[SF] Buurman gaat voor Anderlecht rijden

Sjors (Sj0rSz)
Yelmer Buurman zal het komende Superleague Formula-seizoen in de auto van RSC Anderlecht plaatsnemen. Dit is donderdag bekend gemaakt.

Buurman, die vorig jaar nog voor PSV Eindhoven uit kwam, is blij met zijn nieuwe uitdaging: "Ondanks dat ik het heel jammer vind dat ik niet meer voor PSV uitkom ben ik heel erg blij met deze plek bij Anderlecht. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en om met het race-team Zakspeed samen te werken. De verwachtingen zijn hoog, zowel bij mijzelf als het team."

Het tweede seizoen begint komend weekend op het circuit van Magny-Cours, bekend terrein voor de Nederlander: "Ik ken dit circuit goed, heb hier al meerdere maal gereden, waaronder in de F3 en GP2. Ik heb hier ook altijd goed kunnen presteren maar tot nu toe nooit gewonnen. Het wordt dus tijd dat ik eerste word op dit parcours."

Na het openingsweekend in Frankrijk zet de karavaan koers naar het circuit van Zolder, België. Dit circuit was vorig jaar ook onderdeel van het Superleague-seizoen en Buurman behaalde een mooie derde plaats in de tweede race.