FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 februari 2009

GTA IV gratis online te spelen tijdens launch DLC

Microsoft heeft bekend gemaakt dat ze de mogelijkheid om online te spelen, iets wat normaal alleen mogelijk is als je een Gold abonnement hebt, gratis aanbieden tijdens de launch van GTA IV: The Lost and Damned. Ze doen dit puur ter promotie van de eerste downloadable content van de game, welke staat gepland voor een release op 17 februari. Tijdens deze promotie heb je ook nog eens kans om het tegen de hip-hop DJ Statik Selektah op te nemen tijdens het 'Game with Fame' evenement. In dit evenement zul je het ook tegen de ontwikkelaars van de Grand Theft Auto franchise op kunnen nemen. De promotie zal van 17 tot 22 februari duren, dus heb je een Silver abonnement en heb je GTA IV altijd al eens online willen spelen, dan is dit je kans. Vanaf 17 februari kan GTA IV: The Lost and Damned worden gedownload voor 1600 MS Points.

Het gezicht van euthanasie

Euthanasie leeft weer in Italië. Waar het vroeger nog een optie was om zo nu en dan een stervend proefballonnetje op te laten in de politiek, moet euthanasie nu een gezicht krijgen voor het wordt behandeld. En nee, niet alleen in de Kamerdebatten. Kerken, geleerden, bekende kunstenaars, supermodellen, schrijvers en zelfs de paus mengen zich in de discussie. Euthanasie vraagt om een gezicht en dit keer draag het onderwerp de naam Eluana Englaro.

Arrestaties bij inval in woonwagenkamp

De politie heeft op het woonwagenkamp aan de Sportlaan in Drunen meerdere arrestaties verricht. Drie mannen en drie vrouwen, variërend in leeftijd van 27 tot 73 jaar, werden vanochtend aangehouden tijdens een inval op het kamp. Het zestal is gearresteerd vanwege hennepteelt, het vervalsen van merkkleding en het witwassen van geld.

De inval vond, na één jaar onderzoek, vanochtend om 9:00 uur plaats. Negentig man vielen het woonwagenkamp binnen op zoek naar hennep, vervalste merkkleding en wapens.

De politie trof een illegale garage, een grote hoeveelheid vervalste merkkleding en onderdelen van vuurwapens aan. Er werden drie hennepkwekerijen opgerold en een aantal scooters en een quad in beslag genomen. Deze voertuigen zijn mogelijk gestolen en worden nog onderzocht door de politie. Ook is er beslag gelegd op roerende goederen en 10.000 euro contant geld. Verder kwam naar buiten dat er twee keer sprake was van uitkeringsfraude.

De inval was het gevolg van een gezamenlijke afspraak tussen politie, gemeente, justitie, een energiebedrijf en de belastingdienst. Op deze manier werd het mogelijk meerdere zaken in één keer aan te pakken.

Rebecca Loos vier maanden zwanger

Rebecca Loos, beter bekend als het liefje van David Beckham en van een reportage in de Playboy, heeft in een Spaanse tv-show bekend dat ze zwanger is. Dit wordt gemeld door Shownieuws. De vader is een Noorse arts die ze vijf maanden kent.

Behoorlijk kort, als je bedenkt dat Loos al vier maanden zwanger is. Ze bekende lachend: "Het was een ongelukje, zo simpel is het. Maar de baby is van harte welkom." Ze beweert dat ze door haar zwangerschap haar wilde haren is verloren. Ze heeft zelfs een fotoreportage voor een lingeriemerk afgewezen nu ze in verwachting is, dit zou niet bij de moederrol passen. Of ze haar streken ook verloren heeft, maakte ze niet bekend.

Met dank aan mouthman en Moszkophicz voor de submit

Testdag 10-02-2009

Vandaag is er door acht teams getest op twee verschillende circuits. Sebastien Buemi zette in zijn Scuderia Toro Rosso de snelste tijd neer op Jerez; in Bahrein was het Timo Glock die in zijn Toyota de snelste tijd neerzette.

Op Jerez viel vooral het verschil tussen Buemi en de rest op: de Zwitser was meer dan 2,5 seconden sneller dan de nummer twee, Sebastian Vettel. Deze viel op het einde van de sessie echter stil door problemen met de nieuwe Red Bull RB5.

In Bahrein was het verschil veel kleiner: zowel tussen Glock en de nummer twee Felipe Massa, als tussen laatstgenoemde en Robert Kubica zat maar een tiende.

Jerez

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 01:19.660 104
2 S. Vettel Red Bull 01:22.177 61
3 N. Hulkenberg Williams 01:22.443 82
4 H. Kovalainen McLaren 01:22.634 60
5 N. Piquet jr. Renault 01:23.313 35

Bahrein

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 T. Glock Toyota 01:33.501 82
2 F. Massa Ferrari 01:33.615 98
3 R. Kubica BMW 01:33.702 95

'Ze noemden mij vroeger FOK!'

Voor even is Johan Vlemmix niet meer die gekke Henkie die hij altijd is. "Je wordt ouder hè...", zo zei hij gisteren op FOK!radio. Afgelopen week werd de entertainer uit het zuiden 50 jaar. En dat wilde hij weten ook. "Ik ben bij allerlei radiozenders geweest om het te vieren." En ook FOK!radio kreeg een mailtje met een telefoonnummer erin.

Dat Johan nu wat serieuzer wordt is te merken aan zijn nieuwe plaatje. 'Vijftig' is een ballad. Maar of hij lang op deze rustige tour blijft, valt te betwijfelen. "Carnaval komt er weer aan hè. En daar heb ik alweer een plaatje voor klaar liggen!"

De vrolijke Johan kent FOK! al langer dan vandaag. "Ik word regelmatig afgemaakt op FOK!, maar dat geeft niet hoor." Want Vlemmix heeft wel iets met de naam FOK!. "Ze noemden me vroeger al FOK! omdat ik een keer met mijn gezicht tegen een autoraam ben aangevlogen. Dus gingen ze me de FOK! noemen."

Dat hij vaak negatieve reacties krijgt op FOK! maakt Johan niet uit. "Ik heb tegen niemand iets en iedereen mag z'n eigen mening hebben, ook al vinden ze me drie keer niks. Dat moet je ook respecteren."

Het gesprek met Johan beluisteren kan op Radio.fok.nl .

Snoop Dogg brengt hip-hop naar Rock Band

MTV en Snoop Dogg zijn een overeenkomst aangegaan die de zanger/acteur niet alleen zijn eigen tv-show oplevert, "Dogg after Dark", maar ook nog eens zorgt dat nummers uit zijn discografie hun weg gaan vinden naar de Rock Band Store. Wanneer dat gaat gebeuren en welke nummers dat gaan worden is nog niet bekend. Snoop zelf was duidelijk blij met de samenwerking:

When Van Toffler and I sat down Boss to Boss, a global quintuple threat takeover was masterminded. As the world of entertainment keeps changing, we felt it was the right time to let Snoop Dogg back on MTV so we could continue to run thangs with music, movies, DVDs and bring Hip-Hop to Rock Band.

So screw ya wigz on tight and tune in on Tuesday nights for the first step to the next level of Snoop D-O double G. Dogg after Dark is the only nightclub tv show hosted by you know who. So take a journey with me through the mind, body, soul and musical mindstate of the most prolific, authentic game spitter. And tha sh*t is funny, so show me da money!

Rijkaard sloeg aanbod van Atlético af

De clubloze trainer Frank Rijkaard heeft een aanbieding van Atlético Madrid, om aldaar de ontslagen trainer Javier Aguirre op te volgen, naar de prullenbak verwezen.

Dit meldde de preses van de Madrilenen in het Spaanse programma Veo Fútbol. De voorzitter zei dat zij echter geen contact met hem konden krijgen. Rijkaard heeft onlangs aangegeven dit jaar geen club meer te willen leiden.

Atlético heeft uiteindelijk besloten om, nadat men geen contact kon leggen met de Nederlandse oefenmeester, Abel Resino als hoofdcoach aan te stellen.

Bankensteun VS moet diepere recessie voorkomen

De Amerikaanse overheid wil met nieuwe steunmaatregelen voor de financiële sector de kredietverlening weer aan de praat krijgen, zodat een diepere economische recessie kan worden voorkomen. Dat maakte de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner vandaag bekend.

"Het is essentieel dat elke Amerikaan begrijpt dat de strijd voor economisch herstel gevochten wordt op twee fronten. We moeten zowel de banengroei en investeringen als de kredietverlening aan gezinnen en bedrijven weer aan de gang krijgen", aldus Geithner.

De minister gaf toe dat het eerste deel van het reddingsfonds van 700 miljard dollar dat de Amerikaanse overheid vorig jaar instelde voor de financiële sector niet altijd goed is besteed. "Het beeld dat grote sommen belastinggeld zonder transparantie en overzicht werden gegeven aan partijen die de crisis hebben veroorzaakt heeft het wantrouwen van het publiek vergroot."

Geithners nieuwe plan, het Financial Stability Plan, moet de problemen met "het volledige arsenaal aan financieel gereedschap" oplossen. De minister beloofde de Amerikaanse belastingbetalers dat zij van elke dollar die aan de financiële sector wordt besteed zullen kunnen zien waar die is terechtgekomen.

Een centraal punt van het nieuwe plan is de oprichting van een investeringsfonds dat in samenwerking met private investeerders besmette hypotheekbeleggingen gaat opkopen van de banken. Dit fonds, met een waarde van 500 miljard tot 1 biljoen dollar, moet banken in staat stellen hun balansen op te schonen, zodat het vertrouwen in de financiële markten weer kan terugkeren.

VVV voelt zich buitengesloten en wil ook geld

Het mogelijk aanstaande FC Limburg kan een donatie van de provincie Limburg verwachten. Provinciegenoot VVV-Venlo steekt hier echter een stokje voor.

Op het moment dat de fusie ook daadwerkelijk door wordt gezet, wil de provincie, op aandringen van Partij Nieuw Limburg, één miljoen euro doneren aan de fusieclub.

Maar VVV vindt dat het dan ook recht heeft op een flinke zak met geld. Als reden geeft de club tegenover L1 aan, dat VVV een grote maatschappelijke waarde vertegenwoordigt. Dit is vooral het geval voor de jeugd en het amateurvoetbal.

Voorzitter Hai Berden wil, mits de Venlonaren ook een zakcentje krijgen, het geld graag steken in talentontwikkeling. Dat sluit weer aan op de speerpunten van de provincie.

Koreaans jeugdinternational op proef bij Willem II

Willem II heeft de Zuid-Koreaanse jeugdinternational Yongjae Lee op bezoek. De achttienjarige speler mag een proefperiode afwerken in Tilburg.

Momenteel staat Lee op de loonlijst bij het Engelse Watford, dat in het Championship acteert. De Tilburgers willen de jongeling graag vanaf dichtbij bekijken en zodoende bepalen of Lee een versterking is.

Bij Watford is de aanvaller niet speelgerechtigd, waardoor hij uitgeleend kan worden. De Tricolores zullen nu bepalen of zij hem daadwerkelijk willen huren.

Badmintonploeg laat Oostenrijk kansloos

Tijdens het EK badminton voor gemengde teams heeft Oranje in de Echo Arena in Liverpool stevig uitgehaald. Zonder gameverlies werd Oostenrijk met 5-0 teruggewezen.

Alleen in de tweede game van het mannendubbelspel moest het koppel Koen Ridder/Jürgen Wouters vol aan de bak. Pas op het zevende matchpoint werd de winst in de wacht gesleept: 21-17, 28-26. Wouters was de vervanger van Ruud Bosch. De vaste partner van Koen Ridder lag ziek in bed. Hij hoopt over twee dagen weer fit genoeg te zijn voor de beslissende duels op het EK.

Aangezien in de 'Nederlandse' groep 5 ook België met 5-0 (van Israel) won, ligt het voor de hand dat er donderdag een ouderwetse Holland - België komt voor kwalificatie voor de kwartfinale. De groepswinnaar komt vrijwel zeker in de kwartfinale uit tegen Polen, de nummer drie van het laatste EK.

Nederland - Oostenrijk 5-0
GD: Ilse Vaessen/Jorrit de Ruiter w.v. Elisabeth Baldauf/Roman Zirnwald 21-11, 21-17
ME: Eric Pang w.v. David Obernosterer 21-12, 21-16
VE: Judith Meulendijks w.v. Miriam Gruber 21-6, 21-8
MD: Koen Ridder/Jürgen Wouters w.v. Michael Lahnsteiner/Peter Zauner 21-17, 28-26
VD: Paulien van Dooremalen/Yao Jie w.v. Elisa Baldauf/Belinda Heber 21-12, 21-9

Stand in groep 5
1. België 1-2 (5-0)
1. Nederland 1-2 (5-0)
3. Israel 1-0 (0-5)
3. Oostenrijk 1-0 (0-5)

Wedstrijdschema van Oranje (Nederlandse tijd)
woensdag 19 uur: Israel
donderdag 15 uur: België

Metgod leefde bij Portsmouth op een tijdbom

John Metgod, assistent-trainer bij Portsmouth, werd evenals de hoofdtrainer van de Engelsen, Tony Adams, de deur uitgegooid vanwege aanhoudende slechte resultaten. Maar er speelde volgens Metgod toch iets anders.

Het ontslag zou meer te maken hebben gehad met de financiële crisis bij clubeigenaar Alexander Gaydamak, dan met de sportieve teloorgang, zo meldt het Algemeen Dagblad. De vader van de eigenaar van Portsmouth, Arcadi, wordt gezocht door de Russische autoriteiten, vanwege zijn rol als internationaal wapenhandelaar. Om die reden kan Alexander niet meer bij de zogenaamde miljoenen komen en heeft hij Pompey niet aan spelers kunnen helpen.

Alexander Gaydamak verkocht juist de sterspelers om tientallen miljoenen te incasseren. Lassana Diarra werd bijvoorbeeld voor twintig miljoen euro verkocht aan Real Madrid en Jermain Defoe ging voor vijftien miljoen euro terug naar Tottenham Hotspur.

Ondanks alle negatieve aspecten aan het avontuur in Engeland, heeft Metgod het naar zijn zin gehad met hoofdtrainer Adams. "Adams is een uitstekende coach. Ik heb fantastisch met hem samengewerkt en als vakman heb ik hem hoog zitten. Als de kans er is, in Engeland of in Nederland, wil ik zeker met hem door. Moet ik zelfstandig verder, is het ook prima."

"Ik heb drie maanden top gewerkt bij Portsmouth. We speelden vaak prima wedstrijden. Zaterdag stonden we acht minuten voor tijd nog met 2-1 voor tegen Liverpool. In de 93ste minuut stond het 3-2 voor Liverpool door een persoonlijke fout in de defensie", zei Metgod. "Het publiek zag spektakel en zong de hele wedstrijd voor de trainer. De echte supporters weten dat Tony geen eerlijke kans heeft gehad. In de Premier League heeft geen club zo veel kwaliteit moeten inleveren als Portsmouth. We leefden op een tijdbom."

[Upd] Duels Cambuur en Veendam weer afgelast

Het Jupiler League-duel tussen SC Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle is wederom afgelast. Het is al voor de derde maal dat de wedstrijd door een deels bevroren veld niet door kan gaan. Eerder stond het duel al voor 30 januari en 3 februari op de kalender.

Het veld is op enkele plekken bevroren en ook de regen en sneeuw van de afgelopen dagen hebben niet bijgedragen aan de betere condities van het veld. Daarom wil Cambuur-directeur Alex Pama ook dat de KNVB het duel uit de vierde periode enkele weken uitstelt. Door de weersvoorspellingen voor de komende weken lijkt het veld in Leeuwarden de komende tijd nog niet goed genoeg te zijn voor een wedstrijd.

Update

Ook het duel tussen Veendam en FC Omniworld dat voor vanavond op het programma stond is voor de derde maal afgelast. Ook hier is het deels besneeuwde en bevroren veld de oorzaak van het niet doorgaan van de wedstrijd.

Update 19:45 uur

De twee afgelaste duels staan nu voor dinsdag 17 februari op het programma. Of de wedstrijden op de nieuwe datum wel doorgaan is zeer de vraag, aangezien er vorst verwacht wordt.

Vacansoleil en Skil krijgt wildcard voor 2009

De Nederlandse wielerploegen Vacansoleil en Skil-Shimano hebben na hun Pro continentale status nu ook een wildcardlabel voor 2009 van de UCI ontvangen.

Dit label geeft organisatoren van de Pro Tour en historische wedstrijden groen licht om de teams uit te nodigen. Een onafhankelijke commissie heeft de ploegen getoetst op zaken als financiën, organisatie en ethiek. Daarnaast hebben de teams zich aangemeld voor het biologisch paspoort van de UCI en daarmee ook het whereabouts programma

Vacansoleil zal komende woensdag actief zijn in de Ronde van de Middellandse Zee. Voor de Amstel Gold Race op 19 april heeft de ploeg van ploegleiders Hilaire van Der Schueren en Michel Cornelisse reeds een wildcard ontvangen.

Nieuwe multiplayer maps voor Call of Duty: World at War

Eind vorig jaar lanceerden Treyarch en Activision met Call of Duty: World at War wederom een waardig deel in de Call of Duty franchise. Dat men de game nog niet vergeten is wordt duidelijk uit de downloadbare content die binnenkort uit moet gaan komen.

Call of Duty: World at War Map Pack 1 wordt op het moment ontwikkeld, aldus een persbericht van Activision. Het pakket zal drie nieuwe levels toevoegen aan de multiplayer. Allereerst mogen we aan de gang in een kapot geschoten Berlijn in een map genaamd Nightfire. Met Knee Deep voegt men verder een dodelijke jungle bij een Japanse basis toe. Tot slot mogen onze kriebelende vingers de controllers vasthouden in een gebombardeerd metronetwerk genaamd Station. Het pakket voegt ook nieuwe Nazizombies toe aan de game. Deze DLC moet in maart verschijnen op de PC, de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Beelden verdachten bedreiging Weesp op tv

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht laat vanavond beelden zien van de vermoedelijke daders die scholen in Weesp hebben bedreigd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Onderzoek naar de dreigementen heeft volgens de politie geleid tot vaststelling van de plaats van waaruit is gebeld naar de meldkamer. De politie beschikt over camerabeelden waarop de bellers zijn te zien. Het opsporingsprogramma toont deze beelden (21.50 uur, Nederland 1).

Gabri: "Klassiekers zijn speciaal"

Aanstaande zondag is het weer zover. Dan staat namelijk de tweede klassieker van het seizoen, het treffen tussen Ajax en Feyenoord, op het programma. Gabri, middenvelder bij de Amsterdammers, heeft er al zin in.

"We moeten winnen en we gaan ook winnen," was de duidelijke taal van Gabri. In de Spaanse competitie maakte de speler, die van FC Barcelona afkomstig is, al een aantal klassiekers tegen Real Madrid mee. Hij stond zelfs op het veld toen Luis Figo een varkenskop naar zijn hoofd kreeg geslingerd. "Het was ongelooflijk dat ik daar aanwezig was. Het was een hectisch moment, maar ik vond het speciaal dat ik daar bij was," blikte hij terug.

Gabri speelt zondag voor de vijfde maal de wedstrijd tegen Feyenoord. "Zoals iedere klassieker is het een speciale wedstrijd," aldus de Spanjaard. "Het maakt niet uit of je bovenaan of onderaan staat. Bij een klassieker komen zoveel emoties en andere dingen los dan alleen de stand op de ranglijst."

Het is overigens niet zo dat er alleen maar haat en nijd tussen de Ajacieden en de Feyenoorders is. Zo is Gabri goed bevriend met Giovanni van Bronckhorst, aanvoerder van de ploeg uit De Kuip. "Het is niet zo dat we iedere week bellen of met elkaar uit eten gaan, maar af en toe laten we weten hoe het gaat of gaan we een hapje eten."

Gerets wordt begeerd in Midden-Oosten

Al-Ittihad heeft zijn Argentijnse coach Gabriele Calderon ontslagen. Het Nieuwsblad meldt dat de topclub uit Saudi-Arabië nu zijn pijlen heeft gericht op Eric Gerets om Calderon te vervangen.

Gerets coacht momenteel Olympique Marseille, maar de Belg heeft een aflopend contract. Ook Dimitri Davidovic staat op het verlanglijstje bij de club uit Saoudi-Arabië. De huidige coach van de Belgische tweedeklasser Antwerp was al vier keer eerder actief bij Al-Ittihad.

Hushovd gaat voor zege in Parijs-Roubaix

Thor Hushovd wil in het nieuwe wielerseizoen een goede prestatie neerzetten tijdens de klassieker Parijs-Roubaix. Dit heeft de renner van Cervélo dinsdag laten weten.

Hiermee kiest Hushovd er dus voor om een klassieker te winnen in plaats van goed te presteren in de Tour de France. "De Tour is natuurlijk belangrijk, maar als ik zou mogen kiezen tussen het winnen van de groene trui of een klassieke zege boeken, dan ga ik voor die klassieker. De groene trui heb ik immers al gewonnen."

De Noorse wielrenner start ook nog in de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo.

Monfils verder in Rotterdam

Gael Monfils heeft zich zonder al teveel in te spannen geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als vijfde geplaatste Fransman zag zijn tegenstander, Stephane Bohli, bij een stand van 6-4 en 1-0 opgeven.

De score was in het voordeel van Monfils, die Bohli met een knieblessure zag uitvallen. Daarnaast had de tegenstander van de Fransman al twee zware partijen in het kwalificatietoernooi achter de rug.

Monfils zal het in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen Michael Llodra, die het Rotterdamse tennistoernooi vorig jaar won, en Ivo Karlovic moeten opnemen.

Salcido nu tevreden bij PSV

Sinds het geruchtmakende interview in het NRC Handelsblad was bij iedereen bekend dat Carlos Salcido wilde vertrekken bij PSV. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen. Tegenover het Mexicaanse medium ESTO liet de verdediger weten dat hij zich nu weer happy voelt in Eindhoven.

"De coach is vertrokken en ik speel nu weer op mijn eigen positie", legt Salcido zijn verbeterde gemoedstoestand uit. "Ik wil nu bij PSV blijven."

"Wat ik eerder erover zei, is slecht gevallen en is me niet in dank afgenomen. Het hele elftal had een moeilijke tijd toen, maar daar zijn we nu uit", besloot de verdediger.

Bourdais in 24 uur van Le Mans

Sebastien Bourdais acteert dit seizoen wederom in de Formule 1. Nu is ook bekend gemaakt dat de coureur van Scuderia Toro Rosso weer aan de legendarische 24 uur van Le Mans zal deelnemen. De Fransman zal wederom achter het stuur van een Peugeot kruipen.

Twee jaar geleden finishte Bourdais, samen met zijn landgenoot Stéphane Sarrazin en de Portugees Pedro Lamy, als tweede. "In 2007 reed ik voor het eerst voor het team van Peugeot," aldus de Formule 1-coureur. "In 2008 waren er wat problemen met de schema's waardoor ik niet mee kon doen, maar ik had toen al met teammanager Serge Saulnier afgesproken dat we elkaar dit jaar weer zouden opzoeken."

Ook voormalig Formule 1-coureur David Brabham heeft inmiddels aangegeven deel te nemen aan de uitputtende race. Jacques Villeneuve en Ricardo Zonta zullen de editie van 2009 aan zich voorbij laten gaan.

De 24 uur van Le Mans wordt in het weekend van 13 en 14 juni verreden. Dat is een week na de Grote Prijs van Turkije en een week voor de laatste Formule 1-race op het circuit van Silverstone.

NK wielrennen dit jaar in Limburg

De Stichting NK wielrennen heeft vandaag gezegd dat het NK op de weg dit jaar zal worden verreden op 27 en 28 juni in Limburg.

De start van de koers vindt plaats in Heerlen terwijl er zal worden gefinisht in Landgraaf. Ook in 2010 (Beek/Meerssen/Stein), 2012 (Beek/Eijsden/Maastricht) en 2013 (Beek/Meerssen/Stein) is Limburg het decor voor het nationaal kampioenschap wielrennen op de weg.

In 2011 en 2014 worden de NK in de Twentse gemeente Dinkelland verreden.

VVV-Venlo wil Van Dijk langer binden

VVV-Venlo hoopt binnen enkele weken het huidige contract van Jan van Dijk te verlengen. De trainer en de ploeg uit Limburg hebben inmiddels aangegeven met elkaar door te willen. Een meerjarig contract voor de oefenmeester is daarom niet uitgesloten.

Van Dijk werd in de zomer van 2008 naar Venlo gehaald. Daar moest hij André Wetzel doen vergeten, die voor een avontuur bij ADO Den Haag koos. VVV-Venlo doet het onder de nieuwe trainer in elk geval uitstekend en staat stevig op de eerste plaats. Directe promotie naar de Eredivisie behoort zeer zeker tot de mogelijkheden.

Van Dijk was in het verleden ook nog werkzaam voor FC Groningen, FC Emmen, Roda JC en Helmond Sport.

Rentree Moisander over twee weken

AZ-speler Niklas Moisander verwacht dat hij al over twee weken zijn rentree kan maken bij de koploper in de Eredivisie.

Begin dit jaar liep Moisander tijdens de training van AZ een scheur in zijn binnenmeniscus op. Aanvankelijk ging men er in Alkmaar vanuit dat hij zeker twee maanden nodig zou hebben om te herstellen.

De Fin heeft gezegd dat hij hoopt uiterlijk begin volgende week weer aan te kunnen sluiten bij de groepstraining. "Mijn doel is om tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen weer bij de wedstrijdselectie te zitten." Groningen - AZ is op 28 februari.

Spelers Mönchengladbach klagen over trainer

Borussia Mönchengladbach-trainer Hans Meyer blijkt weinig fans te hebben in zijn spelersgroep. Volgens Bild heeft de complete ploeg van de hekkensluiter van de Bundesliga een brief overhandigd aan baas Rolf Königs, waarin ze hun beklag doen over de 66-jarige oefenmeester.

De brief werd in januari tijdens het trainingskamp in Gran Canaria overhandigd aan Königs. De spelers klagen in de brief over de omgangsvormen van de trainer en het feit dat hij onder andere de geliefde fysiotherapeut Michael Risse heeft weggestuurd.

Verder is de spelersgroep geschrokken van het feit dat de door Meyer verbannen spelers niet meer mogen meetrainen met de selectie en zich zelfs niet meer mogen omkleden in dezelfde kleedkamer als de rest van de spelers.

"We willen met deze brief onze solidariteit met de getroffen spelers tonen. Als ploeg hebben we altijd een eenheid gevormd", zo luidt het commentaar van aanvoerder Filip Daems.

Verhagen uit kritiek op Britse ban Wilders

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft vandaag de Britse regering duidelijk gemaakt dat Nederland het betreurt dat fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV Groot-Brittannië niet in mag.

Verhagen besprak met zijn Britse ambtgenoot David Miliband telefonisch zijn ongenoegen over het feit dat een Nederlandse parlementariër niet naar een ander EU-land kan reizen. Wilders was door een lid van het Britse Hogerhuis uitgenodigd de anti-Koranfilm Fitna in het parlement te vertonen.

"Of dat moet kunnen is een beslissing van het Britse Hogerhuis", aldus minister Verhagen. "Maar dat een Nederlandse parlementariër de toegang tot een ander EU-land wordt geweigerd, is zeer betreurenswaardig."

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zal de zaak volgens Verhagen verder bespreken met zijn Britse ambtgenoot. Wilders zou zijn film eind januari vertonen in het Britse parlement, maar dat ging niet door na felle protesten uit de moslimgemeenschap.

Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vorige maand dat het Openbaar Ministerie Wilders moet vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie van de islam en moslims. Daarbij gaat het om uitspraken van het Tweede Kamerlid in onder meer de Volkskrant en de film Fitna, die eind maart vorig jaar uitkwam.

[Upd] CAO voor wielrenners op komst

De Rabobank-ploeg is bereid haar boetesysteem te herzien. Rabo-teammanager Harold Knebel meldde dat de ploeg de helmplicht wilde handhaven, alsmede de ethische regels. Knebel sprak hierover met de vakbond voor profwielrenners VVBW vanwege een nieuwe CAO.

De CAO voor profrenners moet in 2010 van kracht worden en daarvoor moeten verschillende obstakels uit de weg geruimd worden. Momenteel is er geen wieler-CAO, maar deze is na de zaak Thorwald Veneberg wel nodig. "Zeker omdat bepaalde regels die de internationale wielrenunie UCI hanteert niet overeenkomen met het Nederlandse arbeidsrecht, is de vorming van een cao belangrijk," aldus John van den Akker van het VVBW. Naast de Rabobank-ploeg staan ook Vacansoleil en Skil-Shimano achter de plannen.

"Zaken als arbeidsverzekering, de Flexwet en pensioenvoorzieningen moeten gewoon goed geďntegreerd zijn," stelt Van den Akker. Het boetesysteem van de Rabobank moet hiervoor wel op de helling. Het aantal punten in het systeem zou omlaag moeten van 28 naar twaalf. "De ploeg kijkt nu hoe ze met de andere regels omgaan. De bedragen die renners moeten betalen voor een interview of optreden zonder toestemming, te laat komen, onjuiste kleding, slechte bereikbaarheid en materiaal niet schoon, zijn absurd. Wij hebben aangegeven dat een boete hooguit een half of een heel dagloon mag bedragen," aldus FNV-advocaat Wil van Megen.

Update 17:30 uur

De wielerploeg Rabobank ontkent dat ze van plan zijn het boetebeleid aan te aanpassen. Dit zegt een woordvoerder van de ploeg.

De Telegraaf meldde vanmorgen dat algemeen directeur Harold Knebel bij een bijeenkomst over de nieuwe wielercao toegezegd zou hebben dat Rabobank het beleid gaat herzien. Nu zegt de wielerploeg dat hier absoluut geen toezeggingen over zijn gedaan.

Call of Duty 4 grote favoriet bij BAFTA's

De British Academy of Film and Television Arts heeft vandaag de lijst met nominaties bekend gemaakt voor de British Academy Video Games Awards. Grote favoriet bij deze belangrijke prijzen is de moderne oorlogsshooter Call of Duty 4: Modern Warfare. De game is genomineerd in acht categorieën, waaronder die van beste game en de publieksprijs voor beste game. Grand Theft Auto IV volgt met zeven nominaties en Fable 2 doet het met nog een nominatie minder. Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gaan wordt 10 maart bekend gemaakt.

Voor de volledige lijst met nominaties kun je hier een kijkje nemen.

GAME BAFTA logo

Biatlontrainer 15 jaar geschorst

De levenslange schorsing van de Oostenrijkse biatlon-trainer Emil Hoch is door het internationaal sporttribunaal (CAS) teruggebracht tot vijftien jaar. Hoch kreeg de straf vanwege zijn aandeel in het dopingschandaal rondom de Oostenrijkse ploeg tijdens de Olympische Spelen van 2006 in Turijn.

Er werd toen bij een inval in het onderkomen van de Oostenrijkse biatlon- en langlaufequipe bloedzakjes en attributen, om bloeddoping toe te dienen, gevonden. Geen van de sporters is positief bevonden, maar desalniettemin schorste het Internationaal Olympisch Comité zes atleten. Wegens medeplichtigheid werd Hoch door de internationale skifederatie FIS levenslang geschorst.

Hoch ging in beroep en zijn straf is dus nu teruggebracht naar vijftien jaar schorsing. Volgens het CAS is Hoch niet het brein achter de dopingpraktijken.

Call of Duty 4 grote favoriet voor BAFTA's

Onlangs werden de belangrijkste Britse filmprijzen, de BAFTA's, uitgereikt. Over een maandje zal diezelfde academie ook prijzen uitreiken voor de beste games. Inmiddels is de lijst met nominaties bekend en Call of Duty 4: Modern Warfare blijkt de grote favoriet. De game heeft acht nominaties waaronder die voor beste game. Grand Theft Auto IV kreeg één nominatie minder, Fable 2 kreeg er zes en Fallout 3 en Assassin's Creed moeten het doen met vijf nominaties. Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gaan wordt 10 maart bekend gemaakt.

Action & Adventure

Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity War/Activision
Dead Space - Electronic Arts/Electronic Arts
Fable II - Lionhead Studios/Microsoft Game Studios
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
Prince of Persia - Ubisoft Montreal/Ubisoft Entertainment
Tomb Raider: Underworld - Crystial Dynamics/Eidos

Artistic Achievement

Assassin’s Creed - Ubisoft Montreal/Ubisoft Entertainment
Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Dead Space - Electronic Arts/Electronic Arts
Gears of War 2 - Epic Games/Microsoft Games Studios
LittleBigPlanet - Media Molecule & XDev Studio Europe/Sony Computer Entertainment
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - Kojima Productions/Konami Digital Entertainment

Best Game:

Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Fable II - Lionhead Studios/Microsoft Game Studio
Fallout 3 - Bethesda Game Studio/Bethesda Softworks Europe
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
Rock Band - Harmonix Music Systems/MTV Games
Super Mario Galaxy - Nintendo/Nintendo

Casual

Boom Blox - Electronic Arts LA/Electronic Arts
Buzz! Quiz TV - Relentless Software & XDev Studio Europe/Sony Computer
Entertainment
Guitar Hero: World Tour - Neversoft/Activision
LittleBigPlanet - Media Molecule & XDev Studio Europe/Sony Computer Entertainment
SingStar Vol. 2 - SCE London Studio/Sony Computer Entertainment
Wii Fit - Nintendo/Nintendo

Gameplay

Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
Left 4 Dead - Valve/Valve
Mario Kart Wii - Nintendo/Nintendo
Rock Band - Harmonix Music System/MTV Games
Super Mario Galaxy - Nintendo/Nintendo

Handheld

Geometry Wars: Galaxies - Doublesix/Sierra
God of War: Chains of the Olympus - Ready at Dawn & SCE Santa Monica Studio/Sony Computer Entertainment
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - Nintendo/Nintendo
Patapon - Pyramid & SCE Japan Studio/Sony Computer Entertainment
Professor Layton and the Curious Village - Nintendo/Nintendo
Soul Bubbles - Mekensleep/Eidos

Multiplayer

Buzz! Quiz TV - Relentless Software& SCE XDev Studio Europe/Sony Computer Entertainment
Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Gears of War 2 - Epic Games/Microsoft Games Studios
Left 4 Dead - Valve/Valve
Mario Kart Wii - Nintendo/Nintendo
Rock Band - Harmonix Music System/MTV Games

Original Score

Assassin’s Creed - Ubisoft Montreal/Ubisoft Entertainment
Dead Space - Electronic Arts/Electronic Arts
Fable II - Lionhead Studios/Microsoft Game Studios
Fallout 3 - Bethesda Game Studio/Bethesda Softworks Europe
LittleBigPlanet - Media Molecule & XDev Studio Europe/Sony Computer Entertainment
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - Kojima Productions/Konami Digital Entertainment

Sports

FIFA 09 - EA Canada/Electronic Arts
Football Manager 2009 - Sports Interactive/SEGA
Motorstorm Pacific Rift - Evolution Studios/Sony Computer Entertainment
Pure - Black Rock Studios/Disney Interactive Studios
Race Driver: GRID - Codemasters Studios/Codemasters
Wii Fit - Nintendo/Nintendo

Strategy

Advance Wars: Dark Conflict - Nintendo/Nintendo
Command and Conquer: Red Alert 3 - EA Los Angeles/Electronic Arts
Ninjatown - Venan in conjunction with Casmere Productions &
Shawinamals/Southpeak Games
Sid Meier’s Civilization Revolution - Firaxis Games/2K Games
SOCOM: US Navy Seals Tactical Strike - Slant Six Games & SCE Foster City Studio/Sony Computer Entertainment
Viva Pinata: Pocket Paradise - Rare/THQ

Story and Character

Assassin’s Creed - Ubisoft Montreal/Ubisoft Entertainment
Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Fable II - Lionhead Studios/Microsoft Game Studios
Fallout 3 - Bethesda Game Studio/Bethesda Softworks Europe
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
Mass Effect - Bioware/Electronic Arts

Technical Achievement

Assassin’s Creed - Ubisoft Montreal/Ubisoft Entertainment
Fable II - Lionhead Studios/Microsoft Game Studios
Fallout 3 - Bethesda Game Studios/Bethesda Softworks Europe
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
LittleBigPlanet - Media Molecule & XDev Studio Europe/Sony Computer Europe
Spore - Electronic Arts Montreal/Electronic Arts

Use of Audio

Call of Duty 4: Modern Warfare - Infinity Ward/Activision
Dead Space - Electronic Arts/Electronic Arts
Gears of War 2 - Epic Games/Microsoft Games Studios
Grand Theft Auto IV - Rockstar North/Rockstar Games
LittleBigPlanet - Media Molecule & XDev Studio Europe/Sony Computer Entertainment
Super Mario Galaxy - Nintendo/Nintendo

BAFTA ones to watch Award

in association with Dare to Be Digital

Boro-Toro - DarkMatter Designs
Origamee - Blue Skies
VegeMe - Ctrl_D

Game Award of 2008

Op deze prijs kan gestemd worden door het publiek.

Call of Duty: Modern Warfare
Fallout 3
Gears of War 2
Grand Theft Auto IV
Guitar Hero World Tour
Left 4 Dead
LittleBigPlanet
Professor Layton and the Curious Village
Wii Fit
World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Een jaar celstraf voor 'kaping uit liefde'

De 38-jarige Dordtenaar die vorig jaar een valse melding deed van een vliegtuigkaping, heeft een jaar celstraf gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag bepaald.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank veroordeelde de man voor het misbruiken van het alarmnummer en het vrees aanjagen van de bemanningsleden. De rechters achten echter niet bewezen dat hij het vliegtuig tijdens de vlucht in gevaar heeft gebracht of een valse bommelding heeft gedaan.

Köksel K. belde in augustus de alarmcentrale 112 met de melding dat Al Qaida onderweg was naar Rotterdam Airport om een vliegtuig van Transavia te kapen. Met het telefoontje wilde hij voorkomen dat zijn minnares Hinda op vakantie zou gaan met haar vaste vriend Fatih.

De melding kwam binnen terwijl het toestel van Transavia op het punt stond te vertrekken naar Turkije. De marechaussee hield daarop de kist uren op Rotterdam Airport aan de grond met aan boord nog alle passagiers en bemanningsleden. Zij mochten 's avonds het vliegtuig verlaten en vertrokken rond middernacht alsnog naar Bodrum.

De man heeft bekend de melding te hebben gedaan. Volgens zijn advocaat, Arjéh Baumgarten, had zijn cliënt geen enkel terroristisch motief. Hij wilde voorkomen dat zijn minnares op vakantie zou gaan met haar vaste vriend en belde daarom naar 112. Baumgarten houdt rekening met de mogelijkheid dat er schadeclaims worden ingediend.

Doorzoekingen in het vliegtuig leverden geen wapens of explosieven op. Drie personen werden aangehouden. Een van hen ging diezelfde avond nog vrijuit omdat hij onschuldig bleek.

Een 29-jarige vrouw uit Dordrecht is de andere verdachte in de zaak. Zij werd eerder vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs is om haar langer vast te houden. Een 31-jarige Dordtenaar, de vaste vriend van de vrouw, is ook op vrije voeten, omdat hij niets met de vermeende kaping van doen had.


Een jaar celstraf voor kaping uit liefde'  (foto: DAG)

Amnesty: Hamas voert dodelijke campagne in Gaza

Tijdens en na de Israëlische aanval op de Gazastrook hebben Hamasstrijders en andere milities ook een dodelijke campagne gevoerd tegen inwoners van de kuststrook. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International vandaag op basis van eigen onderzoek in het verarmde en kapotgeschoten gebied.

De Palestijnse beweging schoot twintig mensen dood en ontvoerde, martelde en bedreigde tientallen critici en 'collaborateurs met Israël'. De meeste slachtoffers werden uit hun huizen gehaald en later gedumpt, dood of levend, in afgelegen gebieden, mortuaria of ziekenhuizen. Enkelen werden zelfs in het ziekenhuis doodgeschoten waar ze behandeld werden voor verwondingen.

Een onderzoeksteam van Amnesty sprak met verscheidene getuigen van het geweld. Volgens de organisatie zijn veel mensen te bang om te praten uit angst voor represailles. Amnesty roept de feitelijke Hamasregering op onmiddellijk te stoppen met de moorden en een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen.

Jarige stadstaat Vaticaan opent geheime archieven

De Status Civitatis Vaticanae (Staat van de Vaticaanstad) bestaat morgen tachtig jaar. De kerkelijke staat wijdt daaraan een tentoonstelling waarvoor de geheime archieven open zijn gegaan.

Zo wordt voor het eerst het originele exemplaar getoond van het Verdrag van Lateranen, dat op 11 februari 1929 werd getekend door de Italiaanse dictator Benito Mussolini en kardinaal Pietro Gasparri. Daardoor kreeg het Vaticaan voor het eerst sinds 1870 een onafhankelijke, soevereine staat terug. Het leger van het Koninkrijk Italië onder leiding van de legendarische vrijheidsheld Giuseppe Garibaldi had de pauselijke troepen op 20 september 1870 verslagen bij de slag van de Porta Pia. Italië lijfde Rome en de rest van de kerkelijke staat daarop in.

De staat Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld en het enige land dat minder dan een vierkante kilometer groot is. Het heeft amper duizend inwoners, met het hoogste percentage katholieken ter wereld: 100 procent. Het Vaticaan is het enige land zonder analfabeten en de laatste absolute monarchie van Europa: staatshoofd, regeringsleider, wetgever en opperste rechter is de paus. Tevens is hij opperbevelhebber van het oudste en kleinste leger ter wereld, de Zwitserse Garde (110 man). De stadstaat Vaticaan is het enige land waar Latijn een ambtelijke taal is.

In de tentoonstelling is de tafel te zien waarop Mussolini en Gasparri het "Verdrag tussen de Heilige Stoel en Italië" tekenden. Ook worden kaarten en foto's getoond van de infrastructuur van het Vaticaan, zoals het spoorwegstation en de musea.

Ook bezittingen van pausen zijn te zien, zoals de vergulde telefoon van Pius XI en zijn Citroën uit 1926, waarin de kerkvorst op een houten troon zat. De tentoonstelling is te zien tot 10 mei.

Pires: "Arsenal mist Engelse spelers"

De FA Cup in 2005 was de laatste grote prijs die Arsenal wist te winnen. Sindsdien grepen The Gunners overal naast wat betreft het zilverwerk.

Ex-speler Robert Pires heeft een duidelijke mening over de 'trofeeloze' jaren van de club uit Londen. "De club mist Engelse spelers", zegt de Franse middenvelder in The Sun.

Toen Pires het shirt van Arsenal droeg, vormden onder andere Martin Keown, Ashley Cole, Tony Adams en David Seaman het Engelse contigent spelers. "Er moet een mix zijn in de kleedkamer, die is er nu niet. Er zitten momenteel maar twee Engelsen", waarmee hij doelt op de jongelingen Theo Walcott (19) en Jack Wilshere (17). "Toen ik in 2000 kwam waren er veel Engelsen, daarom wonnen we ook veel prijzen."

Pires vertrok in de zomer van 2006 bij Arsenal. Het was een afscheid dat hem zwaar viel. "Tijdens de Champions League-finale in Parijs in 2006 werd ik voor de ogen van mijn familie geslachtofferd vanwege de rode kaart van keeper Jens Lehman. Arsenč Wenger 'vermoordde' me toen. Ik kon gewoon niet meer blijven en vertrok naar Villarreal", aldus de Fransman.

Dembélé: "Ik heb veel te danken aan Kluivert"

Half oktober raakte Moussa Dembélé geblesseerd aan zijn knie. De Belgische aanvaller is inmiddels weer helemaal terug, en hoe...

Even vreesde de international dat hij niet meer terug zou komen. "Ik heb toch getwijfeld of ik wel op het hoogste niveau zou terugkeren," zegt hij in de Gazet van Antwerpen. "Ik heb heel veel te danken aan Patrick Kluivert (stagiair bij AZ) en spitsentrainer Shota Arveladze. Met hen blijf ik geregeld na op trainingen. Dan werken we aan de details, die vaak het verschil maken."

Inmiddels heeft Dembélé weer een basisplaats bij de koploper van de Eredivisie. "Net op het moment dat ik weer inzetbaar was, viel Ari uit met een blessure. Zo kreeg ik snel weer een basisplaats in een vlot draaiende ploeg. Daar put je heel wat vertrouwen uit. Maar ik ben nog niet opnieuw op topniveau, hoor. Ook fysiek moet ik nog heel wat sterker worden."

Killzone 2-servers pas vanaf de 27ste online

De servers van de langverwacht PlayStation 3-exclusive zijn pas vanaf 27 februari online, dit heeft Sony bevestigd aan Eurogamer. De servers komen pas de 27ste online, omdat er de laatste paar weken steeds meer Killzone 2-exemplaren verschijnen op het internet voor de release. Het gaat vooral om promos die worden verkocht via winkels als ebay.

Promo-exemplaren zijn het volledige spel zonder de handleiding en/of doos en worden meestal voor release vrijgegeven aan mensen binnen de industrie.


Nederland kandidaat WK BMX in 2012

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie heeft eind vorige week zijn kandidatuur ingediend als organisator van het WK BMX in het olympisch jaar 2012.

Harjan van Dam, directeur van de KNWU: "Deze kandidatuur past goed in ons beleid voor wat betreft het organiseren van grote evenementen op regelmatige en constante basis op een professionele wijze."

De KNWU heeft samen met Eric Kersten van The Organizing Connection haar kandidatuur ingediend. Het bureau van Kersten was onder andere mede verantwoordelijk voor de Wereldkampionschappen Cyclo-cross in Sint-Michielsgestel (2000), Zeddam (2006) en Hoogerheide (2009) en was nauw betrokken bij het WK op de weg in Valkenburg (1998).

De KNWU en Kersten vonden in Rotterdam Topsport een gedroomde partner met als locatie sportpaleis Ahoy'. Hans Zoethoutmaar, adjunct-directeur van Rotterdam Topsport: "Toen we werden benaderd voor dit grote evenement waren we direct enthousiast. Dit WK past perfect in onze filosofie om de voorbereidingsstad te zijn voor de Olympische Spelen. Daarnaast hebben we al eerder naar volle tevredenheid met Eric samengewerkt tijdens de halve finale van het Davis Cup toernooi Nederland - Frankrijk in 2001."

Daar volgens de UCI het WK van 2005 in Parijs Bercy als de mooiste en beste ooit wordt beschouwd alsmede de ruime ervaring in organisatorische capaciteiten vertrouwd de Nederlandse delegatie erop dat samen met Ahoy' een ideale locatie is gevonden voor dit WK.

De andere kandidaten voor het WK zijn Auckland (Nieuw-Zeeland), Kopenhagen (Denemarken), Birmingham (Groot-Brittannië) en Heusden-Zolder (België). Medio juni 2009, na diverse locatiebezoeken, neemt de UCI een uiteindelijke beslissing.

Dmitrov verrassend door in Rotterdam

Grigor Dimitrov heeft voor een verrassing gezorgd op het ABN AMRO World Tennis Tournament door Tomas Berdych in drie sets te verslaan. De 17-jarige Bulgaar won met 4-6, 6-3 en 6-4 van de Tsjech.

Rotterdam was Dimitrov het tweede toernooi dat hij in de ATP-series speelde. Vorig jaar won hij de juniorentitels op Wimbledon en de US Open en op basis hiervan kreeg hij van Richard Krajicek een wildcard. De Bulgaar was vandaag in Ahoy op de beslissende momenten sterker dat Berdych, maar kreeg toch tien breakpunten tegen, maar wist hiervan negen weg te werken. In de tweede ronde neemt Dmitrov het op tegen de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Simone Bolelli.

Vlammen voor Vrijheid

Vlammen voor Vrijheid, zo heette het gala dat Amnesty International in Carré organiseerde ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze onafhankelijke organisatie die zich al jaren inzet voor afschaffing van de doodstraf komt op voor de mensenrechten zoals die bijvoorbeeld in landen als China stelselmatig worden geschonden, en neemt stelling tegen dictaturen.

Boom wil crossseizoen goed afsluiten

Lars Boom is van plan zijn cross seizoen goed af te sluiten. Boom die vanwege het griepvirus de afgelopen week niet deelnam aan de crossen in Maldegem, Hasselt, Lille en Hoogstraten.

"Alles rond mijn luchtwegen zat vast. Ik wil mijn lopende contracten graag nakomen en het seizoen met een goed gevoel afsluiten." Zei boom in de Gazet van Antwerpen. Gisteren heeft de ex-wereldkampioen weer voluit kunnen trainen. Zaterdag start Boom in Heerlen, zondag in de Superprestige van Vorselaar en een week later in de sluitingsprijs van Oostmalle voor de GvA-Trofee.

Armstrong volgend jaar in Qatar

Zevenvoudig winnaar van de Tour de France, Lance Armstrong neemt volgend jaar waarschijnlijk deel aan de ronde van Qatar. Dit heeft Armstrong persoonlijk gezegd tegen koersdirecteur Eddy Merckx.

"Ik heb Lance gisteren aan de telefoon gehad toen hij met mijn zoon Axel in een restaurant aan het dineren was. Hij heeft me gezegd dat hij volgend jaar naar Qatar komt. Als hij de Tour Down Under niet had gereden, was hij dit jaar al in Qatar aan de start verschenen." aldus Merckx.

Armstrong die vorige maand in Australië zijn comeback in het profpeloton maakte zal dus hoogstwaarschijnlijk ook volgend jaar te zien zijn. In de aankomende maanden zal Armstrong zich vooral voorbereiden op zijn debuut in de Ronde van Italië. De Giro d'Italia start op 9 mei in Venetië.

Lichaam van Nolf nog in Qatar
Het lichaam van de overleden Frederik Nolf is nog steeds in Qatar, de jonge renner die vorige week in zijn slaap overleed. Vanwege administratieve problemen bij de verzekeringsmaatschappij is het niet gelukt Nolf op zijn verjaardag naar huis te vliegen. Woensdag vindt de overbrenging wellicht plaats.

Racen door het open terrein in FUEL trailer

Codemasters brengt ons na DiRT en GRID wederom een race-game met vier letters, namelijk FUEL.

FUEL speelt zich af in een alternatief universum waar de aarde verneukt is door de effecten van de klimaatverandering. In dit desolate landschap wordt geracet, en wel op meer dan 14.400 vierkante kilometer aan land met meer dan 160.000 kilometer aan asfalt, onverharde wegen en paden.

In onderstaande trailer zijn in-game beelden van de game te zien, de game zelf ervaren kan in mei met een PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Internettende jeugd wapent zich tegen vreemden

Steeds meer jongeren proberen op het internet om vreemden buiten de deur te houden. Op populaire netwerksites als Hyves en Facebook heeft een overgrote meerderheid van de tieners (85 procent) de toegang tot persoonlijke gegevens beperkt.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het programma Digivaardig& Digibewust en TOP-X, het jongerenpanel van Eénvandaag.

Tieners zijn tegenwoordig massaal op de sociale netwerksites te vinden. In 2008 had 84 procent er een profiel, tegenover 66 procent in 2007. Op de sites doen zich volgens de onderzoekers echter ook problemen voor, zoals identiteitsdiefstal en het zonder toestemming plaatsen van foto's. Een op de negen tieners heeft er wel eens pijnlijke, onjuiste of discriminerende informatie over zichzelf zien staan.

Jongeren worden volgens de onderzoekers dan ook steeds huiveriger om persoonlijke gegevens te delen. Met name het e-mailadres wordt steeds vaker afgeschermd. Circa 44 procent van de tieners vermeldt geen achternaam.

Paul de Leeuw stopt met Ranking The Stars

Paul de Leeuw stopt met het presenteren van BNN-programma Ranking The Stars. De populaire presentator heeft het programma vier seizoenen lang gepresenteerd.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb er met ongelofelijk veel plezier aan gewerkt, maar na vier seizoenen is het voor mij genoeg geweest. Ik wil me nu weer concentreren op iets anders en dan met name op het produceren van programma's", zegt Paul de Leeuw.

BNN vindt het jammer dat De Leeuw stopt, en is op zoek naar een andere presentator voor het programma. "Het blijft een uniek format. Wij gaan kijken of en hoe we het op een andere manier gaan invullen", aldus tv-directeur Pim Castelijn.

In Ranking The Stars ranken tien bekende Nederlanders elkaar op diverse onderwerpen. BN'ers die mee hebben gedaan aan het programma zijn onder andere Jan Smit, Patty Brard, Danny de Munk en Sophie Hilbrand.

'Bosbranden straf voor abortus'

Volgens de vooraanstaande Australische geestelijke Danny Nalliah, voorman van de christelijke geloofsgemeenschap Catch The Fire, zijn de bosbranden die de Australische staat Victoria teisteren een straf van God. Dit liet Nalliah weten in een verklaring op de website van zijn geloofsgemeenschap.

Nalliah heeft naar eigen zeggen eind vorig jaar al een visioen gehad van de vlammenzee. 'In mijn droom zag ik overal vuur. Toen ik wakker werd praatte de geest van God tegen me. Hij zei dat hij Australië en in het bijzonder Victoria niet langer zou beschermen. Dit omdat het de slachting van ongeboren kinderen in de baarmoeder toestaat.'

De huidige vlammenzee die Australië al dagenlang in haar greep houdt heeft naar schatting aan meer dan 200 mensen het leven gekost. Het vuur heeft een gebied van ongeveer 330.000 hectare (zo groot als de provincie Friesland) in de as gelegd. Meer dan 750 huizen zijn verwoest.


'Bosbranden straf voor abortus'  (foto: DAG)

'Apotheken steeds meer in financiële problemen'

Apotheken komen steeds verder in financiële problemen. Hun inkomen daalt drastisch en banken weigeren hen steeds vaker kredieten te geven. Dat heeft voorzitter Jan Smits van de belangenorganisatie KNMP vandaag gezegd.

Volgens Smits is de apotheekketen Medsen, met 65 vestigingen en 750 medewerkers,één van de eerste slachtoffers. Het bedrijf verkeert in zwaar weer.

Volgens de KNMP komt dat voor een groot deel door het nieuwe overheidsbeleid. Het kabinet heeft bepaald dat van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste varianten mogen worden vergoed. Dat scheelt apotheken veel inkomsten.

Problemen opgelost in patch NFS Undercover

Need for Speed Undercover kent behoorlijk wat bugs en andere ergernissen, daarom is er vandaag een patch verschenen voor zowel de Xbox 360, PS3 en de PC versie van de game.

De patch lost de frame-rate problemen op. Ook zijn er een aantal bug fixes en wat toevoegingen. Zo is de moeilijkheidsgraad voor de die-hard Need for Speed spelers aangepast, om het uitdagend te houden.

De patch wordt automatisch gedownload zodra je de game opstart voor je Xbox 360 of PS3. Klik HIER om de patch voor de PC te downloaden. Op het moment van schrijven zijn er helaas nergens exacte patch-notes te vinden.


Nu weer uitdagend.....

Maak je eigen avontuur in Spore: Galactic Adventures

EA komt in maart met een nieuwe uitbreiding voor Spore, namelijk Galactic Adventures. Zoals de naam wel doet vermoeden zul je in deze uitbreiding op avontuur gaan door heel het universum met de door jou gemaakte wezens. Niet alleen dat, het zal ook mogelijk zijn om met een simpele editor je eigen avonturen te maken en deze te delen met de hele wereld.

Meer informatie over de uitbreiding is te vinden in onderstaand filmpje, die voor onze Franse lezers ook is ondertiteld in die prachtige taal. Daaronder zijn weer enkele screenshots van de uitbreiding te vinden. Spore: Galactic Adventures wordt 20 maart verwacht op de PC.Kalender Dutch Power Pack gewijzigd

Afgelopen week presenteerde het Dutch Power Pack de kalender voor het komende raceseizoen. Echter, door het ontbreken van een sponsor is de organisatie achter het Dutch Power Pack genoodzaakt om de kalender aan te passen.

Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort legt uit: "Ook sponsoren merken het effect van de wereldwijde financiële crisis. Zo is er geen sponsor voor het Dutch Power Pack Festival op Circuit Zolder gevonden, wat ons maant to financiële voorzichtigheid. Het evenement op Circuit Zolder brengt voor de organisatie een hoog kostenpatroon met zich mee. In de huidige financiële situatie kan geen kostendekkende begroting worden opgesteld. Direct gevolg is dat wij een budgettaire 'pas op de plaats' dienen te maken en daardoor dit jaar niet op Circuit Zolder zullen rijden."

Met het annuleren van het evenement op Circuit Zolder is ruimte ontstaan op de kalender. "Het evenement wat oorspronkelijk in België plaats zou vinden, zal nu op Circuit Park Zandvoort worden georganiseerd. Wij proberen de oorspronkelijke datum van 8 en 9 augustus aan te houden. De definitieve datum zullen wij in een later stadium bekend maken", aldus Weijers.

De racekalender telt met het vervangende evenement op Circuit Park Zandvoort nog steeds zeven meetings. Het Dutch Power Pack seizoen start op 11 en 13 april met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Na de Profile Tyrecenter Pinksterraces (31 mei en 1 juni) treffen de meeste DPP-series elkaar tijdens de Masters of Formula 3 in het weekend van 12 tot en met 14 juni. Vervolgens komt het Dutch Power Pack in actie op TT-Circuit Assen in het weekend van 4 en 5 juli, om vervolgens in augustus terug te keren naar Circuit Park Zandvoort voor het extra evenement. Het seizoen wordt afgesloten met de Wijzonol Trophy (5 en 6 september) en de Formido Finaleraces (10 en 11 oktober).

Kalender Dutch Power Pack

DatumCircuit
11-13 AprilCircuit Park Zandvoort
30 Mei - 1 JuniCircuit Park Zandvoort
12-14 JuniCircuit Park Zandvoort
4-5 JuliTT-Circuit Assen
n.n.b. AugustusCircuit Park Zandvoort
5-6 SeptemberCircuit Park Zandvoort
10-11 OktoberCircuit Park Zandvoort

[Upd] Hiddink in gesprek met Chelsea

Na het ontslag van de Braziliaan Felipe Scolari is de Londense voetbalclub Chelsea hard op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Frank Rijkaard valt steeds nadrukkelijker.

Rijkaard zit nog steeds zonder club na zijn periode bij Barcelona. Alhoewel Rijkaard zelf altijd heeft aangegeven een sabbatical van een jaar te willen nemen, staat hij volgens zijn zaakwaarnemer niet negatief ten opzichte van een Engels avontuur.

"Hij is vanzelfsprekend een groot fan van het spelletje en de Premier League in het bijzonder", aldus zijn zaakwaarnemer Perry Overeem aan Sky Sports. "Hij is geďnteresseerd in de job, maar alles hangt af van de voorwaarden en de plannen van de club. Rijkaard wil enkel een rol voor lange termijn, niet zomaar iets voor anderhalf seizoen."

Er gaan echter nog meer namen rond, onder andere van de Nederlandse coach Guus Hiddink. Maar de bondscoach van Rusland heeft al aangegeven hier geen interesse in te hebben. Behalve de Premier League, is de club ook nog actief in de Champions League en de FA Cup. De clubleiding zal dus snel een andere coach aan willen stellen.

Update:
Rijkaard's zaakwaarnemer Perry Overeem meldt tegenover de BBC dat indien Chelsea serieuze interesse heeft in Rijkaard's diensten, dat hij pas volgend seizoen beschikbaar is. Rijkaard is van plan zijn jaar lange sabbatical af te maken.

Update 2:
Guus Hiddink is momenteel in gesprek met Chelsea om het seizoen af te maken als trainer van de Londense club. De Achterhoeker wil wel de wedstrijden van Rusland blijven coachen.

Australische politie jaagt op brandstichters

De Australische politie is bezig met een klopjacht op brandstichters, die verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van de vuurzee die tot nu toe aan zeker 173 mensen het leven heeft gekost. De vandaag gelanceerde Operatie Phoenix is de grootste klopjacht op brandstichters ooit in Australië.

"Deze mensen zijn terroristen en moeten behandeld worden als terroristen", aldus premier Mike Rann van de deelstaat Zuid-Australië. Ambtgenoot John Brumby van de zwaargetroffen deelstaat Victoria zei dat de brandstichters voor moord of doodslag terecht moeten staan.

Al dagenlang wordt het zuidoosten van het land geteisterd door brandhaarden, die een gebied van ongeveer 330.000 hectare (een gebied zo groot als de provincie Friesland) in de as hebben gelegd. Meer dan 750 huizen zijn verwoest. Ongeveer 25 branden woeden nog steeds.

De deelstaat Victoria is een onderzoek gestart naar de bosbranden en bekijkt onder meer de veiligheidsrichtlijnen. De 'gouden regel' om een bosbrand in Australië te overleven is: ruim op tijd evacueren of thuisblijven en je verweren. Volgens experts is die regel de slachtoffers juist fataal geworden, omdat het vuur veel heviger was dan verwacht. Veel mensen probeerden op het laatste moment alsnog te vluchten voor het verwoestende vuur dat in razend tempo bomen, huizen en mensen opslokte.

'Agent' eist schadevergoeding van Village People

Zanger Victor Willis daagt de discoband Village People voor de rechter. Willis trad in de jaren zeventig in politie-uniform op met de groep en stelt dat de jongste incarnatie van de discoband onrechtmatig een lookalike van hem op het podium heeft gezet.

Dat meldde de Amerikaanse krant Orlando Sentinel vandaag. Ook zou zijn stemgeluid zonder toestemmming zijn gebruikt. De ex-zanger wil naast een verbod op het gebruik van zijn stem en uiterlijk nu ook geld zien van de Village People. Hij eist minimaal een miljoen dollar.

Willis was de oorspronkelijke 'politieman' van de Village People en schreef mee aan de grootste hits van de band, zoals YMCA en Macho Man. Hij werd in 2008 veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf wegens drugs- en wapenbezit.

Actie voor hartgezondheid kinderen van start

Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, begint vandaag met een campagne waarin de hartgezondheid van kinderen centraal staat.

Volgens de Hartstichting brengen steeds meer kinderen en jongeren hun hart in gevaar met ongezonde leefgewoontes. Op latere leeftijd kan dat hart- en vaatziekten veroorzaken.

Donderdag brengen jongeren in diverse steden op straat serenades om aandacht te vragen voor Jump. Het aantal kinderen met overgewicht neemt de laatste jaren flink toe. Op dit moment heeft een op de zes kinderen overgewicht. Uit onderzoek bleek onlangs dat 83 procent van de jongeren denkt dat ze gezond leven, terwijl 47 procent zich ongezond gedraagt. Volgens de Hartstichting zal er een nieuwe generatie komen die eerder dan hun ouders hart- en vaatziekten krijgt.

Brandweer ontevreden over digitale portofoons

Een aantal brandweerkorpsen heeft problemen met hun digitale portofoons omdat de boodschappen tussen de brandweerlieden niet aankomen. Sommige korpsen hebben hun digitale portofoons weer ingeruild voor analoge. Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Rampenbestrijding (NVBR) bevestigde vandaag een bericht hierover in het Nederlands Dagblad.

De NVBR heeft een brief gestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin wordt gevraagd om een grondig onderzoek naar de problemen en om te komen met oplossingen. De problemen doen zich vooral voor in de communicatie binnen gebouwen. Daarom maken brandweerlieden daar gebruik van analoge portofoons. De NVBR pleit er opnieuw voor dat het ook binnenshuis mogelijk moet zijn met C2000 te communiceren en inventariseert daarom in alle veiligheidsregio's de problemen.

Het digitale communicatienetwerk C2000 werd in 2005 in gebruik genomen. Met dat systeem kunnen brandweer, politie en ambulancediensten onderling met elkaar communiceren.

Polen kritisch over dubbelfunctie Beenhakker

Grzegorz Lato, voorzitter van de Poolse voetbalbond, heeft laten weten dat hij negatief tegenover een dubbelfunctie van bondscoach Leo Beenhakker staat. In Polen is een storm van kritiek losgebarsten over de mogelijke functie van Beenhakker bij Feyenoord.

De Nederlander liet onlangs doorschemeren dat hij naast zijn functie bij de Poolse voetbalbond ook bij Feyenoord als technisch directeur aan de slag wil. Lato zal zich dinsdag in het Poolse trainingskamp in Portugal melden om met Beenhakker te praten over de situatie.

Tegenover de Telegraaf bevestigde Beenhakker maandag zijn wens een dubbelfunctie te willen uitvoeren. "We zijn in gesprek om te kijken of we een en ander kunnen combineren. Ik wil die gesprekken niet verstoren door er te veel over uit te wijden", aldus Don Leo.

De Poolse media kregen eerder te horen dat Beenhakker drie weken geleden door Feyenoord is benaderd om interim-trainer te worden. Nadat hij dit weigerde, kwamen de Rotterdammers terug met een andere vraag.

"Tien dagen geleden hebben ze me opnieuw om hulp gevraagd. Zonder contract, geld en functie. Ik zou alleen spelers bekijken, adviezen geven, wat doen om het team te verbeteren en meewerken aan het opbouwen van het team voor het nieuwe seizoen", legt Beenhakker uit.

"De prioriteit ligt bij mijn baan bij de Poolse bond, maar in de maanden april en mei, als de nationale ploeg niet speelt, zou ik voor Feyenoord kunnen werken."

Rusland wil Mueller als schaatscoach

Bondscoach van het Noorse schaatsen Peter Mueller heeft naar eigen zeggen een aanbod van de Russische bond ontvangen. Volgens de Noorse krant VG wil Rusland de Amerikaan ongeveer 800.000 euro per jaar betalen als hij een contract tekent tot en met de Winterspelen van Sochi in 2014.

Mueller moet Vadim Sajoetin gaan vervangen die op een zijspoor is gezet wegens de tegenvallende resultaten. De prestaties van Ivan Skobrev en Yevgeni Lalenkov vallen tegen, maar er lijkt een nieuwe lichting goede schaatsers aan te komen.

De Amerikaanse coach wil echter ook na 2010 in Noorwegen met Hĺvard Břkko blijven werken. Hij kan in Noorwegen een contract tekenen dat hem 200.000 euro per jaar oplevert. De Noorse schaatsbond en Mueller praten er na het seizoen verder over.

Aantal online-vacatures loopt terug

In januari is het aantal vacatures op internet in alle sectoren en in alle provincies gedaald. Dat blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index van vacaturesite Monsterboard.nl, die afgelopen maand op het laagste punt in drie jaar belandde.

"Veel bedrijven verkleinen het aantal tijdelijke krachten en flexwerkers, wat leidt tot een daling van het aantal vacatures”, aldus Diana Krieger, directeur van Monsterboard.nl. Gezien de verwachting dat de Nederlandse economie zal krimpen in 2009, is het volgens haar niet verrassend dat het Nederlandse bedrijfsleven terughoudend is met het aantrekken van personeel. "Tot een aanzienlijke daling van de werkgelegenheid heeft het echter nog niet geleid."

Ook in december was het aantal vacatures op internet al in alle sectoren en provincies gedaald. In januari daalde het aantal online vacatures het hardst in de sector transport en logistiek, en het minst in de agrarische sector. Vooral in Groningen stonden minder vacatures op het internet, in Flevoland was de daling relatief het kleinst. In Europees opzicht was de daling in België het kleinst en in Duitsland het grootst.

De Nederlandse index belandde in januari 24 punten lager op 123 punten. Dat is 35 procent lager dan een jaar eerder.

Verkleedpartijtje eindigt met politie-inval

Leuk plan voor een feestje natuurlijk, zo'n cowboythema. Zorg alleen wel dat je niet met al te realistische kostuums op de proppen komt, want daar kunnen de buren wel eens nerveus van worden.

Roy en Val Worthington uit Castle Donington, Engeland, kunnen hier over meepraten. Zij kregen de schrik van hun leven toen de politie met groot materiaal uitrukte nadat een nerveuze buurman het alarmnummer had gebeld omdat hij vermoedde dat er een groep gewapende mannen in de lokale kroeg stond. Het bleken echter als cowboys verklede feestgangers met klappertjespistolen.

'Wij nemen telefoontjes over mogelijk wapenbezit altijd zeer serieus', verklaarde de poltie later. Direct nadat het alarmnummer was gebeld werden drie politiewagens en een helikopter naar het feestje gestuurd. Roy Worthington, de organisator van het partijtje, vond dat nogal overdreven. 'Kun je je voorstellen wat dit de politie allemaal gekost heeft? We hadden de politie in november ingeseind over het feest. Daarna heb ik er nooit meer bij stil gestaan dat we mensen schrik aan zouden kunnen jagen met ons cowboythema.'

De politie wilde niet ingaan op de kosten van de operatie.

[NBA] Bobcats profiteren van nieuwe speler

De Charlotte Bobcats hebben een nieuw record neergezet in de NBA. Dit seizoen hebben maar liefst 22 spelers het shirt van de club uit Charlotte gedragen. Het team heeft zodanig veel trades gedaan dat het een record is in de NBA.

De nieuwe aanwinst is de small/power foward Vladimir Radmanovic. De Serviër is in ruil voor Adam Morrison en Shannon Brown naar Charlotte gekomen. De Bobcats wonnen thuis van de Los Angeles Clippers met 94-73. Radmanovic mocht op de bank beginnen maar kwam in bijna dertig minuten speeltijd tot dertien punten en vier rebounds. Topscorer aan de kant van de Bobcats was Emeka Okafor met negentien punten en zestien rebounds. Boris Diaw was goed voor vijftien punten terwijl DJ Augustin er zeventien in schoot.

Bij de Clippers was Baron Davis weer eens van de partij maar zeer teleurstellend. De guard kwam slechts tot drie punten en acht assists. Chris Kaman wordt nog gemist bij de Clippers wat vooral te merken was aan het defensieve spel. Zach Randolph was goed voor twintig punten terwijl Eric Gordan er zeventien maakte.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Charlotte BobcatsLos Angeles Clippers94-73
Milwaukee BucksHouston Rockets124-112
Memphis GrizzliesNew Orleans Hornets85-80
Philadelphia 76ers Phoenix Suns108-91

Man probeert miljoen euro te smokkelen

Een 22-jarige man uit Mexico is vandaag door de mand gevallen op Schiphol. De man probeerde een miljoen euro het land uit te smokkelen.

Hij had de biljetten van 500 euro verstopt in een dubbele bodem van een rolkoffer. De marechaussee spreekt van een recordvangst.

De zaak kwam aan het licht toen de Mexicaan, samen met een 29-jarige Colombiaan wilden inchecken voor hun vlucht naar Mexico. Ze zijn aangehouden op verdenking van witwassen, waarbij de Colombiaan waarschijnlijk een leidende rol heeft gehad.

Slechte jeugd reden voor achtling

De Amerikaanse Nadya Suleman, die op 26 januari een achtling baarde, heeft gisteren tegen NBC News gezegd dat haar slechte jeugd de reden was om een groot gezin te stichten. Haar moeder noemde haar dochter in een interview op een website 'geobsedeerd door kinderen'.

De werkloze Suleman, moeder van in totaal veertien kinderen, staat sinds de geboorte van haar achtling onder kritiek. Volgens de nieuwszender Fox News kost de geboorte de belastingbetaler alleen aan ziekenhuiskosten al meer dan 1 miljoen dollar (780.000 euro). Nadya, die nog bij haar ouders woont, zou voedselbonnen en extra financiële hulp voor drie gehandicapte kinderen ontvangen. De achtling zou een nieuwe 'melkkoe' zijn, iets wat Nadya ontkent.

De oorzaak van alle kritiek is het feit dat Nadya Suleman een woordvoerster heeft ingehuurd. Nadya zou in totaal al meer dan twee miljoen dollar (1,55 miljoen euro) voor haar verhaal zijn geboden. Oprah Winfrey wil haar dolgraag in haar talkshow. Volgens haar woordvoerster is Nadya Suleman de meest gevraagde moeder ter wereld.

'Dalai Lama' van Twitter geweerd

Microblogwebsite Twitter heeft een account dat naar eigen zeggen aan de Dalai Lama toebehoorde tijdelijk van haar website verwijderd. Het Twitter-account van 'zijne heiligheid' verzamelde maar liefst 20.000 aanhangers in 48 uur, maar bleek bij inspectie niet aan de echte Dalai Lama gelieerd.

Inmiddels is de blog weer online, met de mededeling dat deze niet aan de echte Dalai Lama toebehoort. De blog verklaarde dat 'zijne heiligheid had besloten toegankelijker te willen zijn voor de volgende generatie', en dat de Dalai Lama 'nu net zo nieuwsgierig was naar nieuwe technologie als tijdens zijn voorgaande veertien levens'.

Het gebeurt niet vaak dat Twitter een account verwijdert, maar de laatste tijd heeft de blogsite vaker te maken met inbraak en diefstal van identiteit. Recentelijk werden de accounts van onder meer Britney Spears en Barack Obama gehackt.  Ook kwam een Amerikaans congreslid onder vuur te liggen nadat hij op zijn Twitter-account had gemeld dat hij op een geheime reis was naar Irak.

Het namaakaccount van de Dalai Lama is overigens niet de enige discutabele religieuze Twitter op de blogsite. De Twitter van God heeft bijvoorbeeld ook al bijna zesduizend leden.


'Dalai Lama' van Twitter geweerd  (foto: DAG)

Trailer laat hoop van de gameplay van Sacred 2 zien

De Amerikaanse publisher CDV heeft een trailer vrijgegeven waarin we een hoop van de gameplay van Sacred 2: Fallen Angel te zien krijgen, zoals het op de Xbox 360 eruit zal komen te zien. De game zal daarnaast ook nog op de PlayStation 3 verschijnen. Beide versies zullen niet voor april in de winkels liggen.

Sacred 2: Fallen Angel is een action-RPG die je meeneemt naar de magische wereld Ancaria. Deze enorme wereld bevat honderden kerkers, verraderlijke vijanden en uitdagende puzzels. De vijanden zullen naarmate je beter wordt zich aanpassen op je speelniveau en je zodoende blijven uitdagen gedurende de campagne. Of je nu offline of online speelt.

Seizoen voorbij voor Edwin de Graaf

Het seizoen van Edwin de Graaf is nu al voorbij. De middenvelder van NAC Breda heeft een scheurtje in zijn enkel en wordt hier woensdag aan geopereerd.

In juni werd De Graaf ook al aan dezelfde enkel geholpen. Hoe lang de speler van NAC moet revalideren is nog niet bekend, maar het is voor de speler wel duidelijk dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Beter nieuws is er voor Rob Penders. De aanvoerder van de Parel van het Zuiden is volledig hersteld van een hamstringblessure en kan zaterdag meespelen tegen Roda JC.

Rihanna mishandeld door Chris Brown

R&B-artiest Chris Brown heeft zichzelf zondagavond (lokale tijd) aangegeven bij de politie in Los Angeles. Dat heeft een woordvoerder van de polItie verklaard tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. De partner van zangeres Rihanna wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Nadat de zanger 50.000 dollar borg betaalde, kwam hij weer op vrije voeten.

Volgens de politie kreeg Brown ruzie met de vrouw terwijl ze in een auto zaten. Nadat ze waren uitgestapt kwam het tot een handgemeen en raakte de vrouw gewond. Ze zou de zanger hebben aangewezen als de dader.

Zowel Brown als Rihanna zou optreden op de uitreiking van de prestigieuze Grammy Awards, maar zondagavond werd bekend dat de zangeres verstek liet gaan. Brown moet naar alle waarschijnlijkheid op 5 maart voor de rechter verschijnen. 


'Rihanna mishandeld door Chris Brown'  (foto: DAG)

Red Bull Racing werkt samen met Total

Red Bull Racing werkt vanaf dit seizoen samen met olie- en brandstofleverancier Total. Het Franse bedrijf werkt al samen met Renault dat de motoren aan het Engelse team levert. Hierdoor is een samenwerking tussen Total en Red Bull aantrekkelijk.

Red Bull teambaar Christian Horner is blij met de komst van het Franse bedrijf. "We zijn erg blij dat we Total bij Red Bull Racing kunnen verwelkomen. Total zal een grote bijdrage leveren aan onze technische prestaties. Door de nieuwe reglementen moeten motoren langer meegaan en ook hebben we te maken met de invoering van KERS. Goede smeermiddelen kunnen dus een belangrijke rol spelen bij de betrouwbaarheid van de auto."

"Aangezien we nauw samenwerken met onze motorenpartner Renault kunnen de juiste brandstoffen en smeermiddelen ook een erg positief effect hebben op de kracht van de motor en het benzineverbruik", zei de Britse teambaas die een overwinning voor zijn team wil zien.

TV: Private Practice

Dat spin-off's toch een succesvol bestaan lijken te kunnen hebben, wie had dat nou verwacht? Buffy's Angel was een overlever (111 afleveringen), vriend Joey hield het 47 afleveringen lang vol, Frasier (263 afleveringen) had bijna een langere adem dan zijn Cheers-collega's (270) en Xena (134 episodes) kon de wereld prima redden zonder Hercules. De flops zijn natuurlijk talrijker, zoals het afzichtelijke Booker dat na 21 Jump Street het licht zag en talloze eendagsvliegen die na slechts enkele afleveringen van de buis werden gehaald of alleen een pilot beleefden. De populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy brengt nu Private Practice voort. Een reeks rondom Dr. Addison Montgomery en ja, dat is die akelige vrouw van McDreamy.

Pornoster wil senator worden

De 29-jarige pornoactrice Stormy Daniels is hard op weg om de nieuwe senator te worden van Louisiana. Ze zou vanaf volgend jaar de plaats over willen nemen van de republikein David Vitter.

Die zal hoogstwaarschijnlijk in 2010 vertrekken, nadat twee jaar geleden bekend werd dat zijn telefoonnummer op een lijst van een dure escortservice stond. Naar eigen zeggen heeft zijn vrouw hem hiervoor vergeven.

Stormy gaat er voor de volle honderd procent voor; haar achterban is inmiddels een campagne gestart om de rondborstige blondine in de Amerikaanse Senaat te krijgen. "In 2010 krijgen we de kans om iemand te kiezen waar we trots op zijn, iemand die de strijd aangaat met het status quo", staat op haar site.

Ook rugnummer 88 ligt onder vuur

In Duitsland werd het Karlsruher SC verdediger Dino Drpic verboden om met nummer 69 te spelen, in België ligt nu nummer 88 onder vuur. Schrijver Herman Brusselmans vindt het nummer 'fascistisch'. De Hongaarse voetballer Daniel Tözser speelt bij Racing Club Genk met het nummer.

Nummer 88 zou volgens Brusselmans in Het Laatste Nieuws verwijzen naar de achtste letter uit het alfabet en zodoende staan voor HH. Bij Genk waren ze niet op de hoogte van de betekenis van de letters. "We waren niet op de hoogte van de symboliek. Als Brusselmans gelijk heeft, gaan we dat veranderen," aldus Genk-woordvoerder Jos Vaessen tegen de VRT.

Tözser is zich ondertussen van geen kwaad bewust. "Het nummer heeft geen speciale betekenis. Toen ik naar Galatasaray trok, vroeg ik mijn moeder met welk nummer ik moest spelen. Het werd 88 omdat mijn andere voorkeur al ingepalmd was. Ik draag het al jaren."

Chinese staats-tv veroorzaakte brand

Een illegale vuurwerkshow van de Chinese staatsomroep CCTV is de oorzaak van de brand die een naastgelegen gebouw in Peking gisteren verwoestte. Dat hebben de autoriteiten in de Chinese hoofdstad vandaag gezegd.

Een woordvoerder van de plaatselijke brandbestrijding liet aan staatspersbureau Xinhua weten dat CCTV een professioneel vuurwerkbedrijf had ingehuurd om zwaar vuurwerk af te steken. Daarvoor was echter geen vergunning aangevraagd. Agenten zouden tevergeefs hebben geprobeerd in te grijpen. Zijn woorden werden bevestigd door een zegsman van het gemeentebestuur van Peking.

In een verklaring op zijn website bood CCTV zijn excuses aan voor de brand. "Het doet erg pijn dat door de brand een van de nationale schatten verloren is gegaan."

Het getroffen gebouw zou over een paar maanden worden opgeleverd. Het aangrenzende hoofdkantoor van CCTV bleef gespaard. Beide gebouwen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Wii Fit nadert succes Pokémon Yellow in Engeland


Aan het succes van Wii Fit lijkt maar geen einde te komen. Door een kleine verkoopdaling van slechts 2% blijft de game onvermoeid aan de top van de Engelse verkooplijst staan. Doordat FIFA 09 wat minder verloor dan Call of Duty: World at War, respectievelijk 12% en 20%, neemt die game de tweede plaats over. Daardoor zakt Call of Duty voor het eerst in de dertien weken sinds de launch van de game uit de top-2.

Door de goede prestaties van Wii Fit komt het succes dat Pokémon Yellow behaalde in zicht. Die game wist elf weken in totaal de eerste plek te bezetten, Wii Fit staat momenteel op acht en is daarmee wel Pokémon Gold voorbij, die maar tot zeven kwam.Lippi kan record breken

Marcello Lippi kan als bondscoach van Italië een wereldrecord breken. Mochten de Azzuri dinsdag tegen Brazilië zonder nederlaag blijven, dan is de succescoach 32 duels zonder nederlaag.

Het record staat nu met 31 duels nog op naam van de de oud-coach van de Spanjaarden Javier Clemente, de voormalig Argentijnse bondscoach Alfio Basile en Lippi. Tegen Brazilië in het Emirates-stadion in Engeland kan Lippi dat record breken. Makkelijk zal dat niet worden, want van de twaalf onderlinge ontmoetingen wisten beide teams er vijf te winnen.

Unlock extra's in Killzone 2 door intel te verzamelen

De meeste games gebruiken alleen maar Trophies of achievements, maar in Killzone 2 gaat het een stuk verder. Zodra je stukjes 'intel' vindt in de game kun je deze unlocken door naar de website van Killzone 2 gaan. Denk maar aan aan printbare posters, artwork en informatie van Hellghast soldaten. Killzone.com belooft daarnaast heel wat support te leveren na de lauch van de game.

After you've uncovered a piece of Helghast intel in Killzone 2's single player campaign, you can connect to Killzone.com to claim a special reward. These unlockable rewards come in various shapes and sizes; some are simply printable versions of the propaganda posters you see in-game, others contain details on the wildlife of the Maelstra Barrens or pages from a Helghast soldier's secret journal.

Een leuke voorbeeld van een reward is het onderstaande plaatje van een transport platform. Deze kun je uitprinten en in elkaar zetten.Mass Effect krijgt binnenkort nieuwe DLC

Op de New York Comic Con kwam er tijdens een interview met Bioware-medewerker Jay Watamaniuk wat interessante informatie bovendrijven. Tijdens een gesprek over de PC-patch meldde hij namelijk dat er nieuwe DLC in ontwikkeling is die binnen enkele maanden moet gaan verschijnen. Hoe lang het exact gaat duren is nog onbekend, maar waarschijnlijk zal het rond april/mei beschikbaar worden. Een goede mogelijkheid voor de fans om zoet te blijven tot deel 2 op de markt komt eind dit jaar, begin volgend jaar.


Gaan we verder met de Batarians?

'Been wil niet verder met routiniers Feyenoord'

Het Feyenoord van volgend seizoen zou er wel eens heel anders kunnen komen uit te zien dan de huidige selectie. Voetbal International meldt dat de nieuwe trainer Mario Been in zijn plannen geen plaats meer heeft voor enkele routiniers.

Been zou volgens VI zijn beleid voor volgend seizoen al hebben gepresenteerd. De huidige trainer van NEC ziet in die plannen geen rol weggelegd voor doelman Henk Timmer. Ook de posities van Tim de Cler, Kevin Hofland en Roy Makaay staan ter discussie.

De plannen van Been kunnen niet los worden gezien van de op handen zijnde overname die Feyenoord te wachten staat. Een groep investeerders zal binnenkort met de clubleiding een gesprek aangaan met als doel een meerderheid van de aandelen van de club in bezit te krijgen.

De investeringsgroep, die ook de selectie van Feyenoord wil gaan versterken voor volgend seizoen, wil in eerste instantie zestig miljoen euro investeren met een uitloop naar een groter bedrag.

'Koeman en Rutten belangrijkste kandidaten PSV'

De Telegraaf meldt dat de werkloze Ronald Koeman en Schalke 04-coach Fred Rutten de belangrijkste kandidaten zijn om de nieuwe trainer van PSV te worden. Sinds het vertrek van Huub Stevens neemt Dwight Lodeweges de honneurs waar in Eindhoven.

Rutten weigerde vorig seizoen nog een aanbod van PSV om de naar Valencia vertrokken Koeman op te volgen. Uiteindelijk verruilde Rutten FC Twente voor Schalke 04, maar bij die Königsblauen maakt hij een moeilijk seizoen door. Door de teleurstellende resultaten is de druk op de trainer erg groot. Een vrijwillig vertrek van Rutten, die bij Schalke 04 nog een contract heeft tot medio 2010, zou er echter niet inzitten.

Koeman besloot tijdens vorig seizoen PSV te verlaten voor het Spaanse Valencia. Zijn avontuur in de sinaasappelstad werd echter een grote mislukking. In het seizoen 2006-2007 greep Koeman op sensationele wijze de landstitel met PSV.

Inenting tegen baarmoederhalskanker van start

Meiden tussen de dertien en zestien jaar oud kunnen zich vanaf begin maart gratis laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Zij krijgen hiervoor automatisch een uitnodiging thuisgestuurd.

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 vrouwen baarmoederhalskanker waarvan er 200 overlijden. Deze vorm van kanker kan je krijgen na een infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. Meer dan 80% van de mensen die seks hebben raakt tijdens z’n leven, via vrijen, besmet met dit virus zonder dat te merken. Hierbij is huid op huidcontact in de schaamstreek al genoeg. Meestal ruimt het lichaam het virus vanzelf weer op maar bij sommige vrouwen blijft het langer zitten en kan baarmoederhalskanker ontstaan. De ziekte ontwikkelt zich meestal erg langzaam: na een infectie met HPV duurt het meestal 15 jaar of langer voordat baarmoederhalskanker ontstaat.

De inenting met het vaccin dat, uit drie prikken bestaat, verkleint de kans aanzienlijk dat je besmet raakt met de twee vormen van HPV die het meeste voorkomen. (HP16 en 18) Samen veroorzaken deze twee typen 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker. De vaccinatie voorkomt echter niet helemaal dat je besmet kan raken met het virus. Wel is de persoon die de vaccinatie krijgt minimaal zes jaar beschermd tegen het virus. 

Gezien de enorme gezondheidswinst voor vrouwen besloot het ministerie van VWS eind vorig jaar de prik tegen baarmoederhalskanker per 2009 op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Binnen dit landelijke programma van de overheid krijgen kinderen prikken tegen een aantal infectieziekten, zoals rodehond, polio en mazelen.

Inenten heeft het meest zin bij meisjes die nog geen seks hebben gehad en dus het virus nog niet kunnen hebben. Daarom is ervoor gekozen voortaan meisjes van twaalf jaar in te enten. Omdat uit onderzoek is gebleken dat deze groep meiden relatief gezien nog niet begonnen is met seks. Om zoveel mogelijk meiden te laten profiteren van het effectieve vaccin vindt een inhaalcampagne plaats voor de 13- tot en met 16-jarigen. Meiden die in 1993, 1994, 1995 en 1996 geboren zijn kunnen zich vanaf begin maart gratis laten inenten. Zij krijgen hiervoor automatisch vanaf februari een uitnodiging. Hierna zijn meisjes vanaf 12 jaar aan de beurt.

 


 

Meer bedrijven failliet

Het aantal bedrijfsfaillissementen is in 2008 met bijna 7 procent gestegen. Vooral in de laatste twee maanden van het jaar, toen de financiële crisis hard toesloeg, gingen veel meer ondernemingen failliet. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

In totaal gingen 3824 bedrijven en instellingen kopje onder tegen 3589 in 2007. Vooral in het goederenvervoer werden veel meer faillissementen uitgesproken.

CD: Dan Auerbach - Keep It Hid

Mannen met baarden kwamen vorig jaar volop in de belangstelling in de muzikale wereld. Fleet Foxes en Bon Iver waren wel de meest gehulde van 2008, maar ook Dan Auerbach kwam niet onverdienstelijk uit de bus. "Wie?", zal je misschien zeggen. Dan Auerbach is de helft van het duo The Black Keys, dat steeds meer bekendheid aan het vergaren is, simpelweg omdat ze steengoede albums blijven afleveren. Dan Auerbach heeft tevens een baard om U tegen te zeggen, zou er dan toch een connectie zijn tussen goede muziek en gezichtsbeharing en brengt 2009 wederom volop mannen met baarden die folk, rock, roots, americana en country uitdragen?

Kinderen te mager door vetarm eten

Consultatieartsen maken zich zorgen over kinderen die niet de nodige voedingsstoffen binnen krijgen. Veel ouders zijn bang voor een overgewicht bij hun kinderen en geven hen vaak te weinig eten of caloriearme en light producten. Hierdoor krijgen ze te weinig vet binnen, wat nodig is voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen.

Elise Buiting, voorzitter van de Artsenvereniging Jeugdgezondheidszorg, hoort regelmatig verhalen van ouders die doorslaan door alle berichten over obesitas en daardoor hun kinderen op een streng dieet zetten. Het gaat dan vooral over zuivel- en light producten. Men moet zich ervan bewust zijn wat men jonge kinderen voorzet, maar onder de zes jaar moet het menu voor 20 tot 40 procent uit vetten bestaan.

Volgens psychiater Annemarie van Elburg van Altrecht, werkzaam in een centrum voor eetstoornissen, krijgen ouders een verkeerd beeld door de voorlichting over gezonde voeding. Door alle berichtgeving over obesitas zijn er ouders die zelf extreem gezond gaan eten. Ze vergeten hierbij dat kinderen meer vet nodig hebben dan zij zelf.

Israël vandaag naar de stembus

Bijna 5,3 miljoen Israëli's mogen vandaag hun stem uitbrengen voor een nieuw parlement (Knesset). In totaal strijden 34 partijen om de 120 zetels.

De stembureaus openen op deze nationale vakantiedag hun deuren om 07.00 uur lokale tijd (06.00 Nederlandse tijd) en sluiten om 22.00 uur (21.00 uur). In kleine gemeenten met minder dan 350 inwoners wordt gestemd van 08.00 tot 20.00 uur lokale tijd. Er zijn 9263 stembureaus.

Direct na het sluiten van de stembureaus komen de media met exit polls. De uitslag wordt in de loop van de nacht verwacht. Om in de Knesset te komen moet een partij tenminste 2 procent van de stemmen in de wacht slepen.

De peilingen voorspelden lang een overwining van de rechtse Likud van Benjamin Netanyahu, maar inmiddels verwachten opiniepeilers een nek-aan-nekrace tussen Likud en Kadima van minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni. De grootste partij levert de kandidaat-premier die 42 dagen krijgt om een regering te vormen.

Senaat akkoord over steunplan Obama

De Amerikaanse Senaat is gisteravond akkoord gegaan met een steunplan voor de aangeslagen Amerikaanse economie. De Senaat stemde met 61 stemmen voor en 36 tegen in met het plan van 827 miljard dollar. Het Congres stemt vandaag over het plan.

De Democratische president Barack Obama had geëist dat de wet uiterlijk op 16 februari op zijn bureau zou liggen voor ondertekening. Een aanname van het steunplan wordt gezien als een grote overwinning voor Obama, hoewel hij had gehoopt dat veel Republikeinen zich achter zijn ideeën zouden scharen.

CD: BangBang - Fuck Suicide I'm Staying!

BangBang is een eigenwijs mannetje. Hij staat bekend als relschopper, zoals het bank-incident bij Valerio op TMF en het weglopen bij TopNotch. Een paar weken terug bokste de voormalig Londenaar in Panama te Amsterdam voor het goede doel tegen Shannon Gomes, waarvan een preview zelfs De Wereld Draait Door haalde. Met Dog's Bollocks, zijn eigen platenlabel, gaat het ook lekker en we kunnen dan ook weer een nieuwe cd van de Engelsman omarmen. Gedurende 21 tracks brengt BangBang zijn spoken word / hiphop door je speakers, waarvan we alleszins kunnen genieten. Fuck Suicide, I'm Staying! luidt de titel van de plaat. De inlay van de cd is gevuld met foto's, teksten en een bedankje aan kennissen en Allah. Wie van BangBang dacht dat hij altijd gebruik zou maken van Kubus heeft het mis. De enige track die zijn trouwe vriend heeft geproduceerd is het (herkenbare) 'Skank Like Bob Marley'.

CD: Kubus - Kubus-Biets Instrumentals Vol. 1

Pakweg een jaar geleden bracht Nederlands grootste beatmaker, Bart van der Werken, samen met John Reilly het geprezen album Pie & Mash uit. Scherpe teksten, lekkere beats en net even anders dan de rest. Kubus, zoals de meesten Bart kennen, kreeg constant de vraag wanneer hij z'n beats een keer solo op een album zou droppen. Blijkbaar werd hij dit zo zat dat hij er maar gehoor aan heeft gegeven. De Zwollenaar wist maar liefst 22 tracks te verzamelen, welke samengevoegd zijn op Kubus-Biets Instrumentals Vol. 1.

'Toename aantal nieuwe gevallen kanker'

Het aantal nieuwe gevallen van kanker is in 2006 met 2,5 procent gestegen ten opzichte van 2005. In 2006 werd bij 83.283 mensen kanker vastgesteld. In 2005 waren dat er 2050 minder.

Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC). De vereniging publiceerde de cijfers gisteren. Het zijn de meest recente cijfers van kankerregistratie in ons land. Van 2007 en 2008 zijn nog geen cijfers bekend.

De toename wordt vooral veroorzaakt door de groei van het aantal ouderen. In 2006 was borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker; aan longkanker stierven dat jaar de meeste mensen.

In 2006 hadden 12.416 vrouwen en 117 mannen borstkanker. Na borstkanker komt darmkanker het meest voor met 11.231 gevallen. Op de derde plaats volgt longkanker (10.357 keer), op de vierde prostaatkanker (9.516) en huidkanker (8.896). Deze vijf meest voorkomende vormen van kanker beslaan bijna alle nieuwe kankergevallen.

De stijging van het aantal nieuwe kankergevallen bij de top vijf was groter dan verwacht op basis van de bevolkingsgroei, aldus het VIKC. Daar is echter geen specifieke oorzaak aan te wijzen "omdat de verschillende vormen van kanker verschillende oorzaken hebben".

In 2006 namen de meer zeldzame vormen van kanker met 1,1 procent af ten opzichte van 2005. Zowel maagkanker als die aan de galblaas nam af. Van deze zeldzame soorten nam alleen eierstokkanker in 2006 iets toe.

Operatiestop in privéklinieken in Weert en Breda

Twee privéklinieken in Breda en Weert mogen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg geen operaties meer uitvoeren. De situatie in de klinieken brengt ernstige gezondheidsrisico's voor de patiënten met zich mee.

Het gaat om de privékliniek Silhouet en ZBC Medisch Centrum Breda. Zij hebben op dezelfde adressen in Weert en Breda een kliniek.

Volgens de inspectie is de lucht in de operatiekamer niet steriel genoeg. De sterilisatie van instrumenten verloopt niet goed: vuile, schone en steriele instrumenten worden niet gescheiden. Verder krijgen patiënten verdoving zonder dat er een anesthesist aanwezig is.

De hygiënische omstandigheden in de operatiekamer voldoen ook niet aan de eisen, aldus de inspectie. Zo horen voorraadkasten, radiatoren en een wastafel niet thuis in een operatiekamer. Die zijn niet goed schoon te houden en kunnen een bron van infecties zijn.

De inspectie ging bij de kliniek in Weert kijken na klachten van patiënten over slecht uitgevoerde borstvergrotingen. Mensen vonden dat zij niet goed waren behandeld, hadden last van pijn en ook is in een geval een prothese weer verwijderd.

In de klinieken worden plastische, met name cosmetische operaties uitgevoerd. De klinieken mogen pas weer opereren als zij aan alle voorwaarden voldoen. De inspectie toetst dat.

Operatiekamers gesloten (foto: ANP)

Salarisverhoging ministers lijkt van de baan

Het kabinet ziet het niet zitten in de huidige financieel moeilijke tijden het salaris van ministers met 10 procent te verhogen.

Komende donderdag spreken de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie over de geplande salarisverhoging, maar de animo ervoor is niet groot. Volgens ingewijden schuift het kabinet een besluit erover door naar de volgende regeerperiode.

Een commissie onder leiding van oud-VVD-leider Hans Dijkstal stelde eerder een verhoging van 30 procent voor, maar zover wilde het kabinet in eerste instantie al niet gaan. Een commissie van wijzen moest zich na de stijging met 10 procent buigen over de fasering van de verdere verhoging.

Salarisverhoging lijkt van de baan (foto: ANP)

Toki Tori naar iPhone en iPod Touch

Two Tribes, de Nederlandse game developer, heeft bekend gemaakt dat Toki Tori voor Apple's iPod Touch en iPhone in ontwikkeling is. Toki Tori zal in de loop van dit eerste kwartaal verschijnen op de apparaten van Apple.

De game is gebaseerd op de gelijknamige game op de Wii. Martijn Reuvers, Managing Director van Two Tribes, wil met Toki Tori een kwaliteitsgame leveren voor de iPhone. De gameplay is een samensmelting van twee genres: het lijkt op een platform game, maar in feite is het een puzzelgame pur sang. De game maakt volledig gebruik van de touch screens van de iPod Touch en iPhone. Daarnaast zijn de controls opnieuw ontworpen om volledig gebruik te maken van de multi-touch screen en tilt sensor. Collin van Ginkel, Creative Director van Two Tribes, geeft aan dat de originele controls volledig overboord gegooid zijn en dat er een nieuw schema controls ontwikkeld is voor deze apparaten. Wanneer Toki Tori beschikbaar komt in Apples App Store is niet bekend, de enige gegeven duidelijkheid is dat dit in het eerste kwartaal zal plaatsvinden.


Davidenko, Youzhny verder in Rotterdam

Nikolaj Davidenko heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. In een Russisch onderonsje was hij met 6-3 en 6-2 te sterk voor Igor Andreev.

In de volgende ronde neemt de nummer vijf van de wereld het op tegen Julien Benneteau. De Fransman was in zijn eerste ronde partij met 6-4, 5-7 en 6-2 te sterk voor Feliciano Lopez. Ook Mikhail Youzhny plaatste zich voorde tweede ronde. De Rus versloeg Laurent Recouderc met 6-4 en 6-4. Voor Rafael Nadal is het toernooi niet goed begonnen. De Spanjaard verloor in het dubbelspel met zijn partner Ignacio Coll-Riudavets met 6-3 en 6-4 van Arnaud Clement en Michael Llodra.

Metallica rockt erop los in screens Guitar Hero

Na het bekend maken van de volledige tracklist van Guitar Hero: Metallica zijn er vandaag enkele screenshots vrijgegeven van de game om je een indruk te geven van hoe het geheel er visueel uit komt te zien. In de afbeeldingen zie je uiteraard de bandleden van Metallica. Guitar Hero: Metallica is het eerste deel van de Guitar Hero serie die speciaal gemaakt is voor de ervaren Guitar Hero speler.
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.