[RG] Söderling knokt zich voorbij Gonzalez

Robin Söderling heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Zweed versloeg Fernando Gonzalez in een ware thriller van vijf sets. De setstanden waren 6-3, 7-5, 5-7, 4-6 en 6-4.

De Zweed startte overtuigend aan het treffen met Gonzalez. Ondanks een vroege break van de Chileen was Söderling duidelijk de betere in de eerste twee sets. Met aanvallend spel zette hij Gonzalez vroeg onder druk, waardoor de Chileen geen moment in zijn spel kon komen.

In de derde set was een duidelijke verbetering zichtbaar bij Gonzalez. De befaamde forehand kwam beter uit de verf en dankzij een late break in zowel de derde als vierde set kwam een 2-2 setstand op het scorebord.

In de vijfde set leek Söderling gebroken te zijn. Gonzalez domineerde vanaf de baseline en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong. De Zweed wist echter zijn rug te rechten en knokte zich terug tot 4-4. Söderling wist zijn momentum te behouden in de negende en tiende game en brak Gonzalez direct om vervolgens de wedstrijd uit te serveren.

In de finale treft Söderling de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Juan Martin Del Potro. Het is voor het eerst dat de Zweed de finale van een Grand Slam toernooi heeft weten te bereiken. Söderling, de nummer 23 van de plaatsingslijst, was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Rafael Nadal.