[E3 '09] E3 '09 groot succes, volgend jaar weer!

Zoals jullie vast wel hebben gemerkt was de afgelopen paar dagen de Electronic Entertainment Exposition (E3) weer eens aan de gang, wat zich uitte in vele nieuwtjes, plaatjes, filmpjes en roddels. Inmiddels is de E3 weer voorbij en nu de rookwolken een beetje optrekken wordt duidelijk dat de E3 erg succesvol is gebleken: meer dan 41.000 aanwezigen uit meer dan 78 landen waren aanwezig om de 216 aanwezige bedrijven een bezoekje te gunnen.

Gek is het dan ook niet dat de E3 volgend jaar weer zal plaatsvinden, het evenement zal dan op 15 tot en met 17 juni vallen en zal wederom in het Los Angeles Convention Centre zijn.

De E3 was dit jaar weer een terugkeer naar eerdere glorie nadat de afgelopen twee E3's een wat andere, kleinere opzet hadden. Deze verandering was er gekomen na klachten van de uitgevers dat de E3 zo massaal was geworden dat het te moeilijk was geworden om op te vallen en dat daarom de budgetten voor marketing de pan uit rezen. Toch is deze andere opzet niet goed bevallen en was het dit jaar weer terug naar de oude formule: luide muziek, half-naakte vrouwen en veel gamegeweld.

Ondanks dat de E3 nu officieel voorbij is zullen er nog wel wat naschokken zijn, bedrijven die hun game aangekondigd hebben op de E3 maar pas na afloop meer informatie over hun project vrijgeven, of beeldmateriaal wat tijdens de E3 slechts in lage kwaliteit beschikbaar is wat dan ineens in High Definition beschikbaar komt.