Toyota optimistisch na eerste trainingen

Sjors (Sj0rSz)
Toyota lijkt de wrange nasmaak van de Grote Prijs in Monaco weg te spoelen in Turkije. Jarno Trulli was tijdens de eerste vrije trainingen, die vrijdag werden afgewerkt, voortdurend voorin te vinden. Timo Glock kende een minder goede start in Istanbul.

"We concentreerden ons voornamelijk op de afstelling van de auto en de bandenevaluatie. De auto was behoorlijk vuil, dus we hadden voornamelijk 's ochtends niet zoveel grip, maar dat was eigenlijk ook wel de verwachting. Morgen moet het een stuk beter gaan," liet Trulli weten. De coureur was overigens te spreken over de update van de bolide van Toyota. "De nieuwe aerodynamische onderdelen lijken een erg goede stap voorwaarts te zijn en zullen ons de rest van het weekend helpen. De lange runs gingen ook prima, dus ik verwacht dat we wel competitief kunnen zijn."

Glock gaf aan vooral de balans van de auto nog te missen. "Het was een normale vrijdag. Ik deed veel lange runs en ging verschillende afstellingen vergelijken. Het was nog wel lastig, omdat de balans van de auto nog niet zoals gewenst was. Vooral op de zachte banden hadden we daar last van, maar dat is hopelijk voor we aan de kwalificatie beginnen opgelost. De rondetijden lagen 's middags erg dicht bij elkaar en ik weet dat ik sneller kan. We hadden al verwacht dat het beter zou gaan dan in Monaco, en dat willen we in de kwalificatie nogmaals bewijzen."