Ferrari: "Lastig om te zeggen waar we staan"

Het Formule 1-team van Ferrari leek er vrijdag in Turkije nog niet helemaal bij te zitten. In de middagsessie kwam Felipe Massa tot een elfde tijd, terwijl Kimi Räikkönen vijftiende werd.

"De baan was vandaag erg smerig, dat kon je wel zien aan de vele keren dat er iemand naast de baan kwam," zei Massa. "We focusten ons vandaag op de set-up voor de race van zondag, dus het is lastig te zeggen waar we ten opzichte van de rest staan. Iedereen zit erg dicht bij elkaar, dus morgen kunnen we er meer over zeggen."

"De harde banden geven weinig grip, terwijl de zachte snel minder goed worden. Hopelijk wordt dat later beter. De nieuwe aerodynamische delen helpen ons niet ver naar voren, maar ze verbeteren zeker onze prestatie."

Zijn teamgenoot Räikkönen klaagde vanmiddag tijdens de tweede vrije training over de auto. "De baancondities veranderden vandaag erg snel, dus het is erg lastig om te zeggen waar we staan. De baan is erg smerig en na enkele veranderingen in de set-up voelde de auto opeens raar aan, maar in de laatste run was alles weer normaal. Er is nog wel werk te verzetten, maar ik ben vol vertrouwen. Ik denk dat we de goede oplossingen vinden om morgen en zondag competitief te zijn."