Het lekkerste sletje van het dorp

Mannen noemen een meisje een sletje als het met veel mannen heeft geneukt of wil neuken. Terwijl ze zelf het liefst alle leuke meisjes die ze tegenkomen willen neuken. Het meisje waar ik het over ga hebben, had maar met één jongen geneukt, maar wel heel vaak. Toen het uit was, kwam ze bij mij. Maar helaas niet om te neuken. Ik was dertien en zij achttien. Ze heette Coby.

Ik woonde al vanaf mijn derde jaar in Duindorp. Duindorp is een onderdeel van Scheveningen en Scheveningen is eigenlijk gewoon een wijk van Den Haag, maar heet nog zo vanwege de Duitsers en andere toeristen. Duindorp is echter een echt dorp. Het ligt afgescheiden van de rest van Den Haag. Aan de westkant zijn de duinen en de zee. Aan de noordkant zijn het Verversingskanaal en de haven van Scheveningen. Aan de oostkant zijn de Bosjes van Poot en daar waren toen nog geen homo’s te vinden, dus die naam kwam ergens anders vandaan. En aan de zuidkant zijn duinen.

Omdat Duindorp een echt dorp was, kende iedereen iedereen. Het wel en wee van de dorpsbewoners werd bij de kapper, de kruidenier en vooral in de gereformeerde kerk besproken. En Coby was vaak het onderwerp van gesprek. De mensen spraken er schande van. Waarvan wist echter niemand. Je had in die tijd nog niet eens minirokjes, maar rokken met daaronder petticoats. Met van die lagen stof, die allemaal omhoog moesten voor je bij het slipje kwam. Tegen de tijd dat je in zo’n petticoat het object had gevonden waar je trek in had gekregen, was je lul weer zo slap als een natte boterham. Coby had wel redelijk laag uitgesneden truitjes en haar borsten deden niet onder voor die van Brigitte Bardot. Bovendien probeerde ze er ook een beetje hetzelfde uit te zien, met haar blonde, lange haar. Dat was dan ook wel wat anders dan die gereformeerde visvrouwen in klederdracht. Zelfs een rok met daaronder een petticoat was nog vele malen sexyer dan de Scheveningse klederdracht. Degene die dat bedacht heeft, was beslist zeer jaloerse man. Die dacht: "Met dit soort kleding zal een andere vent er nooit trek in krijgen." Het was dus wel logisch dat de roddelpraat over Coby vooral van die afstotelijke viswijven kwam. Want als hun mannen ergens trek in hadden, dan was het wel Coby.

Maar Coby was nu van mij. Althans, dat wilde ik iedereen doen geloven. En ze was ook inderdaad bijna iedere dag bij mij, maar dat was eigenlijk alleen maar om mijn kop gek te zeuren. Ik speelde namelijk vaak gitaar samen met haar ex-vriend. Coby dacht dat ik hem wel zover zou kunnen krijgen dat hij haar terugnam. Hij had het namelijk uitgemaakt en zij wilde hem terug. Uit de verhalen die ze vertelde, begreep ik ook waarom.

Alle standjes die ze hadden uitgeprobeerd, kwamen langs. En dat waren er heel wat, hoor. Het gewone missionarisstandje was eigenlijk alleen voor mensen zonder fantasie. Ik heb op mijn dertiende heel wat standjes geleerd zonder zelf te neuken. En denk niet dat het bleef bij een ‘boezemvriend’, een ‘boor’ of een ‘schildpadje’ op het bed. Allerlei soorten hulpartikelen werden gebruikt. Op een wankele keukentafel een beetje ‘lepelen’ is moeilijker dan gewoon in bed, omdat door het heen en weer bewegen de tafel om kan vallen. Als je dan nog vastzit als je de vloer raakt, dan kan dat aardig pijn doen aan je ballen. Ze vertelde me zo beeldend hoe ze het deden en wat ze allemaal deden, dat mijn onderbroek er van ging plakken. Eigenlijk was het best een marteling. Ik ben eens in de Gevangenpoort in Den Haag geweest en heb daar de martelwerktuigen gezien. Men martelde bijvoorbeeld gevangen door ze in een ruimte vast te ketenen, waarin een buis uitkwam die in verbinding stond met de keuken. Op die manier kwamen de lekkerste geuren je neus binnen, maar je kreeg dagenlang niets te eten. Ik kon me geen ergere marteling voorstellen, totdat ik haar verhalen moest aanhoren.
Maar als ik met haar door het dorp liep en naar de snackbar ging of naar het strand, dan was ik apetrots. Ik zag de mensen, en vooral de oudere jongens, omkijken en denken.

Ik was natuurlijk wel bang dat het voorbij zou zijn als ze weer bij haar ex-vriend was. Ik had nog helemaal niet met hem over haar gepraat. Het kon dus ook zijn, dat ze op een gegeven moment geen vertrouwen meer in mijn invloed op hem zou hebben en het op een andere manier zou proberen. Voor dat laatste hoefde ik echter niet bang te zijn, want hoe meer ze met me praatte en hoe meer ik luisterde, hoe aanhankelijker ze werd. Ik kon zelfs nog enkele leuke standjes zelf bedenken en met haar bespreken en merkte dat dit haar niet onberoerd liet. Ze bekeek me ook steeds vaker met een nieuwsgierige blik in haar helblauwe ogen. Ze dacht natuurlijk dat ik nog maagd was, maar ze wist het niet zeker en ik had niets gezegd. Tijdens haar verhalen had ze natuurlijk wel opgemerkt, dat mijn geringe lichaamslengte niet betekende dat alles aan mij klein was. Het werden dan ook steeds leukere gesprekken tussen ons en haar ex was steeds minder het onderwerp daarin. En van het een kwam het ander.

Het zoenen hadden we al gehad en het betere handwerk was al snel gevolgd, maar verder waren we nog niet gekomen. Zij was bijna altijd bij mij thuis en mijn ouders waren ook bijna altijd thuis. Zolang ze ons hoorden praten was er niets aan de hand, maar Coby had net als ik geleerd dat praten met je mond vol niet netjes is. Bovendien vonden wij het niet leuk om even een gewoon vluggertje vanuit de gulp onder de rok te doen. Wij wilden er lekker de tijd voor nemen en zonder kleren het hele huis kunnen benutten.

Die kans kwam met Oud en Nieuw. Mijn ouders zouden de jaarwisseling bij vrienden vieren, omdat die gingen verhuizen naar het noorden van het land. Mijn zusje mocht mee, omdat hun dochter een vriendin van mijn zusje was. Ze bleven er allemaal slapen. Ik mocht alleen thuis blijven. Ik had nog wel met een paar vrienden afgesproken dat we daar tot twaalf uur feest zouden vieren. Coby zou ook naar vriendinnen gaan en na twaalf uur naar mijn huis komen. We hadden dan de hele nacht om van alles uit te proberen. Voor mij was alles nieuw, maar voor haar was het alleen Oud en Nieuw.

Mijn vriend had echter een paar flessen port kunnen bemachtigen. Nu was het in die tijd anders dan tegenwoordig. Het woord ‘comazuipen’ bestond nog niet. De meesten van ons hadden nog nooit sterke drank gedronken; hooguit eens een biertje. Ik had nog nooit iets sterkers gedronken dan cola. Maar ik wilde me uiteraard niet laten kennen en zoop voor elven al bijna een hele fles leeg.

Toen Coby aanbelde, was ik al een half uur thuis. Ik kon nog net de deur opendoen en moest toen weer snel naar het toilet om voor de vijfde keer mijn maag leeg te kotsen. Ik was niet alleen groen in de seks, maar was ook groen in mijn gezicht. Nadat er bij de dertiende keer alleen nog maar gal uit mijn strot was gekomen, viel ik op de bank in coma. Het woord bestond nog niet, maar je kon het al wel meemaken.

Ik heb Coby daarna eigenlijk niet veel meer gesproken. Een paar maanden later had ze een nieuwe vriend. Eentje van twintig. Daarna ben ik haar uit het oog verloren.
Tot dit weekend op de camping, die we met een paar fietsvrienden hadden uitgekozen. Ze zat het hele pinksterweekend samen met een vriendin voor de camper. Ik herkende haar ook niet. Het is dat we ’s avonds na het fietsen met haar aan de praat raakten en ze zich voorstelde. Ze was gescheiden van haar man, die vriend van toen, en dat kon ik me goed voorstellen.
Mijn God, wat was ik blij dat ik die oudejaarsavond dertien keer heb moeten kotsen en daarna in coma viel.