Modern Warfare 2 krijgt aparte co-op

Kevin (KoosyNL)
Modern Warfare 2 wordt door veel analisten nu al bekroond als dé grote hit van dit jaar. De game is nog lang niet uit en we hebben nog vrij weinig ervan gezien, zelfs nog helemaal niets van de multiplayer, maar het succes van het vorige deel zou er voor moeten zorgen dat de game de grootste release van dit jaar gaat worden. Één van de "tekortkomingen" van de vorige game wordt in ieder geval aangepakt want Modern Warfare 2 zal co-op bevatten.

Waar andere games proberen om een zo groot mogelijke co-op op te zetten met zoveel mogelijk spelers, hebben de mensen van Infinity Ward er voor gekozen om maar twee spelers tegelijk te laten spelen. Volgens de makers wordt het met meer spelers een zooitje en is het met twee spelers een stuk leuker.

Two player seemed to be the magic number for co-op. That's when it stayed really fun and intense without becoming a clusterf**k of things.

Het zal ook niet mogelijk worden om de campagne volledig in co-op te spelen. In plaats daarvan zal de game een speciale mode bevatten die Special Ops gaat heten. De makers hebben hiervoor gekozen omdat ze niet het verhaal van de campagne willen verpesten door er co-op in de persen.


We don't do co-op in our story because we’re crafting a very specific experience and we don’t want to ruin that by cramming co-op into it. We take the moments that work really well with co-op, we bring them out and we put them in Special Ops

De missies die in het verhaal erg goed zouden werken als co-op zullen in de Special Ops mode te spelen zijn met twee spelers. Modern Warfare 2 zal 10 november in de winkels liggen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.