Gabri: "Klassiekers zijn speciaal"

Sjors (Sj0rSz)
Aanstaande zondag is het weer zover. Dan staat namelijk de tweede klassieker van het seizoen, het treffen tussen Ajax en Feyenoord, op het programma. Gabri, middenvelder bij de Amsterdammers, heeft er al zin in.

"We moeten winnen en we gaan ook winnen," was de duidelijke taal van Gabri. In de Spaanse competitie maakte de speler, die van FC Barcelona afkomstig is, al een aantal klassiekers tegen Real Madrid mee. Hij stond zelfs op het veld toen Luis Figo een varkenskop naar zijn hoofd kreeg geslingerd. "Het was ongelooflijk dat ik daar aanwezig was. Het was een hectisch moment, maar ik vond het speciaal dat ik daar bij was," blikte hij terug.

Gabri speelt zondag voor de vijfde maal de wedstrijd tegen Feyenoord. "Zoals iedere klassieker is het een speciale wedstrijd," aldus de Spanjaard. "Het maakt niet uit of je bovenaan of onderaan staat. Bij een klassieker komen zoveel emoties en andere dingen los dan alleen de stand op de ranglijst."

Het is overigens niet zo dat er alleen maar haat en nijd tussen de Ajacieden en de Feyenoorders is. Zo is Gabri goed bevriend met Giovanni van Bronckhorst, aanvoerder van de ploeg uit De Kuip. "Het is niet zo dat we iedere week bellen of met elkaar uit eten gaan, maar af en toe laten we weten hoe het gaat of gaan we een hapje eten."