Kalender Dutch Power Pack gewijzigd

Peterselieman
Afgelopen week presenteerde het Dutch Power Pack de kalender voor het komende raceseizoen. Echter, door het ontbreken van een sponsor is de organisatie achter het Dutch Power Pack genoodzaakt om de kalender aan te passen.

Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort legt uit: "Ook sponsoren merken het effect van de wereldwijde financiële crisis. Zo is er geen sponsor voor het Dutch Power Pack Festival op Circuit Zolder gevonden, wat ons maant to financiële voorzichtigheid. Het evenement op Circuit Zolder brengt voor de organisatie een hoog kostenpatroon met zich mee. In de huidige financiële situatie kan geen kostendekkende begroting worden opgesteld. Direct gevolg is dat wij een budgettaire 'pas op de plaats' dienen te maken en daardoor dit jaar niet op Circuit Zolder zullen rijden."

Met het annuleren van het evenement op Circuit Zolder is ruimte ontstaan op de kalender. "Het evenement wat oorspronkelijk in België plaats zou vinden, zal nu op Circuit Park Zandvoort worden georganiseerd. Wij proberen de oorspronkelijke datum van 8 en 9 augustus aan te houden. De definitieve datum zullen wij in een later stadium bekend maken", aldus Weijers.

De racekalender telt met het vervangende evenement op Circuit Park Zandvoort nog steeds zeven meetings. Het Dutch Power Pack seizoen start op 11 en 13 april met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Na de Profile Tyrecenter Pinksterraces (31 mei en 1 juni) treffen de meeste DPP-series elkaar tijdens de Masters of Formula 3 in het weekend van 12 tot en met 14 juni. Vervolgens komt het Dutch Power Pack in actie op TT-Circuit Assen in het weekend van 4 en 5 juli, om vervolgens in augustus terug te keren naar Circuit Park Zandvoort voor het extra evenement. Het seizoen wordt afgesloten met de Wijzonol Trophy (5 en 6 september) en de Formido Finaleraces (10 en 11 oktober).

Kalender Dutch Power Pack

DatumCircuit
11-13 AprilCircuit Park Zandvoort
30 Mei - 1 JuniCircuit Park Zandvoort
12-14 JuniCircuit Park Zandvoort
4-5 JuliTT-Circuit Assen
n.n.b. AugustusCircuit Park Zandvoort
5-6 SeptemberCircuit Park Zandvoort
10-11 OktoberCircuit Park Zandvoort