Williams: "FOTA, hef schorsing op"

De baas van het Formule 1-team van Williams Andrew Parr wil dat de schorsing van zijn team en dat van Force India in de FOTA wordt opgeheven. Dit zegt de Brit, omdat gisteren de FIA en de FOTA overeenstemming hebben bereikt en de ruzie daarmee verleden tijd is.

Zowel Williams als Force India waren door de FOTA geschorst omdat ze zich onvoorwaardelijk voor het wereldkampioenschap 2010 hadden ingeschreven. Nu de kou uit de lucht is, is het tijd voor verzoening volgens Parr. "Ik hoop het. Het is iets wat we allemaal graag willen zien. Het is belangrijk dat wij, Force India en de nieuwe teams deel uitmaken van de discussies die zullen volgen."

Williams, Force India, Manor, US F1 en Campos hebben zich bij de FIA ingeschreven onder de budgetlimiet, maar deze is van tafel. In plaats daarvan hebben de grote teams beloofd hun uitgaven de komende twee jaren drastisch te verminderen. Over de details hiervan wordt vandaag vergaderd in Bologna, waarna bekend zal worden gemaakt wat het akkoord met de FIA precies in zal houden.