[IndyCar] Foyt vervangt Tracy

A.J. Foyt IV zal bij het team van zijn grootvader de komende race de vervanger van Paul Tracy zijn. Het team kent problemen en weet de racewagen niet op snelheid te krijgen. Op de Texas Motor Speedway probeert het team komend weekend verder naar voren te komen.

"Ik ben opgetogen om een race te mogen rijden. Hopelijk behalen het resultaat waar we op zitten te wachten," zei Foyt IV die in 2002 met het team de titel won in de Indy Pro Series en daarna drie jaar IndyCars reed.

Zijn opa ziet de terugkeer van de kleinzoon helemaal zitten. "Anthony heeft het op deze baan altijd goed gedaan. Hij heeft dan wel nooit de resultaten behaald, maar dat was meestal door domme pech zoals lekke banden en mislukte pitstops. Hij heeft al eens eerder bij ons gereden en daarom weten we wat hij wil en hij weet welke richting we op moeten met de auto."

De vaste rijder van het team Vitor Meira zal waarschijnlijk nog uitgeschakeld zijn tot eind september. Dit betekent dat het team vervanging moet zien te regelen. Mocht de auto sterk verbeteren, dan komt volgens teambaas A.J. Foyt ook Paul Tracy weer in beeld.