Aissati wil extra techniektraining

Sjors (Sj0rSz)
Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati maakt zich op voor een grote ontwikkeling aankomend seizoen. Hij wil alles op alles zetten om zijn oude vorm terug te krijgen.

De jonge middenvelder kwam anderhalve week eerder dan nodig terug van zijn vakantie en begon met vroeg met trainingen, die vooral gericht waren op techniek.

Aissati heeft de smaak te pakken en toont zich gretig. "Ik ga trainer Martin Jol vragen of ik twee of drie keer per week extra techniektraining kan krijgen", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat zou in de middaguren kunnen, als ik 's ochtends met de groep heb getraind. Ik denk dat de trainer daar wel voor open staat. Het zou ideaal zijn als de techniektraining vast onderdeel gaat uitmaken van de gewone groepstrainingen."

Aissati is zeer te spreken over zijn speciale trainingen, gegeven door Gery Vink, normaliter trainer van de A2-junioren bij Ajax. "Doordat je constant met de bal bezig bent, voel je dat je techniek en handelingssnelheid omhoog gaat. Alles zit erin bij dit soort trainingen; balcontrole, explosief sprintwerk, kracht, meters maken. En alles gaat in de hoogste versnelling," aldus de 20-jarige Ajacied over de training, die gestoeld is op de Wiel Coerver Methode.