FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 juni 2009

Doden door geweld in Peru

Gewelddadige confrontaties tussen Amazone-indianen en de politie vandaag in het noorden van Peru hebben zeker negen agenten en 25 indianen het leven gekost. Dat blijkt uit de jongste officiële cijfers van autoriteiten en ziekenhuizen.

De oorspronkelijke bewoners van de Amazone protesteerden onder meer tegen de exploitatie van het regenwoud door buitenlandse concerns, die daar olie en mineralen willen winnen. Stammenleiders beschuldigden de politie ervan vanuit helikopters op honderden demonstranten te schieten. De autoriteiten zouden op die manier een einde hebben willen maken aan een wegblokkade op een route door de jungle bij de stad Bagua.

Volgens de politie schoten de indianen eerst. Maar stamleden spraken dat tegen: volgens hen droegen zij alleen hun traditionele speren.

Twente is al op zoek naar opvolger Braafheid

FC Twente heeft de Oostenrijkse international Roland Gercaliu op het oog als opvolger voor Edson Braafheid.

De Enschedeërs hadden deze week een gesprek met de 25-jarige linkerverdediger van Red Bull Salzburg. Twente moet wel slagvaardig zijn, daar Gercaliu zich in de belangstelling mag verheugen van meerdere Europese clubs.

De in Albanië geboren Gercaliu, uitkomend voor Oostenrijk, is transfervrij. Met het Red Bull Salzburg van Co Adriaanse werd hij onlangs kampioen van Oostenrijk. Gercaliu kwam veertien keer in actie voor Oostenrijk.

De kans is zeer groot dat Edson Braafheid binnenkort een contract tekent bij Bayern München. Eerder werden Ajax en PSV gezien als de grote favorieten om Braafheid vast te leggen. De speler van FC Twente zet echter liever zijn loopbaan voort in het buitenland. "Zijn vader heeft Ajax en PSV afgebeld", tekent De Telegraaf op uit de mond van Lens, zaakwaarnemer van Braafheid. "Die clubs zijn formeel afgezegd."

Ferrari: "Lastig om te zeggen waar we staan"

Het Formule 1-team van Ferrari leek er vrijdag in Turkije nog niet helemaal bij te zitten. In de middagsessie kwam Felipe Massa tot een elfde tijd, terwijl Kimi Räikkönen vijftiende werd.

"De baan was vandaag erg smerig, dat kon je wel zien aan de vele keren dat er iemand naast de baan kwam," zei Massa. "We focusten ons vandaag op de set-up voor de race van zondag, dus het is lastig te zeggen waar we ten opzichte van de rest staan. Iedereen zit erg dicht bij elkaar, dus morgen kunnen we er meer over zeggen."

"De harde banden geven weinig grip, terwijl de zachte snel minder goed worden. Hopelijk wordt dat later beter. De nieuwe aerodynamische delen helpen ons niet ver naar voren, maar ze verbeteren zeker onze prestatie."

Zijn teamgenoot Räikkönen klaagde vanmiddag tijdens de tweede vrije training over de auto. "De baancondities veranderden vandaag erg snel, dus het is erg lastig om te zeggen waar we staan. De baan is erg smerig en na enkele veranderingen in de set-up voelde de auto opeens raar aan, maar in de laatste run was alles weer normaal. Er is nog wel werk te verzetten, maar ik ben vol vertrouwen. Ik denk dat we de goede oplossingen vinden om morgen en zondag competitief te zijn."

Cricketers stunten tegen Engeland

De Nederlandse cricketers hebben op het WK Twenty20 voor een enorme sensatie gezorgd door in de eerste wedstrijd te winnen van grootmacht Engeland. Het deed dat op de Londense Lord's, een heilige plaats in het cricket, te vergelijken met Wembley in het voetbal en Wimbledon in het tennis.

Het WK Twenty20 is een snelle variant op het normale spel waarin slechts 20 overs worden gespeeld. Engeland begon met batten en leek met 162 runs ruim voldoende te hebben voor de zege. Nederland gaf het echter niet op en kwam al snel op een hoger gemiddelde. Vooral Tom de Grooth (49 runs), Peter Borren (30), Ryan ten Doeschate (22) en Darren Reekers (20) waren op dreef.

In de allerlaatste beurt bracht Edgar Schifirli Nederland de winst, toen de tegenstander een aangooi op de palen miste en Nederland de 163e run binnenhaalde. Het betekende de sensationele zege van Nederland, dat op Ten Doeschate en Dirk Nannes na uit louter amateurs bestaat, tegen de profs uit Engeland.

Volgens bondsvoorzitter Marc Asselberghs is de zege het hoogtepunt uit de Nederlandse crickethistorie. "Het heeft 125 jaar geduurd voordat we dit mochten meemaken", aldus Asselberghs. In de poule van drie gaan de nummers één en twee door naar de volgende ronde. Dinsdag treft Nederland een andere grootmacht: Pakistan.

Premier: EU-uitslag niet tegen kabinet

Kiezers hebben met hun grote steun aan zowel anti- als pro-Europese partijen duidelijk hun visie willen geven hoe ze verder willen met Europa, maar ze hebben daarmee wel een "heel verschillende en soms zelfs tegenstrijdige boodschap" gegeven.

"Dat is goed voor het debat over Europa", aldus premier Jan Peter Balkenende vandaag na afloop van de ministerraad. Hij beschouwt de uitslag van de Europese verkiezingen gisteren niet als een oordeel over het kabinetsbeleid. De coalitiepartijen CDA en PvdA leden verlies. Balkenende ziet de uitslag desondanks als "een aansporing" om "zaken die nodig zijn stevig aan te pakken, zeker in Europa". "We moeten er voor zorgen dat Europa sterker verankerd kan worden in de hoofden en harten van mensen."

Balkenende ziet tegenstrijdige boodschap in verkiezingsuitslag  (foto: ANP)

Krstajic wijst PSV af, tekent bij Partizan

Mladen Krstajic heeft een nieuwe club gevonden. Partizan Belgrado bleek het slagvaardigst en legde de verdediger voor twee jaar vast.

Naast Partizan was ook PSV in de race om de diensten van Krstajic veilig te stellen. De Eindhovenaren genoten echter niet de voorkeur van de Serviër.

Krstajic komt op transfervrije basis over van Schalke 04. De verbintenis van de mandekker werd niet verlengd. Krstajic komt bij Partizan overigens terug op het oude nest. Hij speelde tussen 1996 en 2000 voor de club uit Belgrado.

In totaal kwam de boomlange verdediger 131 keer uit voor Schalke in de Duitse Bundesliga. Voor zijn tijdperk in Gelsenkirchen kwam Krstajic uit voor Werder Bremen. Hiervoor kwam hij 112 binnen de lijnen.

Prins Willem-Alexander krijgt piratenles op fregat

Prins Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het marinefregat Hr. Ms. Evertsen. De prins liet zich er door de Koninklijke Marine bijpraten over de acties tegen piraterij in de wateren rond Somalië en de Golf van Aden.

Zo was Willem-Alexander getuige van een oefening in 'boarding' (het enteren van een verdacht schip) en van een nagebootste 'opposed entry' (het binnenvaren van een haven terwijl een aanval met bijvoorbeeld kleine snelle bootjes dreigt of aan de gang is). De prins kreeg een rondleiding op het fregat en sprak met bemanningsleden.

Het komende halfjaar zal de marine vanaf de Hr. Ms. Evertsen de leiding krijgen over de EU-operatie Atalanta, die zich richt tegen piraten voor de kust van Somalië.

Prins Willem-Alexander bezoekt Hr. Ms. Evertsen  (foto: ANP)

CGI Arnold in nieuwe Terminator-trailer

Geheel onverwacht is er een nieuwe trailer gepubliceerd van Terminator Salvation (T4) waar Arnold Schwarzenegger (kort) is te zien. Althans zijn gezicht dat is nagemaakt in de computer en op een onbekende spierbundel is geplakt.

Dat is opmerkelijk omdat de voormalige bodybuilder had afgesproken dat zijn naam en gezicht niet gebruikt zouden worden voor de T4-campagne. Maar nu de film wereldwijd tegenvallende kassa-opbrengsten heeft wordt de A-factor blijkbaar toch uit de kast getrokken.

In de VS heeft de film na twee weken nog niet eens 100 miljoen dollar opgebracht. Ter vergelijking, Iron Man bracht alleen in Amerika al 318 miljoen dollar op. T4 zal rond de 138 eindigen. De film kostte 200 miljoen exclusief wereldwijde reclamecampagnes. Hieronder kun je zien hoe een CGI-Arnold eruitziet.

Lees ook de FOK!recensie over T4.He'll be back...[E3 '09] God of War III video's met geweld, veel geweld

Één van Sonys grote klappers van de afgelopen E3 is God of War III, het derde deel van de serie waarin Kratos bozer is dan ooit tevoren. Hij is bezig met het beklimmen van Mount Olympus om eens en voor altijd af te rekenen met Zeus. Gaandeweg onthoofdt hij Helios, trekt hij de ogen van cyclopen eruit en meer. Vandaag hebben we een uitgebreide walkthrough van drie delen voor jullie.Obama: Buchenwald mooi uitje voor Ahmadinejad

De Amerikaanse president Barack Obama vindt dat zijn Iraanse ambtgenoot Mahmoud Ahmadinejad een bezoek moet brengen aan het vroegere concentratiekamp Buchenwald.

Ahmadinejad ontkent dat in de Tweede Wereldoorlog zes miljoen joden om het leven zijn gebracht. Nog deze week noemde hij de Holocaust "een groot bedrog".

Obama, die vanmiddag een bezoek bracht aan het kamp, deed zijn oproep in een interview met de Amerikaanse zender NBC. "Hij (Ahmadinejad) moet zelf op bezoek gaan. Ik heb geen geduld met mensen die de geschiedenis ontkennen."

De Amerikaanse president herinnerde eraan dat een oudoom van hem betrokken was bij de bevrijding van Buchenwald. In het kamp zijn 56.000 mensen, meestal joden, om het leven gekomen.

Volgens het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) hebben naar schatting 3300 Nederlanders voor korte of langere tijd in het kamp gezeten. Zeker 497 van hen zijn er gestorven.


Obama: Buchenwald mooi uitje voor Ahmadinejad  (foto: DAG)

Puf-les bij bevalling is nutteloos

Bijna alle vaders hebben het weleens doorstaan: samen met hun zwangere vrouw puffen op een matje om te oefenen voor de bevalling. Zo'n 80 procent van de Nederlandse vrouwen volgt voor de eerste bevalling een zwangerschapscursus.

Maar nu is er Zweeds onderzoek dat het nut ervan in twijfel trekt: het van tevoren aanleren van ademhalingstechnieken blijkt geen invloed te hebben op het verloop van de bevalling.

Zweedse onderzoekers van het Karolinska Instituut selecteerden meer dan 1.000 vrouwen die voor het eerst bevielen. De helft volgde een cursus met ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, massage en pijnstrategieën. De andere helft kreeg alleen een informatieve cursus over de bevalling.

Het resultaat: vrouwen die hadden geleerd zich te ontspannen, vroegen even vaak om een ruggenprik, kregen even vaak een keizersnee of hadden na afloop dezelfde gevoelens over hun bevalling als vrouwen die niet hadden geoefend.

Onderzoekster Malin Bergström kreeg talloze boze e-mails: "Vrouwen zijn zó kwaad. Ze zeggen: het móet werken. Ons onderzoek wijst anders uit."  Maar volgens Nederlandse verloskundigen blijft het nuttig zwangerschapscursussen te volgen, bijvoorbeeld om de angst bij vrouwen te verminderen.


Puf-les bij bevalling is nutteloos  (foto: DAG)

Forza Motorsport 3 op twee discs

Vorig jaar ging het gerucht dat Forza Motorsport 3 op twee discs zou verschijnen. Nu de E3 achter de rug is en Forza Motorsport 3 daar aanwezig is geweest, hebben we hier meer nieuws over.

John Wendl, content director van Forza Motorsport, heeft bevestigd dat Forza Motorsport 3 inderdaad op twee discs zal verschijnen. "It is going to ship on two discs," vertelt hij in een interview met Joystiq. "Disc one is the full experience, even disc one is bigger than any other racing game out there. Disc two includes a lot of extra cars, even a handful of tracks."

De content op de tweede disc kan opgeslagen worden op de harde schijf van de Xbox 360 en hoeft daarna niet meer gebruikt te worden. Forza Motorsport zal in oktober verschijnen.


Prijzen platte tv's dalen hard

Elektronicaketens lokken consumenten hun winkels in door te stunten met platte tv’s. De prijzen van de tv’s dalen daardoor harder dan ooit.

Volgens onderzoeksbureau GfK Retail and Technology ging er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 200 euro van de prijs af. Een platte tv kostte bij de kassa gemiddeld 666 euro tegen 841 euro een jaar eerder. In geheel 2008 zakte de prijs van ruim 900 euro naar 821 euro.


Prijzen platte tv's dalen hard  (foto: DAG)

Lucille Werner stiekem al getrouwd

Lucille Werner is vandaag al in het huwelijksbootje gestapt met Servaas Snoeijers. Op het stadhuis in Andijk gaf ze haar jawoord, vertelde de ambtenaar van de burgerlijke stand tegen het SBS-programma Shownieuws.

De tv-presentatrice had eerder aangekondigd dat de bruiloft zaterdag 6 juni zou plaatsvinden. Werner zal morgen nog wel voor de kerk trouwen in Nederhorst den Berg, aldus de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het kersverse echtpaar viert de rest van die dag feest in besloten kring, zo heeft het management van Werner laten weten.

Werner en Snoeijers, eigenaar van een media- en productiebedrijf, zijn vijf jaar samen. Zangeres Petra Berger en pianist Jan Vayne stonden gepland voor een optreden tijdens de plechtigheid morgen.

De 41-jarige Werner is vooral bekend als presentatrice van het tv-spelletje Lingo. Ook zet ze zich in voor haar Lucille Werner Foundation, die een positieve beeldvorming van mensen met een handicap moet bewerkstelligen. De presentatrice loopt zelf moeilijk door een hersenbeschadiging die ze opliep door zuurstofgebrek bij haar geboorte.


Lucille Werner stiekem al getrouwd  (foto: DAG)

Onderzeeërs zoeken naar Airbus

Frankrijk heeft een nucleaire onderzeeër op pad gestuurd om te zoeken naar de zwarte dozen van de maandag boven de Atlantische Oceaan verdwenen Airbus A330-200 van Air France. De Franse minister van Defensie Hervé Morin, zei dit vandaag.

Gisteravond werd duidelijk dat de eerder gevonden wrakstukken niet van de neergestorte Airbus zijn.

Er is al een speciaal onderzoeksschip met twee kleine onderzeeërs aan boord naar de zone op weg waar de dozen worden vermoed. Het vaartuig heet de Pourquoi Pas (Waarom Niet), en kan eventueel de zwarte dozen ook bergen, want de onderzeeërs kunnen tot 6000 meter diep duiken.

De zee is in het zoekgebied over het algemeen niet dieper dan 5000 meter, maar op sommige plaatsen is het 8000 meter diep, volgens Braziliaanse en Franse deskundigen.


Onderzeeërs zoeken naar Airbus  (foto: DAG)

[RG] Federer naar finale

Roger Federer heeft de finale van Roland Garros bereikt. De Zwitser rekende in vijf sets af met Juan Martin Del Potro.

Federer speelt komende zondag zijn negentiende grandslam-finale, een evenaring van het record van Ivan Lendl. Gemakkelijk ging het bereiken daarvan zeker niet: 6-3, 6-7 (2), 6-2, 1-6 en 4-6. Del Potro begon ijzersterk aan de wedstrijd, wist Federer meteen te breken en won vervolgens simpel de eerste set. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Er vielen geen breakes en uiteindelijk bleek Federer in de tiebreak de beste.

De derde set ging vervolgens weer naar de Argentijn, maar daarna kwam Federer sterk terug. Door de vierde en vijfde set te winnen heeft Federer nog steeds kans om historie te schrijven. Met een zege in de finale tegen Robin Söderling zou Federer de derde speler in de historie worden die sinds professionele tennis in 1968 alle vier de grandslamtoernooien heeft gewonnen. Alleen Rod Laver en Andre Agassi hebben dit eerder gepresteerd.

Andy Schleck wint in Luxemburg

Andy Schleck heeft de tweede etappe in de ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. In eigen land was de Saxo-renner na 187,9 kilometer te sterk voor Matti Breschel uit Denemarken en Aitor Gaidos uit Spanje.

Man van de lange ontsnapping in de bergetappe was Cyrille Heymans, maar een voorsprong van meer dan negen minuten bleek niet genoeg. Op twintig kilometer van de finish ging Schleck met zeven anderen er vandoor, waarna de Luxemburger de sprint van de eerste groep won.

In het klassement is Assan Bazajev de nieuwe leider. Hij nam de leiderstrui over van Grégory Rast. Beste Nederlander is Koen de Kort op plaats 26.

Benzine hoogst sinds oktober: 1,47 euro

De benzineprijzen in Nederland zijn weer flink aan het stijgen. De gemiddelde adviesprijs van euro loodvrij stond vrijdag bij de vijf grootste benzinemaatschappijen op 1,464 euro. Zaterdag komt de prijs boven de 1,47 euro uit, zo meldt het consumentencollectief UnitedConsumers, dat de prijzen bijhoudt.

Dit zijn de hoogste benzineprijzen sinds oktober 2008, als gevolg van de ingestorte olieprijzen vorig jaar van 147 naar 35 dollar als gevolg van de financiële en economische crisis. Sindsdien is olie aan een forse opmars bezig richting de 70 dollar. De 1,47 euro voor een liter euro loodvrij is nog een klein eind verwijderd van het record van 1,70 euro in juni 2008.

Paul van Selms van UnitedConsumers merkt op dat vooral de benzineprijs sterk is gestegen. De prijs van een liter diesel is sinds januari iets omhoog gegaan. Zaterdag wordt gemiddeld 1,069 euro gevraagd voor een liter tegen 1,019 begin dit jaar.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA)
raken olievelden elk jaar 6 tot 7 procent leger

Doodstraf voor brandstichter Californië

Een rechtbank in Californië heeft vrijdag een brandstichter ter dood veroordeeld, meldden Amerikaanse media. De 38-jarige Raymond Lee Oyler veroorzaakte in oktober 2006 in het zuiden van de Amerikaanse staat moedwillig een bosbrand, die aan vijf brandweerlieden het leven kostte.

Volgens de rechter is Oyler schuldig aan vijfvoudige moord. Hij volgde daarmee het oordeel van de jury. De openbaar aanklager noemde de dader een "gewetenloze, brute en meedogenloze moordenaar" en noemde de ongebruikelijk hoge straf daarom rechtvaardig.

Oyler veroorzaakte drie jaar geleden met lucifers en sigaretten meerdere bosbranden. Bij de brand in oktober raakten vijf brandweerlieden ingesloten door de vlammen toen ze een woning probeerden te beschermen. Twee spuitgasten stierven direct, twee anderen overleden later aan hun verwondingen.

  Firefighters aan het werk (foto: ANP)

Gordon Brown zet hakken in het zand

De Britse premier Gordon Brown sluit uit dat hij aftreedt vanwege de politieke crisis die is ontstaan. Dat heeft hij vrijdag tijdens een persconferentie laten weten.Brown zei niet weg te willen lopen voor zijn verplichtingen als premier. ‘Als ik niet de juiste leider was, zou ik niet doorgaan’, zei Brown, die ontkende arrogant te zijn. Brown zei verder dat er weer een ‘nette, eerlijke politiek’ moet worden bedreven.

Intussen vindt er een ware leegloop van zijn kabinet plaats. Vijf ministers waren al vertrokken en als klap op de vuurpijl heeft ook Caroline Flint, minister van Europese Zaken, vrijdag haar biezen gepakt.

In haar laatste persconferentie als minister stak Flint een tirade af tegen Brown, die haar als ‘vrouwelijk etalagemateriaal’ zou hebben gebruikt. Zijn regering bestaat uit een ‘binnenste cirkel’ en ‘de rest van het kabinet’, aldus Flint. De premier stond al onder druk vanwege het declaratieschandaal, maar zijn positie wankelt nu ook vanwege  de uitslag van de Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen. Naar verluidt zijn die desastreus verlopen voor zijn Labourpartij.


Foto bij: Gordon Brown zet hakken in het zand  (foto: DAG)

Rabobank maakt voorselectie bekend

De Rabobank-wielerploeg heeft haar voorselectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Erik Breukink, ploegleider van de formatie, maakt mogelijk na de Dauphiné Libéré al bekend welke renners in Frankrijk zullen starten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Denis Menchov, Robert Gesink, Laurens ten Dam, Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Juan Manuel Garate bijna zeker bij de voorselectie zouden zitten.

Zes wielrenners zullen nu uit moeten gaan maken wie er nog meer in La Grande Boucle zullen starten. Slechts drie van hen zullen ook daadwerkelijk mee gaan doen.


Voorselectie Rabobank:

Stef Clement (Ned), Laurens ten Dam (Ned), Juan Antonio Flecha (Spa), Oscar Freire (Spa), Juan Manuel Garate (Spa), Robert Gesink (Ned), Denis Menchov (Rus), Koos Moerenhout (Ned), Grischa Niermann (Dui), Joost Posthuma (Ned), Bram Tankink (Ned) en Pieter Weening (Ned)

Geen Tour voor Kroon

Karsten Kroon kan de Tour de France, die begin juli van start gaat, op zijn buik schrijven. De Nederlander behoort namelijk niet tot de voorselectie van zijn werkgever, Team Saxo Bank.

In het verleden reed Kroon La Grande Boucle al drie keer, maar deed dit nog nooit onder Bjarne Riis. De Nederlander won in 2002 zelfs een etappe in de Franse wielerkoers, namelijk die naar Plounay.

Bovendien gaan er steeds meer geruchten dat Kroon aan zijn laatste jaar bij Team Saxo Bank bezig is. De renner, die in het verleden voor Rabobank reed, staat namelijk in de belangstelling van Team Sky en Vacansoleil.

De broertjes Schleck behoren wel tot de voorselectie van de Deense wielerformatie. Die geldt ook voor Fabian Cancellara en Jens Voigt.


Voorselectie Team Saxo Bank:

Kurt-Asle Arvesen (Noo), Matti Breschel (Den), Fabian Cancellara (Zwi), Gustav Erik Larsson (Zwe), Stuart O'Grady (Aus), Andy Schleck (Lux), Fränk Schleck (Lux), Chris Anker Sorensen (Den), Nicki Sorensen (Den) en Jens Voigt (Dui)

Parkeerboetes voor dode man

Een man die blijkbaar al weken dood in zijn minibus lag, heeft in New York de ene na de andere parkeeboete gekregen. Dit meldde de dochter van het slachtoffer aan de krant Daily News.

De vrouw had haar vader als vermist opgegeven, nadat ze sinds begin mei niets meer van hem had vernomen. De politie wist echter niets van de melding.

De man werd uiteindelijk gevonden toen een politieagent het voertuig, dat inmiddels overladen was met parkeerbonnen, weg wilde slepen. Hij trof de dode man, die vermoedelijk overleed aan een hartaanval, aan in het busje.
 

Met dank aan hans26 en Opgefockt voor de submit.

Downing mag weg bij Middlesbrough

De leegloop van Middlesbrough zal binnenkort concrete vormen gaan aannemen. Door de degradatie uit de Premier League zal Boro afscheid moeten nemen van zijn sterspelers.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Sanli Tuncay de club op korte termijn gaat verlaten en Boro zal ook meewerken aan een vertrek van Stewart Downing. Bij een goed bod laat de club de 24-jarige vleugelspeler gaan. "We hebben hem dat beloofd als er een goede club komt," aldus algemeen directeur Keith Lamb in de Engelse media.

Downing mocht in januari niet voor meer dan tien miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrekken. Een behoud van de Engels international lijkt nu echter onrealistisch voor Middlesbrough.

Zijn nieuwe club moet wel rekening houden met het feit dat Downing momenteel geblesseerd is. De vleugelspeler brak in de slotfase van het seizoen zijn middenvoetsbeentje en herstelt momenteel van deze blessure.

Sutil: "Er was niet zoveel grip"

Force India kwam in de tweede vrije training op het circuit van Istanbul niet verder dan de zeventiende en achttiende plaats. De coureurs van het team, Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella, hopen dat de omstandigheden op de baan nog zullen verbeteren.

"We hadden geen problemen met de auto, maar er was vandaag gewoon niet zoveel grip op het circuit," liet Sutil na afloop van de tweede vrije training weten. "Het was stoffig en we waren enorm aan het worstelen met de banden. Het was hierdoor erg moeilijk om een redelijke tijd op de klokken te brengen. We zullen nu moeten gaan kijken wat we gaan doen, maar misschien wordt de situatie ook wel beter naarmate er meer rubber op het circuit komt."

Fisichella was van mening dat Force India inmiddels een aantal stappen voorwaarts heeft gemaakt. "Aan het begin van de dag hadden we niet zo'n goede balans en was de auto erg nerveus. We hebben echter een paar goede stappen gemaakt en in de middag waren we al iets sneller tijdens een lange run op harde banden. Helaas kon ik geen betere tijd rijden op de zachte band omdat ik Kazuki Nakajima tegenkwam in bocht twaalf."

Toyota optimistisch na eerste trainingen

Toyota lijkt de wrange nasmaak van de Grote Prijs in Monaco weg te spoelen in Turkije. Jarno Trulli was tijdens de eerste vrije trainingen, die vrijdag werden afgewerkt, voortdurend voorin te vinden. Timo Glock kende een minder goede start in Istanbul.

"We concentreerden ons voornamelijk op de afstelling van de auto en de bandenevaluatie. De auto was behoorlijk vuil, dus we hadden voornamelijk 's ochtends niet zoveel grip, maar dat was eigenlijk ook wel de verwachting. Morgen moet het een stuk beter gaan," liet Trulli weten. De coureur was overigens te spreken over de update van de bolide van Toyota. "De nieuwe aerodynamische onderdelen lijken een erg goede stap voorwaarts te zijn en zullen ons de rest van het weekend helpen. De lange runs gingen ook prima, dus ik verwacht dat we wel competitief kunnen zijn."

Glock gaf aan vooral de balans van de auto nog te missen. "Het was een normale vrijdag. Ik deed veel lange runs en ging verschillende afstellingen vergelijken. Het was nog wel lastig, omdat de balans van de auto nog niet zoals gewenst was. Vooral op de zachte banden hadden we daar last van, maar dat is hopelijk voor we aan de kwalificatie beginnen opgelost. De rondetijden lagen 's middags erg dicht bij elkaar en ik weet dat ik sneller kan. We hadden al verwacht dat het beter zou gaan dan in Monaco, en dat willen we in de kwalificatie nogmaals bewijzen."

Wandelaar vindt babylijkje in Den Haag

Een wandelaar heeft gisteren aan het begin van de middag de stoffelijke resten ontdekt van een baby. De man was zijn hond aan het uitlaten op Landgoed Clingendael nabij Den Haag.

Toen de hond begon te blaffen, ging de wandelaar kijken wat er aan de hand was. In het groen ontdekte hij het babylijkje. Het technisch sporenonderzoek van de politie heeft tot nog toe nog geen conclusies opgeleverd. De recherche is nog op zoek naar mogelijke getuigen.

FC Utrecht trekt jonge Argentijn aan

FC Utrecht heeft de Argentijnse spits David Depetris vastgelegd, zo meldt RTV Utrecht. De 20-jarige Argentijn is in eerste instantie aangetrokken voor het beloftenteam, maar krijgt de kans om zich in de A-selectie van de Domstedelingen te spelen.

Depetris wordt overgenomen van AS Trencin, de club van Tscheu La Ling. Utrecht heeft de Argentijn ook op zijn aanraden aangetrokken.

In Slowakije heeft Depetris bewezen veel doelpunten te kunnen maken. De jonge Argentijn werd topscorer van de B-League van het land. In Argentinië speelde de aanvaller voor de club Atlético de Rafaela.

FC Utrecht legde in een eerder stadium al de aanvallers Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga vast.

Lange files op A1 en A2 door ongelukken

De rijkswegen A1 en A2 stonden aan het eind van de middag op verschillende plaatsen helemaal vast na enkele ongevallen. Op de A2 is vanmiddag tussen afslag Abcoude en knooppunt Holendrecht een kettingbotsing gebeurd met negen personenauto's en een vrachtwagen. De A2 is ter hoogte van afslag Abcoude volledig afgesloten, dat om 17:30 uur goed was voor een file van negentien kilometer.

Ook op de A1 ging het mis. Richting Amsterdam bij knooppunt Watergraafsmeer knalden diverse auto's op elkaar. Hoeveel auto's daar bij betrokken zijn is onbekend. Door dit ongeluk stond er tussen Gooimeer en knooppunt Watergraafsmeer om 17:30 uur twaalf kilometer file. Er zijn drie rijstroken afgesloten.

Katten van Amsterdamse flat gegooid

Het lijkt erop dat iemand in Amsterdam erop kickt katten van een flat te gooien. Voor de derde keer deze week troffen bewoners van de Florijnflat in Amsterdam Zuidoost gisterochtend een dode kat aan op het terras. De kat die gister werd gevonden was nog maar drie maanden oud.

"Toen het beestje neerkwam probeerde het nog twee minuten te leven, maar ging toch dood", zegt een bewoner van de flat, die het deels zag gebeuren. De flatbewoners zijn geschrokken van het dierenleed en willen de dierenmishandelaar een halt toeroepen. Daarom schrijven de bewoners een brief naar de eigenaar van de flat, in de hoop dat zij er iets aan kunnen doen.

Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Nadal niet op Queens

Rafael Nadal zal dit jaar niet uitkomen op het grastoernooi van Queens. De Spanjaard heeft nog altijd last van zijn knieën en moet rust houden. Zijn deelname aan Wimbledon komt vooralsnog niet in gevaar.

Eerder deze week werd de nummer één van de wereld verrassend uitgeschakeld op Roland Garros. De Spanjaard heeft al langere tijd last van zijn knieën en besloot om deze reden rust te nemen. "Ik heb de laatste maanden wat problemen met mijn knieën, dat is geen geheim. Maar daarom kan ik niet altijd op 100 procent spelen. Ik ga er nu met mijn team alles aan doen om fit te geraken, zodat ik klaar ben voor Wimbledon. Ik hoop dat ik het ga halen", aldus Nadal tegenover Marca.

Vorig jaar was Nadal onverslaanbaar op gras. Hij won zowel Queens als Wimbledon. Het toernooi van Queens wordt door veel spelers gezien als de ideale voorbereiding op Wimbledon.

Belgische spits Vleminckx tekent bij NEC

NEC heeft een nieuwe spits. De Belg Bjorn Vleminckx tekent een vierjarig contract in Nijmegen en stapt komende zomer over van Belgisch bekerfinalist KV Mechelen.

De 23-jarige Vleminckx, die nog tot medio 2011 onder contract stond bij KV Mechelen, brak afgelopen seizoen definitief door. In dertig duels maakte hij twaalf treffers voor Malinwa. Een seizoen eerder schoot hij negen keer raak in 31 optredens.

NEC was niet de enige club die Vleminckx graag wilde contracteren. Ook Standard Luik, AA Gent, Karlsruher SC en FC Utrecht hadden warme belangstelling voor de spits, die bij Beveren debuteerde als prof. Hoeveel NEC voor Vleminckx betaalt is niet bekend.

[RG] Titel rolstoeldames opnieuw voor Vergeer

Esther Vergeer heeft de titel voor het dames enkelspel op haar naam geschreven in Parijs. De Nederlandse rolstoelspeelster versloeg haar landgenote Korie Holman met 6-2 en 7-5.

Vergeer domineert al jaren het rolstoeltennis en ook in Parijs liet de Nederlandse geen ruimte voor twijfel. Net als medefinaliste Holman verloor ze geen set tot aan de finale. Het is de negende Roland Garros-titel voor Vergeer en haar dertigste grandslamtitel.

Opnieuw eenvoudige zege voor Grinham

Squashster Natalie Grinham is er zonder problemen in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van het WISPA Gold toernooi in de Koreaanse hoofdstad Seoel. De 31-jarige Almeerse had in de kwartfinales geen enkele moeite met de Australische Kasey Brown en stond dan ook binnen een half uur al weer buiten. Het werd 11-6, 11-6, 11-5 in het voordeel van de Nederlandse.

Bij de laatste vier moet de Europees kampioene, vierde op de wereldranglijst, het opnemen tegen wereldkampioene Nicol David. De 25-jarige Maleisische had het niet makkelijk tegen Alison Waters (5) uit Engeland, maar de nummer één van de wereld won wel: 12-10, 11-5, 12-10. Het wordt de 25e ontmoeting tussen Grinham en David op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De stand is 18-6 in het voordeel van de in ons land woonachtige mondiale lijstaanvoerster. De laatste zeven duels werden ook gewonnen door David. Grinham won twee jaar geleden voor het laatst van haar grote rivale. In Seoel (!) won ze toen in de finale overtuigend met 3-0.

De tweede halve finale van de Seoel Open 2009, gedoteerd met zestigduizend Amerikaanse dollars, gaat tussen de Australische Rachael Grinham en Jenny Duncalf. Grinham (2) won met het kleinst mogelijke verschil van de als zevende ingeschaalde Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen (6-11, 11-7, 5-11, 11-8, 14-12), terwijl de Engelse nummer vier van de plaatsingslijst met 13-11, 12-10, 12-10 afrekende met Madeline Perry (6) uit Ierland.

[RG] Söderling knokt zich voorbij Gonzalez

Robin Söderling heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Zweed versloeg Fernando Gonzalez in een ware thriller van vijf sets. De setstanden waren 6-3, 7-5, 5-7, 4-6 en 6-4.

De Zweed startte overtuigend aan het treffen met Gonzalez. Ondanks een vroege break van de Chileen was Söderling duidelijk de betere in de eerste twee sets. Met aanvallend spel zette hij Gonzalez vroeg onder druk, waardoor de Chileen geen moment in zijn spel kon komen.

In de derde set was een duidelijke verbetering zichtbaar bij Gonzalez. De befaamde forehand kwam beter uit de verf en dankzij een late break in zowel de derde als vierde set kwam een 2-2 setstand op het scorebord.

In de vijfde set leek Söderling gebroken te zijn. Gonzalez domineerde vanaf de baseline en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong. De Zweed wist echter zijn rug te rechten en knokte zich terug tot 4-4. Söderling wist zijn momentum te behouden in de negende en tiende game en brak Gonzalez direct om vervolgens de wedstrijd uit te serveren.

In de finale treft Söderling de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Juan Martin Del Potro. Het is voor het eerst dat de Zweed de finale van een Grand Slam toernooi heeft weten te bereiken. Söderling, de nummer 23 van de plaatsingslijst, was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Rafael Nadal.

Weer defensieve versterking voor Den Bosch

Een dag na het vastleggen van Samir El Moussaoui heeft FC Den Bosch wederom een defensieve versterking binnen. Elvis Versluis komt over van Excelsior.

De negentienjarige Dordtenaar was tien jaar actief bij de Kralingers, waar hij tot in het belofteteam geraakte. Versluis stond op de nominatie aan te sluiten bij de A-selectie van Excelsior, maar de vooral als back inzetbare speler viel toch buiten de boot. Door het samenwerkingsverband met Feyenoord zou hij de concurrentiestrijd verliezen met de bij Excelsior gestalde Feyenoord-spelers.

Honderden kadavers illegaal begraven in Someren

Honderd tot tweehonderd runderkadavers liggen illegaal begraven op een boerderij in Someren. Dat meldde een woordvoerder van de Algemene Inspectie Dienst (AID) vandaag.

De 46-jarige eigenaar van het boerenbedrijf had op last van de AID de kadavers uiterlijk gisteren moeten aanmelden bij een destructiebedrijf. Dat heeft hij nagelaten. De AID laat nu de kadavers verwijderen en zal de de kosten verhalen bij de man uit Someren.

De man is half mei aangehouden na de vondst van illegaal begraven kadavers op zijn bedrijf. Na enkele dagen hechtenis kwam hij weer op vrije voeten. Het is nog onbekend of hij nog wordt vervolgd.


Honderden kadavers illegaal begraven in Someren  (foto: DAG)

Volendam trekt NAC-spits aan

FC Volendam heeft een nieuwe spits gecontracteerd. Michiel Kramer komt over van NAC Breda, waar hij een nieuw contract kon tekenen. De spits kiest echter voor Volendam.

De lange Rotterdammer, in Jong NAC al enkele seizoenen makkelijk scorend, debuteerde afgelopen seizoen in het betaald voetbal. Hij kwam tot elf duels in de Eredivisie, waarin hij nog niet scoorde. De twintigjarige aanvaller ziet in Volendam meer kansen op speeltijd.

Bevaart verkiest Omniworld boven Admira Wacker

FC Omniworld kan komend seizoen beschikken over Mark Bevaart. De rechtsback komt over van FC Emmen, waar zijn contract niet werd verlengd, en verkoos de club uit Almere boven een avontuur bij het Oostenrijkse Admira Wacker.

De 26-jarige Bevaart was enige tijd op proef bij de verliezend bekerfinalist van Oostenrijk. De Zuidlander koos echter voor een tweejarig contract bij FC Omniworld. Namens FC Dordrecht en FC Emmen kwam Bevaart tot 159 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij twee goals maakte.

Veendam wil af van Sjaak Polak

BV Veendam wil, ondanks een nog doorlopend contract, af van linkspoot Sjaak Polak. De 33-jarige speler kreeg dit in een gesprek te horen.

Polak, die voor aanvang van dit seizoen van Sparta Rotterdam kwam, laat aan het Algemeen Dagblad weten aangeslagen te zijn door de mededeling van Veendam: "Ik heb gehoord dat ik niet meer in het technische plaatje pas. Dat kwam wel even aan, ja. Ik ben aangeslagen. Mijn teamgenoten vonden het ook raar, al koop je daar niets voor. Ik weet niet zo goed wat hier achter zit. Ik heb een goed seizoen gedraaid. Oké, ik ben drie keer op de bank beland, maar dat kan gebeuren."

Volgens Veendam-directeur Jan Korte heeft Veendam op de positie van Polak een jonge, talentvolle speler. Hoewel Polak nog tot medio 2011 onder contract staat bij Veendam en afgelopen seizoen 33 keer speelde in de Jupiler League en zes keer scoorde, mag hij transfervrij vertrekken.

Cathalina naar FC Emmen

FC Emmen heeft een nieuwe rechtsback. Timothy Cathalina stapt over van AGOVV Apeldoorn, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

De Antilliaan kreeg eerder te horen dat AGOVV na vier jaar niet met hem verder wilde. Even hoopte hij op een Brits avontuur, maar de keuze is uiteindelijk op Emmen gevallen. Overigens bood ook AGOVV hem onlangs toch nog een nieuwe verbintenis aan. De 24-jarige Cathalina speelde 111 duels in de Jupiler League, waarin hij vijf keer scoorde. Hij tekende in Emmen voor twee seizoenen.

Metal Gear Solid naar het PSN in de VS

Metal Gear Solid verscheen in het baanbrekende jaar 1998 waarin onder andere Half Life en Final Fantasy VII ook hun release vonden. Metal Gear Solid was de eerste game in de serie die volledig 3D was en zal voor velen de eerste Metal Gear-game zie ze hebben gespeeld. De game is al een tijdje te spelen via het PSN in Japan en nu zal het westen ook hiervan kunnen gaan genieten.

De game zal namelijk vanaf 18 juni in de Verenigde Staten verschijnen in de Playstation store voor maar $9,99. Over een Europese release is nog niets bekend maar met de release in de VS zal een release in Europa misschien niet zo heel ver weg liggen.Twente verhuurt Reimerink nog eens aan Go Ahead

Go Ahead Eagles kan ook komend seizoen beschikken over Jules Reimerink. De vleugelspits werd al sinds januari gehuurd van FC Twente en is ook na de zomer nog op huurbasis actief voor de club uit Deventer.

De negentienjarige Reimerink kwam tot acht duels voor Go Ahead Eagles. Vijf keer begon hij in de basis, drie keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. De aanvaller uit Oldenzaal scoorde nog niet.

Behalve Reimerink huurt Go Ahead Eagles komend seizoen ook Halil Colak en Wout Droste nog eens van FC Twente, terwijl men Patrick Gerritsen graag zou bewegen tot een overstap vanuit Enschede.

'Roebel als vervanger van de dollar'

Rusland zal op de komende G8-top begin juli in Italië de Russische roebel als wereldreservemunt voorstellen. Dat zei de Russische president Dmitri Medvedev.

"We denken na over de creatie van de fundamenten van een nieuwe financiële architectuur, een rechtvaardige architectuur", aldus Medvedev in een recent onderhoud met de Italiaanse premier en playboy Silvio Berlusconi. Medvedev vindt de roebel 'veel betrouwbaarder' dan de dollar als wereldreservemunt.

De volgende top van de G8 (Amerika, Rusland, Duitsland, Japan, Frankrijk, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Italië) vindt plaats van 8 tot 10 juli. Er zal vooral gefocust worden op de financiële en economische crisis.

De voorganger van Medvedev, Vladimir Poetin, was al eerder voorstander van het invoeren van de roebel als wereldreservemunt. Naast Rusland uit ook China steeds meer kritiek op het internationale monetaire systeem dat gedomineerd wordt door de Amerikaanse dollar. China pleit ervoor om meer gebruik te maken van zijn eigen munt, de yuan.

Biljet van 5000 roebel (114,75 euro)

GeenStijl censureert FOK!

GeenStijl had vanochtend een wereldprimeur: Max gebruikt nep kandidaten voor een spelletje. Tenminste dat  zou je denken als je het stukje leest. Nergens een verwijzing waar ze het nieuwtje vandaan gehaald hebben. GS kijkt Max zou je denken. Maar is dat ook zo? FOK! heeft ook veel users die heel goed opletten (en blijkbaar ook naar Max kijken). Eerder dan GeenStijl wist FOK! dit bedrog al te melden op het forum en op de frontpage.

Niets aan het handje, zoals vaker is FOK! sneller dan GeenStijl. Alleen gaan ze daar bij GS wel een beetje kinderachtig mee om!

Borsten Denise Richards drie keer nep

De borsten van Denise Richards zijn niet van nature zo pront en welgevormd. De Amerikaanse actrice heeft maar liefst drie operaties moeten ondergaan om haar huidige rondingen te verkrijgen. Zo vertelde Richards in het radioprogramma van Howard Stern.

Helaas voor de inmiddels 38-jarige oud-Bondgirl ging de operatie niet van een leien dakje. "Na de eerste operatie vond ik mijn borsten veel te groot. Ik besloot opnieuw onder het mes te gaan, maar de nieuwe chirurg deed er nog grotere implantaten in! Ik had cup D, vreselijk. Pas na de derde keer was ik tevreden."

Richards liet de ingreep al op jonge leeftijd uitvoeren. "Ik was 19 en mijn kamergenootje had fantastische borsten. Ik was zo plat als een plank en besloot toen maar onder het mes te gaan." Inmiddels heeft Richards spijt van de ingreep. "Ik had langer na moeten denken. Achteraf gezien was het een grote fout." De reden waarom de actrice er open over wil zijn, is omdat ze hoopt dat jonge meiden niet in hun gezonde lichaam laten snijden. "Jonge meisjes, doe het niet!"


Borsten Denise Richards drie keer nep  (foto: DAG)

Tilburg stemt tegen mall

De inwoners van Tilburg hebben gisteren in een referendum uitgesproken tegen de komst van een shopping mall. Dit megawinkelcentrum zou moeten verrijzen in een natuurgebied ten noorden van de Brabantse stad, aan de weg tussen Tilburg en Waalwijk.

Van de kiezers was 53 procent tegen de komst van het winkelcentrum. De plannen kunnen daarmee definitief de prullenbak in.

Hoewel de opkomst slechts 35,8 procent was, wordt de uitkomst van het referendum gerespecteerd. Dit had de gemeente eerder namelijk al toegezegd. Ook de provincie Noord-Brabant was niet happig op de komst van de mall, Provinciale Staten wilde namelijk niet meewerken vanwege principiële bezwaren.

Grote judoploeg naar Lissabon

Damesbondscoach Marjolein van Unen heeft een elftal judoka’s uitgenodigd om komend weekend deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijd in Lissabon.

In de Portugese hoofdstad zal zwaargewichte Carola Uilenhoed opnieuw de mat betreden. Vorige week maakte de Haagse judoka haar rentree in Moskou. Uilenhoed was sinds de Olympische Spelen in Beijing uit de roulatie vanwege een ernstige knieblessure.

Van Unen nodigde verder Birgit Ente (-48 kg), Mirjam Polak (-52 kg), Shareen Richardson, Michelle Diemeer (-57 kg), Esther Stam, Marit de Gier (-63 kg), Linda Bolder, Margot Wetzer (-70 kg) Karin van Dijk en Rachel Schoonderbeek (-78 kg) uit voor deelname.

Herenbondscoach Maarten Arens heeft Aziz Mesaoudi, Jasper de Jong, Neal van de Kamer (-66 kg) en Dex Elmont (-73 kg) geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijd, die gelijktijdig wordt gehouden in Budapest.

Vier nieuwe gevallen van Mexicaanse griep

Opnieuw is bij Nederlanders vastgesteld dat zij de Mexicaanse griep hebben. Vier mensen hebben het Nieuwe Influenza A (H1N1). Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt.

Drie van de patiënten liepen de griep in de Verenigde Staten op. Een persoon kwam vanuit Mexico en de Dominicaanse Republiek. De vier staan onder behandeling en maken het goed of zijn aan de beterende hand.

Het totaal aantal patiënten met de Mexicaanse griep in Nederland komt hiermee op tien. Gisteren werden ook al twee nieuwe gevallen bekend.


Vier nieuwe gevallen van varkensgriep in Nederland  (foto: DAG)

A73-tunnels gaan weer dicht

De twee tunnels van de A73 bij Roermond worden in juni weer afgesloten voor verkeer. Vanaf 12 juni gaat Rijkswaterstaat een bestaand veiligheidssysteem vervangen door een eenvoudiger systeem. De werkzaamheden duren negen tot tien dagen. Gedurende die tijd zijn de tunnels gesloten voor alle verkeer.

Tijdens de periode dat de tunnels gesloten zijn, zullen ook de overige veiligheidssystemen getest worden. Daarna kunnen de tunnels eindelijk afgebouwd worden. Oorspronkelijk hadden de tunnels al voor 1 januari 2008 klaar moeten zijn.

De tunnels zijn echter nog steeds niet klaar, omdat er problemen zijn met de veiligheidssystemen. Momenteel is daarom slechts een rijbaan per richting geopend, en geldt er een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. 

Met dank aan hans26 voor de submit.

Crewwisselingen mei

FOK!sport zal jullie ook in 2009 aan het begin van de maand laten weten welke verschuivingen er binnen de crew hebben plaatsgevonden. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen in mei.

Deze maand kozen dndiek en Svensational ervoor om de redactie van FOK!sport te verlaten. Daarnaast maakte ook Nuongirl haar afscheid bekend. We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de inzet. Daarnaast wensen we jullie ook het allerbeste in de toekomst.

Deze maand gingen er echter niet alleen mensen weg, want we kregen namelijk ook wat vers bloed binnen de gelederen. TJDoornbos keerde weer op het oude nest terug. Daarnaast mochten we ook Satioz, Rauzer, RowanF1 en HairyArsedIrishMan in de redactie verwelkomen. Jullie wensen we natuurlijk veel succes toe!

Wil jij ook deel uitmaken van de redactie van FOK!sport? Er loopt op dit moment een sollicitatie, dus reageer snel!

President EA Games: "Godfather 3 komt er niet aan"

In een interview met de LA Times heeft Frank Gibeau, president van EA Games, aangegeven dat er geen derde deel komt in de Godfather serie.

De reden hierachter zou zijn dat The Godfather 2, een game die bij ons 74% scoorde, ondermaats zou presteren. Waar het eerste deel in de serie meer dan vier miljoen keer over de toonbank ging verkoopt de opvolger een stuk minder, in de eerste maand dat de game uit was werden er slechts 241.000 exemplaren verkocht in de VS.

Paramount, de filmstudio achter de Godfather-films, was echter minder sterk in hun uitlatingen, volgens hun zijn de plannen voor een volgende Godfather-game nog niet besproken.

Rel om Hitler-poster in Boxmeer

Op een verkiezingsbord in Oeffelt, gemeente Boxmeer, is afgelopen week een poster van Adolf Hitler opgedoken. Onder het portret van de dictator stond de slogan ‘Een Verenigd Europa? Mijn idee!’

Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer constateerde zondag dat de poster er hing en liet deze verwijderen. Enkele uren later hing er echter alweer een nieuw exemplaar.

De burgemeester heeft nu aangifte gedaan van het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld, meldt De Gelderlander.

Van Soest zegt onaangenaam verrast te zijn door de plakactie en noemt de Hitler-poster smakeloos. Hij vindt dat de actie "de democratische samenleving van de gemeente Boxmeer schade toebrengt." Door de aangifte moet de politie nu proberen de dader op te sporen.

Quick-Step met Boonen naar Dauphiné Libéré

Tom Boonen rijdt definitief mee in de Dauphiné Libéré, die op 7 juni van start gaat. Dit heeft Quick-Step, de werkgever van de Belg, vrijdag bekend gemaakt.

Begin mei werd Boonen geschorst, omdat hij was betrapt op het gebruik van cocaďne. Quick-Step zette hem onmiddellijk op non-actief en er werd zelfs gevreesd dat zijn deelname aan de Tour de France wederom op de tocht kwam te staan.

Uiteindelijk kwam Boonen goed weg, aangezien hij bij Quick-Step mocht blijven. Daarnaast mag hij van Christian Prudhomme ook in La Grande Boucle starten.

Ook Stijn Devolder, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen, is één van de uitverkorenen om in de Daupiné Libéré te starten.


Selectie Quick-Step:

Tom Boonen, Kevin De Weert, Stijn Devolder, Jerome Pineau, Sebastien Rosseler, Jurgen Van De Walle, Marco Velo en Maarten Wynants

Problemen Donington Park opgelost

De toekomst van de Britse Grand Prix lijkt gered te zijn. Vandaag is het geschil tussen de directieleden van Donington Park buiten de rechtszaal om opgelost.

Wheatcroft & Son Ltd, eigenaren van het terrein, hadden Donington Ventures Leisure Limited van Simon Gillett aangeklaagd omdat het bedrijf van Gillett hen nog 2,47 miljoen pond aan rente schuldig zou zijn. Hierdoor kwam de toekomst van de Grand Prix in gevaar.

Vandaag is in een bericht naar buiten gekomen dat deze problemen opgelost zijn en dat men stappen heeft gemaakt om de andere problemen ook op te lossen.

"Dit is weer een positieve stap voor Donington Park. We zijn er van bewust dat het redden van de Britse Grand Prix een belangrijke zware taak is, maar we zijn er volledig op gericht. Tot nu toe hebben onze inspanningen goed uitgepakt en we zijn blij dat Wheatcroft onze visie en passie deelt."

Kevin Wheatcroft bevestigt dit: "We zijn blij met de grote vooruitgang die gemaakt is in de laatste weken. Ik ben dan ook blij dat we een regeling hebben kunnen treffen. We hebben altijd dezelfde visie gehad voor de Formule 1 en Donington Park. En wij zijn hoopvol dat deze visie uit zal komen."

[E3 '09] E3 '09 groot succes, volgend jaar weer!

Zoals jullie vast wel hebben gemerkt was de afgelopen paar dagen de Electronic Entertainment Exposition (E3) weer eens aan de gang, wat zich uitte in vele nieuwtjes, plaatjes, filmpjes en roddels. Inmiddels is de E3 weer voorbij en nu de rookwolken een beetje optrekken wordt duidelijk dat de E3 erg succesvol is gebleken: meer dan 41.000 aanwezigen uit meer dan 78 landen waren aanwezig om de 216 aanwezige bedrijven een bezoekje te gunnen.

Gek is het dan ook niet dat de E3 volgend jaar weer zal plaatsvinden, het evenement zal dan op 15 tot en met 17 juni vallen en zal wederom in het Los Angeles Convention Centre zijn.

De E3 was dit jaar weer een terugkeer naar eerdere glorie nadat de afgelopen twee E3's een wat andere, kleinere opzet hadden. Deze verandering was er gekomen na klachten van de uitgevers dat de E3 zo massaal was geworden dat het te moeilijk was geworden om op te vallen en dat daarom de budgetten voor marketing de pan uit rezen. Toch is deze andere opzet niet goed bevallen en was het dit jaar weer terug naar de oude formule: luide muziek, half-naakte vrouwen en veel gamegeweld.

Ondanks dat de E3 nu officieel voorbij is zullen er nog wel wat naschokken zijn, bedrijven die hun game aangekondigd hebben op de E3 maar pas na afloop meer informatie over hun project vrijgeven, of beeldmateriaal wat tijdens de E3 slechts in lage kwaliteit beschikbaar is wat dan ineens in High Definition beschikbaar komt.Uitslag 2e vrije training Turkije

In de tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije heeft Heikki Kovalainen de snelste tijd laten noteren. De Fin, die in dienst van McLaren rijdt, klokte 1:28,841. Fernando Alonso moest zes duizendsten van een seconde toegeven en werd tweede. Robert Kubica eiste de derde plaats voor zich op.

Uitslag tweede vrije training:

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 H. Kovalainen McLaren 1:28.84137
2 F. Alonso Renault 1:28.84735
3 R. Kubica BMW 1:29.05635
4 K. Nakajima Williams 1:29.09137
5 S. Vettel Red Bull 1:29.2024
6 J. Trulli Toyota 1:29.20741
7 N. Rosberg Williams 1:29.25740
8 R. Barrichello Brawn GP 1:29.30535
9 M. Webber Red Bull 1:29.38339
10 N. Piquet jr. Renault 1:29.40138
11 F. Massa Ferrari 1:29.41638
12 J. Button Brawn GP 1:29.43033
13 L. Hamilton McLaren 1:29.43531
14 T. Glock Toyota 1:29.51840
15 K. Räikkönen Ferrari 1:29.52033
16 N. Heidfeld BMW 1:29.55040
17 A. Sutil Force India F1 1:30.08133
18 G. Fisichella Force India F1 1:30.09138
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:30.29539
20 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:30.62937

SNS moet bewijsstuk Madoff-beleggingen leveren

SNS Bank moet een aantal bewijsstukken leveren, die aantonen dat er transacties met beleggingsfondsen van Amerikaanse megafraudeur Bernard Madoff zijn geweest. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag geoordeeld in een procedure die was aangespannen door twee beleggers.

De beleggers kochten via een beleggingsadviseur en SNS Bank aandelen in fondsen van Madoff, enkele weken voordat het schandaal aan het licht kwam.

Volgens de beleggers had SNS deelnemingen aan de Madoff-fondsen niet mogen doorverkopen aan particulieren. Ook had de bank de beleggers beter moeten informeren over de producten. De rechter heeft over de laatste stellingen vrijdag geen oordeel gegeven.


SNS moet bewijsstuk Madoff-beleggingen leveren  (foto: DAG)

[Dakar] KTM trekt zich terug

Motorfabrikant KTM heeft zich per direct volledig teruggetrokken voor de Dakar-rally. Het Oostenrijkse team is het niet eens met de beslissing van de organisatie van de rally om de cilinderinhoud van de motoren te beperken tot 450 cc.

KTM heeft bij de motoren de afgelopen acht edities op haar naam geschreven en is een van de belangrijkste teams in Dakar. Temeer omdat het niet alleen motoren levert aan de toppers, maar ook aan de amateurs die de Dakar-rally proberen uit te rijden. Met name voor deze laatste groep komt de klap van de terugtrekking van KTM hard aan.

Door de reglementswijzigingen bij de motoren probeert de organiserende ASO de dominantie van KTM te doorbreken. De wijziging gaat al in voor de editie 2010, waardoor er geen tijd meer is om een andere motor te bouwen. Daarom heeft KTM zich per direct teruggetrokken.

"Elk reglement voor een sport heeft veranderingen nodig om nieuwe ontwikkelingen te bevorderen en de interesse in de sport te behouden, maar het invoeren van de veranderingen heeft ook tijd nodig. We hebben alles in onze fabriek gericht op de 690 cc-motoren voor zowel ons fabrieksteam als de ongeveer vijftig privérijders. Deze motoren moeten in juni gebouwd worden en de contracten hiervoor zijn al helemaal rond. Dit heeft enorme financiële consequenties. Bovendien zijn we geschokt door het gebrek aan loyaliteit van de Dakar-organisatie; zeker nadat we na de afgelaste rally van 2008 dit jaar ondanks de economische crisis gewoon weer aan de start stonden," zei Motor Sportadviseur Heinz Kinigadner.

KTM zegt geen 450 cc-motoren te willen bouwen, omdat deze niet geschikt zijn voor lange rally's. Het Oostenrijkse team zal zich daarom niet langer op de Dakar-rally richten, maar op andere evenementen waar haar motoren nog wel toegestaan zijn.

Grand Prix van Turkije verdwijnt mogelijk

Er is nog geen zekerheid of de Grand Prix van Turkije ook na 2011 nog verreden zal worden. Het huidige contract loopt dan af en de Turkse autosportbond TOSFED heeft weinig vertrouwen in een verlenging.

Mümtaz Tahincioglu, president van de TOSFED, vertelt: "Het gaat niet eenvoudig worden om een nieuwe overeenkomst af te sluiten. We hebben veel concurrentie. We hebben een herinnering ontvangen dat het contract in 2012 afloopt. Dit betekent dat in 2011 voor het laatst een race gereden wordt op het circuit onder het huidige contract. Als we het contract willen verlengen zullen we met Bernie Ecclestone om de tafel moeten gaan."

"Er is weinig steun voor het behoud van de race. We hebben hard gewerkt de race hier te krijgen, maar dat wordt niet gewaardeerd. Onze minister-president zou zijn uiterste best moeten doen voor de race. Met de Grand Prix promoten wij ons land en Istanbul. Het is jammer dat de meeste mensen hier meer met zichzelf bezig zijn dan met hun land."

[Update] Activision klaagt Double Fine aan vanwege Brütal Legend

Eén van de games die tijdens de E3 voorbij is komen denderen is Brütal Legend van Double Fine. De game staat gepland voor een release in oktober, maar als het aan Activision ligt komt de game er voorlopig niet.

De uitgever heeft namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Double Fine om de release van de game tegen te houden. Volgens de aanklacht heeft Double Fine de uitgaverechten onterecht overgedragen van Activision naar Electronic Arts. Volgens Activision is dit echter onrechtmatig gebeurd en het bedrijf probeert daarom de release tegen te houden.

Om een klein beetje overzicht te houden in de situatie, een korte samenvatting van de geschiedenis van Brütal Legend:
Brütal Legend begon als een game van Double Fine, die uitgegeven zou worden door Vivendi.
Vivendi werd overgenomen door Activision, waardoor de uitgaverechten ook naar Activision gingen.
Na de fusie tussen Blizzard en Activision, schrapte Activision enkele games van haar lijst, namelijk 50 Cent: Blood on the Sand, Ghostbusters, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena en Brütal Legend.
EA besluit om Double Fine in haar EA Partners-programma op te nemen, wat betekent dat de game door EA uitgegeven zal worden, terwijl Double Fine creatieve vrijheid houdt.
Bobby Kotick van Activision Blizzard vertelt dat de games geschrapt werden omdat zij niet het potentieel hadden om franchises te worden ter waarde van $100 miljoen.

Zodra we meer weten over de ontwikkelingen omtrent deze zaak, zullen wij dat uiteraard direct hier melden.

Update 14:43:
Inmiddels heeft Tim Schafer, de man achter de game, gereageerd op de aanklacht van Activision:

Hey, if Activision liked it, then they should have put a ring on it. Oh great, now Beyoncé is going to sue me too.

Kelder zoekt briljante businessplannen

Wie ooit het tv-programma Dragons Den heeft gezien, kent het concept van je businessplan pitchen aan ervaren zakenlui om er geld mee binnen te slepen. Jort Kelder bouwt dit nu naar internet. Via zijn website 925.nl kunnen toekomstige businesstyconen bekendheid werven met hun plan en zo proberen om vijfduizend euro aan internetfaciliteiten van TRUE en 2500 euro mediaexposure op 925.nl te winnen.

925.nl werd iets meer dan een jaar geleden opgericht door Kelder. De DWDD-sidekick presenteert er een mix van business en lifestyle. Naar eigen zeggen is de site zo'n succes dat ze nu bedrijven willen helpen die potentie hebben maar nog net niet aan het succes kunnen ruiken.

Wil je ook geld verdienen met jouw businessplan, kijk dan op 925.nl. Je krijgt 92,5 seconden om je idee te pitchen. Dit gebeurt op 22 juni tijdens de 'maandagmiddagborrel.' Je moet natuurlijk wel met wat originelers komen dan een 'online community met nieuws'  of een 'profielensite voor pubers.'

Je vindt de oproep van Jort achter deze link

Jort Kelder
Kelder zoekt het briljanste businessplan.

FOTA: "Opzetten eigen serie is een optie"

Nu de internationale autosportbond FIA toch lijkt terug te krabbelen en haar eigen koers te willen varen, is de FOTA aan het kijken naar andere oplossingen. Vandaag hoopt men meer duidelijkheid te krijgen.

De teams verwachten vandaag een brief van Max Mosley te ontvangen over de huidige situatie. De renstallen zijn echter nog niet honderd procent overtuigd dat de FIA zal willen mee werken aan een compromis. Mocht de situatie niet veranderen, dan is het opzetten van een eigen raceserie een serieuze optie. Volgens John Howett, directeur bij Toyota, zijn ze echter niet op zoek naar een confrontatie: "We zijn niet op zoek naar een confrontatie. Maar alle opties worden bekeken en een alternatieve serie hoort daarbij."

Het meest hardnekkige gerucht dat momenteel rond gaat, is dat de FOTA de A1GP zou opkopen. De A1GP bezit alle faciliteiten en contracten die nodig zijn om een raceklasse te kunnen organiseren.

[Upd] Force India schrijft zich niet apart in

Eerder werd al duidelijk dat Williams zich onconditioneel gaat inschrijven voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2010. Het teamverbond FOTA werd hierdoor verbroken. Nu heeft ook Force India zich ingeschreven. De overgebleven teams wachten nog altijd op antwoord van de eisen die ze bij de internationale autosportbond hebben ingediend.

Grote koppen in de Duitse autosportbladen was dat de FOTA-front afbrokkelt. BMW Sauber-teambaas Mario Theissen vertelde aan Auto Motor und Sport: "We wachten op een antwoord van FIA-voorzitter Max Molsey. De teams willen samen met de FIA aan een oplossing werken. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat deze kwestie zich niet zomaar laat oplossen."

"Onze voorstellen zijn gebaseerd op de ideeën van McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. Het compromis heet alleen anders, de term budgetlimiet heeft een negatieve betekenis gekregen. Daarom spreken wij in onze plannen niet over een budgetlimiet."

Ross Brawn, teambaas van Brawn GP, voegt toe: "Het meest recente voorstel van de teams heeft veel overeenkomsten met de plannen van de FIA. Het resultaat dat we nastreven is hetzelfde als Max Mosley wil met zijn budgetlimiet. Gefaseerd gaan we naar de uitgaven toe die Max van ons verlangt. We creëren een gezonde basis voor nieuwe teams om toe te treden, we noemen de manier waarop alleen anders."

Update @ 14:30:
Force India-directeur Ian Phillips heeft inmiddels tegen de BBC verklaard dat zijn team zich gewoon met de andere FOTA-teams heeft aangemeld. "De inschrijvingstermijn is afgelopen vrijdag gesloten en wij hebben ons aangemeld als onderdeel van de FOTA. Meer wil ik er niet over zeggen."

"Er zijn veel namen genoemd en daar zaten rare namen tussen. De FIA zal 12 juni de namen van de teams bekend maken wie komend seizoen mee doen. Buiten Ferrari, die door de rechter verplicht zijn deel te nemen, en Williams na, is het nog totaal onzeker wie de deelnemers zullen zijn. Maar ik verwacht dat we minimaal negentig procent van de huidige deelnemers volgend jaar terug zullen zien."

Wereldeconomie herstelt; olieprijs omhoog

De olieprijs is de laatste maanden flink gestegen door de verwachting dat de wereldeconomie herstelt. Afgelopen nacht kroop de prijs van een vat (van 159 liter) richting de 70 dollar door gunstige macrocijfers gisteren over de Amerikaanse werkgelegenheid.

"De markt prijst de verbeterde macroeconomische omstandigheden in”, aldus een analist van de Britse bank Barclays in Singapore. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs houdt er rekening mee dat een vat olie op basis van een mogelijk herstel van de wereldeconomie eind dit jaar voor 85 dollar van de hand gaat.

De olieprijs daalde afgelopen winter naar niveaus van rond de 30 dollar per vat. Vorig jaar zomer bereikte de olieprijs nog een recordniveau van ruim 147 dollar per vat. Daarna barstte de kredietcrisis in volle hevigheid los.


Wereldeconomie herstelt; olieprijs omhoog  (foto: DAG)

Hyves is 206 miljoen euro waard

De Nederlandse social network-site Hyves.nl is 299 miljoen dollar (206 miljoen euro) waard. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de waarde van sociale netwerken van technologieweblog Techcrunch.

Het is voor het eerst dat Hyves wordt meegenomen in de waarderingslijst van Techcrunch. De site schopt het direct tot een van de 15 meest waardevolle sociale netwerken ter wereld.

Techcrunch gaat bij het samenstellen van de lijst uit van de basiswaarde van Facebook, de grooste social network-site ter wereld. Facebook is volgens Techcrunch zo’n 10 miljard dollar waard. Myspace, dat vorig jaar nog het meest waardevolle sociale netwerk was, is gezakt naar de tweede plaats. Dit is deels te wijten aan de alsmaar groeiende populariteit, maar ook aan de afname van het aantal Myspace-gebruikers.


Hyves is 206 miljoen euro waard  (foto: DAG)

Man dwingt vrouw prostitutie in te stappen

In China heeft een vrouw de echtscheiding aangevraagd nadat haar man haar dwong om achter de ramen te gaan staan. De vrouw weigerde dit voorstel en stapte naar de rechtbank. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De 30-jarige man heeft van zijn ouders een bedrag van 2500 euro gekregen, maar nu dat op is vindt hij dat zijn vrouw maar moet gaan tippelen. Zelf heeft de man geen behoefte om te gaan werken.

Helaas kwam de vrouw niet geheel zonder kleerscheuren weg, haar echtgenoot sloeg haar namelijk bont en blauw nadat ze zijn voorstel weigerde.


Man dwingt vrouw prostitutie in te stappen  (foto: DAG)

Grote muntschat gevonden in Groningen

Archeologen hebben bij opgravingen bij het Gedempte Boterdiep in Groningen ruim 420 zilveren munten uit de vroeg zestiende eeuw aangetroffen. Het gaat om een van de grootste muntschatten die ooit in Nederland gevonden is, zo maakte wethouder Frank de Vries vandaag bekend.

De muntschat werd al enkele weken geleden gevonden, maar omdat de geldstukken nog moesten worden schoongemaakt, werden de vondst vandaag pas naar buiten gebracht.

De munten zijn gemaakt tussen 1500 en 1508 en zijn in Groningen geslagen. Het gaat om tweehonderd stuivers en tweehonderd halve stuivers. Volgens stadsarcheoloog Gert Kortekaas moest een ongeschoolde arbeider daar destijds vier maanden voor werken. Met dit bedrag zou deze arbeider een nieuw paard kunnen kopen of zijn hele gezin van kleren kunnen voorzien.

Dalai Lama schudt minister Verhagen de hand

De dalai lama heeft vanochtend minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken de hand geschud. Dat deed de Tibetaanse leider in de pastorie van de Haagse Sint Jacobuskerk, waar hij een gesprek heeft met Nederlandse religieuze leiders.

Hij praat met rabbijn Awraham Soetendorp en de secretaris van de Protestantse Kerk Nederland, Arjan Plaisier. De rooms-katholieke Kerk is vertegenwoordigd door beleidsmedewerker Berry van Oers van de bisschoppenconferentie. Buitenlandse Zaken had bisschop Hans van den Hende van Breda uitgenodigd, maar die is daar niet op ingegaan.

De ontmoeting van de dalai lama met een vertegenwoordiger van de Nederlandse regering veroorzaakte de afgelopen week commotie. Het kabinet vond dat een ontmoeting niets toevoegde aan het bezoek en dat de goede betrekkingen met China niet op het spel gezet moesten worden. Dat standpunt werd ingenomen ondanks een motie van de Tweede Kamer, die wel een ontmoeting wilde.

Vermaelen: "Officieel weet ik van niks"

In de Nederlandse en Engelse media circuleren al dagen geruchten dat Thomas Vermaelen in onderhandeling zou zijn met Arsenal. De Londenaren zouden 11,5 miljoen euro aan de Ajacied uit willen geven.

"Officieel weet ik van niks," aldus Vermaelen, die voor het eerst op de geruchten reageerde. Toch blijft de Belg vooralsnog rustig, aangezien hij over enkele dagen met vakantie gaat. "Ik laat alles over aan mijn zaakwaarnemer. Zelf sprak ik nog met niemand. Maar als de clubs eruit komen, zal ik niet moeilijk doen."

Het is echter nog maar de vraag of het tot een overgang zal komen. Tony Adams, één van de scouts van The Gunners, bekeek Vermaelen de afgelopen periode. "Hij is een zeer goede speler, maar ik denk niet dat hij klaar is voor Arsenal."

Gesink kopman in Dauphiné Libéré

Robert Gesink zal, tijdens de Dauphiné Libéré, als kopman van Rabobank gaan fungeren. Vorig jaar ging de Nederlandse wielrenner de strijd met onder meer Alejandro Valverde en Cadel Evans aan, zodat hij zo hoog mogelijk zou eindigen.

Daarnaast zal een deel van de selectie voor deze rittenkoers komende zomer ook aan de Tour de France gaan deelnemen. "Het is goed om met een paar jongens die ook de Tour rijden de Mont Ventoux nog eens van dichtbij te bekijken. Het kan zeker geen kwaad om daar kort voor de Tour nog eens aan te komen," aldus Erik Dekker, ploegleider van Rabobank.


Selectie Rabobank voor Dauphiné Libéré:

Robert Gesink, Juan Manuel Garate, Grischa Niermann, Bram Tankink, Stef Clement, Juan Antonio Flecha, Koos Moerenhout en Joost Posthuma

Susan Boyle alweer uit kliniek

De Britse amateur-zangeres Susan Boyle die vorige week in een kliniek werd opgenomen, nadat ze had meegedaan aan de talentenjacht Britain’s got Talent, heeft de instelling weer verlaten. Dat heeft haar broer vandaag gezegd tegenover de Britse zender ITV.

Boyle werd vorige week per ambulance afgevoerd naar de kliniek wegens uitputting nadat ze de hoofdprijs niet had gewonnen. De 48-jarige zangeres werd in korte tijd wereldberoemd met haar vertolking van het lied I Dreamed a Dream uit de musical Les Misérables dat ze voor de televisie zong. "Ze is nu veel gelukkiger en lijkt weer meer zichzelf”, aldus Gerry Boyle. Volgens hem is zijn zus weer thuis in haar flat in Londen.


Susan Boyle alweer uit kliniek  (foto: DAG)

Patiënten Maasstad Ziekenhuis niet besmet

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is geen enkele patiënt besmet door het gebruik van vervuilde endoscopen. Dat heeft directeur Paul Smits vandaag laten weten.

Het ziekenhuis sloeg op Hemelvaartsdag alarm, nadat bij controle een defect aan het licht was gekomen aan de machine waarmee endoscopen voor intern onderzoek worden gereinigd. Daardoor bestond een zeer kleine kans dat mensen besmet waren geraakt met hepatitis B of C (geelzucht) of hiv, het virus dat aids kan veroorzaken.

Het ziekenhuis riep daarom patiënten terug en nam de afgelopen weken in totaal bij 871 mensen een bloedtest af.

Geen patiënten besmet in Maasstad ziekenhuis  (foto: ANP)

'Eerste details nieuwe iPhone lekken uit'

Het ziet er naar uit dat de nieuwste versie van de iPhone eerder wordt gelanceerd dan aanvankelijk werd gedacht. In zijn recensie van de Palm Pre, een directe concurrent van de iPhone, laat de gezaghebbende technologiejournalist Walt Mossberg zich namelijk ontvallen dat de nieuwe iPhone volgende week al uitkomt.

Mossberg, die werkzaam is voor de Wall Street Journal, is volgens verschillende technologieblogs als een van de weinigen al in het bezit van een nieuwe iPhone. Hoewel hij er officieel nog niks over mag zeggen verraadt Mossberg tussen de regels door toch al een aantal details over het nieuwe toestel. Zo beschikt de nieuwste iPhone waarschijnlijk over een aanmerkelijk betere camera, een geïntegreerde radiotuner, een OLED-scherm, snellere processor en een kompas.

Aanvankelijk werd de nieuwe iPhone pas aan het einde van de maand verwacht.


'Eerste details nieuwe iPhone lekken uit'  (foto: DAG)

[RG] Federer jaagt op records

Afgelopen woensdag vestigde Roger Federer een nieuw record. De Zwitser bereikte voor de twintigste keer op rij de halve eindstrijd van een Grand Slam. Aanstaande vrijdag kan de voormalig nummer één van de wereld nog een aantal records verbeteren.

Federer zal het in elk geval zwaar gaan krijgen, aangezien hij het in de halve finale van Roland Garros op moet nemen tegen de Argentijn Juan Martín del Potro. Mocht de Zwitser het Franse tennistoernooi uiteindelijk op zijn naam schrijven, dan heeft hij alle vier de Grand Slams een keer gewonnen.

Twee tennissers gingen Federer in dit illustere rijtje voor. Andre Agassi kreeg won de vier Grand Slams in de periode tussen 1992 en 1999. De Australiër Rod Laver deed het in het jaar 1969.

Daarnaast kan Federer het record van Ivan Lendl evenaren. Mocht hij de finale van Roland Garros bereiken, dan staat hij voor de negentiende keer in een finale van een Grand Slam. Als de Zwitser de eindstrijd vervolgens wint, dan komt hij op gelijke hoogte met Pete Sampras. De Amerikaan slaagde er namelijk in om veertien keer een Grand Slam te winnen.

'Riccň heeft ploegen voor het uitkiezen'

Riccardo Riccň, de renner die vorig jaar betrapt werd op het gebruik van CERA, heeft de ploegen naar eigen zeggen voor het uitkiezen. Zo zouden Lampre, Ceramica Flaminia en Diquigiovanni in de markt zijn om de handtekening van de Italiaan te bemachtigen.

Riccň zit nog een schorsing uit tot 18 maart 2010. Deze kreeg hij door de Italiaanse wielerbond opgelegd, nadat het gebruik van verboden middelen was bewezen.

De Italiaan hoopt echter een plekje te krijgen in de ploeg van Davide Biofava, die bezig is om een nieuw team op te zetten. Mercatone Uno zou één van de sponsoren moeten gaan worden. Saillant detail is dat dit bedrijf in het verleden het grote voorbeeld van Riccň, Marco Pantani, sponsorde.

OM eist levenslang om dood Marlies van der Kouwe

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren (lokale tijd) in de zaak-Marlies van der Kouwe opnieuw levenslang geëist tegen verdachte Ryan P. Tijdens de hoger beroep zaak, die diende voor het hof op Curaçao, kwamen geen nieuwe feiten naar voren rond de dood van de 24-jarige Nederlandse apothekersassistente.

Volgens justitie heeft Ryan P. in september vorig jaar op Bonaire Marlies van der Kouwe gewurgd toen hij haar probeerde te beroven. Ze was op de fiets onderweg naar haar huis in de wijk Hato. Het stoffelijk overschot werd een maand later gevonden, op ongeveer 10 kilometer van de plaats van haar verdwijning.

De rechtbank heeft P. in maart veroordeeld tot levenslang. De rechter achtte moord niet bewezen, wel een zware vorm van doodslag. Dat Ryan P. Marlies ook verkracht zou hebben, vond de rechtbank niet bewezen.

OM eist wederom levenslang tegen Ryan P.   (foto: ANP)

Frank Rijkaard naar Galatasaray

Frank Rijkaard heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig trainer van onder meer FC Barcelona en het Nederlands elftal gaat aan de slag bij het Turkse Galatasaray. De topclub uit Istanbul maakte dit nieuws vandaag wereldkundig.

Galatasaray nam eerder deze week afscheid van Bülent Korkmaz. De voormalig verdediger nam in de loop van het voorbije seizoen het stokje over van Michael Skibbe, die aan de kant werd gezet vanwege teleurstellende resultaten.

De afgelopen dagen werden er meerdere trainers in verband gebracht met Galatasaray. Zo zouden onder anderen Co Adriaanse, Bernd Schuster, Fatih Terim en Paul Le Guen kandidaat zijn geweest. De keuze is uiteindelijk gevallen op Rijkaard, die het afgelopen seizoen van een sabbatical genoot.

Rijkaard zal vanmiddag in Istanbul arriveren om alles rond te maken. De Nederlander tekent voor twee seizoenen bij Galatasaray.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Valve reageert op Left 4 Dead 2 heisa

Toen Valve afgelopen E3 Left 4 Dead 2 aankondigde was de reactie in eerste instantie , maar sloeg deze al snel om naar en later zelfs en . Veel gamers vonden de game te snel volgen op het origineel en voelen zich bekocht omdat Valve aangekondigd had Left 4 Dead te zullen ondersteunen met veel DLC. Al deze plannen lijken nu met het vervolg door de plee te zijn gespoeld, maar is dit ook wel zo?

Volgens Valve is dit absoluut niet het geval, volgens Chet Faliszek, een van de werkpaarden achter Left 4 Dead wilde het team simpelweg teveel veranderingen doorvoeren omdat nog via DLC te kunnen verspreiden. Valve wilde namelijk zowel vijf nieuwe campagnes, vier nieuwe survivors, nieuwe Special Infected, verbeterde AI Director, nieuwe finale-spectakelsvolledig nieuw damage-systeem van de normale Infected en meer dialogen toevoegen, iets wat een te grote download zou worden.

We had some meetings about it, and we all talked about our ideas, and everyone was pretty focused and thoughtful, a lot of the same ideas were happening.We wanted the Director to be smarter, but to be smarter it needed more special infected in its stable. For example, the Charger that we see today. It just became very clear that this was a cohesive, singular statement we wanted to make, not a more slow update thing... too much stuff was tied together with too many other things. The Common Infected—now there is destruction in different parts of their body, to ship all the new Common Infected, even with an update, would be a huge thing.

Dus ging het team naar Valve-baas Gabe Newell om voor te stellen er geen DLC van te maken maar een volledig vervolg, maar Gabe was hier in eerste instantie niet geheel enthousiast over, het zou tegen het karakter van het bedrijf ingaan. Uiteindelijk is hij echter overtuigd, waarvan de aankondiging op de E3 het gevolg was.

Valve benadrukt wel dat het niet hun doel is om de community van het spel in tweeën te splitsen, er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle nieuwe maps die met de SDK gemaakt worden voor Left 4 Dead ook werken in het vervolg. Dit betekent wel dat er extra werk voor Valve aan de winkel is om ervoor te zorgen dat oude en nieuwe content goed mixen, maar dit gaat helemaal goedkomen.

Daarnaast worden we alvast gekieteld voor komende aankondigingen. Zo zal Left 4 Dead 2 een volledig nieuwe game-mode krijgen die nog niet is aangekondigd en er komt ook nog nieuwe content voor Left 4 Dead, al is ook daarvan nog niet bekend wat we kunnen verwachten.


Left 4 Dead 2 in actie

Eminem en Jay-Z in Special Edition DJ Hero

Dit najaar kunnen we, als de game een wereldwijde release heeft, flink de DJ uithangen met DJ Hero. De game zal volledig bestaan uit zogenaamde mash-ups: twee nummers die door elkaar heen gemixt worden. Er zullen bovendien tien nummers speciaal gemaakt zijn voor de duet-modus van de game: speler één bedient the wheels of steel, terwijl speler 2 los gaat op de gitaar. Inmiddels zijn de eerste nummers bekend die in de game zullen zitten.

Benni Benassi "Satisfaction" vs. Black Eyed Peas "Boom Boom Pow"
Gwen Stefani "Hollaback Girl" vs. Rick James "Give it to Me"
Gorillaz' "Feel Good Inc." vs. Marvin Gaye's "I Heard It Through the Grapevine"
Chuck Brown & The Souls Searchers' "Bustin' Loose" vs. The Zombies' "Time of the Season" (DJ Shadow Mix)
David Bowie's "Let's Dance" vs. KRS-One's "Jack of Spades" (DJ Shadow Mix)
Nirvana's "All Apologies" vs. Rick James' "Give It to Me Baby" (DJ Shadow Mix)
Jurassic 5's "Jayou" vs. Herbie Hancock's "Rockit"
Tears for Fears' "Shout" vs. Eric Prydz' "Pjanoo"

Daarnaast zullen de volgende artiesten ook acte de présence geven: Beastie Boys, Beck, Blondie, Billy Squire, 50 Cent, N.E.R.D. en Justice. Mocht je niet toevallig de Special Edition van de game mee naar huis nemen, dan kun je ook Jay-Z en Eminem in je speakers verwachten. Jay-Z zal de nummers "Izzo (H. O. V. A.)" en "Dirt Off Your Shoulder" leveren, maar Eminem wil nog niet loslaten welke tracks we van Shady kunnen gaan scratchen.

[E3 '09] Q & A met Jade Raymond over Assassin's Creed 2

Uiteraard zit menig gamer weer met smart te wachten tot Jade weer veel in beeld is en een mening of wat feitjes heeft over wat dan ook. Dat ze dingen over de Assassin's Creed-franchise vertelt is soms echter minder interessant dan hoe zwoel ze in de camera kijkt.

Jade heeft tijdens de E3 samen met Patrice Desilets een hoop vragen beantwoord die de game-community gesteld heeft betreffende hun aankomende game.
Misschien is nu jouw prangende vraag ook wel beantwoord. Is dit niet het geval, dan heb je toch in ieder geval weer 5 minuten lang naar Jade kunnen kijken.

Marseille toont interesse in Sno

Ajacied Evander Sno staat in Franse belangstelling. Olympique Marseille wil volgens het Franse La Parisien de middenvelder overnemen van Ajax.

De 22-jarige Sno zou bij Marseille de plaats van verdedigende middenvelder moeten innemen.
Sno is niet de enige speler die Marseille graag wil inlijven. Ook de Portugees Tiago, Alou Diarra (Girondins Bordeaux) en Lucho Gonzalez staan in de belangstelling.

Vorig seizoen haalde Marco van Basten Evander Sno naar Ajax. Hij kwam over van Celtic en speelde elf wedstrijden onder van Basten. Eén keer scoorde de speler die in Amsterdam niet wist te overtuigen.

Softwareverkopen Japan: Kingdom Hearts komt goed binnen

De Nintendo DS kende een fijne week met de lancering van twee grote titels in Japan: Kingdom Hearts 358/2 Days en Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth. Beide games verkochten sterk en waren dan ook ruimschoots de twee best verkochte titels vorige week. Biowares Mass Effect zakt na zijn launchweek ver weg, waar de game een tijdje terug nog op de derde plek binnenkwam, moet de game het nu doen met een 29e plek.

01./00. [NDS] Kingdom Hearts: 358/2 Days (Square Enix) - 295,000 / NEW
02./00. [NDS] Gyakuten Kenji (Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth) (Capcom) - 172,000 / NEW
03./00. [PS3] Shin Sangoku Musou 5 Empires (Koei) - 76,000 / NEW
04./01. [NDS] Sloane and McHale's Mysterious Story (Level 5) - 33,000 / 76,000 (-24%)
05./00. [PSP] Yuusha 30 (Half-Minute Hero) (Marvelous) - 26,000 / NEW
06./00. [NDS] Higurashi no Nakukoru ni Kizuna: Dai San Kan - Rasen (3rd Chapter - Rasen) (Alchemist) - 23,000 / NEW
07./00. [PSP] Utawareru Mono Portable (Aqua Plus) - 22,000 / NEW
08./00. [PS3] H.A.W.X. (Ubisoft) - 19,000 / NEW
09./02. [NDS] Pro Yakyuu Team o Tsukurou! 2 (SEGA) - 17,000 / 56,000 (-57%)
10./00. [360] Shin Sangoku Musou 5 Empires (Koei) - 17,000 / NEW

11./04. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (BEST) (Capcom)
12./00. [NDS] Haruhi Suzumiya no Chokuretsu (The Series of Haruhi Suzumiya) (SEGA)
13./09. [WII] Wii Fit (Nintendo)
14./07. [NDS] Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of the Sky (Pokemon Co.)
15./08. [NDS] Made in Ore (Wario Ware) (Nintendo)
16./06. [NDS] Dragon Ball Kai: Saiyajin Raishuu (Namco Bandai)
17./10. [NDS] Mario & Luigi RPG 3!!! (Nintendo)
18./05. [PSP] Bleach: Heat the Soul 6 (SCEI)
19./46. [WII] Play on Wii: Pikmin 2 (Nintendo)
20./12. [WII] Taiko Drum Master Wii (Namco Bandai)
21./11. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
22./13. [WII] Monster Hunter G (Capcom)
23./17. [NDS] Pokemon Platinum (Pokemon Co.)
24./15. [PSP] Sengoku Basara: Battle Heroes (Capcom)
25./19. [WII] Wii Sports (Nintendo)
26./00. [NDS] Tactics Layer: Ritina Guard Senki (D3 Publisher)
27./00. [360] Battlestations: Pacific (Spike)
28./00. [PS3] The Last Guy (SCEI)
29./03. [360] Mass Effect (Microsoft Game Studios)
30./00. [PSP] Memories Off 6: Trial Wave (5pb)

NDS - 12
PSP - 6
WII - 6
360 - 3
PS3 - 3

Kinderleidster vermoordt duif in bijzijn kinderen

In Den Haag is een begeleidster berecht omdat ze een duif heeft vermoord in het bijzijn van kinderen van de naschoolse opvang. Dat meldt de Telegraaf.

De kinderen die onder begeleiding waren van de 43-jarige Antje K. vonden tijdens het buiten spelen een gewonde duif. Ze brachten het dier naar hun leidster die direct in actie kwam. De vrouw besloot de duif uit zijn lijden te verlossen door hem in een vuilniszak te stoppen en tegen de muur te gooien. En dit alles voor de ogen van de kinderen.

Toen bleek dat de duif na de klap niet dood was heeft de kinderleidster het gewonde beestje met zak en al in een container gegooid. Ze werd op heterdaad betrapt door een ooggetuige die vervolgens aangifte deed.

De officier van justitie eiste 120 euro boete. De politierechter vond 100 euro of twee dagen hechtenis voldoende.


Duif vermoord in bijzijn kinderen  (foto: DAG)

Obama bereid tot serieuze dialoog met Iran

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag onderstreept dat de Verenigde Staten bereid zijn tot een "serieuze dialoog" met het islamitische bewind in Iran. "Wij moeten een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten vermijden", zei hij vandaag in Dresden na overleg met bondskanselier Angela Merkel van Duitsland.

De Verenigde Staten verdenken Iran ervan in het geheim aan kernwapens te werken. Gisteren onderstreepte de Amerikaanse president dat het land recht op het gebruik van kernenergie voor vreedzame doeleinden heeft. Het zal zich echter moeten schikken naar de verantwoordelijkheden die het heeft onder het non-proliferatieverdrag, dat is gericht tegen de verspreiding van kernwapens.

Obama bereid tot dialoog met Iran  (foto: ANP)

Sparta bekijkt Waterman

Sparta wil Boy Waterman graag onder de lat. De club uit Rotterdam zou volgens het AD de doelman al hebben gepolst.

Waterman stond het afgelopen seizoen onder de lat bij ADO Den Haag. Hij werd gehuurd van landskampioen AZ. Daar heeft Waterman nog een contract voor een jaar, maar de club uit Alkmaar heeft hem laten weten dat hij mag vertrekken.

Waterman kende een ongelukkige start bij ADO. Toen hij in een bekerwedstrijd de voorkeur kreeg boven Robert Zwinkels ging het mis. Het publiek keerde tegen hem nadat hij een slechte indruk maakte. In de rust werd hij zelfs gewisseld door trainer Andre Wetzel. In het afgelopen seizoen kwam Waterman acht keer in actie voor ADO.

De voorkeur van Sparta gaat nog wel uit naar nog een seizoen met Cassio Ramos. De Braziliaanse keeper werd het afgelopen half jaar gehuurd van PSV. De keeper wil graag vechten voor een kans bij de nieuwe trainer Fred Rutten. Algemeen directeur Jan Reker heeft laten weten dat Ramos opnieuw verhuurd mag worden.

Kunst spoorloos verdwenen uit Franse ministeries

Tienduizenden kunstvoorwerpen zijn in de loop der jaren uit ambassades, ministeries en andere publieke Franse instellingen verdwenen. Van meer dan 34.000 schilderijen, beelden, meubels en tapijten die ooit zo'n gebouw sierden, ontbreekt elk spoor.

De meeste kunst is verdwenen uit het ministerie van Onderwijs. Een onderzoekscommissie stelde na tien jaar arbeid vast dat daar 45 procent van de meubels en andere kunstvoorwerpen niet meer aanwezig is. Veel kunst blijkt bij ambtenaren en andere medewerkers van de instellingen thuis te hangen.

Sinds de Franse Revolutie aan het einde van de achttiende eeuw mogen Franse publieke instellingen gebouwen versieren met kunstwerken die zij in bruikleen van musea krijgen. Onder de 34.000 verdwenen objecten zijn vierduizend schilderijen die toebehoren aan befaamde kunstinstellingen als het Louvre en het Musée d'Orsay, beide in Parijs.

Rijkaard nieuwe trainer Galatasaray

Frank Rijkaard heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig trainer van onder meer FC Barcelona en het Nederlands elftal gaat aan de slag bij het Turkse Galatasaray, met Johan Neeskens aan zijn rechterhand. De topclub uit Istanbul maakte dit nieuws vrijdag wereldkundig.

Galatasaray nam eerder deze week afscheid van Bülent Korkmaz. De voormalig verdediger nam in de loop van het voorbije seizoen het stokje over van Michael Skibbe, die aan de kant werd gezet vanwege teleurstellende resultaten.

De afgelopen dagen werden er meerdere trainers in verband gebracht met Galatasaray. Zo zouden onder andere Co Adriaanse, Bernd Schuster, Fatih Terim en Paul Le Guen kandidaat zijn geweest. De keuze is uiteindelijk gevallen op Rijkaard, die het afgelopen seizoen van een sabbatical genoot.

Rijkaard zal vanmiddag samen met Neeskens in Istanbul arriveren om alles rond te maken. De Nederlanders tekenen voor twee seizoenen bij Galatasaray.

Brown wijzigt vandaag kabinet

Premier Gordon Brown van Groot-Brittannië maakt vandaag een wijziging van zijn kabinet bekend. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.

Volgens een bron binnen de regering blijft minister Alistair Darling van Financiën aan. Daarmee komt een einde aan speculaties dat Darling zou moeten plaatsmaken voor minister Ed Balls van Onderwijs. Het zou tot gisteravond laat onduidelijk zijn geweest of Brown zou toegeven aan de druk van sommige van zijn medewerkers om Darling te ontslaan. Zij vonden dat de bewindsman de teugels op zijn ministerie te veel had laten vieren.

De afgelopen dagen zijn drie ministers en twee andere leden van de Labourregering afgetreden. Een van hen is minister James Purnell van Werkgelegenheid en Pensioenen, die Brown gisteravond opriep zijn functie neer te leggen. De vijf vertrokken na de onthullingen over het buitensporige declaratiegedrag van parlementariërs.

Premier Brown wijzigt regering  (foto: ANP)

Onderhandelingen Cissé begonnen

Roda JC is donderdag de onderhandelingen begonnen met de clubs die geďnteresseerd zijn in aanvaller Sekou Cissé, zo heeft technisch directeur Martin van Geel bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad. FC Twente, PSV en Feyenoord zijn de drie gegadigden in dit kader.

FC Twente claimde eerder deze week een voorcontract te hebben met Cissé. Men was in Enschede dan ook verbaasd toen men van de belangstelling van Feyenoord voor de Ivoriaan op de hoogte werd gesteld.

De Stadionclub heeft externe geldschieters gevonden die de komst van Cissé zouden willen financieren. Met de nieuwe Feyenoord-trainer Mario Been had de aanvaller onlangs een gesprek.

PSV zou ook graag Cissé aan de selectie willen toevoegen. Mocht de 24-jarige aanvaller kiezen voor de Eindhovenaren, dan volgt hij het voorbeeld van zijn landgenoot Arouna Koné. De Eindhovenaren namen Koné in 2005 over van Roda JC.

Ibrahimovic ziet Barcelona wel zitten

Zlatan Ibrahimovic staat open voor een transfer naar Barcelona. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raiola laten weten.

Internazionale-president Massimo Moratti sprak donderdag met de voorzitter Joan Laporta van de Champions League-winnaar.

"Als beide clubs er uit komen, zal het niet lang duren voordat Zlatan ook persoonlijk rond komt met Barcelona. Dat is alles wat ik kan zeggen", aldus Raiola tegenover verslaggevers.

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt dat een spelersruil mogelijk is. Samuel Eto'o zou dan het ruilmiddel zijn. De spits uit Kameroen wordt overigens ook gelinkt aan Manchester City. De rijkste club van de wereld ziet de spits wel zitten.

'Ajax wilde spelersruil met Arsenal'

De Belgische kranten Gazet van Antwerpen en De Standaard melden dat Ajax hoopte een speler van Arsenal in ruil te krijgen voor Thomas Vermaelen. Manager Arsčne Wenger wilde hier alleen niet aan meewerken.

Ajax en Arsenal zijn er nog niet uit over een eventuele overgang van de Ajacied naar Londen. De Amsterdamse club vraagt 11,5 miljoen euro voor de Belgische verdediger. Volgens de Belgische media zou Ajax opnieuw met een voorstel gekomen zijn: een spelersruil. De Belgische krant De Standaard meldt dat deze deal niet doorgaat en de clubs nog steeds in onderhandeling zijn over de transfersom. Een spelersruil lijkt er dus niet te komen.

Arsenal lijkt vooralsnog niet overstag te gaan met de vraagprijs van Ajax. Vermaelen weet zelf ook nog geen nieuws te melden over een overgang. "Officieel weet ik nog van niets", zei de verdediger uit Stabroek donderdagavond. "Ik laat alles over aan mijn zaakwaarnemer. Zelf heb ik nog niemand gesproken."

Zidane: "Kaká is binnen"

Volgens Zinedine Zidane is het niet de vraag óf Kaká naar Real Madrid komt, maar wanneer de Braziliaan gepresenteerd wordt. De Fransman ziet de AC Milanspeler graag komen.

Zidane werd onlangs aangenomen als adviseur bij de Madrilenen, nadat Florentino Pérez werd verkozen tot voorzitter. De Franse legende heeft verteld dat de nummer één op het Koninklijke verlanglijstje, Kaká, al binnen is. De Braziliaans international zou al een contract hebben getekend.

Zidane, die zelf vijf seizoenen bij Real Madrid speelde: "Kaká heeft al getekend bij Real. Ik zou blij zijn als hij mijn nummer vijf shirt overneemt. Ik zou niet jaloers zijn." Het nummer vijf werd na Zidane's vertrek gedragen door Fabio Cannavaro, die komende maand terugkeert naar Juventus.

Massa: "Ik blijf bij Ferrari"

Als het aan Felipe Massa ligt, rijdt hij ook in 2010 voor het team van Ferrari in de Formule 1. Mocht het zo zijn dat het Italiaanse team volgend jaar niet deelneemt aan de Formule 1, is hij bereid zijn contract uit te dienen in een andere raceklasse.

"We moeten eerst maar afwachten wat er gaat gebeuren. Ik heb een contract dat een jaar doorloopt en ik hoop dat het team in de Formule 1 blijft. Anders neem ik een jaar vakantie of rijd ik in een ander kampioenschap, ik weet het nog niet," vertelde Massa.

Waar Massa vorig jaar nog streed om de titel met Hamilton, staat hij nu op een achterstand van 43 punten op Jenson Button. De Braziliaan denkt dan ook dat hij dit jaar geen wereldkampioen wordt. "Voor mij is het kampioenschap al voorbij, al zal ik tot de laatste bocht van de laatste race blijven knokken", zei hij. "Maar ik denk dat Brawn kampioen zal worden. Het is eigenlijk onmogelijk te denken dat ze het zullen verliezen."

Bruyneel: "Contador is onze eerste man"

Johan Bruyneel, ploegleider van Astana, heeft de namen van zes renners bekend gemaakt, die komende zomer in de Tour de France zullen starten. Het gaat om Alberto Contador, Levi Leipheimer, Lance Armstrong, Andreas Klöden, Haimar Zubeldia en Yaroslav Popovych.

"Kwalitatief heb ik nog nooit zo'n sterke ploeg gehad. Ook niet in de jaren dat we de Tour wonnen," was de motivatie van Bruyneel, die ook nog maar eens duidelijk maakte dat Contador de onomstreden kopman van de Kazachse formatie is. "Natuurlijk is Contador onze eerste man in de Tour. Ik begrijp dat vele ogen op Armstrong zijn gericht, maar als ik na de Giro een kwalitatieve indeling moet maken dan denk ik dat Lance voorlopig onze derde man is achter Contador en Leipheimer."

Alle deelnemende renners van Astana slaagden er in het verleden in om in de top vijf van La Grande Boucle te eindigen. Armstrong schreef de Franse wielerronde zeven maal op zijn naam. Contador won alle grote ronden één keer. Leipheimer en Klöden stonden een aantal keer op het podium van een grote wielerronde. Popovych werd in 2003 derde in de Giro d'Italia en Zubeldia pakte de vijfde plaats in de Tour de France.

Er zullen overigens nog drie namen aan de selectie van Astana worden toegevoegd. Bruyneel zal deze uit een zevental voorgeselecteerde wielrenners kiezen.

Boek: Stephenie Meyer - Zielen

Een buitenaards ras is neergestreken op aarde. Naar aardse termen noemen ze zichzelf De Zielen. Ze nemen hierbij de controle over hun gastheer, of vrouw, herinneringen worden overgenomen en de voormalige eigenaar schikt zich naar het lot, ze komen namelijk in vrede. Tenminste, zo ging het op de andere werelden waar de Zielen ook zijn gearriveerd, maar op aarde zijn er individuen die zich niet zo makkelijk gewonnen geven. Neem bijvoorbeeld Melanie Stryder, ze pleegde liever zelfmoord dan dat ze zo'n parasiet in haar lichaam kreeg. Helaas werd haar lichaam opgelapt en kreeg ze een ziel genaamd Wandelaar in haar gestopt. Het doel, zoeken in het geheugen naar nog meer mensen die nog zonder ziel rondlopen. Maar Wandelaar heeft pech, Melanie Stryder is nog aanwezig en blokkeert de toegang tot haar geheugen. Melanie bestookt Wandelaar met beelden van haar geliefde Jared en krijgt haar uiteindelijk zo ver om op zoek te gaan naar hem. Maar naast Jared vinden ze een groep mensen. Ze hebben zich verstopt voor de zielen en zijn dus niet erg blij dat Wandelaar bij hun is gearriveerd.

Uitslag 1e vrije training Turkije

Nico Rosberg heeft tijdens de eerste vrije training op het circuit van Istanbul de snelste tijd neergezet. De coureur van Williams liet 1:28,952 noteren en was hiermee drie tienden sneller dan Lewis Hamilton. Jarno Trulli completeerde de top drie.

Uitslag eerste vrije training:

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:28.95224
2 L. Hamilton McLaren 1:29.26323
3 J. Trulli Toyota 1:29.27126
4 S. Vettel Red Bull 1:29.33718
5 F. Massa Ferrari 1:29.34222
6 K. Nakajima Williams 1:29.37121
7 K. Räikkönen Ferrari 1:29.39825
8 F. Alonso Renault 1:29.42224
9 R. Barrichello Brawn GP 1:29.52525
10 H. Kovalainen McLaren 1:29.59020
11 J. Button Brawn GP 1:29.74720
12 A. Sutil Force India F1 1:29.86422
13 T. Glock Toyota 1:29.93426
14 N. Piquet jr. Renault 1:30.13218
15 M. Webber Red Bull 1:30.17622
16 R. Kubica BMW 1:30.64522
17 N. Heidfeld BMW 1:30.68920
18 G. Fisichella Force India F1 1:30.72922
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:30.83824
20 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:30.94426

[E3 '09] De gitaar is machtiger dan de bijl in Brütal Legend

Als het aan EA ligt gaan we komend najaar flink de pan uitrocken met Brütal Legend. In deze game speel je als Eddie Riggs, een roadie die naar een andere dimensie gestuurd is en daar de mensheid moet redden van demonen. Hij heeft hiervoor een flinke hakbijl tot z'n beschikking, maar ook The Power of Rock in de vorm van een electrische gitaar. Onderstaande trailers geven je een idee van hoe de gameplay zal zijn.

Wil je nog meer Brütal gameplay zien, dan kun je hier zien dat de gitaar niet alleen als wapen dient in de game.

[Special] 65 jaar na D-Day, Omaha Beach

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op Normandië landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day. Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor Fok!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de landingen op Omaha Beach, welke resulteerden in een onmetelijk bloedbad onder de Amerikaanse aanvallers. Hoe kon het nou gebeuren dat er op dit strand meer slachtoffers vielen dan op de andere vier landingsstranden bij elkaar?

Omaha was absoluut geen ideale plaats om een landing plaats te laten vinden. Het strand had een gebogen vorm en werd begrensd door kliffen die recht omhoog rijzen. Deze kliffen zouden de aanvallers isoleren en maakten het strand goed te verdedigen. Dit wisten de geallieerden. Maar zij wisten ook dat, wanneer er geen troepen aan land gingen bij Vierville-sur-Mer, Utah Beach vrij gemakkelijk geïsoleerd kon raken, vanwege de enorme opening die dan zou ontstaan tussen Utah Beach en de landingsstranden van de Britten en Canadezen. Wanneer dit het geval zou zijn zouden de landingen een te grote gok zijn.

De hele special is hier te lezen.

'Barcelona en Inter ruilen aanvallers'

Volgens de media in Spanje en Italië zit er een spectaculaire spitsenruil tussen FC Barcelona en Inter aan te komen. El Mundo Deportivo bericht dat Inter-voorzitter Massimo Moratti donderdag naar Barcelona is gevlogen om met zijn collega Joan Laporta te praten over een mogelijke ruil tussen Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto'o.

Ibrahimovic kroonde zich onlangs tot topscorer van de Serie A, maar bleef geheimzinnig over een langer verblijf bij Inter. Trainer José Mourinho zou volgens Corriere dello Sport zijn toestemming hebben gegeven voor een verkoop van de Zweed, op voorwaarde dat hij een verdediger, een middenvelder en een aanvaller naar de nerazzurri mag halen.

De aanvaller in kwestie lijkt dus Eto'o te zijn. De Kameroener scoorde het voorbije seizoen aan de lopende band voor Barcelona en was ook in de Champions League-finale tegen Manchester United trefzeker. Het is volgens de Spaanse media dan ook niet zeker of Eto'o wel bereid is om Barça te verlaten en naar Inter te verhuizen.

Inter zou 30 miljoen euro ontvangen in deze deal. Bovendien zou linksback Maxwell (ex-Ajax) ook naar Barcelona verhuizen. Trainer Josep Guardiola zoekt nog een linksback en zou gecharmeerd zijn van de Braziliaan, die uit de gratie is geraakt bij Mourinho.

De Portugees zou op zijn beurt de gelegenheid krijgen om de Chelsea-spelers Deco en Ricardo Carvalho naar Italië te halen.

Deze foto's moeten Berlusconi de kop kosten

De Spaanse krant El País publiceert vandaag exclusief enkele van de honderden foto’s waarop premier Silvio Berlusconi in Italië beslag heeft laten leggen. Daarop zijn onder meer topless vrouwen te zien aan het zwembad van de villa van de mediamagnaat op Sardinië

Berlusconi ligt in eigen land al weken onder vuur wegens zijn omgang met minderjarige meisjes. Zijn vrouw heeft daarom echtscheiding aangevraagd. Tot de gasten op Sardinië behoorde ook het toen nog 17-jarige lingeriemodel Noemi Letizia.

El País publiceert "de foto’s die Berlusconi niet aan de Italianen wil laten zien”, aldus de krant op de voorpagina. De publicatie vermeldt niet hoe El País aan de foto’s is gekomen.

Antonio Di Pietro van de oppositiepartij Italië van de Waarden (IDV) maakt zich zorgen dat Italië in het buitenland om Berlusconi wordt uitgelachen. De voormalige onderzoeksrechter in het corruptieschandaal Mani Pulite (Schone Handen) schreef dat donderdagavond tijdens een chatsessie met de lezers van de krant Corriere della Sera.

Bekijk hier de foto’s van El País 

FOK!-Columnist Driek Oplopers ziet in Berluscuni trouwens Italië's nieuwe Mussolini.


Deze foto's moeten Berlusconi de kop kosten  (foto: DAG)

[E3 '09] Lekker krabbelen met Scribblenauts

Er zijn zat puzzlegames en adventures waarbij je denkt "had ik maar dit of dat, dan kon ik dit oplossen.". Gelukkig dacht ontwikkelaar 5th Cell er ook zo over en bedachten Scribblenauts. In deze game schrijf je op wat je nodig denkt te hebben om een obstakel te kunnen overwinnen en de game produceert het voor je. Wil je een helikopter? Geen probleem. Liever een tijdmachine om een dinosaurus op te halen? Fluitje van een cent. Onderstaande trailer geeft een kleine indruk van de mogelijkheden in deze game.

Haarlem trekt Meye aan

Geoffrey Meye verruilt zijn huidige club Telstar voor HFC Haarlem. De verdediger tekent een éénjarig contract bij de club uit Noord-Holland.

RTV Noord-Holland weet te melden dat de club en speler donderdagavond tot een overeenkomst kwamen. Meye begon zijn loopbaan in het seizoen 2000/2001 bij FC Den Bosch.

Halverwege het seizoen 2004/2005 vertrok hij naar Telstar. Daar was hij ruim drie seizoenen een vaste waarde. Dit seizoen kampte de 26-jarige Meye met blessures waardoor hij weinig in actie kwam. In de play-offs tegen MVV stond de verdediger wel weer in de basis.

Naast Meye heeft Haarlem zich ook al versterkt met Calvin Mac Intosh en Jordi Schell. Het duo komt over van Jong Ajax. Mac Intosh kreeg geen nieuw contract bij de Amsterdamse club. Hij komt net terug van een knieblessure. Schell heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2010 maar kiest nu voor een verblijf in Haarlem.

Micky in de Playboy?

Het zou zo maar eens kunnen dat niemand minder dan Micky Hoogendijk binnenkort in haar volle glorie te bewonderen is in de Playboy. Shownieuws wist vandaag te melden dat la Hoogendijk een gesprek heeft gehad met Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk over een pittige reportage.

Dit gesprek vond plaats voordat bekend werd dat Hoogendijk een relatie was begonnen met Adam Curry, vertelde Heemskerk aan het programma. Vanwege deze prille relatie zal het, mocht Hoogendijk toezeggen, nog wel even duren voor de actrice/zakenvrouw met een nietje door haar navel in de winkel ligt. Playboy wil namelijk geen verband leggen tussen de reportage en de rol die Hoogendijk speelde in de scheiding tussen Adam Curry en diens vrouw Patricia Paay


Micky in de Playboy?  (foto: DAG)

Addo blijft bij Roda JC

De Limburger meldt dat Eric Addo ook de komende twee seizoenen zal uitkomen voor Roda JC. De Limburgers nemen de Ghanees transfervrij over van PSV.

Roda huurde Addo sinds de winterstop al van PSV, waar zijn contract afliep. De 30-jarige verdediger verloor weliswaar snel zijn basisplaats in Kerkrade, maar dat weerhield Roda er niet van Addo definitief vast te leggen.

Met de transfer naar de club uit Kerkrade komt er een einde aan de periode van Addo bij PSV. Sinds 1999 stond de Ghanees in Eindhoven onder contract, maar mede door veel blessureleed kon hij zijn belofte nooit inlossen. In de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam Addo al eens op huurbasis uit voor Roda JC.

Jan Paul Saeijs mag vertrekken bij Roda, aldus het AD. De verdediger keert terug van een verhuurperiode bij het Engelse Southampton, maar de Limburgers zullen Saeijs laten gaan. Anouar Hadouir wil op zijn beurt weg bij Roda en heeft dit ook aan de clubleiding laten weten. Concrete interesse is er nog niet voor de aanvaller.

Roda legt verder enkele talenten uit de A-jeugd vast, zo meldt de Limburger. De 17-jarige Guus Hupperts heeft een driejarig contract getekend in Kerkrade. Ook Yani Urdinov en Kenneth Staelens kunnen voor drie jaar tekenen in Kerkrade. Roda moet voor laatstgenoemde wel een opleidingsvergoeding betalen aan het Belgische Racing Genk.

[Special] 65 jaar na D-Day, Omaha Beach

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op Normandië landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day. Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor Fok!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de landingen op Omaha Beach, welke resulteerden in een onmetelijk bloedbad onder de Amerikaanse aanvallers. Hoe kon het nou gebeuren dat er op dit strand meer slachtoffers vielen dan op de andere vier landingsstranden bij elkaar?

Inter jaagt nog op Arnautovic

FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic staat nog altijd in de belangstelling van het Italiaanse Inter. De nerazzurri willen de jonge Oostenrijker graag aantrekken, maar twijfelen nog vanwege de voetblessure van Arnautovic. Het Engelse Chelsea lijkt intussen te zijn afgehaakt.

Inter hoopt op korte termijn een positief bericht te krijgen van de medische afdeling inzake Arnautovic. De aanvaller heeft last van een stressfractuur bij de voet en het is nog niet duidelijk wat de ernst van deze kwetsuur is.

Tegenover het Oostenrijkse medium Österreich zegt Peter Baars, belangenbehartiger van Arnautovic, dat Inter het medische rapport wil afwachten. Arnautovic zelf hoopt zo snel mogelijk genezen te zijn van zijn blessure. "Natuurlijk kopen ze geen geblesseerde speler. Ik hoop echter snel weer fit te zijn, misschien al binnen twee maanden," aldus de jonge aanvaller.

Bij de nerazzurri blijft men vooralsnog voorzichtig. Trainer José Mourinho wil Arnautovic graag toevoegen aan zijn selectie en belde reeds met de aanvaller van FC Twente. Vanwege de huidige situatie zou Inter Arnautovic eerst een seizoen willen huren. De verwachting is dat er maandag duidelijkheid komt. "Hopelijk kunnen we maandag spijkers met koppen slaan. Ik heb er vertrouwen in," zegt Baars hierover.

[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 4

De Pittsburgh Penguins hebben de stand in de Stanley Cup finales gelijkgebracht: 2-2. Onder aanvoering van sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin won de ploeg uit Pittsburgh met 4-2.

Man van de wedstrijd was echter Marc-Andre Fleury. Hij stopte maar liefst 37 schoten en hoefde slechts twee goals toe te staan. Met name in de eerste periode moest hij vaak in actie komen: de Red Wings vuurden in die periode 19 schoten op doel af. Mede hierdoor bleven de Penguins lange tijd op voorsprong in die eerste periode dankzij een snelle goal van Evgeni Malkin die een rebound van Kris Letang die tegen de boarding aan schoot binnenramde. De Red Wings kwamen met name door de inspanningen van Fleury pas vlak voor het einde van de periode gelijk via Darren Helm.

In de tweede periode leken de Red Wings dan toch de genadeklap uit te delen. Al na 46 seconden scoorde verdediger Brad Stuart met een afstandsschot. De Penguins gaven echter niet op en kwamen nota bene met een man minder op gelijke hoogte. Jordan Staal maakte de goal uit een assist van Maxime Talbot. Twee minuten later maakte Crosby uit een assist van Malkin de winnende 3-2. Malkin veroverde de puck door een schot van Stuart te blocken. Hij probeerde te passen naar Crosby, maar Jonathan Ericsson versperde de weg. Malkin haalde echter snel de puck weer op en bezorgde deze alsnog bij Crosby, die vervolgens Chris Osgood kon verschalken. Vier minuten later gooide Tyler Kennedy de wedstrijd op slot door de 4-2 te maken. Hij zette druk op Henrik Zetterberg, die geforceerd werd om de puck blind tegen de muur te spelen. Deze werd opgepikt door Kris Kunitz, die passte naar Crosby. Deze passte met een one-touch-pass naar Kennedy, die eenvoudig kon binnentikken.

In de derde periode werd er niet meer gescoord, waardoor de Penguins de Stanley Cup finales spannender houden dan vorig jaar. Toendertijd kwam Detroit namelijk op een 3-1 voorsprong. De Penguins konden toen nog wel een uitwedstrijd winnen voor de 3-2, maar moesten in wedstrijd 6 toen alsnog het onderspit delven. De Penguins zullen nu proberen om minimaal een zevende wedstrijd af te dwingen. Daar hebben zij respectievelijk een uit- en een thuiswedstrijd voor. Verder hebben Malkin en Crosby ieder meer dan 30 punten deze play-offs, iets wat sinds 1994 met Mark Messier en Brian Leetch (New York Rangers) niet meer gebeurd is bij twee teamgenoten.

[E3 '09] Vlammenwerpers en enorme robots in Tekken 6

Namco Bandai heeft gisteren een nieuwe speelmode onthuld voor de fighter Tekken 6. In deze Scenario Campaign zul je alleen of met een vriend via online co-op een campaign doorwerken met grootscheepse gevechten. In deze mode wordt het standaard vechtsysteem van de game gecombineerd met de mogelijkheid tot vrij rondlopen. Naast gewoon knokken zul je de hordes vijanden mogen neerhalen met wapens als machinegeweren, vlammenwerpers en enorme robots.


Softwareverkopen UK: UFC 2009 blijft bovenaan

Met alle drukte van de E3 zou je haast vergeten dat er ook nog ander nieuws is, waaronder natuurlijk de wekelijkse lijstjes met best verkochte games. Aan de andere kant van de Noordzee bleef UFC 2009 Undisputed de nummer 1 ondanks een terugloop van 42% in verkoopcijfers. De game wordt gevolgd door Pokémon Platinum (-28%) en EA Sports Activa (+42%). Hoogste nieuwe binnenkomer is Activisions Guitar Hero: Metallica, op de voet gevolgd door de PS3-exclusive inFamous. Wii Fit (-5%) zakt door dit alles verder weg en lijkt het lastig te krijgen om ooit nog het record meeste weken op nummer 1 te gaan breken. De laatste nieuwe game in de top-10 vinden we terug op de achtste plek voor Virtua Tennis 2009.

Tieners Weesp voor rechter

In een besloten zitting moeten de twee jongens, die in februari scholen in Weesp hebben bedreigd, zich vrijdag voor de kinderrechter verantwoorden.

In een telefoongesprek met 112 noemde het duo, 13 en 14 jaar oud, zichzelf 'de seriemoordenaars van Weesp' en ze meldden 'dat de school er aan zou gaan'. Deze uitspraken zorgden, vlak na de 'aanslag' op een kinderdagverblijf in België, voor grote maatschappelijke onrust. De jongens verbleven na hun arrestatie een week op het politiebureau en in een jeugdgevangenis. Ook hadden ze daarna tijdelijk huisarrest.

Eén van de jongens maakte in een publieke brief zijn excuses aan de inwoners van Weesp. Hij schreef: "Ik hoop dat ik weer normaal door Weesp kan lopen en dat ze me niet meer als een crimineel beschouwen. Het was erg dom van me. Het was gewoon een grap die uit de hand is gelopen.”

Sam Bharatsingh, de advocaat van het tweetal, liet weten dat de jongens vrijdag het hoofdstuk af willen sluiten. "Het heeft allemaal veel te lang geduurd, ze zijn al behoorlijk gestraft. Iedereen kijkt ze met de nek aan. Ze hebben er een trauma aan over gehouden en willen het nu eindelijk afsluiten.”

'De VVD is terug'

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen beschouwt de drie behaalde zetels bij de Europese Verkiezingen donderdag als een grote prestatie. De partij kromp van vier naar drie zetels. "De VVD is terug", zo zei Van Baalen na de eerste prognose van de uitslag.

Van Baalen: "We hebben onze kiezers in hoge mate vast weten te houden. Dat is een compliment voor de medewerkers van de VVD."

De VVD-lijsttrekker had van tevoren gezegd dat zijn partij groter zal blijven dan de PVV van Geert Wilders en PVV-lijsttrekker Barry Madlener. De PVV haalde echter een zetel meer dan de VVD en wordt daarmee de tweede partij van Nederland in het Europees Parlement.

Lees ook de column van Driek Oplopers over de uitslag van de Europese Verkiezingen.

Hey lullo, je hebt verloren

[NBA] Uitslag Lakers - Magic

Zoals vele avonden in de Staples Center werd ook gisteravond de avond van Kobe Bryant. De aanvoerder van de Los Angeles Lakers leidde zijn ploeg met 100-75 langs de Orlando Magic. De eerste wedstrijd van de finale van de NBA werd vooral gekenmerkt door magische schoten van de schooting guard.

Bryant heeft een nieuw persoonlijk record gevestigd met veertig punten, acht rebounds en evenveel assists. In de derde kwart was hij verantwoordelijk voor maar liefst achttien punten. De Spaanse center Pau Gasol voegde daar zestien punten en acht rebounds aan toe. Verder zorgde hij ervoor dat de center van Magic, Dwight Howard, vrij vroeg in de foutproblemen was. Howard moest hierdoor veel op de bank zitten om niet in foultrouble te komen. Lamar the candyman Odom was goed voor elf punten en veertien rebounds. De power forward die veel explosiviteit brengt van de bank speelde uitstekend.

Bij de Magic kwam aanvoerder Howard niet verder dan twaalf punten en vijftien rebounds. Hij had ook drie persoonlijke fouten, die hij overigens allemaal in de eerste helft verdiende. Hierdoor kwam hij niet verder dan 35 minuten speeltijd. Mickael Pietrus scoorde veertien punten maar kreeg ook de taak om Bryant een grote gedeelte van de wedstrijd te verdedigen. Aangezien de aanvoerder van de Lakers veertig punten scoorde, kan er weinig goed gezegd worden over de verdediging van Pietrus. Hedu Turkoglu kwam niet verder dan dertien punten in de wedstrijd. De volgende wedstrijd is zondagavond.

Ajax en PSV geen opties voor Braafheid

Edson Braafheid, de linksback van FC Twente, heeft Ajax en PSV afgezegd. De zaakwaarnemer van de Oranje-international heeft dit vanochtend bevestigd.

"Zijn vader heeft Ajax en PSV afgebeld", bevestigt Braafheids zaakwaarnemer Sigi Lens. "Die clubs zijn formeel afgezegd." Ajax en PSV waren beiden hoofdkandidaten om de linkerverdediger te halen maar nadat bekend werd dat de speler een lage gelimiteerde transfersom in zijn contract had, verschenen er meer kopers.

De nieuwe trainer van Bayern München, Louis van Gaal, zou een vierjarig contract voor de speler hebben. "Maar daar kan ik niks over zeggen. Na de interlands tegen IJsland en Noorwegen hakken we de knoop door", aldus Lens, die Bayern wel een interessante optie noemt. "Edson wil zich nu alleen op de kwalificatie met Oranje richten."

[E3 '09] East India Company verschijnt eind juli

Uitgever Paradox heeft bekend gemaakt dat de strategygame East India Company vanaf 28 juli in Amerika in de schappen zal liggen, een Europese datum volgt nog. Op de E3 heeft Paradox tevens nog twee development diary's vrijgegeven van de game waarin de verscheidene gameplayaspecten belicht worden.

Neem een reis terug in de tijd, naar een periode waarin Europese grootmachten als Engeland, Spanje en Nederland de zeeën beheersen en hun macht uitbreiden naar andere continenten. Kies een van de acht speelbare landen en trek er op uit om nieuwe kolonieën te stichten, zeldzame specerijen te importeren en je rivalen een kopje kleiner te maken. Bouw een vloot van zeilschepen en wordt het machtigste land in de wereld.

Mathijsen is een zekerheid dit seizoen

De spelers van het Nederlandse elftal moeten morgen aantreden tegen IJsland en woensdag staat de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Voor vele internationals was het een slopend jaar. Joris Mathijsen speelde dit seizoen de meeste wedstrijden van alle internationals. Hij stond maar liefst zestig wedstrijd van het eerste tot het laatste minuut op het veld.

De 29-jarige verdediger van Hamburger SV miste dit seizoen maar twee wedstrijden. Tijdens de wedstrijd tegen het Roemeense Unirea Urziceni kreeg hij rust. Verder was hij voor de competitiewedstrijd tegen Hannover 96 geschorst. Hij speelde dit seizoen 33 competitiewedstrijd, dertien Europese wedstrijden, negen interlands en vijf bekerduels.

De verdediger speelde het afgelopen seizoen bijna twee keer zoveel als Arjen Robben maar vooralsnog is er weinig van vermoeidheid te merken. “Ook ik heb nu meer pijntjes, maar na een goede warmingup is alles over”, aldus de voetballer die ook zelf niet precies kan verklaren waarom hij al jaren bijna nauwelijks een wedstrijd mist.

Ik neem rust als dat nodig is. Thuis begrijpt mijn vrouw het als ik 's middags even moet liggen. Daarnaast let ik goed op mijn voeding en raak ik gelukkig bijna nooit geblesseerd. Ik ben er bij AZ een keer een half jaar uit geweest. Verder heb ik me nog nooit geblesseerd voor een duel moeten afmelden. Misschien heb ik geluk, misschien anticipeer ik wel goed in het veld.
De medische staf van zijn huidige club is zeer goed. Rafael van der Vaart, bij Ajax regelmatig geblesseerd, miste in de zware Bundesliga weinig wedstrijden. Nigel de Jong heeft veel uithoudingsvermogen opgebouwd bij de Duitse club.

De club is op sommige gebieden best vooruitstrevend”, weet Mathijsen. “Zo onderzoeken ze regelmatig aan de hand van bloedmonsters welke stoffen een speler mist. Ik luister naar die tests en vul dergelijke vitaminen of mineralen meteen aan.

DVD: Pineapple express

Er is op het ogenblik geen komediefilm zonder Seth Rogen te vinden. Als iemand geen last heeft van de recessie op dit moment is hij het wel. Na Step brothers en Fanboys is hij nu te vinden in Pineapple Express. Ditmaal wordt hij bijgestaan door James Franco die we onder andere kennen van Spiderman 3. Deze keer kruipt het duo in de huid van een drugsgebruiker en een drugdealer. Dit moet haast wel hilarisch zijn.

'Lyon wil Vieira en Hleb halen'

Olympique Lyon wil Alexandre Hleb en Patrick Vieira binnenhalen. De middenvelders hebben bij hun eigen club weinig kans op een basisplaats waardoor er gespeculeerd wordt over een vertrek.

Hleb heeft weinig minuten gemaakt bij FC Barcelona. Afgelopen zomer werd hij met hoog gespannen verwachtingen gehaald van Arsenal maar kon niet op een basisplaats rekenen. De zaakwaarnemer van de Wit-Rus wil het niet hebben over een vertrek maar de Franse club wil alsnog een poging wagen. "Hleb is een goede speler. We zullen zien we kunnen doen", zegt Bernard Lacombe, bestuurder van Lyon.

Ook wordt Vieira bekeken bij Internazionale. De voormalige speler van Arsenal krijgt ook vrij weinig minuten in Italie maar dit is voornamelijk door blessureleed van de Fransman. "Zijn blessures zijn een reden tot zorg", zegt Lacombe. "Maar hij wil op het WK spelen, dus waarom niet?" Ook Paris Saint-Germain heeft Vieira op de korrel.

'Utrecht jaagt op Strootman'

Kevin Strootman heeft de interesse van FC Utrecht gewekt. De middenvelder van Sparta Rotterdam is dagelijks het gesprek van allerlei geruchten. Gisteren hebben de Domstedelingen een gesprek gehad met de jonge speler.

Zijn huidige club wil hem echter niet voor minder dan zes miljoen euro laten gaan. Eerder zag AZ Alkmaar een bod van 2,5 miljoen euro afgewezen worden. Utrecht gaat nu een poging wagen om de middenvelder naar Utrecht te halen. Eerder werd al Dries Mertens, Ricky van Wolfswinkel en Nana Ansare gehaald.

Dewinter feliciteert Wilders met overwinning

De leider van het extreem-rechtse Vlaams Belang, Filip Dewinter, heeft PVV-leider Geert Wilders vanochtend gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Europese verkiezingen gisteren. Voor de Belg Dewinter is het duidelijk dat "de strijd van Geert Wilders voor de vrije meningsuiting en tegen de islamisering van Nederland beloond werd door het Nederlandse volk met een klinkende verkiezingsoverwinning".

Wilders is "een moedig man die tegen de stroom oproeit en luidop zegt wat de Nederlandse bevolking stilletjes denkt", stelt Dewinter. "Ondanks de bedreigingen en de pogingen om zijn partij onderuit te halen, gaat Wilders in het verzet tegen het politiek correcte denken en de multicultuur. Een verdiende overwinning voor Geert Wilders en zijn PVV", stelt Dewinter in een persbericht.

Enorme collectie kinderporno ontdekt

Een 72-jarige Nederlander die in een Franse supermarkt pedofoto's uit probeerde te printen, is door de Franse politie opgepakt. Hij bleek een zeer uitgebreide verzameling kinderporno te hebben.

De man probeerde de foto's vanaf een USB-stick in een supermarkt af te drukken toen de digitale printer vastliep. Meteen daarna ontdekte het winkelpersoneel de kinderporno in het geheugen van het apparaat. Na de ontdekking waarschuwde het winkelpersoneel direct de politie.

De Nederlandse man was slechts op vakantie in Frankrijk. Op de drie USB-sticks die hij bij zich droeg stonden 27.000 foto's en 150 video's waarop kinderporno te zien was. In het vakantiehuis van de man in Civray in het Franse departement Vienne trof de politie nog eens 308.000 foto's en 1250 video's aan.

Risico's GHB onderschat

Het Trimbos-instituut meldt vandaag dat steeds meer mensen aan de partydrug GHB verslaafd zijn. Gebruikers van het roesmiddel onderschatten de risico's van het roesmiddel ook massaal.

Bij instellingen voor verslavingszorg zijn momenteel enkele honderden GHB-verslaafden in behandeling. Dit is een relatief klein aantal, maar er zijn steeds meer verslaafde gebruikers, merkt het Trimbos-instituut op.

Gebruikers van GHB nemen al snel zo veel van het middel in dat zij wegzakken in een comateuze slaap. Deze 'onschuldige bijwerking' wordt vaak onderschat. Wie in deze toestand terecht komt, kan stikken in zijn eigen tong of braaksel.

Nieuw meldpunt voor uitbuiting Poolse werknemers

Poolse werknemers die zich uitgebuit voelen door uitzendbureaus kunnen de misstanden vanaf vanmiddag in hun eigen taal melden via een speciaal telefoonnummer. Werkgevers en vakbonden hopen zo malafide uitzendbureaus te kunnen aanpakken.

Polen konden zich in hun eigen taal al via een website melden. Via 0800-7008 hopen de initiatiefnemers nog meer te weten te komen over bijvoorbeeld te lage salarissen, slechte huisvesting en oneerlijke concurrentie in de uitzendsector. "Het net rondom de malafide uitzendbureaus moet nu echt sluitend worden gemaakt", aldus CDA-kamerlid Eddy van Hijum, die het startschot geeft voor de openstelling van het gratis telefoonnummer.

Over uitbuiting van buitenlandse werknemers is momenteel veel te doen. Oost-Europeanen zijn vooral werkzaam in de landbouw. Onlangs werd bij een aspergekweker in het Brabantse Someren een groep Roemenen ontdekt die onder erbarmelijke omstandigheden leefde.

Een stichting die toeziet op naleving van de cao voor uitzendkrachten, bestuurd door werkgevers en vakbonden, heeft voor 4,5 miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan uitzendbureaus die afspraken hebben overtreden. Uitzendkrachten zouden daarbij voor 15 miljoen euro zijn benadeeld. Daarvan hebben zij inmiddels 2,1 miljoen euro teruggekregen. Volgens werkgeversorganisatie ABU zijn er nog steeds zo'n vijfduizend malafide uitzendbureaus in Nederland actief.

Limbo...

Aan de andere kant van de grootste vijver ter wereld is alles groter, niet alleen de mensen en de auto´s maar ook de akkers. En waar in Nederland boer Harmsen in een paar uurtjes met de tractor het land besproeid met antionkruidspul hebben ze daar in Amerika speciale vliegtuigjes voor. Met achter de knuppel stuntpiloten zo te zien...

[upd] Verkiezingen EP: de uitslagen

Zojuist hebben om 21:00 uur alle stembureaus de deuren gesloten. Sinds vanochtend 07:30 uur konden alle Nederlanders vanaf achttien jaar hun stem uitbrengen op de partij die zij graag in het Europees Parlement zouden zien. Op dit moment worden alle stemmen geteld. En dat duurt iets langer dan bij voorgaande verkiezingen; vandaag zijn nergens stemcomputers gebruikt. Er kon alleen gestemd worden met het klassieke rode potlood.

Zodra er uitslagen van de grotere steden bekend gemaakt worden, lees je die hier.

Update 21:05
Volgens prognoses van de NOS is de PVV de grote winnaar met vier zetels. Het CDA blijft met vijf zetels (nu zeven) de grootste Nederlandse partij. Volgens de prognose zakt de PvdA van zeven naar vier. De VVD en D66 komen beide op drie zetels. De prognose voorspelt voor de SP, GroenLinks en de combinatie ChristenUnie-SGP twee zetels. De opkomst ligt op 40 procent, volgens de prognose van de NOS.

Update 21:40
Rozendaal (Gld) was dit jaar het snelst met stemmen tellen. De uitslag in Rozendaal (in percentages):
Opkomst: 65,5
CDA: 16,3
PvdA: 9,4
VVD: 30,6
SP: 2,8
GroenLinks: 7,8
PVV: 15,3
ChristenUnie-SGP: 2,0
D66: 15,2
PvdD: 3,1

Update 23:15
De uitslag in Rotterdam (in percentages):
Opkomst: 29
CDA: 10,3
PvdA: 15
VVD: 9,5
SP: 8,6
GroenLinks: 9,6
PVV: 22,5
ChristenUnie-SGP: 4,2
D66: 13,2
PvdD: 4,5

Update 23:27
De uitslag in Arnhem (in percentages):
Opkomst: 32,2
CDA: 12
PvdA: 13,9
VVD: 9,4
SP: 9,6
GroenLinks: 15,4
PVV: 14
ChristenUnie-SGP: 3
D66: 16,1
PvdD: 4,2

Update 23:45
De uitslag in Dordrecht (in percentages):
Opkomst: 33,6
CDA: 13,6
PvdA: 13
VVD: 9,6
SP: 8,1
GroenLinks: 9
PVV: 19
ChristenUnie-SGP: 3
D66: 10,6
PvdD: 4,5

Update 23:48
De uitslag in Almere (in percentages):
Opkomst: 31
CDA: 8,1
PvdA: 12,7
VVD: 12,3
SP: 8,1
GroenLinks: 9
PVV: 27
ChristenUnie-SGP: 3
D66: 12
PvdD: 5,2

Update 23:45
De uitslag in Zwolle (in percentages):
Opkomst: 38,5
CDA: 16,8
PvdA: 13,9
VVD: 8,9
SP: 7,7
GroenLinks: 11,9
PVV: 9,9
ChristenUnie-SGP: 13,5
D66: 11,5
PvdD: 3,2

Update 00:08
De uitslag in Hengelo (in percentages):
Opkomst: 35,2
CDA: 20,6
PvdA: 15
VVD: 9,8
SP: 11,9
GroenLinks: 8,4
PVV: 14,7
ChristenUnie-SGP: 3,5
D66: 11,3
PvdD: 2,8

Update 00:16
De uitslag in Utrecht (in percentages):
Opkomst: 40,4
CDA: 9,1
PvdA: 13,1
VVD: 9,5
SP: 6,8
GroenLinks: 20,9
PVV: 9,6
ChristenUnie-SGP: 2,7
D66: 22,4
PvdD: 3,4

Update 00:18
De uitslag in Gouda (in percentages):
Opkomst: 41,7
CDA: 13,7
PvdA: 12,4
VVD: 8,9
SP: 6,7
GroenLinks: 10,2
PVV: 17,5
ChristenUnie-SGP: 12,7
D66: 12,2
PvdD: 3,7

Update 00:20
De uitslag in Haarlem (in percentages):
Opkomst: 38
CDA: 10,2
PvdA: 14,2
VVD: 9,8
SP: 8,9
GroenLinks: 15,2
PVV: 14,1
ChristenUnie-SGP: 2,1
D66: 17,4
PvdD: 5,5

Update 00:25
De uitslag in Amsterdam  (in percentages):
Opkomst: 36,9
CDA: 4,9
PvdA: 14,7
VVD: 9,2
SP: 8,0
GroenLinks: 20,0
PVV: 12,7
ChristenUnie-SGP: 1,1
D66: 21,2
PvdD: 5,3

Update 00:28
De uitslag in Middelburg (in percentages):
Opkomst: 39,3
CDA: 16,7
PvdA: 12,4
VVD: 8,1
SP: 6,4
GroenLinks: 9,3
PVV: 11,7
ChristenUnie-SGP: 18,4
D66: 10,2
PvdD: 4,8

Update 00:31
De uitslag in Leiden (in percentages):
Opkomst: 42,4
CDA: 8,7
PvdA: 13,7
VVD: 10
SP: 7,3
GroenLinks: 16,8
PVV: 11,6
ChristenUnie-SGP: 2,6
D66: 22,4
PvdD: 4,4

Update 02:10
De uitslag in Den Haag (in percentages):
Opkomst: 33,7
CDA: 11,1
PvdA: 12,3
VVD: 13,2
SP: 6,2
GroenLinks: 10,1
PVV: 19,9
ChristenUnie-SGP: 2,5
D66: 16,9
PvdD: 5,1

Update 03:40
Na het tellen van 92,1 procent van de stemmen voor de verkiezing van het nieuwe Europees Parlement, duidt de tussenstand op het volgende aantal zetels. Van 26 van de 442 gemeenten moeten de uitslagen nog binnenkomen. Die worden vanaf vanochtend verwacht.
De cijfers wijzen vooralsnog op een opkomst van 36,5 procent.

CDA 5 (-2)
PvdA 3 (-4)
VVD 3 (-1)
D66 3 (+2)
GroenLinks 3 (+1)
SP 2 (-)
CU/SGP 2 (-)
PVV 4 (+4)

De berichtgeving over de uitslag van de Europese verkiezingen werd verzorgd door Feejx, GauloisesB en static.

Gevonden brokstukken niet van Air France-toestel

De uit de Atlantische Oceaan geborgen brokstukken zijn niet, zoals eerder gedacht, van de neergestorte Franse Airbus. Dit heeft een zegsman van de Braziliaanse luchtmacht gisteravond (plaatselijke tijd) in Recife laten weten.

Het geborgen voorwerp is van hout en komt in een Airbus niet voor. Vermoedelijk heeft een schip het object verloren. "Wij hebben tot nu toe geen onderdeel van het neergestorte vliegtuig geborgen", aldus de woordvoerder. De zoektocht wordt voortgezet.

Vanuit vliegtuigen was onder meer een vliegtuigstoel gespot. Van de 228 inzittenden van het Air Francetoestel ontbreekt nog steeds elk spoor.

[IndyCar] Jaques Lazier naar Team 3G

Team 3G heeft Jaques Lazier ingehuurd om komend weekend in Texas Stanton Barrett te vervangen. De debutant komt maar niet op snelheid en miste al de Indy 500 en de race vorige week in Milwaukee door een crash in de trainingen.

Lazier moet er voor zorgen dat het team vooruitgang boekt, zodat Barrett later dit seizoen het stuurtje weer over kan nemen. "We willen als team een stabiele basis leggen en vooruitgang boeken. Daarom komt de ervaring van Jaques van pas om de auto enorm te verbeteren," zei mede-teameigenaar Steve Sudler.

"Het is nu de tijd om te denken richting 2010 qua programma en sponsors, en we willen Stanton later dit seizoen een competitieve auto geven voor de race in Japan en nog enkele andere evenementen."

Lazier is blij met de terugkeer in de auto. "Ik heb sinds de Indy 500 al met Greg (Beck, red.) en Steve gesproken en ik voel me op mijn gemak bij de richting die het team uit wil en hoe we ons op de ovals willen gaan verbeteren en natuurlijk bij mijn sponsors," zei de coureur die in 2001 op Chicagoland wist te winnen.

Teams willen oplossing voor crisis in F1

De Formule 1-teams blijven er in geloven dat er een oplossing mogelijk is in het conflict tussen de FOTA en de FIA. Ze wachten de officiële reactie van Max Mosley over hun voorstel af, al heeft de Brit in de media al wel gezegd dat de teams maar een eigen raceklasse moesten starten.

Mosley wil dat er volgend jaar in de Formule 1 een budgetlimiet van 44 miljoen euro ingevoerd wordt, terwijl de teams in 2010 honderd miljoen willen en pas in 2011 op de 44 miljoen uit willen komen. Ook wil de FOTA dat de reglementswijzigingen voor 2010 van tafel gaan en dat de FIA met de plannen van de teams akkoord gaat.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen benadrukte in Turkije dat de teams in de Formule 1 willen blijven. "We zijn vastbesloten om met de FIA tot overeenstemming te komen en samen verder te gaan. Dat is alles wat ik er nu over wil zeggen." De Duitser zei dat er dit weekend geen vergadering van de FOTA gepland staat, maar als de FIA wil praten dan mag dat. "Dan zouden we meteen om tafel gaan zitten," zei Theissen.

Na Monaco waren er enkele optimistische geluiden te horen over een oplossing, maar deze zijn deze week verstomd. "Ik zei na de vergadering in Monaco dat de situatie lastig, kritiek en nog niet opgelost is. En dat geldt nu nog steeds," zei de Duitser die iets opmerkelijks zei over de inschrijving van de teams voor 2010. "We hebben Max gemeet in Monaco en het was zijn idee om de teams voorwaardelijk in te laten schrijven."

[IndyCar] Foyt vervangt Tracy

A.J. Foyt IV zal bij het team van zijn grootvader de komende race de vervanger van Paul Tracy zijn. Het team kent problemen en weet de racewagen niet op snelheid te krijgen. Op de Texas Motor Speedway probeert het team komend weekend verder naar voren te komen.

"Ik ben opgetogen om een race te mogen rijden. Hopelijk behalen het resultaat waar we op zitten te wachten," zei Foyt IV die in 2002 met het team de titel won in de Indy Pro Series en daarna drie jaar IndyCars reed.

Zijn opa ziet de terugkeer van de kleinzoon helemaal zitten. "Anthony heeft het op deze baan altijd goed gedaan. Hij heeft dan wel nooit de resultaten behaald, maar dat was meestal door domme pech zoals lekke banden en mislukte pitstops. Hij heeft al eens eerder bij ons gereden en daarom weten we wat hij wil en hij weet welke richting we op moeten met de auto."

De vaste rijder van het team Vitor Meira zal waarschijnlijk nog uitgeschakeld zijn tot eind september. Dit betekent dat het team vervanging moet zien te regelen. Mocht de auto sterk verbeteren, dan komt volgens teambaas A.J. Foyt ook Paul Tracy weer in beeld.

Gaat over jou!!

Het zoveelste bloedbad in Nederland. Kijk jij er nog van op?? Ben je er ook zo immuun voor aan het worden en lijkt het een ver van je bedshow. Hoe erg vinden we het eigenlijk nog met z’n allen? Of bestaat dat ook al niet meer. Het met z’n allen gevoel! Ik betwijfel het! Wanneer heb jij voor het laats oprecht gecheckt hoe het met je buren ging? Of die ene kennis met wie het wat minder gaat. Doe je dat überhaupt wel… Sociale banden onderhouden met je omgeving? Ook wanneer het niet uit eigen belang is.

Zoveel mensen om ons heen die vermomd zijn als voorbeeldige burgers. Zoveel medelanders die het slecht vergaat. Zich groot en onkwetsbaar presenteren naar de buitenwereld toe. Is dat omdat ze graag een denkbeeldige masker dragen? Zichzelf niet durven te zijn? Zich schamen voor zichzelf? Om de mensen op het verkeerde been te zetten?

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.