[IndyCar] Jaques Lazier naar Team 3G

Team 3G heeft Jaques Lazier ingehuurd om komend weekend in Texas Stanton Barrett te vervangen. De debutant komt maar niet op snelheid en miste al de Indy 500 en de race vorige week in Milwaukee door een crash in de trainingen.

Lazier moet er voor zorgen dat het team vooruitgang boekt, zodat Barrett later dit seizoen het stuurtje weer over kan nemen. "We willen als team een stabiele basis leggen en vooruitgang boeken. Daarom komt de ervaring van Jaques van pas om de auto enorm te verbeteren," zei mede-teameigenaar Steve Sudler.

"Het is nu de tijd om te denken richting 2010 qua programma en sponsors, en we willen Stanton later dit seizoen een competitieve auto geven voor de race in Japan en nog enkele andere evenementen."

Lazier is blij met de terugkeer in de auto. "Ik heb sinds de Indy 500 al met Greg (Beck, red.) en Steve gesproken en ik voel me op mijn gemak bij de richting die het team uit wil en hoe we ons op de ovals willen gaan verbeteren en natuurlijk bij mijn sponsors," zei de coureur die in 2001 op Chicagoland wist te winnen.