[Update] Activision klaagt Double Fine aan vanwege Brütal Legend

Eén van de games die tijdens de E3 voorbij is komen denderen is Brütal Legend van Double Fine. De game staat gepland voor een release in oktober, maar als het aan Activision ligt komt de game er voorlopig niet.

De uitgever heeft namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Double Fine om de release van de game tegen te houden. Volgens de aanklacht heeft Double Fine de uitgaverechten onterecht overgedragen van Activision naar Electronic Arts. Volgens Activision is dit echter onrechtmatig gebeurd en het bedrijf probeert daarom de release tegen te houden.

Om een klein beetje overzicht te houden in de situatie, een korte samenvatting van de geschiedenis van Brütal Legend:
Brütal Legend begon als een game van Double Fine, die uitgegeven zou worden door Vivendi.
Vivendi werd overgenomen door Activision, waardoor de uitgaverechten ook naar Activision gingen.
Na de fusie tussen Blizzard en Activision, schrapte Activision enkele games van haar lijst, namelijk 50 Cent: Blood on the Sand, Ghostbusters, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena en Brütal Legend.
EA besluit om Double Fine in haar EA Partners-programma op te nemen, wat betekent dat de game door EA uitgegeven zal worden, terwijl Double Fine creatieve vrijheid houdt.
Bobby Kotick van Activision Blizzard vertelt dat de games geschrapt werden omdat zij niet het potentieel hadden om franchises te worden ter waarde van $100 miljoen.

Zodra we meer weten over de ontwikkelingen omtrent deze zaak, zullen wij dat uiteraard direct hier melden.

Update 14:43:
Inmiddels heeft Tim Schafer, de man achter de game, gereageerd op de aanklacht van Activision:

Hey, if Activision liked it, then they should have put a ring on it. Oh great, now Beyoncé is going to sue me too.