Addo blijft bij Roda JC

De Limburger meldt dat Eric Addo ook de komende twee seizoenen zal uitkomen voor Roda JC. De Limburgers nemen de Ghanees transfervrij over van PSV.

Roda huurde Addo sinds de winterstop al van PSV, waar zijn contract afliep. De 30-jarige verdediger verloor weliswaar snel zijn basisplaats in Kerkrade, maar dat weerhield Roda er niet van Addo definitief vast te leggen.

Met de transfer naar de club uit Kerkrade komt er een einde aan de periode van Addo bij PSV. Sinds 1999 stond de Ghanees in Eindhoven onder contract, maar mede door veel blessureleed kon hij zijn belofte nooit inlossen. In de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam Addo al eens op huurbasis uit voor Roda JC.

Jan Paul Saeijs mag vertrekken bij Roda, aldus het AD. De verdediger keert terug van een verhuurperiode bij het Engelse Southampton, maar de Limburgers zullen Saeijs laten gaan. Anouar Hadouir wil op zijn beurt weg bij Roda en heeft dit ook aan de clubleiding laten weten. Concrete interesse is er nog niet voor de aanvaller.

Roda legt verder enkele talenten uit de A-jeugd vast, zo meldt de Limburger. De 17-jarige Guus Hupperts heeft een driejarig contract getekend in Kerkrade. Ook Yani Urdinov en Kenneth Staelens kunnen voor drie jaar tekenen in Kerkrade. Roda moet voor laatstgenoemde wel een opleidingsvergoeding betalen aan het Belgische Racing Genk.