'Club Brugge wil PSV'er Simons terughalen'

PSV moet binnenkort mogelijk afscheid nemen van middenvelder Timmy Simons, zo meldt althans de krant Het Belang van Limburg.

De nieuwe PSV-trainer Fred Rutten zou geen fan zijn van de speelwijze van Simons, die enkele weken in een gesprek met Club Brugge zou hebben aangegeven open te staan voor een terugkeer. Simons, aanvoerder van PSV en de Belgische nationale ploeg, speelt sinds de zomer van 2005 in Eindhoven en is bij PSV altijd een zekerheid geweest. De 32-jarige Belg zou nu echter bij een goed bod de club uit Eindhoven mogen verlaten. Bovendien zou Rutten meer gecharmeerd zijn van aankoop Orlando Engelaar.

Door zijn deelname met België aan de Kirin Cup zal Simons, tussen 2000 en 2005 al eens speler van Club Brugge, komende maandag pas terugkeren bij PSV. De verwachting is dat er dan een gesprek over zijn toekomst zal plaatsvinden. Gezien zijn leeftijd (Simons wordt in december 33 jaar) zou men in Eindhoven geen grote rol meer voor de Belg zien weggelegd.

Club Brugge zou op zijn beurt Simons graag verwelkomen in het Jan Breydel stadion. Bij Blauw-Zwart ziet men in de verdedigende middenvelder de perfecte leider voor zowel op het veld als in de kleedkamer. Tijdens het gesprek tussen Club Brugge en Simons eind mei zou er zelfs al een mondeling akkoord zijn bereikt.

Bij Club Brugge zwaait de Nederlandse trainer Adrie Koster sinds kort de scepter.