Gaat over jou!!

Redactie FOK!frontpage

Het zoveelste bloedbad in Nederland. Kijk jij er nog van op?? Ben je er ook zo immuun voor aan het worden en lijkt het een ver van je bedshow. Hoe erg vinden we het eigenlijk nog met z’n allen? Of bestaat dat ook al niet meer. Het met z’n allen gevoel! Ik betwijfel het! Wanneer heb jij voor het laats oprecht gecheckt hoe het met je buren ging? Of die ene kennis met wie het wat minder gaat. Doe je dat überhaupt wel… Sociale banden onderhouden met je omgeving? Ook wanneer het niet uit eigen belang is.

Zoveel mensen om ons heen die vermomd zijn als voorbeeldige burgers. Zoveel medelanders die het slecht vergaat. Zich groot en onkwetsbaar presenteren naar de buitenwereld toe. Is dat omdat ze graag een denkbeeldige masker dragen? Zichzelf niet durven te zijn? Zich schamen voor zichzelf? Om de mensen op het verkeerde been te zetten?
We doen het allemaal: Het begint al met… “Hallo, ALLES GOED??!!?? Het liefst met een dwingende ondertoon. Een gesloten vraag. Je antwoord met ja of met nee. Lekker makkelijk!

Zoals je begrijpt leven we in een materialistische samenleving. Materialisme komt voort uit hebzucht. En hebzucht is hetgeen wat individualisme in stand houd. Als je meer liefde koestert voor het fysieke en materialistisch aspect van het leven, dan ben je in mijn ogen een oppervlakkig mens. En vooral slecht gezelschap. Conclusie is dan ook dat de meerderheid oppervlakkig is. Zelf zullen ze het natuurlijk altijd ontkennen. Dat gaat vaak gepaard. Een samenleving die structureel word gehersenspoeld door de media. Stuk voor stuk zijn wij een product van het systeem. Een systeem met voor en nadelen. Vooral niet als doel om het de burger makkelijker te maken, maar om de boel bij elkaar te houden en chaos en wanorde te voorkomen. Zo word je van jongs af aan opgevoed door de beeldbuis en op basis daarvan creëer je een eigen realiteit. Als je nu een nieuwsbericht hoort van een man die zijn hele familie uitroeit maakt dat nauwelijks indruk. Omdat je vlak daarvoor nog SAW III gezien hebt. Niet zo vreemd denk ik zo.

We kijken zoveel tv met z’n allen en vergeten dat de leukste films en programma’s zich in de werkelijkheid afspelen. Met een beetje fantasie en humor kun je het zo mooi maken als je zelf wilt. Grootste voedingsbron van film en tv is nog steeds de realiteit. De realiteit houd dit medium in stand. VOORAL NIET ANDERSOM!! Helaas zie je dat wel steeds meer gebeuren. Daders die zich laten inspireren door de Media. We kunnen helaas weinig tot geen invloed uitoefenen op de Media. Daar zijn ze simpelweg te machtig voor.

Wat we wel kunnen doen als burgers van dit land, is ons bekommeren om de ander. En veel vaker weer gaan buitenspelen. Het sociale gehalte hier in Nederland mag best wel weer omhoog. Een tijd waar iedereen in hokjes en groepjes denkt. Voor of tegen iets moet zijn. Als jagers opzoek naar de verschillen in plaats van de overeenkomsten. Opzoek naar minpunten bij de ander om jezelf beter te laten voelen. Heel kinderachtig! In zo’n wereld kun je volgens mij niet eens jezelf zijn al zou je dat willen. Hoe kun je een engel zijn in de Hell?? Daarom kiezen mensen dus voor een denkbeeldige masker. Dit is een tijd waarin je moet schamen als je problemen hebt. Ook al overkomt het je. Ongeacht de oorzaak. Problemen hebben of vertellen is niet hip. Gras is altijd groener bij de buren. Maar wat jij niet weet is dat de grond van de buurman al jaren onvruchtbaar is en daarom noodgedwongen kunstgras gebruikt. Niets is wat het lijkt. Als er iets is wat je moet weten over deze planeet…..


Het is net als op het schoolplein vroeger. Kinderen kunnen weinig schade aanrichten in tegenstelling tot ons “ Volwassenen”. Het zijn de volwassenen die het land dienen en bedienen. En de jeugd kijkt naar ons. Al enig idee hoe het er hier over 100 jaar ongeveer uitziet?? Hoor je al denken: “Over 100 jaar??!!??.... “Dan ben ik er allang niet meer” Deze gedachte siert jouw onaantrekkelijke maar vooral oppervlakkige karakter. Wat moet jij vervelend gezelschap zijn zeg!


Appie