Arrestaties bij inval in woonwagenkamp

De politie heeft op het woonwagenkamp aan de Sportlaan in Drunen meerdere arrestaties verricht. Drie mannen en drie vrouwen, variërend in leeftijd van 27 tot 73 jaar, werden vanochtend aangehouden tijdens een inval op het kamp. Het zestal is gearresteerd vanwege hennepteelt, het vervalsen van merkkleding en het witwassen van geld.

De inval vond, na één jaar onderzoek, vanochtend om 9:00 uur plaats. Negentig man vielen het woonwagenkamp binnen op zoek naar hennep, vervalste merkkleding en wapens.

De politie trof een illegale garage, een grote hoeveelheid vervalste merkkleding en onderdelen van vuurwapens aan. Er werden drie hennepkwekerijen opgerold en een aantal scooters en een quad in beslag genomen. Deze voertuigen zijn mogelijk gestolen en worden nog onderzocht door de politie. Ook is er beslag gelegd op roerende goederen en 10.000 euro contant geld. Verder kwam naar buiten dat er twee keer sprake was van uitkeringsfraude.

De inval was het gevolg van een gezamenlijke afspraak tussen politie, gemeente, justitie, een energiebedrijf en de belastingdienst. Op deze manier werd het mogelijk meerdere zaken in één keer aan te pakken.