Meerdink over terugkeer: "Heerlijk gevoel"

Sjors (Sj0rSz)
Martijn Meerdink is terug bij De Graafschap. De aanvaller stond het afgelopen seizoen onder contract bij FC Groningen, maar kwam niet meer voor in de plannen van hoofdcoach Ron Jans.

Voor Meerdink is de terugkeer bij De Graafschap een ontmoeting met oude bekenden. De oud-speler van onder meer AZ begon zijn profloopbaan bij De Superboeren. "Ik ben weer thuis", tekende De Gelderlander op bij zijn presentatie.

"En dat is een heerlijk gevoel. De laatste wedstrijd voor De Graafschap herinner ik me nog wel. Dat was in 2002, thuis tegen PSV. Het werd 2-2 en ik scoorde de 2-1. Ik ga nu met mijn gezin weer lekker in Winterswijk wonen, waar ik een huis heb."

Het aankomende seizoen wordt hij door De Graafschap gehuurd van Groningen. "Na dit seizoen ben ik transfervrij, maar het is wel de bedoeling om langer bij De Graafschap te blijven. Ik wil hier graag mijn carrière afsluiten."

Het afgelopen seizoen kwam Meerdink, die in het duel met FC Twente weigerde in te vallen en zo werd verbannen naar het tweede elftal, voor Groningen twaalf keer in actie. De man achter het scorebord wist hij in die duels niet aan het werk te zetten.