'Barcelona en Inter ruilen aanvallers'

Volgens de media in Spanje en Italië zit er een spectaculaire spitsenruil tussen FC Barcelona en Inter aan te komen. El Mundo Deportivo bericht dat Inter-voorzitter Massimo Moratti donderdag naar Barcelona is gevlogen om met zijn collega Joan Laporta te praten over een mogelijke ruil tussen Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto'o.

Ibrahimovic kroonde zich onlangs tot topscorer van de Serie A, maar bleef geheimzinnig over een langer verblijf bij Inter. Trainer José Mourinho zou volgens Corriere dello Sport zijn toestemming hebben gegeven voor een verkoop van de Zweed, op voorwaarde dat hij een verdediger, een middenvelder en een aanvaller naar de nerazzurri mag halen.

De aanvaller in kwestie lijkt dus Eto'o te zijn. De Kameroener scoorde het voorbije seizoen aan de lopende band voor Barcelona en was ook in de Champions League-finale tegen Manchester United trefzeker. Het is volgens de Spaanse media dan ook niet zeker of Eto'o wel bereid is om Barça te verlaten en naar Inter te verhuizen.

Inter zou 30 miljoen euro ontvangen in deze deal. Bovendien zou linksback Maxwell (ex-Ajax) ook naar Barcelona verhuizen. Trainer Josep Guardiola zoekt nog een linksback en zou gecharmeerd zijn van de Braziliaan, die uit de gratie is geraakt bij Mourinho.

De Portugees zou op zijn beurt de gelegenheid krijgen om de Chelsea-spelers Deco en Ricardo Carvalho naar Italië te halen.