[NBA] Uitslag Lakers - Magic

Zoals vele avonden in de Staples Center werd ook gisteravond de avond van Kobe Bryant. De aanvoerder van de Los Angeles Lakers leidde zijn ploeg met 100-75 langs de Orlando Magic. De eerste wedstrijd van de finale van de NBA werd vooral gekenmerkt door magische schoten van de schooting guard.

Bryant heeft een nieuw persoonlijk record gevestigd met veertig punten, acht rebounds en evenveel assists. In de derde kwart was hij verantwoordelijk voor maar liefst achttien punten. De Spaanse center Pau Gasol voegde daar zestien punten en acht rebounds aan toe. Verder zorgde hij ervoor dat de center van Magic, Dwight Howard, vrij vroeg in de foutproblemen was. Howard moest hierdoor veel op de bank zitten om niet in foultrouble te komen. Lamar the candyman Odom was goed voor elf punten en veertien rebounds. De power forward die veel explosiviteit brengt van de bank speelde uitstekend.

Bij de Magic kwam aanvoerder Howard niet verder dan twaalf punten en vijftien rebounds. Hij had ook drie persoonlijke fouten, die hij overigens allemaal in de eerste helft verdiende. Hierdoor kwam hij niet verder dan 35 minuten speeltijd. Mickael Pietrus scoorde veertien punten maar kreeg ook de taak om Bryant een grote gedeelte van de wedstrijd te verdedigen. Aangezien de aanvoerder van de Lakers veertig punten scoorde, kan er weinig goed gezegd worden over de verdediging van Pietrus. Hedu Turkoglu kwam niet verder dan dertien punten in de wedstrijd. De volgende wedstrijd is zondagavond.