[RG] Federer jaagt op records

Sjors (Sj0rSz)
Afgelopen woensdag vestigde Roger Federer een nieuw record. De Zwitser bereikte voor de twintigste keer op rij de halve eindstrijd van een Grand Slam. Aanstaande vrijdag kan de voormalig nummer één van de wereld nog een aantal records verbeteren.

Federer zal het in elk geval zwaar gaan krijgen, aangezien hij het in de halve finale van Roland Garros op moet nemen tegen de Argentijn Juan Martín del Potro. Mocht de Zwitser het Franse tennistoernooi uiteindelijk op zijn naam schrijven, dan heeft hij alle vier de Grand Slams een keer gewonnen.

Twee tennissers gingen Federer in dit illustere rijtje voor. Andre Agassi kreeg won de vier Grand Slams in de periode tussen 1992 en 1999. De Australiër Rod Laver deed het in het jaar 1969.

Daarnaast kan Federer het record van Ivan Lendl evenaren. Mocht hij de finale van Roland Garros bereiken, dan staat hij voor de negentiende keer in een finale van een Grand Slam. Als de Zwitser de eindstrijd vervolgens wint, dan komt hij op gelijke hoogte met Pete Sampras. De Amerikaan slaagde er namelijk in om veertien keer een Grand Slam te winnen.