Polen kritisch over dubbelfunctie Beenhakker

Peterselieman
Grzegorz Lato, voorzitter van de Poolse voetbalbond, heeft laten weten dat hij negatief tegenover een dubbelfunctie van bondscoach Leo Beenhakker staat. In Polen is een storm van kritiek losgebarsten over de mogelijke functie van Beenhakker bij Feyenoord.

De Nederlander liet onlangs doorschemeren dat hij naast zijn functie bij de Poolse voetbalbond ook bij Feyenoord als technisch directeur aan de slag wil. Lato zal zich dinsdag in het Poolse trainingskamp in Portugal melden om met Beenhakker te praten over de situatie.

Tegenover de Telegraaf bevestigde Beenhakker maandag zijn wens een dubbelfunctie te willen uitvoeren. "We zijn in gesprek om te kijken of we een en ander kunnen combineren. Ik wil die gesprekken niet verstoren door er te veel over uit te wijden", aldus Don Leo.

De Poolse media kregen eerder te horen dat Beenhakker drie weken geleden door Feyenoord is benaderd om interim-trainer te worden. Nadat hij dit weigerde, kwamen de Rotterdammers terug met een andere vraag.

"Tien dagen geleden hebben ze me opnieuw om hulp gevraagd. Zonder contract, geld en functie. Ik zou alleen spelers bekijken, adviezen geven, wat doen om het team te verbeteren en meewerken aan het opbouwen van het team voor het nieuwe seizoen", legt Beenhakker uit.

"De prioriteit ligt bij mijn baan bij de Poolse bond, maar in de maanden april en mei, als de nationale ploeg niet speelt, zou ik voor Feyenoord kunnen werken."