[Upd] Force India schrijft zich niet apart in

Ermin (TheClown1)
Eerder werd al duidelijk dat Williams zich onconditioneel gaat inschrijven voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2010. Het teamverbond FOTA werd hierdoor verbroken. Nu heeft ook Force India zich ingeschreven. De overgebleven teams wachten nog altijd op antwoord van de eisen die ze bij de internationale autosportbond hebben ingediend.

Grote koppen in de Duitse autosportbladen was dat de FOTA-front afbrokkelt. BMW Sauber-teambaas Mario Theissen vertelde aan Auto Motor und Sport: "We wachten op een antwoord van FIA-voorzitter Max Molsey. De teams willen samen met de FIA aan een oplossing werken. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat deze kwestie zich niet zomaar laat oplossen."

"Onze voorstellen zijn gebaseerd op de ideeën van McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. Het compromis heet alleen anders, de term budgetlimiet heeft een negatieve betekenis gekregen. Daarom spreken wij in onze plannen niet over een budgetlimiet."

Ross Brawn, teambaas van Brawn GP, voegt toe: "Het meest recente voorstel van de teams heeft veel overeenkomsten met de plannen van de FIA. Het resultaat dat we nastreven is hetzelfde als Max Mosley wil met zijn budgetlimiet. Gefaseerd gaan we naar de uitgaven toe die Max van ons verlangt. We creëren een gezonde basis voor nieuwe teams om toe te treden, we noemen de manier waarop alleen anders."

Update @ 14:30:
Force India-directeur Ian Phillips heeft inmiddels tegen de BBC verklaard dat zijn team zich gewoon met de andere FOTA-teams heeft aangemeld. "De inschrijvingstermijn is afgelopen vrijdag gesloten en wij hebben ons aangemeld als onderdeel van de FOTA. Meer wil ik er niet over zeggen."

"Er zijn veel namen genoemd en daar zaten rare namen tussen. De FIA zal 12 juni de namen van de teams bekend maken wie komend seizoen mee doen. Buiten Ferrari, die door de rechter verplicht zijn deel te nemen, en Williams na, is het nog totaal onzeker wie de deelnemers zullen zijn. Maar ik verwacht dat we minimaal negentig procent van de huidige deelnemers volgend jaar terug zullen zien."