Homo-exorcisme schokt VS

Ophef in Amerika om een bizarre video van kerkgenootschap Manifested Glory Ministries uit Connecticut, zo meldt Fox News. Op de beelden is te zien hoe kerkleden tijdens een speciale dienst langdurig een tiener onder handen nemen. Het doel: de jongen bevrijden van zijn homoseksuele gevoelens.

Tijdens het hardhandige ritueel ligt de tiener op de grond. De kerkleden staan om hem heen en roepen de 'homoseksuele demonen' aan en bevelen hen uit het lichaam van de jongen te verdwijnen. Op een geven moment is te zien hoe het jongen te veel lijkt te worden en hij overgeeft.

Amerikaanse homobelangenverenigingen hebben geschokt gereageerd op de beelden, die aanvankelijk door de Manifested Glory Ministries zelf op YouTube waren gezet. Nadat de kerk lucht kreeg van de ophef, heeft het de beelden snel weer offline gehaald, maar zoals dat gaat op internet, hadden meerdere gebruikers ze toen al overgenomen.

De kerk zelf ziet desondanks geen enkel kwaad in de praktijken. De 16-jarige jongen zou het ritueel vrijwillig zijn ondergaan. "We hebben ook niets tegen homoseksuelen", zo verklaart een kerklid, "we keuren hun levensstijl alleen af."

Robin McHaelin, voorzitter van homobelangenverenig True Colors, vreest dat dit soort exorcisme-sessies regelmatig voorkomen in de VS. "Ze zijn helaas schering en inslag; dit is geen geïsoleerd incident." Hij is van plan een klacht in te dienen bij de kinderbescherming.