[Upd] Hiddink in gesprek met Chelsea

Na het ontslag van de Braziliaan Felipe Scolari is de Londense voetbalclub Chelsea hard op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Frank Rijkaard valt steeds nadrukkelijker.

Rijkaard zit nog steeds zonder club na zijn periode bij Barcelona. Alhoewel Rijkaard zelf altijd heeft aangegeven een sabbatical van een jaar te willen nemen, staat hij volgens zijn zaakwaarnemer niet negatief ten opzichte van een Engels avontuur.

"Hij is vanzelfsprekend een groot fan van het spelletje en de Premier League in het bijzonder", aldus zijn zaakwaarnemer Perry Overeem aan Sky Sports. "Hij is geïnteresseerd in de job, maar alles hangt af van de voorwaarden en de plannen van de club. Rijkaard wil enkel een rol voor lange termijn, niet zomaar iets voor anderhalf seizoen."

Er gaan echter nog meer namen rond, onder andere van de Nederlandse coach Guus Hiddink. Maar de bondscoach van Rusland heeft al aangegeven hier geen interesse in te hebben. Behalve de Premier League, is de club ook nog actief in de Champions League en de FA Cup. De clubleiding zal dus snel een andere coach aan willen stellen.

Update:
Rijkaard's zaakwaarnemer Perry Overeem meldt tegenover de BBC dat indien Chelsea serieuze interesse heeft in Rijkaard's diensten, dat hij pas volgend seizoen beschikbaar is. Rijkaard is van plan zijn jaar lange sabbatical af te maken.

Update 2:
Guus Hiddink is momenteel in gesprek met Chelsea om het seizoen af te maken als trainer van de Londense club. De Achterhoeker wil wel de wedstrijden van Rusland blijven coachen.