Willem II hoopt op transfer AZ-spelers

donroyco
Bij Willem II volgt men met meer dan gemiddelde interesse de transferverhalen rondom de AZ-spelers Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé. Een verkoop van beide spelers zou de Tricolores namelijk heel goed uitkomen.

AZ nam beide aanvallers in het verleden over van Willem II. Zowel El Hamdaoui als Dembélé vestigde het voorbije seizoen in positieve zin de aandacht op zich. Verschillende clubs uit het buitenland zouden inmiddels geďnteresseerd zijn in het duo.

Een transfer van de AZ-aanvallers zou Willem II geen windeieren leggen, aangezien de Tilburgers een flink doorverkooppercentage hebben weten af te dwingen bij de verkoop van El Hamdaoui en Dembélé aan de Alkmaarders. In het geval van El Hamdaoui zou het gaan om vijftien procent van de transfersom, terwijl bij Dembélé tien procent van het transferbedrag in de Tilburgse kas zou terugvloeien.

"Op de percentages ga ik niet in, maar het klopt dat we dan wat tegoed hebben," reageert Willem II-voorzitter Hans Verbunt tegenover De Telegraaf. "Het geld kunnen we zoals iedere club goed gebruiken. We kunnen het echter niet in zijn geheel in de selectie investeren. Een gedeelte zal in de exploitatie worden gestopt."