techniek.

Aissati heeft de smaak te pakken en toont zich gretig. "Ik ga trainer Martin Jol vragen of ik twee of drie keer per week extra techniektraining kan krijgen", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat zou in de middaguren kunnen, als ik 's ochtends met de groep heb getraind. Ik denk dat de trainer daar wel voor open staat. Het zou ideaal zijn als de techniektraining vast onderdeel gaat uitmaken van de gewone groepstrainingen."

Aissati is zeer te spreken over zijn speciale trainingen, gegeven door Gery Vink, normaliter trainer van de A2-junioren bij Ajax. "Doordat je constant met de bal bezig bent, voel je dat je techniek en handelingssnelheid omhoog gaat. Alles zit erin bij dit soort trainingen; balcontrole, explosief sprintwerk, kracht, meters maken. En alles gaat in de hoogste versnelling," aldus de 20-jarige Ajacied over de training, die gestoeld is op de Wiel Coerver Methode.

Meerdink over terugkeer: "Heerlijk gevoel"

Martijn Meerdink is terug bij De Graafschap. De aanvaller stond het afgelopen seizoen onder contract bij FC Groningen, maar kwam niet meer voor in de plannen van hoofdcoach Ron Jans.

Voor Meerdink is de terugkeer bij De Graafschap een ontmoeting met oude bekenden. De oud-speler van onder meer AZ begon zijn profloopbaan bij De Superboeren. "Ik ben weer thuis", tekende De Gelderlander op bij zijn presentatie.

"En dat is een heerlijk gevoel. De laatste wedstrijd voor De Graafschap herinner ik me nog wel. Dat was in 2002, thuis tegen PSV. Het werd 2-2 en ik scoorde de 2-1. Ik ga nu met mijn gezin weer lekker in Winterswijk wonen, waar ik een huis heb."

Het aankomende seizoen wordt hij door De Graafschap gehuurd van Groningen. "Na dit seizoen ben ik transfervrij, maar het is wel de bedoeling om langer bij De Graafschap te blijven. Ik wil hier graag mijn carrière afsluiten."

Het afgelopen seizoen kwam Meerdink, die in het duel met FC Twente weigerde in te vallen en zo werd verbannen naar het tweede elftal, voor Groningen twaalf keer in actie. De man achter het scorebord wist hij in die duels niet aan het werk te zetten.

[WBD] Wassen verder in dubbel

Rogier Wassen heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het dubbelspel op Wimbledon. De Nederlander versloeg met zijn Slowaakse partner Igor Zelenay het duo Jeff Coetzee/Jordan Kerr.

Coetzee, de voormalig dubbelpartner van Wassen, en Kerr waren als twaalfde geplaatst en maakten er een ware marathon van tegen het Nederlands/Slowaakse duo. Het duel eindigde in een vijfsetter, waarin Wassen en Zelenay nipt het betere dubbel bleken te zijn: 6-3, 3-6, 4-6, 6-3 en 7-9.

Chilipepers nieuwste wapen van Indiaas leger

Het Indiase leger gaat chilipepers inzetten om opstanden de kop in te drukken. Dat heeft een legerfunctionaris vandaag gezegd.

Wetenschappers vervangen de explosieven in kleine handgranaten door een mix van rode pepers om iemand uit te schakelen zonder hem te doden. Hiervoor hebben ze de Bhut Jolokia-peper in gedachten. Dat is een van de heetste pepers ter wereld, die 1.000.000 hitte-eenheden op de schaal van Scoville scoort. Een Spaanse peper scoort ongeveer 1000 op de schaal van Scoville.

De wetenschappers willen de schil van de peper in afrasteringen om militair gebied verwerken, omdat de geur wilde dieren afschrikt.

De door de Amerikaanse scheikundige Wilbur Scoville in 1912 ontwikkelde schaal meet de heetheid van pepers. Oorspronkelijk werd dit gedaan met een smaaktest, waarbij gekeken werd, hoever men een gemalen peper moest verdunnen, voordat hij niet meer als scherp werd waargenomen. Tegenwoordig wordt de hoeveelheid capsaïcine, het bestanddeel in hete pepers dat hun pittigheid bepaalt, gemeten.

[WBD] Hewitt verrast Del Potro

Lleyton Hewitt heeft voor een grote verrassing gezorgd door de nummer vijf van de wereld Juan Martin Del Potro te verslaan. De voormalig nummer één van de wereld won in straight sets: 6-3, 7-5 en 7-5.

In 2002 won Hewitt het toernooi nog, maar inmiddels is de Australiër afgezakt naar de 56e plaats op de wereldranglijst. In de derde ronde ontmoet hij de winnaar van het duel tussen de Duitsers Mischa Zverev en Philipp Petzschner.

[SF] Buurman gaat voor Anderlecht rijden

Yelmer Buurman zal het komende Superleague Formula-seizoen in de auto van RSC Anderlecht plaatsnemen. Dit is donderdag bekend gemaakt.

Buurman, die vorig jaar nog voor PSV Eindhoven uit kwam, is blij met zijn nieuwe uitdaging: "Ondanks dat ik het heel jammer vind dat ik niet meer voor PSV uitkom ben ik heel erg blij met deze plek bij Anderlecht. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en om met het race-team Zakspeed samen te werken. De verwachtingen zijn hoog, zowel bij mijzelf als het team."

Het tweede seizoen begint komend weekend op het circuit van Magny-Cours, bekend terrein voor de Nederlander: "Ik ken dit circuit goed, heb hier al meerdere maal gereden, waaronder in de F3 en GP2. Ik heb hier ook altijd goed kunnen presteren maar tot nu toe nooit gewonnen. Het wordt dus tijd dat ik eerste word op dit parcours."

Na het openingsweekend in Frankrijk zet de karavaan koers naar het circuit van Zolder, België. Dit circuit was vorig jaar ook onderdeel van het Superleague-seizoen en Buurman behaalde een mooie derde plaats in de tweede race.

Square Enix aangeklaagd wegens 'misleiden' spelers

De Amerikaanse tak van Square Enix is aangeklaagd wegens het misleiden van spelers over de kosten van hun MMO Final Fantasy XI Online.

De Amerikaanse (hoe kan het ook anders?) Esther Leong vindt dat er niet duidelijk aangegeven wordt dat er elke maand kosten in rekening gebracht worden. Daarnaast vindt Leong het niet eerlijk dat als iemand voor 3 dagen geband wordt, deze 3 dagen gewoon in rekening gebracht worden. Het zou ook zo zijn dat de toegang ontzegd wordt als gamers hun maandelijkse bijdrage niet voldaan hebben. De gamester eist een kleine 5 miljoen dollar (ongeveer 32 euro) van de developer.

Het vermoeden bestaat dat deze ietwat bizarre aanklacht naar voren is gebracht, omdat Leong eerder dit jaar permanent de toegang tot het spel ontzegd is in verband met misbruik van de software.

Noord-Korea dreigt met nucleaire vuurzee

Op de dag dat wordt herdacht dat 59 jaar geleden de Koreaanse Oorlog uitbrak, heeft Noord-Korea de spanningen op het Koreaanse schiereiland opnieuw verhoogd. Het blad van de communistische partij, Rodong Sinmun, schreef vandaag dat het regime zijn nucleaire arsenaal zal uitbreiden en dat het dat niet zal opgeven, zolang de Verenigde Staten in hun vijandige houding volharden.

Als het tot een conflict komt zal Zuid-Korea met een 'vuurzee van nucleaire vergelding' worden geconfronteerd. Noord-Korea viel Zuid-Korea op 25 juni 1950 binnen en rukte snel op. Het offensief kwam tot staan, toen troepen van de Verenigde Naties onder leiding van de Verenigde Staten Zuid-Korea te hulp kwamen. In 1953 kwam een wapenstilstand tot stand, maar Noord- en Zuid-Korea hebben nooit vrede gesloten.

De laatste tijd zijn de spanningen in het gebied opgelopen, nadat Noord-Korea een langeafstandsraket en enkele raketten voor de korte afstand had afgeschoten en een nucleaire proef had gehouden.Noord-Korea dreigt met nucleaire vuurzee  (foto: DAG)

Eindelijk! Seks op je iPhone

Apple heeft het lang volgehouden, maar moet nu toch capituleren. De softwaregigant probeert niet langer om seksueel getinte iPhone-apps, door gebruikers ontworpen programma's of toepassingen voor de iPhone, te weren uit haar online winkel.

Lange tijd probeerde Apple dergelijke programma's buiten de poort te houden. Alle apps die ook maar een beetje naakt bevatten werden zonder pardon uit de appstore verwijderd. Volgens het doorgaans goed ingelichte multimediablog Techcrunch werd dit voor Apple echter een onbegonnen zaak. Een hoop programmeurs slaagden er, door hun programma's slim te camoufleren, toch wel in hun porno-apps door de keuring te krijgen. Bovendien kan Apple, dat geld verdient met het doorverkopen van de applicaties, een leuk zakcentje bijverdienen met de sexy programmaatjes.

De eerste officiële porno-app is inmiddels goedgekeurd en luistert naar de naam 'Hottest Girls'. Deze verheffende applicatie toont voor een schamele 1.99 dollar afbeeldingen van een aantal schaars geklede dames. Techcrunch vreest dat dit het begin is van het einde. Het multimediablog stelt dat de iPhone store binnenkort zal worden overspoeld met 'crappy, nude, soft-porn iPhone apps'.


Eindelijk! Seks op je iPhone  (foto: DAG)

Kwart Nederlanders vindt buurt verbeterd

Een kwart van de Nederlanders zag tussen 2006 en 2008 de leefbaarheid van hun buurt erop vooruitgaan. Dat blijkt volgens het ministerie voor Wonen en Wijken uit de nieuwste versie van de zogeheten Leefbaarometer. Maar minister Eberhard van der Laan waarschuwt dat door de economische crisis de leefbaarheid van deze wijken ook wel weer achteruit kan gaan.

Vorig jaar verscheen de eerste editie van de Leefbaarometer, waarmee burgers op straatniveau kunnen zien of er goed te wonen valt in hun buurt. De meter telt bijna vijftig zaken bij elkaar op, zoals voorzieningen in een wijk, de werkloosheid, criminaliteit en schooluitval.

Donderdag verscheen de versie waarin ook de gegevens van 2008 zijn meegenomen. Daaruit blijkt ook dat 3 procent van de Nederlanders hun buurt erop achteruit zag gaan.

Club Brugge: "Komst Simons niet waar"

Timmy Simons speelt komend seizoen gewoon bij PSV. Eerder vandaag publiceerde Het Belang van Limburg het bericht dat de middenvelder van de Eindhovenaren in gesprek met Club Brugge zou zijn.

Afgelopen maandag haalde PSV Orlando Engelaar binnen, waardoor Simons mogelijk overbodig zou worden. Hier blijkt echter niets van waar te zijn. "Dat bericht wekte nogal mijn verbazing," aldus de Belg tegenover VI. "Ik heb niet met Club Brugge gesproken en al helemaal niet met mensen van die krant. Het zou fijn zijn als bepaalde geruchten voortaan eerst worden geverifieerd. Of ik dit seizoen gewoon bij PSV speel? Ja, natuurlijk!"

Ook Club Brugge begreep niet waarom Het Belang van Limburg het bericht had geplaatst. "Volledig uit de lucht gegrepen," lichtte de sportief manager van de Belgische club, Luc Devroe, toe. "Wij hebben ooit gezegd dat wij graag een type Simons in onze ploeg zouden willen, maar om dan nu te concluderen dat wij dan ook meteen Simons zelf hierna toe halen, is nogal vreemd. Het is onhaalbaar bovendien. Club Brugge kan financieel niet wedijveren met een club als PSV."

[WBD] Venus Williams naar derde ronde

Venus Williams is nog altijd op koers voor haar zesde Wimbledon-titel. De Amerikaanse won vandaag overtuigend van Kateryna Bondarenko met 6-3 en 6-2.

Williams, die het toernooi in 2008 ook won, kwam geen enkel moment in de problemen tegen Bondarenko. Ze hoefde geen enkel breakpunt toe te staan en wist haar tegenstander uit Oekraïne vier keer te breaken. De Amerikaanse ontmoet in de volgende ronde Carla Suarez Navarro. De Spaanse won in drie sets van Ekaterina Makarova.

De Haan terug bij Heerenveen

Foppe de Haan heeft een nieuwe baan gevonden. De voormalig coach van Jong Oranje gaat weer aan de slag bij sc Heerenveen dat hij in het verleden al meer dan vijftien jaar onder zijn hoede had. De Haan gaat zich bij de Friezen met name richten op de talenten.

"Ik ga de jeugdtrainers bij Heerenveen coachen en een rol spelen in de samenwerking tussen Heerenveen en FC Emmen. Daarnaast ga ik aan de slag met een paar grote talenten die nog niet helemaal klaar zijn voor een plek in het eerste elftal," meldde De Haan.

Hij heeft hiervoor wel wat dingen moeten laten bij Heerenveen. Zo is hij afgetreden als commissaris bij de Superfriezen. In plaats daarvan is hij technisch adviseur geworden bij de raad van commissarissen. Over de lengte van het dienstverband van de Akkrummer die met Jong Oranje twee maal Europees kampioen werd, is nog niets bekend. De Haan gaat dat van jaar tot jaar bekijken.

Bejaarde man verkracht bejaarde

Een 84-jarige Amerikaan wordt ervan verdacht een 87-jarige medebewoonster te hebben verkracht in een verzorgingstehuis in Frankfort. De man ontkent zijn daad, ondanks hij op heterdaad betrapt zou zijn.

Het zogenoemde slachtoffer diende een klacht in bij de politie tegen Harrison Blankenship omdat hij haar verkracht zou hebben, meldt Fox News. Een verzorger zou de kamer van het slachtoffer zijn binnen gewandeld toen Blankenschip de vrouw aan het verkrachten was.

In 1995 werd Blankenship al veroordeeld voor een verkrachting van een 13-jaar oud meisje. De man ontkent de verkrachting van de bejaarde vrouw stellig en zegt dat hij haar alleen een schouderklopje heeft gegeven. Hij vindt het dan ook vreselijk dat hij in de gevangenis is beland. "Ik was 4 dagen in de gevangenis en zij behandelden mij als stront. Ik sliep op een betonnen vloer," aldus het heilige boontje.

[WBD] Gulbis haalt uit naar Andy Murray

Ernests Gulbis heeft uitgehaald naar Andy Murray. De Let, die later vandaag zal spelen tegen Murray in de tweede ronde van Wimbledon, uitte kritiek op de Schot naar aanleiding van een duel tussen de twee uit 2008. Gulbis claimde hierbij dat Murray een blessure aan zijn duim verzon om hem uit zijn ritme te halen.

"Bij 5-5 had hij plotseling tijd nodig voor een blessurebehandeling aan zijn duim, maar er was niets met hem aan de hand. Hij wilde gewoon mijn ritme breken," zei Gulbis woensdagavond tegen The Sun. Murray reageerde direct tegenover diezelfde krant. "Ik moest me de volgende dag alsnog terugtrekken met die blessure, dus hoe komt Gulbis erbij dat ik met opzet de boel loop te bedonderen? Ik kon niet eens mijn racket vasthouden. Gulbis stelt me teleur."

'Grosso van Lyon naar Juventus'

Verdediger Fabio Grosso is volgens de Franse krant L'Équipe dichtbij een overgang van Olympique Lyon naar Juventus.

Het Franse dagblad lijkt zeker van een snelle afhandeling van de overgang. Het enige dat de Italiaans international nog in de weg zou kunnen staan is een terugkeer van Domenico Criscito bij De Oude Dame. Criscito is al eigendom van Juventus en speelt op huurbasis voor Genoa.

Media in Italië melden echter dat Criscito ook deels onder contract staat bij Genoa. Juventus en Genoa zouden momenteel gedeeld eigenaar zijn van de linksback. In dit geval is de weg vrij voor Grosso.

Lyon wil graag middenvelder Mauro Camoranesi bij de deal betrekken, aldus het Italiaanse Tuttosport. Maar de club uit Turijn ziet in Camoranesi een sleutelspeler voor het team van komend seizoen en wil hem niet laten gaan.

Na de terugkeer van de Italiaanse ploeg van de Confederations Cup zei Grosso nog dat hij Juventus een groots team vond, maar over een transfer wilde hij niets kwijt.

Fàbregas gefrustreerd over Arsenal

De 22-jarige Spaanse aanvoerder van Arsenal Cesc Fàbregas had een flinke klap te verduren gekregen door de verrassende uitschakeling van Spanje tegen de Verenigde Staten in de Confederations Cup. De middenvelder liep naar verluidt echter al gefrustreerd rond in Zuid-Afrika.

Fàbregas kijkt op tegen een nieuw seizoen bij de Londense club. Hij kan er slecht tegen dat het hem met Arsenal maar niet lukt om prijzen binnen te halen.

"De afwezigheid van titels bij Arsenal is wat mij het meeste boos maakt," aldus Fàbregas na de verloren halve finale van de Confederations Cup tegen de aanwezige media. "Afgelopen jaar wilden we het, we gaven alles, maar we konden niet het niveau halen dat iedereen verwacht van Arsenal."

Fàbregas heeft moeite zich op te laden voor een nieuw seizoen bij The Gunners. "Als je wint, gaat het goed met je. Maar als dat niet gebeurt, is iedereen in een slecht humeur. Al vier jaar lang hebben we een titel nodig om het geloof in onszelf terug te krijgen."

[WBD] Berdych op indrukwekkende wijze door

TomᨠBerdych heeft zich met een overtuigende zege op Paul-Henri Mathieu geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Tsjech won met 6-2, 6-4 en 6-4.

De Tsjech speelde een sterke en agressieve wedstrijd en verloor zijn service geen enkele keer. Mathieu had geen antwoord op de krachtige slagen van Berdych en moest vier breaks toestaan. In de volgende ronde ontmoet de Tsjech de winnaar van het duel tussen Nikolay Davydenko uit Rusland of de Roemeen Victor Crivoi.

Ordina Open winnaar Benjamin Becker vond zijn Waterloo in de tweede ronde. De Oostenrijker Jurgen Melzer was in drie sets te sterk. De setstanden waren 7-6, 6-3 en 7-6. Victor Hanescu, de nummer 31 van de plaatsingslijst, wist wel te winnen. De Roemeen versloeg Nicolas Devilder met 6-2, 6-3 en 6-1.

McLaren: "Omstandigheden nekken KERS"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is van mening dat de omstandigheden er voor hebben gezorgd dat het Kinetic Energy Recovery System in de Formule 1 geen succes is. Bij de vorige Grand Prix in Engeland maakte alleen Ferrari er nog gebruik van.

Sommige teambazen noemen de technologie een flop, omdat het systeem volgend jaar al weer verdwijnt. Whitmarsh wil niet verder gaan dan te stellen dat het een verspilling van geld is voor een initiatief dat door de juiste omstandigheden is mislukt. "Het concept voor KERS was denk ik goed voor de Formule 1, maar twee jaar geleden liep het al uit de hand door te technologische openheid. Iedereen behalve Williams wilde het toen in de ban doen" zei de Brit.

"Eind vorig jaar was het iedereen behalve BMW. Wij zijn er altijd heel flexibel in geweest en in deze twee situaties waren we er tegen. De regels zijn niet erg strikt op dit gebied, dus ze bieden een uitdaging om binnen de gewichtslimiet en de beperkte ruimte in een auto een systeem te bouwen met de beperkingen in vermogen en energie en er nog mee te presteren ook."

"En als je er nu op terugkijkt, dan hebben we met z'n allen er ongelofelijk veel geld aan verspild. Temeer omdat we KERS volgend jaar niet meer gaan gebruiken. De meerderheid van de teams wil er nu vanaf en dat is jammer, want we hebben er veel tijd en moeite in gestoken om het in de auto te bouwen. Het is jammer, maar we gaan voor de samenwerking binnen de FOTA en daar past het gebruik van veto's bij dit soort dingen niet bij."

[WBD] Kuznetsova eenvoudig verder

Svetlana Kuznetsova heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De winnares van Roland Garros won eenvoudig van Pauline Parmentier met 6-1 en 6-3.

In de jaren 2003, 2005 en 2007 kwam Kuznetsova hier tot de kwartfinale. In de volgende ronde ontmoet de Russin de Duitse Sabine Lisicki. Zij ontdeed zich van Patricia Mayer uit Oostenrijk.

Ook Samantha Stosur bereikte de volgende ronde. Ondanks een 0-4 achterstand in de tiebreak na het verlies van de eerste set en een 1-4 achterstand in de beslissende set wist de Australische zich voorbij de Duitse Tatjana Malek te knokken. De setstanden waren 3-6, 7-6(6) en 6-4.

Wimbledon: Llodra botst op ballenmeisje

Michael Llodra heeft op een vervelende manier afscheid moeten nemen van Wimbledon. De Franse tennisser botste in de achtste game van zijn partij tegen Tommy Haas tegen een ballenmeisje aan. De valpartij eindigde tegen de stoel van de umpire.

Kort na de valpartij kreeg het ballenmeisje in kwestie een dikke knuffel. In eerste instantie leek Llodra verder te kunnen, maar niet veel later gaf de Fransman toch op. De duizeligheid speelde hem te veel parten.

Het ballenmeisje, Erin Lorencin, kon zich niet veel van de botsing herinneren. "Ik was geschrokken en erg in de war. Ik verwachtte echt niet dat dit zou gebeuren," aldus het meisje. "Ik ben blij dat mijn vrienden nu op kamp zijn, godzijdank, maar de meesten stuurden me toch een smsje. Het is erg pijnlijk. Mijn kleine broertje vond het erg vermakelijk en moest er om lachen."

Haas was na de aftocht van Llodra niet van plan zijn racket op te bergen en drukte een ballenjongen een racket in zijn handen. Op die manier kon de Duitser toch nog wedstrijdritme opdoen.

De jongen ging niet lang door en stond het racket al snel af aan een ander ballenmeisje. Het aanwezige publiek kon de actie van Haas wel waarderen en bleef luidruchtig klappen.

Chloe Chambers, het meisje dat tegen Haas speelde, was na afloop van de korte partij erg opgetogen. Op de tribunes zaten op dat moment ongeveer 10.000 toeschouwers. "Ik ben zo in de wolken dat ik tegen Tommy heb gespeeld op baan 1. De reacties die ik kreeg van mijn familie en vrienden waren overweldigend. Toen ik thuis kwam zei mijn moeder: Ik zag je op tv. Mensen uit de hele wereld bellen ons op."

De botsing tussen Llodra en het ballenmeisje
 
Haas speelt verder tegen een ballenmeisje
 
Ook op het FOK!weblog wordt aandacht aan de botsing besteed.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[SF] Pizzonia rijdt opnieuw voor Corinthians

Evenals afgelopen seizoen komt de Braziliaan Antonio Pizzonia dit jaar in de Superleague Formula uit voor Corinthians. De coureur heeft een goede staat van dienst en reed zelfs enkele jaren in de Formule 1.

Pizzonia maakte zijn F1-debuut in 2003 bij Jaguar en nam in totaal deel aan twintig Grands Prix. Hij scoorde daarin acht WK-punten. De Braziliaan leek een begenadigd talent en won veel hoofdprijzen in de aanloop naar de hoogste divisie van de autosport. Eénmaal aangekomen bij dat station, kon hij dit talent niet omzetten in klinkende resultaten.

Tussen 1991 en 1996 leerde hij de basis met karting, zoals bijna alle Formule 1-coureurs. In 1997 verhuisde hij naar Groot-Brittannië om in de Formule Vauxhall te racen. Pizzonia werd dat seizoen tweede en won het Winter Festival. In 1998 deed hij dat nog eens dunnetjes over in het Formule Renault Winter Festival. Een jaar later greep de getalenteerde Braziliaan de Britse Formule Renault-titel en eindigde als tweede in de Europese Formule Renault. In 2000 won hij de Britse Formule 3 om vervolgens een jaar later, voor het seizoen 2001 over te stappen naar de Formule 3000 waarin hij één race won en tweede werd in het kampioenschap. In 2002 bleef hij in de Formule 3000 maar werd tevens testrijder van Williams.

Door een aantal indrukwekkende testresultaten werd hij gecontracteerd door Jaguar, als ploeggenoot van Mark Webber. Zijn resultaten waren echter onvoldoende en hij werd halverwege het seizoen vervangen door Justin Wilson. In 2004 ging Antonio opnieuw testen voor Williams en na de Grand Prix van Duitsland mocht hij Marc Gené vervangen. Hij reed vier Grands Prix, waarvan hij er in drie punten pakte.

In de Grand Prix van België reed hij zelfs even op kop. Toen Ralf Schumacher echter terugkwam na een blessure moest Pizzonia zijn zitje weer afstaan.

[WBD] Llodra botst op ballenmeisje

Michael Llodra heeft op een vervelende manier afscheid moeten nemen van Wimbledon. De Franse tennisser botste in de achtste game van zijn partij tegen Tommy Haas tegen een ballenmeisje aan. De valpartij eindigde tegen de stoel van de umpire.

Kort na de valpartij kreeg het ballenmeisje in kwestie een dikke knuffel. In eerste instantie leek Llodra verder te kunnen, maar niet veel later gaf de Fransman toch op. De duizeligheid speelde hem teveel parten.

Het ballenmeisje, Erin Lorencin, kon zich niet veel van de botsing herinneren. "Ik was geschrokken en erg in de war. Ik verwachtte echt niet dat dit zou gebeuren," liet ze weten. "Ik ben blij dat mijn vrienden nu op kamp zijn, godzijdank, maar de meesten stuurden me toch een smsje. Het is erg pijnlijk. Mijn kleine broertje vond het erg vermakelijk en moest er om lachen."

Haas was na de aftocht van Llodra niet van plan zijn racket op te bergen en drukte een ballenjongen een racket in zijn handen. Op die manier kon de Duitser toch nog wedstrijdritme opdoen.

De jongen ging niet lang door en stond het racket al snel af aan een ander ballenmeisje. Het aanwezige publiek kon de actie van Haas wel waarderen en bleef luidruchtig klappen.

Chloe Chambers, het meisje dat tegen Haas speelde, was na afloop van de korte partij erg opgetogen. Op de tribunes zaten op dat moment naar schatting 10.000 toeschouwers. "Ik ben zo in de wolken dat ik tegen Tommy heb gespeeld op baan 1. De reacties die ik kreeg van mijn familie en vrienden waren overweldigend. Toen ik thuis kwam zei mijn moeder: Ik zag je op tv. Mensen uit de hele wereld bellen ons op."

Een filmpje van de botsing vind je hier en een filmpje van de actie van Haas is hier terug te vinden.

Ook op het FOK!weblog wordt aandacht aan de botsing besteed.

Instorten kademuur Damrak grootste risico

Het mogelijke instorten van een kademuur tijdens het boren onder de grond bij het Damrak is het grootste gevaar dat voor Amsterdam dreigt bij het verder bouwen aan de Noord-Zuidlijn. Dat blijkt uit een ranglijst van de veertien grootste risico's bij het aanleggen van de metrolijn, die de gemeente vandaag bekendmaakte.

Bij het instorten van een kademuur zou de schade in de bouwput groot zijn. Ook het mogelijk 's nachts moeten stilleggen van het boren vanwege overlast kan schade opleveren. Volgens de gemeente is bij alle risico's de kans dat ze zich voordoen kleiner dan 5 procent.


Instorten kademuur Damrak grootste risico  (foto: ANP)

"Mensen herkennen Modern Warfare 2 niet meer"

Met Call of Duty 4: Modern Warfare had Activision een grote hit in handen. De game vloog over de toonbank en kreeg goede reviews. Deel twee zou dan ook wel eens de grootste release van dit jaar kunnen gaan worden. Toch klinken er nu ineens andere geluiden dat het wel eens zou kunnen zijn dat dit deel het toch een stuk minder zou kunnen gaan doen. Oorzaak: Het gemis van Call of Duty.

Activision heeft er namelijk voor gekozen om met Modern Warfare 2 een nieuwe serie te starten en dus het Call of Duty-merk er vanaf te halen. OTX, een bedrijf dat de bekendheid van merken volgt, heeft nu een opmerkelijk ontdekking gedaan. Voorheen, toen de game nog Call of Duty: Modern Warfare 2 heette, gaf zo'n 40% van de gamers aan wel eens van deze game gehoord te hebben. Met het loslaten van de naam Call of Duty gaf nog maar 20% aan wel eens van Modern Warfare 2 gehoord te hebben. Dat is maar liefst 50% minder.

Of dit invloed gaat hebben op de verkopen van de game is natuurlijk nog maar de vraag. Activision zal waarschijnlijk een flinke marketing-campagne opzetten zodat zelfs non-gamers weten wat de game inhoudt.

Plassende slaapwandelaar krijgt mes in gezicht

Een Amerikaanse slaapwandelaar werd vannacht door zijn vriendin neergestoken in Kansas, meldt The Kansas City Star.

De 24-jarige Amerikaan kwam dronken thuis en begon midden in de nacht te slaapwandelen. De vriendin van de jongen werd rond half twee ’s nachts wakker toen hij aan het plassen was in de kast. Ze probeerde tevergeefs om de jongen wakker te maken. Daarna liep hij naar de keuken waar de vriendin bang werd dat hij haar zou slaan. Toen de slaapwandelaar op haar af kwam sneed ze hem in zijn gezicht en schouder.

Volgens de politie zijn de verwondingen niet levensbedreigend. De man heeft volgens de politie vaker last van slaapwandelsessies. Tijdens deze nachtelijke avonturen krijgt zijn vriendin geen vat op hem.

Sony: Europeanen begrijpen de prijs van de PS3 beter

Het was voor veel Playstation 3-loze gamers toch wel een beetje een teleurstelling om afgelopen E3 weer niets te horen over een daling van de prijs van Sony's zwarte doos. Analisten verwachten dat hij alsnog in prijs zal zakken tegen de feestdagen, maar Sony houdt zijn lippen stijf op elkaar. Andrew House van Sony Computer Entertainment Europe kon het toch niet laten en heeft alsnog iets meer los gelaten over een eventuele price-drop.

Volgens House spelen er een hoop factoren mee. Ze zouden graag de prijs willen laten zakken, want dat betekent altijd meer verkopen, maar doordat ze een life-cycle van tien jaar willen halen met de Playstation 3 en ze altijd de kosten en winst van het apparaat in hun achterhoofd moeten houden, is het niet makkelijk om de prijs zomaar te laten dalen.

Daarnaast vindt House dat de Europeanen de prijs van de Playstation 3 beter snappen.


In Europe I think people do see the value of the machine, the Blu-Ray and network services and take that all into consideration instead of just focusing on price. But we will look at price and will address it when the time is right

Volgens hem kijken Europeanen veel meer naar de waarde van het apparaat zelf en alles wat ze er mee kunnen doen in plaats van zich alleen blind te staren op de prijs. Dit zou de oorzaak kunnen zijn dat de Playstation 3 het in Europa veel beter doet dan in, bijvoorbeeld, de Verenigde Staten.

Feyenoord terug in de race voor Cissé

Een overgang van Sekou Cisse van Roda JC naar Feyenoord leek vanwege de hoge transfersom volledig van de baan, maar de Rotterdammers hebben de onderhandelingen toch heropend.

Dinsdag sprak Roda-directeur Martin van Geel opnieuw met mensen van Feyenoord. De Rotterdamse club had een externe geldschieter gevonden, maar deze was bereid maximaal 2,5 miljoen euro te besteden aan de Ivoriaan. Aangezien dat bedrag niet in buurt komt van wat Roda wenst en Feyenoord geen eigen geld heeft om bij te springen, leek de deal niet door te gaan.

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een aanvaller die ook aan de zijkanten goed uit de voeten kan. Volgens hoofdtrainer Mario Been is Wijnaldum geen optie voor deze positie. "Georginio Wijnaldum zie ik niet als een buitenspeler. Die komt beter tot zijn recht in de as", aldus Been.

Kolk: "Ik weet niets over Grieks interesse"

De Griekse media berichten over interesse van Iraklis Saloniki in Santi Kolk. De Grieken zouden interesse hebben in de speler nadat een transfer van Andres Oper van Roda JC naar Saloniki niet doorging.

Iraklis heeft nog geen officieel bod gedaan bij de Arnhemse club. "Ik heb zelf ook niets over die club gehoord", zegt Kolk tegenover de Gelderlander. "Ik weet van niets." De in Den Haag geboren Kolk wil vooral van de bank af. "Ik wil afgelopen seizoen vergeten. Ik wil lekker doorgaan met voetballen."

Vettel krijgt eigen tribune op de Nürburgring

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel lijkt na twee jaar racen in de Formule 1 al genoeg fans achter zich te hebben. De directie van de Nürburgring heeft besloten de T6-tribune voortaan de Sebastian Vettel-tribune te noemen.

Het circuit biedt ook arrangementen aan voor fans van de Duitser, waar zij natuurlijk op de naar hun idool genoemde tribune zitten. Vorig jaar werd ook al zijn oude basisschool naar hem vernoemd. "Dit is een hele grote eer", liet Vettel weten.

100%NL scoort flink

100%NL heeft goede zaken gedaan in april en mei van dit jaar. Dat blijkt uit de luistercijfers over die periode die onderzoeksbureau Intomart Gfk vanochtend bekend heeft gemaakt. Het radiostation kreeg er 0,6 procentpunt marktaandeel bij tot 3,7 procent. Een opmerkelijke stijging, aangezien er voor de rest weinig verschuivingen waren.

Marktleider blijft Radio 538 met een marktaandeel van 11,3 procent. Dat is overigens een daling in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. Toen had de commerciële hitzender nog 11,8 procent marktaandeel.

Verliezers zijn Classic FM en de publieke regionale omroepen die allebei 0,3 procentpunt marktaandeel inleverden. We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 9 minuten per dag naar de radio. Dat is vier minuten minder dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

Vlaamse vrouwen willen bh-loze dag

Morgen moet in België een bh-loze dag worden. Een anonieme Vlaamse vrouwenbeweging doet via de sociale netwerksite Facebook een oproep aan alle Vlaamse vrouwen om ‘hun boezem niet langer te martelen en hem voor een dag ademruimte te gunnen.’

Dit meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. De reden voor de bh-boycot is dat het volgens de initiatiefnemers een seksobject is dat door de mode-industrie is opgedrongen en totaal overbodig is. "Ook zonder bh gaan onze borsten niet hangen", vinden de vrouwen.

Volgens styliste Tiany Kiriloff knelt een bh helemaal niet en vinden mannen het juist sexy als vrouwen wel een bh dragen. Lingerieontwerper Filip Vertriest zegt dat borsten wel degelijk op hun plaats worden gehouden door een bh. "Dat hij soms niet lekker zit, komt omdat zeventig procent van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt", zegt hij.

Meer dan 27.000 mensen hebben zich inmiddels bij de Facebook-groep aangemeld. Slechts 213 hebben ook daadwerkelijk toegezegd hun bh morgen thuis te laten.

Zie ook het item hierover op onze weblog (incl. foto)

VfB Stuttgart: "20 miljoen voor Huntelaar"

VfB Stuttgart gaat komende week proberen de selectie voor het komende seizoen meer vorm te geven. De Duitse club zag Mario Gomez naar Bayern München vertrekken en is nu naarstig op zoek naar een opvolger.

De Spaanse krant AS meldt dat VfB Stuttgart zijn pijlen inmiddels op Klaas-Jan Huntelaar heeft gericht. De Duitsers zouden twintig miljoen euro voor de international van het Nederlands elftal over hebben. Dit wordt dan bekostigd met de transfergelden van Gomez, die 30 miljoen opleverde.

Ook Galatasaray, VfL Wolfsburg, Olympique Lyon, Juventus en Tottenham Hotspur zouden naar de diensten van Huntelaar hengelen. De aanvaller, die voorafgaand aan zijn Spaanse avontuur bij Ajax speelde, zou volgens diverse Spaanse media mogen vertrekken van Florentino Pérez.

Kandidate 'X Factor' wil zelfmoord plegen

Tijdens een auditieronde van de Britse versie van ‘X Factor’ is het flink uit de hand gelopen. Een vrouw van middelbare leeftijd deed haar kunstje voor de vierkoppige jury en werd weggestuurd wegens onvrede over haar prestatie. Dat bericht de website van Het Laatste Nieuws.

Terwijl ze hysterisch de auditieruimte verliet dreigde de kandidate zelfmoord te plegen. De producenten van het tv-programma haalden er onmiddellijk een arts bij om de vrouw tot bedaren te brengen.

Sinds de instorting van Susan Boyle na ‘Britain’s Got Talent’ is er nu een dokter op standby gedurende de audities van de talentenjacht. De zingende huisvrouw kon de hectische periode van optredens niet meer aan en werd meerdere malen behandeld wegens uitputting.

Age of Conan op de schop genomen

Age of Conan heeft na lang wachten een update gekregen, die de game over een heel andere boeg gooit. Het RPG systeem wordt omgegooid waardoor stats verdwijnen en hier nieuwe voor terugkomen. Dit nieuwe stats-systeem moet makkelijker te begrijpen zijn voor de gamers. De verschillende classes worden ook aangepakt en verbeterd met nieuwe wapens en skills, onder andere om de verschillende klassen op een gelijk niveau te krijgen.

Het wordt mogelijk om éénmalig een level 50 character aan te maken, mits je er al een hebt. Er komt een nieuw gebied bij: Tarantia Commons (level 75-80), de sloppenwijken van de hoofdstad Hyboria, waar nieuwe quests en een dungeon te vinden zijn. Daarnaast zijn er wijzigingen in het combat en pvp systeem en een enorme hoeveelheid aan bugfixes.

ProRail start actie tegen onveilig oversteken

Spoorbeheerder ProRail begint in het najaar een campagne om te wijzen op de risico's bij het oversteken van spoorwegovergangen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een op de zes mensen wel eens met gevaar voor eigen leven een gesloten en beveiligde overweg heeft overgestoken. Vorig jaar kwamen er bij 63 aanrijdingen bij overwegen achttien mensen om het leven.

Er komt een grote voorlichtingscampagne. ProRail gaat ook technische aanpassingen rond de overgangen doen. Zo komen er op sommige plaatsen hekwerken onder de spoorbomen en wordt de zichtbaarheid van spoorwegen verbeterd.

Voor kinderen komt er een speciale actie onder het motto Wil je blijven leven? Wacht dan even! Daar is ook een speciaal verkeersbord van gemaakt.

Boete Feyenoord voor 'Lurling-spreekkoren'

Feyenoord moet een boete van 7500 euro betalen vanwege kwetsende spreekkoren tijdens het play-off-duel met NAC Breda op 21 mei jongstleden.

Tijdens de wedstrijd was NAC-aanvaller Anthony Lurling, oud-speler van de Rotterdammers, het lijdend voorwerp van de spreekkoren van de Feyenoord-supporters. Scheidsrechter Eric Braamhaar verzocht de stadionspeaker na een half uur spelen om te roepen dat de spreekkoren moesten stoppen.

De Feyenoord-aanhang negeerde dit verzoek echter en bleef Lurling gedurende de hele wedstrijd beledigen. Het duel werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen door NAC, waardoor Feyenoord Europees voetbal misliep.

NAC zou zich uiteindelijk wel plaatsen voor de Europa League dankzij een 3-1 totaaloverwinning in het tweeluik met FC Groningen.

Real Madrid haalt Albiol

Real Madrid heeft de derde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Na Kaká en Cristiano Ronaldo komt ook Raul Albiol naar de Spaanse hoofdstad. De verdediger is afkomstig van Valencia en heeft voor vijf jaar getekend.

De verwachting is dat de 23-jarige Albiol, samen met Pepe, het hart van de verdediging van De Koninklijke zal gaan vormen. Diverse Spaanse media melden dat de verdediger ongeveer vijftien miljoen euro heeft gekost.

Astana heeft selectie rond

Astana heeft haar selectie voor de Tour de France, die op 4 juli van start gaat, compleet. Vorige week maakten we al bekend dat zes namen zeker zijn van deelname aan de Franse wielerronde.

Dmitriy Muravyev, Sergio Paulinho en Gregory Rast zijn nu ook uitverkoren om aan La Grande Boucle deel te nemen.


Selectie Astana:

Lance Armstrong, Alberto Contador, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia, Yaroslav Popovych, Dmitriy Muravyev, Sergio Paulinho en Gregory Rast

Chinezen al bijna drie weken zonder World of Warcraft

In het Westen barst de hel al los als Xbox Live een dagje niet bereikbaar is, maar in China weten ze pas echt wat afzien is. Chinese gamers kunnen al 18 dagen geen verbinding maken met de WoW-servers.

Blizzard had een contract met het bedrijf The9, dat voor het onderhoud van de servers zorgde. Op 7 juni werd dit samenwerkingsverband beëindigd en overgenomen door NetEase.com, maar zij hebben langer nodig dan gepland om de overname rond te krijgen. Het probleem ligt bij het installeren van nieuwe hardware, die nodig is om de immense game te kunnen hosten.

Toch zijn de meeste Chinezen niet voor één gat te vangen en maken ze door middel van een kleine omweg gewoon verbinding met Taiwanese servers, die het wel gewoon doen.

[Update] Moederbedrijf Bethesda Softworks koopt id Software

ZeniMax Media Inc., het moederbedrijf van welbekende developer Bethesda Softworks (bekend van The Elder Scrolls IV: Oblivion en Fallout 3) heeft bekend gemaakt dat het legendarische developer id Software heeft gekocht. ZeniMax, en daarmee Bethesda, verkrijgt daarmee de rechten om komende nog niet al verkochte games uit te brengen.

De overname komt als een donderslag bij heldere hemel, er waren geen tekenen dat er een overname aan zou komen. Volgens John Carmack komt de stap doordat id Software het zat is om te ruziën met uitgevers over de manier waarmee ze met hun spellen omgaan. Daarnaast heeft id Software meer in hun mars dan wat er tot nu toe uit is gekomen.

We're really getting kind of tired competing with our own publishers in terms of how our titles will be featured. And we've really gotten more IPs than we've been able to take advantage of. And working with other companies hasn't been working out as spectacularly as it could.

Het doel van de overname is dan ook voor beide partijen om id Software zoveel mogelijk te faciliteren om topgames te maken, net zoals Bethesda nu doet.

Ex-werknemer van id Software John Romero was wat minder te spreken over de overname. Op zijn twitter-pagina reageert hij wat minder enthousiast dan John Carmack reageerde:

ZENIMAX??????? Disgusting.

Even later kwam hij met nog een spitsvondige reactie op het hele gebeuren:

Fallout 3 bought DOOM. Wow.

Update 12:54
John Romero heeft inmiddels een nieuw bericht op zijn twitter geplaatst, waarin hij iets anders reageert op het Grote Nieuws:

i guess i was shocked and sad to see the id Software of old changed forever today. it's a new day and a new id.


RAGE, id Softwares komende game, zal nog uitgegeven worden door EA

Silkstone houdt ermee op

De Nederlandse band Silkstone houdt ermee op. Na dertien jaar "in alle hoeken en gaten van Nederland" te hebben gespeeld, zetten de vijf bandleden er een punt achter. De mannen vinden het tijd om ieder wat anders te gaan doen. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Silkstone ontstond in 1996 en brak in 2003 door met het album For a reason, met daarop de singles Rain has come, What's the reason, Ready en Lost. De band stond op Pinkpop, Lowlands en ook in clubs als Paradiso en Nighttown. Ook was Silkstone geregeld op radio en tv te vinden. Vorig jaar verscheen het tweede album: Here in your world.

Silkstone bestond uit Niels Geusebroek (zang, gitaar), Frans van Essen (gitaar), Niels Bik (drums), Dave Besse (bas) en Marco Kuypers (toetsen).

 
Silkstone houdt ermee op (foto: ANP)

America's Army 3 krijgt patch, zullen nog veel volgen

Na alle problemen rondom de lancering van America's Army 3 zijn de nieuwe developer nu hard bezig om het spel enigzins speelbaar te maken. Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij versie 3.03 van het spel en het lijkt erop alsof we nog flink wat patches tegemoet kunnen zien!

De patch wordt automagisch gedownload als je Steam opstart of via de AA Deploy Client. De changelog is als volgt:

quote
Removes Password from AA3Launch.log

Fix for MBS not working after server changes to a new map

Fixes TeamReady in Mission Preplanning

Updated authentication SDK to improve reliability and performance.

Fix for freezing on training mission load

Improved performance on loading maps/training missions

Fixed several small memory leaks

Fixed performance issue with server that caused it to load UI elements into the server (where they aren't needed) and thus use up additional CPU and memory.

Modified training authentication so it is more efficient

Modified AMD negative delta time exception handling so it no longer stops the server or client, but just logs the event

Fixed Admin add Player Admin

Fixed Admin kicking of players. Now works properly with Soldier name and has optional kick by player ID

Add new AdminListPlayers to get list of players and their player ID's

Removes most of the server log spam, especially that tied to missions and mission setup and ROE

Fixes several issues related to ROE firing off when player is bleeding, asphyxiating, or falling after being wounded by ROE

You can now strafe on ladders so you don't get stuck in Pipeline or Obstacle Course. Strafe too far and you fall off, just like AA 2.x

Modified program startup to clear out any old ATS temporary files.

Improved scoring messaging support for training missions

Fixes several scoring issues

Optimizes more of the authentication code and adds better exception handling in it.

Adjusts STS (stats) integration to better detect invalid objects to avoid crashes.

Fixes issues with single player stats not correctly initializing all of the time

Adds feedback to UI when player purchases training until purchase is complete (says "Purchasing")

Modifies MBS to track how many players are playing vs. how many players are on the server (player + Spectators) and now MBS browser only shows the number of players (so the count won't exceed max players)

Turns HUD off whenever menu is activated (still an issue with battle planner activation the first time, however)

Adjusts the close menu logic to always close properly so double menus should no longer happen


Nederlandse economie krimpt minder hard

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal minder hard gekrompen dan aanvankelijk door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geraamd. Ten opzichte van het vierde kwartaal daalde het bruto binnenlands product (bbp) met 2,6 procent, terwijl het CBS in mei een krimp van 2,8 procent meldde.

Ten opzichte van een jaar geleden kromp de Nederlandse economie afgelopen kwartaal met 4,5 procent. Daarmee is de krimp onveranderd gebleven ten opzichte van een eerste raming die op 15 mei naar buiten werd gebracht, aldus het CBS donderdag.

Depressieve oud-ABN-bankier verdwijnt met pistolen

De politie van Londen is dringend op zoek naar een onlangs ontslagen bankier van ABN Amro. Het gaat om de 49-jarige Nederlander Huibert Boumeester, een bekend gezicht in de Londense financiële wereld. Boumeester is zondagavond voor het laatst gezien. Toen hij maandag niet kwam opdagen voor een afspraak, heeft zijn assistente alarm geslagen.

De politie is erg bezorgd om de veiligheid en gezondheid van Boumeester, die de laatste tijd depressief zou zijn. De bankier is in het bezit van een wapenlicentie en er zijn twee vuurwapens uit zijn woning verdwenen. "We roepen Boumeester of iedereen die iets weet over zijn verblijfplaats op zich te melden."

Boumeester was voor de overname van ABN Amro hoofd financiële zaken. Na de rampzalig verlopen overname vertrok hij en werkte hij onder meer bij vermogensbeheerder Artemis. In maart van dit jaar nam hij daar ontslag wegens 'persoonlijke redenen', zo meldt het Financieele Dagblad.

 


Depressieve oud-ABN-bankier verdwijnt met pistolen  (foto: DAG)

Hippe pastoor luidt kerkklokken met mobieltje

De pastoor van de Sint-Jan Baptist kerk in het Vlaamse Wildert kan voortaan de klokken laten luiden met zijn mobiele telefoon. Ook de verwarming kan door een gsm bediend worden, zo meldde de Belgische krant Gazet van Antwerpen vandaag.

Op de kerkklok is een elektronisch uurwerk geplaatst met een gsm-modem. De pastoor kan daardoor met zijn mobieltje of met een vaste telefoon naar de klokken bellen. Via het keuzemenu kan hij aangeven of de klokken voor het overlijden van een man of een vrouw moeten luiden.

Dankzij dit Apollo II-systeem hoeven er geen vrijwilligers meer te worden ingezet voor het luiden van de klokken. Het systeem kost 2250 euro, maar dat betaalt zich vanzelf terug door de verminderde stookkosten van de verwarming. Door alle glas-in-lood ramen is dubbele beglazing in een kerk onmogelijk. Pastoor Ludo Boden is daarom van plan om volgend jaar 125 zonnepanelen te plaatsen op het dak van de kerk.


Hippe pastoor luidt kerkklokken met mobieltje  (foto: DAG)

Amerikaan bouwt stad van tandenstokers

De Amerikaan Scott Weaver gebruikte meer dan een miljoen tandenstokers om San Francisco na te bouwen. De stad is niet alleen leuk om naar te kijken, je kan er ook tientallen pingpongballen doorheen laten sjeezen.

Voor dit waanzinnige kunstwerk kreeg de man veertigduizend dollar aangeboden van het Ripley museum in San Francisco. Het museum dat ongewone objecten verzamelt, wil het bizarre schaalmodel maar al te graag hebben in hun collectie. Weaver werkte 34 jaar lang met veel liefde en geduld aan de tandenstokersstad waardoor hij het niet kwijt wil. De stad maakt een belangrijk deel uit van zijn leven en hij is er maar al te trots op.


Amerikaan bouwt stad van tandenstokers  (foto: DAG)

Krezip beschikbaar voor SingStar

Vanaf vandaag kun je ook SingStar-nummers downloaden van Krezip. Voor 1,49 euro per nummer kun je de nummers uit de SingStore downloaden. Alle nummers zijn zowel apart als in een bundel te verkrijgen.

Vanaf vandaag kun je dus een aantal nummers van Krezip downloaden uit SingStore, de online muziekcatalogus van SingStar, voor 1,49 euro per stuk. Wanneer je het pack koopt ben je 6,99 euro kwijt voor vijf nummers. Sony zag een gat in de markt omdat Krezip aanstaande zaterdag hun allerlaatste concert geeft in de Heineken Music Hall.

De volgende nummers zijn verkrijgbaar via de online muziekcatalogus:

* All Unsaid
* Don’t Crush Me
* Everything And More
* I Would Stay
* You Can Say

De band, die oorspronkelijk uit Tilburg komt, had reeds in oktober aangegeven ermee te stoppen. Hierna hebben ze een afscheidstour gestart en hebben ze nog op Pinkpop '09 gestaan als vervanger van Depeche Mode.

Rabobank traint op ploegentijdrit

Rabobank zal de komende dagen op het circuit van Zolder op de ploegentijdrit gaan trainen. Deze staat in de eerste week van de Tour de France op het programma.

"Het is met name van belang dat de jongens elkaar beter gaan aanvoelen," liet Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, in een reactie weten. "Per slot van rekening hebben we nog nooit in deze samenstelling gereden. Daar komt bij dat de ploegentijdrit voor sommige jongens toch vrij nieuw is. Robert Gesink bijvoorbeeld heeft heel zelden in zijn carrière een ploegentijdrit gereden."

Aanstaande woensdag vertrekt de ploeg naar Monaco, waar op 4 juli de proloog van La Grande Boucle wordt verreden. De Nederlandse formatie heeft met Denis Menchov en Robert Gesink twee renners binnen de gelederen, die voor het algemeen klassement kunnen gaan.

Tennisser crasht met ballenmeisje!

Bij een saaie tenniswedstrijd weet een schattig ballenmeisje niet wat haar overkomt. Bij een moeilijke bal duikt tennisser Llodra namelijk bovenop haar. Ze blijft professioneel en gaat direct weer op haar plek te gaan zitten, maar ze krijgt nog wel even een knuffel van Llodra.

Hij verdwijnt vervolgens vol schaamte van het toneel, ondertussen vermaakt de tegenpartij het publiek met een potje tennis met de ballenjongens en -meisjes... 

Mosley: "Todt kan mijn opvolger worden"

Gisteren werd bekend dat FIA-president Max Mosley als onderdeel van de deal met de FOTA heeft besloten zijn termijn bij de FIA niet meer te verlengen. Direct daarop zijn de geruchten op gang gekomen over wie de opvolger moet worden voor de Brit. Een van de namen hiervoor is Jean Todt.

De meest genoemde naam is die van Michel Boeri die President van de Automobile Club de Monaco is. Hij kan als senaatsvoorzitter van de FIA meteen de relatie van Mosley met de Formule 1-teams overnemen. "Ik kan me niet voorstellen dat Boeri geïnteresseerd is in deze post. Hij is te oud," zei Mosley die FIA vice-voorzitter Hermann Tomczy af zag haken voor het overnemen van het stokje.

Een naam die maar niet uit het geruchtencircuit verdwijnt is die van oud Ferrari-teambaas Jean Todt. "Ik zou het niet uitsluiten," zei Mosley. De Brit zei dat de teams er niets over te vertellen hebben wie er gekozen gaat worden als nieuwe FIA-president. "Als er meer dan één kandidaat is, dan geef ik een aanbeveling," zei de huidige FIA-president die in oktober met pensioen gaat.

Hobbyist bouwt zijn eigen wireless PC-gun

Je zit thuis, raakt verveeld met je favoriete FPS en denkt: "Zou het niet tof zijn als je in plaats van met je muis, je met een echte gun door je favoriete levels zou kunnen rennen?" Dankzij motiontracking, wat nu erg hot is binnen de gamingwereld, is dit voor de grote ontwikkelaars een uitdaging om mee bezig te zijn.
Ook sommige hobbyisten kunnen er echter wat van.

Onderstaande kerel heeft namelijk een gun ontwikkeld die jouw bewegingen vertaalt, naar het bewegen van je muis op de PC. Dit signaal wordt weer teruggeloopt naar een monitor op de gun, waardoor je direct ziet waar je in de game op mikt. Klinkt dit wat wazig? Kijk dan de onderstaande filmpjes waarin hij zijn uitvinding uitlegt.

Williams: "FOTA, hef schorsing op"

De baas van het Formule 1-team van Williams Andrew Parr wil dat de schorsing van zijn team en dat van Force India in de FOTA wordt opgeheven. Dit zegt de Brit, omdat gisteren de FIA en de FOTA overeenstemming hebben bereikt en de ruzie daarmee verleden tijd is.

Zowel Williams als Force India waren door de FOTA geschorst omdat ze zich onvoorwaardelijk voor het wereldkampioenschap 2010 hadden ingeschreven. Nu de kou uit de lucht is, is het tijd voor verzoening volgens Parr. "Ik hoop het. Het is iets wat we allemaal graag willen zien. Het is belangrijk dat wij, Force India en de nieuwe teams deel uitmaken van de discussies die zullen volgen."

Williams, Force India, Manor, US F1 en Campos hebben zich bij de FIA ingeschreven onder de budgetlimiet, maar deze is van tafel. In plaats daarvan hebben de grote teams beloofd hun uitgaven de komende twee jaren drastisch te verminderen. Over de details hiervan wordt vandaag vergaderd in Bologna, waarna bekend zal worden gemaakt wat het akkoord met de FIA precies in zal houden.

Anjema neemt eerste horde in Réunion

Squasher Laurens Jan Anjema heeft zich gisterenavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de tweede ronde van de Internationaux De La Réunion 2009. Op het eiland in Afrika rekende de 26-jarige Nederlander in zijn openingspartij af met Scott Arnold.

De als tweede ingeschaalde Anjema moest nog wel het lange eerste bedrijf aan de boomlange Australiër laten, maar in het vervolg van de partij was het eenrichtingsverkeer: 8-11, 11-6, 11-3 en 11-4. De partij duurde 48 minuten.

Bij de laatste acht van het met dertigduizend dollar gedoteerde PSA toernooi moet de Hagenaar, afgelopen weekend nog winnaar van de Movida International 2009 in Toulouse, het vanavond (lokale tijd) opnemen tegen Yann Perrin. De Fransman klopte verrassend de nummer acht van de plaatsingslijst, Mark Krajcsak uit Hongarije, in vier games: 11-5, 11-3, 7-11, 13-11.

In de bovenste helft van het schema had Europees kampioen Thierry Lincou weinig moeite om door te dringen tot de kwartfinales van de open kampioenschappen op zijn geboorte-eiland. De Fransman, de nummer acht van de wereld, had alleen in de derde game iets te stellen met de Engelse qualifier Eddie Charlton: 11-6, 11-6, 12-10. In de volgende ronde stuit de Franse toernooifavoriet, die in 2004 de wereldtitel veroverde en het jaar erop twaalf maanden de mondiale ranglijst aanvoerde, op landgenoot Renan Lavigne.

Willem II hoopt op transfer AZ-spelers

Bij Willem II volgt men met meer dan gemiddelde interesse de transferverhalen rondom de AZ-spelers Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé. Een verkoop van beide spelers zou de Tricolores namelijk heel goed uitkomen.

AZ nam beide aanvallers in het verleden over van Willem II. Zowel El Hamdaoui als Dembélé vestigde het voorbije seizoen in positieve zin de aandacht op zich. Verschillende clubs uit het buitenland zouden inmiddels geïnteresseerd zijn in het duo.

Een transfer van de AZ-aanvallers zou Willem II geen windeieren leggen, aangezien de Tilburgers een flink doorverkooppercentage hebben weten af te dwingen bij de verkoop van El Hamdaoui en Dembélé aan de Alkmaarders. In het geval van El Hamdaoui zou het gaan om vijftien procent van de transfersom, terwijl bij Dembélé tien procent van het transferbedrag in de Tilburgse kas zou terugvloeien.

"Op de percentages ga ik niet in, maar het klopt dat we dan wat tegoed hebben," reageert Willem II-voorzitter Hans Verbunt tegenover De Telegraaf. "Het geld kunnen we zoals iedere club goed gebruiken. We kunnen het echter niet in zijn geheel in de selectie investeren. Een gedeelte zal in de exploitatie worden gestopt."

Steffen zwemt wereldrecord op 100 vrij

Zwemster Britta Steffen heeft op de 100 meter vrije slag het wereldrecord verbeterd. De Duitse kwam in Berlijn tot een tijd van 52,85 seconden, wat 0,03 sneller was dan het oude record van Lisbeth Trickett uit maart vorig jaar.

Steffen erkende na afloop veel gehad te hebben aan haar nieuwe omstreden zwemoutfit. "Dit is het beste zwempak dat ik ooit gedragen heb. Ik ging niet kapot op de laatste meters en had ook helemaal geen pijn. Echt super."

Homo-exorcisme schokt VS

Ophef in Amerika om een bizarre video van kerkgenootschap Manifested Glory Ministries uit Connecticut, zo meldt Fox News. Op de beelden is te zien hoe kerkleden tijdens een speciale dienst langdurig een tiener onder handen nemen. Het doel: de jongen bevrijden van zijn homoseksuele gevoelens.

Tijdens het hardhandige ritueel ligt de tiener op de grond. De kerkleden staan om hem heen en roepen de 'homoseksuele demonen' aan en bevelen hen uit het lichaam van de jongen te verdwijnen. Op een geven moment is te zien hoe het jongen te veel lijkt te worden en hij overgeeft.

Amerikaanse homobelangenverenigingen hebben geschokt gereageerd op de beelden, die aanvankelijk door de Manifested Glory Ministries zelf op YouTube waren gezet. Nadat de kerk lucht kreeg van de ophef, heeft het de beelden snel weer offline gehaald, maar zoals dat gaat op internet, hadden meerdere gebruikers ze toen al overgenomen.

De kerk zelf ziet desondanks geen enkel kwaad in de praktijken. De 16-jarige jongen zou het ritueel vrijwillig zijn ondergaan. "We hebben ook niets tegen homoseksuelen", zo verklaart een kerklid, "we keuren hun levensstijl alleen af."

Robin McHaelin, voorzitter van homobelangenverenig True Colors, vreest dat dit soort exorcisme-sessies regelmatig voorkomen in de VS. "Ze zijn helaas schering en inslag; dit is geen geïsoleerd incident." Hij is van plan een klacht in te dienen bij de kinderbescherming.

[NBA] Shaquille O'Neal naar Cleveland Cavaliers

Shaquille O'Neal is komend seizoen in het shirt van de Cleveland Cavaliers te bewonderen. De kolossale center komt bij de Cavs MVP LeBron James tegen.

Shaq komt over van de Phoenix Suns, het team waar hij het afgelopen seizoen voor uit kwam. Hij is geruild tegen Ben Wallace en Sasha Pavlovic. Daarnaast tegen een geldbedrag en een nog niet bekend gemaakte speler. In zijn loopbaan was de 37-jarige center eerder actief voor Orlando Magic, Los Angeles Lakers en Miami Heat. O'Neal tekende een contract voor vier jaar in Cleveland.

DVD: The Deal

Meg Ryan probeert de laatste tijd weer wat meer terug te komen bij haar oude genre: de komediefilm. Met films als The Women en My Mom's New Boyfriend timmert ze aan de weg. De ene keer wat succesvoller dan de andere keer, dat moet gezegd worden. Vooral in de laatste film hadden we toch vooral te maken met een gebotoxte Ryan. Die megalippen leidden wel heel erg af van de film zelf. Haar nieuwste komedie op dvd is The Deal, waarin ze samen met William H. Macy (Wild Hogs) een filmproject van de grond probeert te krijgen. Top of flop?

Verhuur Sarpong niet bespreekbaar voor Ajax

De Telegraaf meldt donderdag dat Ajax niet van plan is mee te werken aan een verhuur van middenvelder Jeffrey Sarpong.

Roda JC is al even in de markt voor de jonge middenvelder en ook FC Utrecht zou zich gemeld hebben in Amsterdam voor Sarpong. Ajax wil echter niet meewerken aan een vertrek op huurbasis van de middenvelder. Sarpong wil bovendien voor zijn kans gaan bij de Amsterdammers.

Sarpong heeft een verzoek gehad van de voetbalbond van Ghana om voor het Afrikaanse land uit te komen. De 20-jarige middenvelder is geboren in Amsterdam, maar heeft een Ghanese vader. Sarpong denkt momenteel na over het voorstel.

In een interview met het Russische CISsoccer zou aanvaller Edgar Manucharyan hebben aangegeven dat hij voor zichzelf geen toekomst meer ziet bij Ajax. De Armeniër wordt gevolgd door meerdere clubs, waaronder één uit Nederland, en wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over zijn toekomst.

Brandts aan de slag in Iran

Ernie Brandts lijkt eindelijk een nieuwe club te hebben gevonden. De voormalig trainer van FC Volendam en NAC Breda wordt in Iran trainer van Rah Ahan FC.

"Meneer Brandts heeft op zondag en maandag de trainingsaccomodatie en de club zelf bezocht," aldus een woordvoerder van de club. "Hij was ook aanwezig bij een training en heeft ingestemd met een éénjarig contract."

De verwachting is dat de aanstelling van Brandts bij Rah Ahan, de club van de spoorwegen in Iran, komend weekend openbaar wordt gemaakt. "Zaterdag zal hij terugkeren naar Iran, waar hij aanwezig zal zijn bij een persconferentie en de pers te woord zal staan."

In Nederland was Brandts als hoofdtrainer werkzaam voor FC Volendam en NAC Breda. Met laatstgenoemde club eindigde hij in het seizoen 2007/2008 op een spectaculaire derde plaats in de eredivisie, maar desondanks moest hij vertrekken. Sindsdien was Brandts clubloos.

Vacansoleil verlengt twee contracten

Wielerploeg Vacansoleil heeft de renners Björn Leukemans en Lieuwe Westra ook voor de komende jaren vastgelegd.

Leukemans verlengde zijn contract tot 2011 bij de Nederlandse wielerploeg. Westra is eveneens voor de komende twee jaar bij Vacansoleil te bewonderen.

In een korte reactie lieten de twee renners blij te zijn met het nieuwe contract. "Vacansoleil heeft mij de kans gegeven om prof te worden en ik wil hier graag verder groeien. De tijdritten gaan zeer goed, maar zeker in het verdelen van mijn krachten in de wedstrijden is nog winst te boeken", aldus Westra. Leukemans: "Ik ben heel tevreden dat we tot een akkoord zijn gekomen. Ik wilde het liefst voor langere tijd bij Vacansoleil blijven en dat gaat nu gebeuren."

Manager Daan Luijkx van Vacansoleil is ook in zijn nopjes. "Leukemans is een uithangbord voor ons in België. En met Westra hebben we een jongen voor de toekomst. Hij zal zich de komende jaren zeker doorontwikkelen."

Naast Westra en Leukemans hebben ook Oezbeeks kampioen Sergey Lagutin en de Italiaan Matteo Carrara voor twee jaar bijgetekend. Matteo Carrara won dit jaar reeds de Circuit de Lorraine.

'Club Brugge wil PSV'er Simons terughalen'

PSV moet binnenkort mogelijk afscheid nemen van middenvelder Timmy Simons, zo meldt althans de krant Het Belang van Limburg.

De nieuwe PSV-trainer Fred Rutten zou geen fan zijn van de speelwijze van Simons, die enkele weken in een gesprek met Club Brugge zou hebben aangegeven open te staan voor een terugkeer. Simons, aanvoerder van PSV en de Belgische nationale ploeg, speelt sinds de zomer van 2005 in Eindhoven en is bij PSV altijd een zekerheid geweest. De 32-jarige Belg zou nu echter bij een goed bod de club uit Eindhoven mogen verlaten. Bovendien zou Rutten meer gecharmeerd zijn van aankoop Orlando Engelaar.

Door zijn deelname met België aan de Kirin Cup zal Simons, tussen 2000 en 2005 al eens speler van Club Brugge, komende maandag pas terugkeren bij PSV. De verwachting is dat er dan een gesprek over zijn toekomst zal plaatsvinden. Gezien zijn leeftijd (Simons wordt in december 33 jaar) zou men in Eindhoven geen grote rol meer voor de Belg zien weggelegd.

Club Brugge zou op zijn beurt Simons graag verwelkomen in het Jan Breydel stadion. Bij Blauw-Zwart ziet men in de verdedigende middenvelder de perfecte leider voor zowel op het veld als in de kleedkamer. Tijdens het gesprek tussen Club Brugge en Simons eind mei zou er zelfs al een mondeling akkoord zijn bereikt.

Bij Club Brugge zwaait de Nederlandse trainer Adrie Koster sinds kort de scepter.

BBC wil richtlijnen voor slechte grappen

De Britse omroep BBC moet nieuwe richtlijnen maken over hoe om te gaan met intimidatie, vernedering en inbreuk op privacy tijdens uitzendingen. Dat blijkt uit een rapport dat er is gekomen na de beruchte rel rond presentatoren Jonathan Ross en Russell Brand.

Die lieten kwalijke boodschappen achter op het antwoordapparaat van acteur Andrew 'Manuel' Sachs. De omroep maar ook het publiek vonden die 'grap' veel te ver gaan.

Het rapport is opgesteld door enkele BBC-bazen en kwam tot stand op basis van onder meer onderzoeken, gesprekken en een enquête onder 2700 mensen. De nieuwe richtlijnen moeten "iedereen die bezig is met programma's maken, doen inzien dat zulk gedrag onaanvaardbaar is".

Ongeveer 70 procent van de ondervraagde Britten vond overigens wel dat de BBC creativiteit moet stimuleren, zelfs als mensen zich daardoor beledigd voelen. Rond de 60 procent vindt dat de omroep niet bang moet zijn om iets uit te zenden wat sommige mensen zou kunnen ergeren. Van de ondervraagde Britten zei een derde zich zorgen te maken over grof taalgebruik op radio en tv.

Besiktas haalt aanvaller Nihat terug

Nihat Kahveci speelt komend seizoen weer voor Besiktas. De kampioen van Turkije heeft met de aanvaller en zijn huidige club Villarreal een akkoord bereikt over een transfer, zo meldde Besiktas-voorzitter Yildirim Demirören woensdagavond.

Met de transfer keert Nihat (29) terug naar de club waar hij zijn profcarrière ooit begon. In 2002 ging de kleine aanvaller het avontuur in Spanje aan. Bij Real Sociedad werd hij in het seizoen 2002/2003 vice-kampioen van Spanje. Met de Serviër Darko Kovacevic vormde hij in dat seizoen een uitstekend aanvalskoppel.

Nihat verdient sinds 2006 zijn brood bij Villarreal, dat 4,5 miljoen euro ontvangt van Besiktas voor de transfer. Bij de winnaar van de dubbel van vorig seizoen tekent de aanvaller een contract voor drie seizoenen.

Tijdens Euro 2008 scoorde Nihat twee keer in de wedstrijd tegen Tsjechië, die Turkije na een 2-0 achterstand uiteindelijk met 3-2 wist te winnen.

Meest gespeelde games op Xbox Live (15 - 26 juni)

Een nieuwe week, een nieuwe Xbox Live lijstje. Het blijft stuivertje wisselen maar deze week bleek Call of Duty: World at War toch iets populairder te zijn dan Halo 3. Uiteraard zal de uitbreiding hier iets mee te maken hebben.

Ook kaartjes leggen is naast offline, ook online retepopulair. Dit blijkt wel uit het feit dat Magic stevig op de eerste plaats staat qua Arcade games. Ook het nederlandse Rocket Riot is de top 10 binnengedrongen.

Xbox 360 Top Live Titles

1 Call of Duty: WaW
2 Halo 3
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 GTA IV
6 FIFA 09
7 UFC 2009 Undisputed
8 Left 4 Dead
9 [PROTOTYPE]
10 Rock Band 2


Top Arcade Titles (Full Versions purchased)

1 Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers
2 Castle Crashers
3 Sonic The Hedgehog 3
4 Worms
5 Sam & Max Save the World
6 UNO
7 CellFactor: Psychokinetic Wars
8 Peggle
9 Hasbro Family Game Night**
10 Rocket Riot

Original Xbox Top Live Titles

1 Halo 2
2 Star Wars: Battlfrnt 2
3 Counter-Strike
4 Splinter Cell Chaos
5 Fable
6 Conker: Live Reloaded
7 Doom 3
8 Star Wars: Battlefront
9 SW: KOTOR
10 Guilty Gear XX #Reload

Top Community Games (Full Versions purchased)

1 myFishtank
2 RC-AirSim
3 A Perfect Massage
4 Illusions 360
5 DrumKit
6 Constructor360
7 Rumble Massage
8 Hangman's Revenge!
9 Aquarium HD
10 Miner Dig Deep

Been: "Komst Boukhari naar Feyenoord onzin"

Feyenoord-trainer Mario Been ontkent dat de Rotterdammers interesse hebben getoond in aanvaller Nourdin Boukhari. Volgens Been is de speler bij Feyenoord aangeboden.

Boukhari traint momenteel mee met NAC Breda. De bijna 29-jarige aanvaller speelde het voorbije seizoen voor NAC, maar de Brabanders kunnen het zich financieel gezien niet veroorloven om Boukhari een nieuwe verbintenis aan te bieden.

Feyenoord zou Boukhari op transfervrije basis willen aantrekken, maar volgens trainer Been ligt de situatie anders dan dat deze eerder werd beschreven. "Hij is bij ons aangeboden. Dat is iets anders dan dat wij interesse hebben getoond," legt Been uit in het Algemeen Dagblad. "Berichten over de komst van Boukhari naar Feyenoord zijn dan ook klinkklare onzin."

Been laat verder weten dat hij op de komst van een rechtsbenige centrale verdediger rekent. De Feyenoord-coach hoopt de aankoop voor de eerste oefenwedstrijd van komende zaterdag te kunnen begroeten. "Daar reken ik wel op." Feyenoord speelt komende zaterdag tegen de eigen amateurtak.

Caisse d'Epargne geeft zes namen vrij

De Spaanse wielerploeg Caisse d'Epargne heeft de namen van zes renners bekend gemaakt die aan de start van de Tour de France zullen verschijnen. De belangrijkste renners zijn Oscar Pereiro Sio en Luis León Sánchez.

La Grande Boucle van 2006 werd gewonnen door Pereiro Sio, nadat Floyd Landis werd betrapt op doping. Sánchez won dit jaar de klassieker Parijs - Nice. De renners die nog vechten om een startbewijs zij José Joaquin Rojas, Arnaud Coyot, Rui Costa en Rigoberto Uran zijn. Hieruit worden drie namen gekozen.


Voorlopige selectie Caisse d'Epargne:
Oscar Pereiro Sio, Luis León Sánchez, Luis Pasamontes, José Ivan Gutierrez, David Arroyo en Xavier Zandio.

Komende update geeft Dawn of War 2 een mapeditor

In een komende update voor Warhammer 40.000: Dawn of War 2 zal een mapeditor meegeleverd worden waarmee de community eindelijk aan de slag kan om het spel uit te breiden.

Met de editor wordt het mogelijk om in vier verschillende omgevingen (Stedelijk, Woestijn, Tyrannoformed en Jungle) maps te maken. Alle mogelijkheden zijn hierbij aanwezig, van terrein-deformatie tot het aanbrengen van victory/acquisition points.

De editor zal onderdeel zijn van de There Is Only War-update voor de game welke later deze zomer komt. Naast de mapeditor zal de update ook acht nieuwe multiplayer kaarten zal bevatten en een spectator-mode. Daarnaast zal ook de balans van de multiplayer aangepast worden. Om dit allemaal te testen kunnen we eind juli een open beta verwachten van de patch.


Koopman per direct weg bij Roda JC

Martin Koopman heeft per direct zijn functie als assistent-trainer van Roda JC neergelegd, zo meldt De Limburger donderdag.

Koopman kwam in januari 2007 bij de club uit Kerkrade terecht als rechterhand van de toenmalige hoofdtrainer Raymond Atteveld. Laatstgenoemde werd het voorbije seizoen snel aan de kant geschoven, waarna Koopman even hoofdtrainer was. Onder zijn leiding boekte Roda een 2-3 uitzege bij PSV.

Door de aanstelling van Harm van Veldhoven moest Koopman echter weer pas op de plaats maken. De inbreng van de 53-jarige coach werd sindsdien steeds kleiner. Beide partijen zijn volgens De Limburger in goed overleg uit elkaar gegaan.

RBC huurt Polak van Veendam

Sjaak Polak zal komend seizoen het shirt van RBC Roosendaal dragen. De linksback zal op huurbasis gaan uitkomen voor de West-Brabanders, zo meldt zijn huidige werkgever BV Veendam op de eigen website.

Polak heeft er één seizoen opzitten bij Veendam, maar trainer Joop Gall voorzag geen belangrijke rol voor de linksback bij de Veenkolonialen de komende jaargang. De 33-jarige Polak heeft bij Veendam nog een contract tot medio 2011.

Bij Excelsior begon Polak zijn profloopbaan. De linksback, die bekend staat om zijn goede vrije trappen en strafschoppen, speelde vervolgens voor FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam.

Vorig jaar kon Polak naar het Israëlische Maccabi Tel Aviv verhuizen. Om de transfer rond te maken moest de verdediger echter zijn Nederlandse paspoort inleveren, hetgeen hij weigerde.

Aantal roofovervallen stijgt fors

De Raad van Hoofdcommissarissen maakt zich grote zorgen om de explosieve stijging van het aantal roofovervallen. In de eerste vier maanden van dit jaar was er een stijging van 23 procent te zien in het aantal gewapende overvallen. Vorig jaar steeg het aantal roofovervallen al met 11 procent.

Benzinestations en voornamelijk oudere mensen zijn vaak het slachtoffer van een gewapende overval. In een interview met Radio 1 erkende woordvoerder Egas dat de Raad nog in het duister tast over de exacte oorzaak van de stijging. Men weet evenmin een adequate oplossing te verzinnen.

"Ik constateer dat dit kabinet de overvalplaag gewoon laat voortduren en gedupeerde burgers en ondernemers in de kou laat staan. Intussen kondigt Justitie doodleuk aan dat acht gevangenissen worden gesloten, omdat de zware criminaliteit afneemt. Uit deze cijfers spreekt het tegendeel", aldus VVD-Kamerlid Teeven, die verantwoordelijk minister Hirsch Ballin op het matje roept.

In maart van dit jaar kondigde de Kamer al aan maatregelen te nemen, maar er is tot op heden nog weinig ondernomen. Justitie laat weten dat dit niet van de ene op de andere dag kan worden gerealiseerd. "De eerste maatregelen gaan in de zomer in", aldus een woordvoerder.

BioWare en Mythic gaan samen, Mark Jacobs verlaat de toko

In ander gamesindustrie nieuws: Mass Effect-developer BioWare en Warhammer Online-boer Mythic worden door EA samengevoegd tot een grote RPG/MMO studiogroep onder de bezielende leiding van BioWares Eay Muzyka. Oud Mythic-baas Mark Jacobs verlaat hiermee het toneel.

Naast Ray zal ook de andere oprichter van BioWare een belangrijke rol vervullen in de nieuwe groep: Greg Zeschuk zal aangesteld worden als Group Creative Manager. Binnen het Mythic-team klimt Rob Denton omhoog tot General Manager en zal hij verantwoording af moeten leggen tegenover Ray. Binnen de BioWare-tak verandert vrij weinig.

Veel medewerkers van Mythic zijn geschokt door het vertrek van hun baas, Mark Jacobs en een anonieme oud-medewerker denkt dan ook dat Jacobs niet vrijwillig het team heeft verlaten. Hij vertelt er wel bij dat Jacobs al een maand op sabbatical was en dat veel mensen het eigenlijk al aan zagen komen. Het zou in ieder geval niet liggen aan het succes van Warhammer Online, het aantal abonnees schijnt te stijgen en de game maakt inmiddels geld.

People are shocked and in disbelief about Mark leaving. But they're also excited to be working with BioWare. I can't even fathom Mark leaving a company he loved so much, it was his life. Personally, I can't see that this is voluntary in any shape or form.

Is anyone freaking out? Actually, no. I guess it was also because [Jacobs] has been on sabbatical for over a month. No one had seen him in a long time, so people already had it in their minds that he was probably going away.Dag Mark!

Boek: Cory Doctorow - Little Brother

'Big Brother is watching you' is de laatste jaren een veel gehoorde uitspraak. In een tijd waarin overheden er een sport van maken om overal camera's te plaatsen om zo alles in de gaten te houden, voel je je als burger wel behoorlijk bekeken. We zeggen dan wel vaak dat wanneer we niets te verbergen hebben, het niet zo erg is dat er wordt meegekeken, maar prettig is het allerminst. Voor schrijver Cory Doctorow was het Big-Brother-fenomeen aanleiding om een boek te schrijven met de titel Little Brother. Een jongerenboek waarin de Canadese science fiction schrijver (tevens deeltijd-activist) behoorlijk goed duidelijk maakt hoe het er tegenwoordig aan toe gaat met alle technieken die de overheden ter beschikking hebben.

Sylvie geschokt door foto in Party

Sylvie van der Vaart overweegt stappen tegen het blad Party naar aanleiding van het afbeelden van een bewerkte foto van haar met een kaal hoofd. Haar advocaat Robert Geerlings zegt dat Sylvie geschrokken is van de foto’s nu ze aan het genezen is van borstkanker.

Geerlings vindt het smakeloos: "Dit doe je niet in zo'n situatie, bij niemand die kanker heeft. Dit is respectloos naar Sylvie en iedereen die kanker heeft. Het is veelzeggend voor het blad om deze keuze zo te maken."

De hoofdredacteur van de Party, Ton de Wit, staat achter de cover: "Sylvie heeft het in het interview over de angst om haar haar te verliezen, dat kan de realiteit zijn en dat willen we dan laten zien." Hij vindt alle ophef dan ook overdreven.

Ook FOK-columnist Driek Oplopers is kwaad. Hij vindt het tijd voor actie.


Sylvie geschokt door foto in Party  (foto: DAG)

Eerste allochtone korpschef komt in Twente

De politie in Twente krijgt hoogstwaarschijnlijk de eerste korpschef van Nederland met een niet-Nederlandse achtergrond. Het gaat om de in Suriname geboren Martin Sitalsing. Hij is uit de bus gekomen als beste kandidaat voor deze post.

Ingewijden hebben een bericht daarover in De Telegraaf van vandaag bevestigd. Naar verluidt zal minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) hem op korte termijn voordragen.

Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland en daarvoor was hij wijkteamchef in Amsterdam.

Ter Horst maakt zich sterk voor meer variatie in de politietop. In 2007 had ze bij de korpsbeheerders neergelegd dat in de helft van de benoemingen voor een nieuwe korpschef dat een vrouw of allochtoon moet zijn.

Agent niet te vergelijken met Grand Theft Auto

Één van de "grote" aankondigingen van Sony de afgelopen E3 was de nieuwe game van Rockstar genaamd Agent die exclusief naar de Playstation 3 zal gaan komen. Helaas hebben we op de E3 nog helemaal niets gezien en nog geen details te horen gekregen over de game. Gelukkig vertelt Ben Feder van Take-Two nu iets meer over de game.

De game speelt zich af in de jaren 70 waarin het draait om spionage.

Agent takes players on a paranoid journey into the world of counter-intelligence, espionage and political assassinations during the height of the Cold War at the end of the 1970s.

Daarnaast laat Feder weten dat de game erg verschillend zal gaan zijn van Grand Theft Auto. Volgens hem draait het in Grand Theft Auto voornamelijk om het opklimmen in de criminele wereld met rijkdom tot gevolg. Agent zal een hele andere karakter-progressie hebben en ook het verhaal zal erg verschillen van Grand Theft Auto.Perez Hilton laat het er niet bij zitten

Blogger Perez Hilton heeft een aanklacht ingediend tegen de manager van de hip-hop band Black Eyed Peas. Hij eist een onbekende schadevergoeding, meldden Amerikaanse media woensdag (lokale tijd).

Hilton beweert dat hij afgelopen weekend klappen kreeg van de manager, Polo Molina, bij een nachtclub in de Canadese stad Toronto. De blogger maakte via de berichtensite Twitter melding van het incident.

Hilton, die eigenlijk Mario Lavandeira heet, hield naar eigen zeggen een blauw oog en "emotionele schade” over aan het incident. Hij liet het er niet bij zitten en diende woensdag een aanklacht in bij een rechtbank in Los Angeles.

De manager zou boos zijn geworden door negatief commentaar van Hilton op het nieuwste album The E.N.D. van de Black Eyed Peas. Het album kwam vorige week op nummer een binnen in de Amerikaanse hitlijst.


Perez Hilton laat het er niet bij zitten  (foto: DAG)

Fight Night Round 4 gaat knock-out bij laden

In de VS ligt de boksgame Fight Night Round 4 sinds dinsdag in de winkels. Gamers zijn dan ook driftig aan het meppen geslagen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Gamers op dat laatste systeem zullen echter niet altijd virtueel aan het meppen zijn, maar van tijd tot tijd ook met de game zelf aan het stoeien zijn om hem aan de praat te krijgen.

Wat is er aan de hand? Welnu, de game loopt vast bij het laadscherm. Electronic Arts onderzoekt momenteel de oorzaken en hoe dit op te lossen is, maar het lijkt met een custom soundtrack en/of files van de demo te maken te hebben. Mocht je een geïmporteerde Xbox 360 en Fight Night Round 4 hebben en dezelfde issues tegenkomen, dan kun je in speciale EA forum-topic je verhaal kwijt.


Fight Night Round 4 al knock-out voordat de ring bereikt is

De game komt 2 juli in Europa uit, hopelijk is deze bug dan inmiddels gefixt.

Modern Warfare 2 krijgt aparte co-op

Modern Warfare 2 wordt door veel analisten nu al bekroond als dé grote hit van dit jaar. De game is nog lang niet uit en we hebben nog vrij weinig ervan gezien, zelfs nog helemaal niets van de multiplayer, maar het succes van het vorige deel zou er voor moeten zorgen dat de game de grootste release van dit jaar gaat worden. Één van de "tekortkomingen" van de vorige game wordt in ieder geval aangepakt want Modern Warfare 2 zal co-op bevatten.

Waar andere games proberen om een zo groot mogelijke co-op op te zetten met zoveel mogelijk spelers, hebben de mensen van Infinity Ward er voor gekozen om maar twee spelers tegelijk te laten spelen. Volgens de makers wordt het met meer spelers een zooitje en is het met twee spelers een stuk leuker.

Two player seemed to be the magic number for co-op. That's when it stayed really fun and intense without becoming a clusterf**k of things.

Het zal ook niet mogelijk worden om de campagne volledig in co-op te spelen. In plaats daarvan zal de game een speciale mode bevatten die Special Ops gaat heten. De makers hebben hiervoor gekozen omdat ze niet het verhaal van de campagne willen verpesten door er co-op in de persen.


We don't do co-op in our story because we’re crafting a very specific experience and we don’t want to ruin that by cramming co-op into it. We take the moments that work really well with co-op, we bring them out and we put them in Special Ops

De missies die in het verhaal erg goed zouden werken als co-op zullen in de Special Ops mode te spelen zijn met twee spelers. Modern Warfare 2 zal 10 november in de winkels liggen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Topvrouwen laken ING

Topvrouwen blijken in Nederland bij bank-verzekeraar ING massaal af te haken door 'de kille cultuur' en de 'gebrekkige steun van de leiding'. De vrouwen ervaren gebrek aan draagvlak en voelen zich in de steek gelaten. Vrouwen met een hoge functie verlaten ING daardoor vaker dan mannen in vergelijkbare topfuncties.

Dat blijkt uit het interne onderzoek Diversify ING! dat in handen is van de Volkskrant. Het onderzoek is gebaseerd op interviews met twintig vertrokken vrouwen in leidinggevende functies bij ING die minstens 70 duizend euro verdienden. Het is uitgevoerd door een groep verontruste vrouwen binnen ING in samenwerking met de Radbouw Universiteit Nijmegen, nadat in de periode 2004-2006 bijna 100 van de 550 vrouwen in de (sub)top ING hadden verlaten.

De kritiek botst met de voortrekkersrol die ING al jaren wil vervullen bij het stimuleren van vrouwen in hoge functies. Zo kreeg ING in 2006 van werkgeversvereniging VNO/NCW nog een prijs voor zijn inspanningen voor vrouwen. Vorig jaar ondertekende het bedrijf nog een contract om het aantal topvrouwen te verhogen. De vrijwillige aanpak van bedrijven als ING, dat vorig jaar miljarden euro's aan staatssteun ontving, weerhoudt de Tweede Kamer ervan een wettelijk quotum voor het aantal topvrouwen vast te leggen.

De afdeling personeelszaken heeft in 2008 na eerste lezing van het rapport verhinderd dat het werd doorgestuurd naar de raad van bestuur van ING Groep. De afdeling nam wel enkele aanbevelingen uit het rapport over, maar is daar door bezuinigingen inmiddels weer deels mee gestopt.

De cultuur van ING is volgens de topvrouwen 'verpolitiekt, kil, weinig menselijk en weinig open'. Er is ook weinig ruimte voor 'kritiek, eerlijke benadering, gezonde samenwerking en authenticiteit'.

ING zegt in een reactie dat het rapport een zeer eenzijdig beeld geeft over een periode van inmiddels twee jaar geleden en stelt daarna allerlei maatregelen te hebben genomen.

De twintig vertrokken vrouwen hadden op één na allemaal graag bij ING willen blijven. Inmiddels werkt de helft van hen op een hoog niveau bij andere financiële instellingen. Vooral na de leeftijd van 45 jaar is de positie voor topvrouwen bij ING onwerkbaar, stelt het rapport. Tot die leeftijd maakten de vrouwen snel carrière.

Door het 'glazen plafond' wordt slechts 4 procent van de topfuncties bij ING door vrouwen van 45 jaar of ouder vervuld, tegen 41 procent aan mannen in dezelfde leeftijd. Meer en meer komen de leidinggevende vrouwen uit het buitenland en 'steeds minder uit de Nederlandse kweekvijver'.


Topvrouwen laken ING  (foto: DAG)

5 miljoen voor bollebozen van de klas

Ongeveer vierhonderd scholen krijgen in totaal 5 miljoen euro subsidie om toptalent in de klas te stimuleren. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) reageert hiermee op een voorstel van een commissie onder leiding van KNAW-voorzitter Robbert Dijkgraaf.

Bij hoger begaafde kinderen wordt een derde onvoldoende uitgedaagd. Scholen dachten, soms samen met andere scholen, ideeën uit voor de opvang van de bollebozen. Een commissie onder leiding van Dijkgraaf heeft de voorstellen beoordeeld. "De 28 gekozen projecten zijn innovatief en betrekken hun omgeving bij het project", aldus Dijkgraaf.

In de plannen zoeken basisscholen samenwerking met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Ook de inzet van ICT neemt een belangrijke plek in, evenals extra lessen voor talentvolle leerlingen.

Dijksma wil ook de scholen die geen subsidie krijgen, tegemoetkomen. Deze scholen worden uitgenodigd deel te nemen aan landelijke initiatieven zoals de digitale topschool, en samenwerkingsverbanden met universiteiten.


5 miljoen voor bollebozen van de klas  (foto: DAG)

Aantal Oscar-nominaties beste film verdubbeld

Het aantal genomineerden voor de Oscar voor de beste film wordt verdubbeld van vijf naar tien. Dat heeft de organisatie van de Oscar-uitreiking besloten, meldde de website van filmvakblad The Hollywood Reporter gisteren (lokale tijd).

De maatregel moet ervoor zorgen dat voortaan meer films voordeel hebben van de aandacht die hoort bij de voornaamste Oscar-nominatie. De belangrijkste filmprijzen ter wereld worden in 2010 voor 82e keer uitgereikt. De genomineerden worden op 2 februari bekendgemaakt.

Voorzitter Sid Ganis van de Academy Awards, oftewel de Oscars, noemde het verhogen van het aantal genomineerden een "terugkeer naar het verleden”. Tot aan 1943 was het gebruikelijk dat er tien of meer producties in aanmerking kwamen voor de Oscar voor de beste film.


Aantal Oscar-nominaties beste film verdubbeld  (foto: DAG)

'Medicijnverstrekking kan beter'

Een nieuwe manier van het geven van medicijnen heeft het aantal incidenten in de ouderen- en gehandicaptenzorg gehalveerd. Dat meldt Vilans, een kennisorganisatie in de zorg vandaag.

Aan het zogeheten Verbetertraject Medicatieveiligheid van Zorg voor Beter deden 35 organisaties mee in de ouderenzorg, verstandelijke gehandicaptenzorg en de langdurige geestelijke gezondheidszorg.

De organisaties namen diverse maatregelen om medicijnverstrekking te verbeteren. Ze deden bijvoorbeeld een extra controle na het uitdelen van pillen en verbeterden de medicatielijsten. Jaarlijks overlijden ongeveer 1250 mensen door fouten met medicijnen en belanden 19.000 mensen in het ziekenhuis. Bij de deelnemers aan het traject nam het aantal incidenten af van 1200 tot minder dan 500, aldus Vilans.

'Medicijnverstrekking kan beter'  (foto: ANP)

Iraanse voetballers flink gestraft

Vier Iraanse voetballers worden flink gestraft voor hun steunuiting aan de politieke oppositie in Iran. Ze droegen tijdens het WK-kwalificatieduel een groene polsband. Deze kleur staat momenteel symbool voor de oppositie van president Mahmoud Ahmadinejad in het islamitisch land.

Ali Karimi, Mehdi Mahdavikia, Hosein Ka'abi en Vahid Hashemian zijn door de Iraanse bond levenslang verbannen uit de nationale ploeg. Twee andere spelers die ook een band droegen hebben geen straf gekregen.

De spelers werden in de rust door de FIFA bevolen om de banden af te doen, aangezien de bond geen politieke statements in het voetbal wil zien. Middenvelder Mahdavikia weigerde dit. Een staflid van de Iraniërs verklaarde dat de band gedragen werd om een religieus Shia-symbool te eren.

Met dank aan JoaC voor de submit!

Goedemorgen!

Voortaan werpt FOK-columnist Driek Oplopers bijna iedere ochtend een kritische blik op de actualiteit, om daarna een lastige vraag aan betrokkenen te stellen. In de eerste aflevering aandacht voor de hufters van de Party, die de borstkanker van Sylvie van der Vaart schandelijk uitbuiten:

Het aller-, maar dan ook allerlaagste metier in de journalistieke pikorde is de roddeljournalistiek. Nou ja, ieder zijn vak. Als blaadjes schrijven over televisiepresentator A die aan de borsten van soapie B heeft gezeten: ze doen maar. Ruzie tussen volkszanger C en zijn buurman: stop de persen! Blijkbaar is er een markt van zeer laag opgeleid paupervolk dat zulke blaadjes nog wenst te kopen ook. Mij best. Of toch niet?

CD: The best of chicane 1996 - 2009

Nick Bracegirdle timmert sinds 1996 al flink aan de weg in de dance scene. Dit is namelijk de man die schuil gaat achter de grote naam Chicane. In totaal zijn er al drie albums, vele producties en talloze remixes voor andere artiesten uit zijn handen gekomen. Chicane is en zal ook altijd een grote naam in de danswereld zijn. Dat zijn succesproducties niet onopgemerkt bleven blijkt wel uit het feit dat diverse grote artiesten uit de scene graag met hem samenwerkte, neem een Bryan Adams, een Ton Jones en een Keane en je weet je wel genoeg. Met diverse hoge noteringen in de charts wist Chicane elke keer weer te bewijzen dat dance en pop prima samengaan. Daarom vonden ze het nu tijd worden voor een best of Chicane 1996 - 2009 album met daarop de beste nummers die ooit zijn voortgekomen uit Chicane.

Amerikaanse gouverneur bekent affaire

Eerst was hij vermist, toen zou hij aan het wandelen zijn, maar woensdag kwam de aap uit de mouw: de Amerikaanse Republikeinse gouverneur van South Carolina zat de afgelopen week bij zijn minnares in Argentinië. Mark Sanford gaf zijn affaire tijdens een persconferentie met veel tranen toe.

Sanford, die tot nog toe genoemd werd als de Republikeinse presidentskandidaat tijdens de verkiezingen in 2012, verontschuldigde zich voor zijn daden. "Ik heb mijn vrouw, kinderen en vrienden zeer gedaan. Ik heb iedereen zeer gedaan", aldus de gouverneur.

Hij wilde niet ingaan op de vraag of hij zou aftreden. Sanford heeft nog een jaar te gaan als gouverneur. Daarna mag hij niet meer gekozen worden, omdat hij al twee termijnen aan de macht is geweest. Sanford besloot wel zich terug te trekken als voorzitter van de vereniging van Republikeinse gouverneurs. Zijn voorzitterschap wordt overgenomen door Haley Barbour, gouverneur van de staat Mississippi.

Makers Chinees softwarepakket bedreigd

De makers van een controversieel softwarepakket dat de Chinese overheid verplicht op computers laat installeren, zijn meer dan duizend keer bedreigd. Het bedrijf dat de zogeheten Groene Dam heeft ontworpen, Jinhui Computerbouw, heeft dreigtelefoontjes en doodsbedreigingen ontvangen, meldt het Chinees staatspersbureau Xinhua vandaag.

Volgens de manager van het bedrijf, Zhang Chenmin, begonnen de dreigementen direct nadat de overheid had aangekondigd dat vanaf 1 juli alle nieuwe computers in China verplicht geleverd worden met het softwarepakket. "Ik had nooit gedacht dat we zoveel problemen zouden krijgen. We willen gewoon kinderen beschermen tegen porno op internet", aldus Zhang.

De verplichte software blokkeert volgens de overheid ongewenste internetpagina's. Uit onderzoek blijkt dat het ook automatisch programma's op de computer kan afsluiten zodra de gebruiker gevoelige woorden invoert, zoals bijvoorbeeld 'Falung Gong', de naam van de in China verboden meditatiebeweging. Daarnaast houdt de software op de computer een logbestand bij over de gedragingen van de gebruiker.

In China zijn internetgebruikers in opstand aan het komen tegen de software. Kunstenaar Ai Weiwei heeft opgeroepen op 1 juli niet online te gaan om een signaal af te geven. Meer dan 300 miljoen Chinezen maken gebruik van het internet. Peking vreest dat de burgers elkaar via het internet tot actie kunnen overhalen, wat zou kunnen leiden tot grootschalige volksopstanden.

 


De verplichte software blokkeert ongewenste internetpagina's  (foto: ANP)
 

VS trekken uitnodiging Iraanse ambassadeurs in

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, heeft gisteren alle uitnodigingen aan Iraanse diplomaten om Onafhankelijkheidsdag mee te vieren op Amerikaanse ambassades, ingetrokken. De reden daarvoor is het geweld dat de laatste dagen wordt gebruikt door de Iraanse overheid om protesten van de oppositie neer te slaan.

De Iraanse diplomaten waren voor de verkiezingen al uitgenodigd voor de feestelijkheden op 4 juli, in de hoop de betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren. "Helaas zijn de omstandigheden veranderd", aldus Clinton, die net als president Barack Obama het geweld in Iran heeft veroordeeld.

Schandaal: minister declareert stroomomvormer

De Telegraaf is een schandaal van wereldformaat op het spoor. De krant heeft jaloers naar Engeland gekeken waar ministers en parlementariërs op moesten stappen vanwege declaraties zoals porno en zwembadinstallaties die via een krant uitlekten. En dus heeft de Telegraaf ook van Nederlandse ministers declaraties opgevraagd.

Zo heeft minister Bos een Ray Ban zonnebril gedeclareerd nadat hij z'n bril kwijtraakte op een bijeenkomst in Brussel. Staatssecretaris Frank Heemskerk leverde een bonnetje in voor de huur van een smoking en Minister Klink heeft het gedurfd een stroomomvormer te declareren. Minister Eurlings declareerde een verblijf in het Kurhaus, omdat zijn ambstwoning werd verbouwd.

Een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken zegt dat de declaratie van de smoking van Heemskerk binnen de regels is.

Als klap op de vuurpijl komen daar de declaraties bij van minister-president Balkenende: 0,00 euro. De Telegraaf wil nu nog declaraties via creditcards zien.

Fed houdt rente onverminderd laag

De Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, houdt de rente onverminderd laag en wil daar nog een tijd mee doorgaan. Bovendien ziet de Fed tekenen van economisch herstel.

De centrale bank nam bovendien in een slotverklaring, na een tweedaagse vergadering, zorg weg over toenemende inflatie. Beleggers hadden verwacht, dat de Fed zou vasthouden aan een lage rentestand, maar de toon van de verklaring viel tegen. De aandelenkoersen in Wall Street gingen gisteren op slag omlaag.

CDA wil contentpolitie

Er moet een toezichthouder komen die controleert of teksten op internet niet ongeoorloofd worden gekopieerd. Een soort contentpolitie, die ook bevoegd is om sancties op te leggen. Daarvoor pleit CDA-kamerlid Joop Atsma tegen nu.nl.

Atsma reageert daarmee op het rapport van de commissie Brinkman. Voormalig CDA-politicus Elco Brinkman beschrijft in het rapport 'De Volgende Editie' hoe media kunnen innoveren en welke maatregelen nodig zijn om een pluriforme pers te behouden.

Een van de aanbevelingen is een heffing op internetabonnementen. Met dat geld kunnen dagbladen innovaties betalen. Internetgebruikers gaan zo indirect meebetalen aan het nieuws dat ze gratis lezen op internet.

Atsma wil echter verder gaan. 'Het werkelijke probleem ligt in de markt zelf.', zo betoogt hij. 'Content kan door iedereen worden gebruikt, zonder dat daar een auteursrechtelijke vergoeding tegenover staat. Met een toezichthouder die meekijkt wat er op het internet gebeurt kan dat probleem aangepakt worden. Het speelt zich af in een open omgeving dus het is makkelijk te signaleren wie wat doet.'

I
n een mediadebat dinsdag over het rapport Brinkman pleitte Atsma er ook voor om het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) te subsidiëren. Een aantal klanten zou overwegen het contract op te zeggen, zo waarschuwde het ANP onlangs, waardoor de kwaliteit van de nieuwsdienst in gevaar komt. Atsma: 'Als de NOS het ANP-contract opzegt, dan is het beter dat het ANP publieke taken gaat vervullen. Daar help je ook commerciële partijen mee.'


CDA wil contentpolitie  (foto: DAG)

België levert terrorist uit aan VS

België kan de veroordeelde terrorist en ex-profvoetballer Nizar Trabelsi definitief uitleveren aan de Verenigde Staten. Het Hof van Cassatie in Brussel verwierp woensdag het beroep van de Tunesiër tegen de uitlevering.

Trabelsi werd in 2004 veroordeeld tot tien jaar cel wegens het plannen van een aanslag op de Belgische luchtmachtbasis Kleine Brogel, net over de grens bij Eindhoven. De Verenigde Staten willen hem naar verluidt vervolgen voor het beramen van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs.

Officieel moet de Belgische minister van Justitie, Jo Vandeurzen, nog instemmen met het uitleveringsverzoek, maar dit is een formaliteit. Trabelsi wordt vermoedelijk naar de VS gevlogen na het uitzitten van zijn straf in België.

De Tunesiër voetbalde in de jaren negentig voor Fortuna Düsseldorf, SV Wuppertal en VfR Neuss. Daarna werd hij actief lid van terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden.

België levert terrorist uit aan VS  (foto: ANP)

Zeno Clash krijgt gratis DLC: The Pit

Zeno Clash is een first person fighter met een unieke art direction. De single player was nogal kort, maar de game was ook niet al te duur. Een van de dingen die de speelduur iets verlengde waren de towerchallenges, en in de gratis DLC die de game krijgt dit weekend krijgen we daar een paar nieuwe van: The Pit challenges.

The Pit is als een tower challenge, maar dan met een instortende vloer waardoor elke verkeerde stap je laatste kan zijn. De DLC komt dit weekend en krijgt ook een weekenddeal op Steam waardoor de prijs tijdelijk gehalveerd wordt. Trailer van de DLC hieronder.

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.