Sony: Europeanen begrijpen de prijs van de PS3 beter

Het was voor veel Playstation 3-loze gamers toch wel een beetje een teleurstelling om afgelopen E3 weer niets te horen over een daling van de prijs van Sony's zwarte doos. Analisten verwachten dat hij alsnog in prijs zal zakken tegen de feestdagen, maar Sony houdt zijn lippen stijf op elkaar. Andrew House van Sony Computer Entertainment Europe kon het toch niet laten en heeft alsnog iets meer los gelaten over een eventuele price-drop.

Volgens House spelen er een hoop factoren mee. Ze zouden graag de prijs willen laten zakken, want dat betekent altijd meer verkopen, maar doordat ze een life-cycle van tien jaar willen halen met de Playstation 3 en ze altijd de kosten en winst van het apparaat in hun achterhoofd moeten houden, is het niet makkelijk om de prijs zomaar te laten dalen.

Daarnaast vindt House dat de Europeanen de prijs van de Playstation 3 beter snappen.


In Europe I think people do see the value of the machine, the Blu-Ray and network services and take that all into consideration instead of just focusing on price. But we will look at price and will address it when the time is right

Volgens hem kijken Europeanen veel meer naar de waarde van het apparaat zelf en alles wat ze er mee kunnen doen in plaats van zich alleen blind te staren op de prijs. Dit zou de oorzaak kunnen zijn dat de Playstation 3 het in Europa veel beter doet dan in, bijvoorbeeld, de Verenigde Staten.