Vlaamse vrouwen willen bh-loze dag

Morgen moet in België een bh-loze dag worden. Een anonieme Vlaamse vrouwenbeweging doet via de sociale netwerksite Facebook een oproep aan alle Vlaamse vrouwen om ‘hun boezem niet langer te martelen en hem voor een dag ademruimte te gunnen.’

Dit meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. De reden voor de bh-boycot is dat het volgens de initiatiefnemers een seksobject is dat door de mode-industrie is opgedrongen en totaal overbodig is. "Ook zonder bh gaan onze borsten niet hangen", vinden de vrouwen.

Volgens styliste Tiany Kiriloff knelt een bh helemaal niet en vinden mannen het juist sexy als vrouwen wel een bh dragen. Lingerieontwerper Filip Vertriest zegt dat borsten wel degelijk op hun plaats worden gehouden door een bh. "Dat hij soms niet lekker zit, komt omdat zeventig procent van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt", zegt hij.

Meer dan 27.000 mensen hebben zich inmiddels bij de Facebook-groep aangemeld. Slechts 213 hebben ook daadwerkelijk toegezegd hun bh morgen thuis te laten.

Zie ook het item hierover op onze weblog (incl. foto)